Fyra i Stockholm paragames 2014

Tid: 13:27:10
Datum: 2014-11-03
Kategori: Goalball

Trots en mycket, mycket bra helg och ett spel som jag definitivt tycker hade förtjänat medalj.

Det var sju lag i den öppna klassen i år och således väntade sex matcher under helgen.

Först ut var RGC Hansa från Tyskland, ett lag som vi inte visste någonting om och som vi inte hade en aning om vilka det var. Scoutingen hade varit obefintlig innan helgen och vi hade ju inte heller möjlighet att se dem på plats, eftersom att vi mötte dem i helgens första match.

Med tanke på det gjorde vi det riktigt bra, även om det personligen var den enda match under helgen jag inte var nöjd med. Jag fick inte alls mitt centerspel att stämma, precis som i torsdags, då vi hade genrepet inför helgen. Det var sämsta goalballträningen på länge. Tre mål släppte jag in under träningens gång, en boll mellan smalbenen, en boll som jag styrde in mål med händerna och en boll där jag var för långsam. Den förstnämnda är ett misstag som jag aldrig någonsin får göra. det är slarv i tekniken och det måste bort. Det andra beror på att jag är aningen sen till bollen och inte lyckas hålla den, utan styr den istället. Egentligen ska den då styras, eller blockas, rakt ut åt sidan, men här blockade jag snett bakåt och in i mål.

samma misstag gjorde jag nu mot Hansa. En boll släppte jag mellan smalbenen, så att den studsade över Claudio som var högerback, och minns jag inte fel styrde jag en boll över Albin, som då var vänsterback, också. Så nej, den matchen var jag inte jättenöjd med och vi förlorade med 6-7. Kort sagt föll vi på individuella misstag. Hade jag t.ex. inte slarvat med benen hade det blivit 6-6. Det är ett tydligt exempel på att individuella misstag drabbar hela laget, inte bara en själv.

Den knappa förlusten följdes upp med en seger mot Brukarhuset. Nu hade de inte med Anna eller Sofia, som de har haft under Sverigeserien, eftersom att de nu spelade med ett separat Hammarbylag. Det var således bara de "ordinarie" gubbarna i Brukarhuset. Deras offensiv är inte lika stark som Hansas och det behövde jag kanske där i mitten som center, för här gjorde jag en helgjuten insats under matchens gån, inte ett misstag och vi kontrollerade spelet genom hela matchenn och vann till slut med 7-2.

Dagens tredje och sista match spelades mot IFAS. vi gick in med samma plan som tidigare matcher, att trygga och stabilicera defensiven och sedan se vad vi kunde bygga upp offensivt med sekvenser och liknannde, för, ett spel byggs bakifrån, precis som i hockey eller fotboll. Med en trygg målvakt och stabila backar kommer också offensiven. Det gjorde den även här.

Jag gjorde mål på matchens första skott, precis som jag gjorde mot Brukarhuset, på en snabb retur. IFAS kvitterade dock, men vi återtog ledningen med 2-1. Sedan vände IFAS till 2-3, men vi kvitterade till 3-3, vilket var resultatet i halvtid. I andra halvlek fick vi igång spelet ordentligt. Defensiven satt perfekt, vi överlappade varandra jättebra, det fanns inga luckor och vi eliminerade inte minst de individuella misstagen, samtidigt som Albin och Claudio gjorde sitt offensivt. Vi vann andra halvlek med 10-2 och matchen med 13-5. En kanoninsats kort och gott.

De två segrarna och den knappa förlusten gjorde att vi låg trea efter tre matcher, på 6 poäng och en målskillnad på 26-14 (+12). Med det var vi bästa svenska lag, bakom de två tyska lagen, Hansa och Blau weithe. Medalj var således en klart rimlig målsättning inför andra speldagen, med helgens tre avslutande matcher...

...Där vi först ställdes mot FSBU, som nu hade ett ganska svagt lag, eftersom att både David och Nils spelade i elitklassen med Leicester. Nu hade de Lisa, Olof, Erik, Nibar och Oskar. Det var ingen match för oss och vi knockade dem med 11-1, strax före halvtid. Jag gjorde återigen mål på en snabb retur och Jennifer och Claudio utnytjade Eriks, Olofs och Nibars svagheter, ytterkanter, vinklar och bollmöte, vilka är vanliga problem när man inte har spelat så länge och som t.o.m. jag har problem med på elitnivå.

Andra matchen för dagen skulle således bli avgörande för om vi skulle ta medalj eller inte. Chansen fanns så klart även om vi skulle förlora, men skulle vi vinna hade vi allt i egna händer. Hammarby hade dessutom förlorat sin första match för dagen och vi låg därför 3 poäng före dem inför matchen.

Det blev en väldigt jämn match, ganska tråkig sådan. Hammarby hade ett väldigt bra försvar med Anna, Sofia, Åsa, Kongo och Rebeccah. De kunde också ta ledningen på straff, efter att vi dragit på oss en tiosekundare. Vi kunde dock vända matchen till 2-1 på bara några få skott och det var också resultatet i halvtid. Med det resultatet hade bronset så gott som varit i hamn, men i andra halvlek kunde bajen kvittera, en fyra som gick mellan mig och Claudio. 2-2 hade också gett goda förutsättningar för att ta bronset, eftersom vi då fortfarande skulle vara 3 poäng före Hammarby och för att vi hade en mycket bättre målskillnad med en match kvar att spela.

med dryga minuten kvar av matchen drog vi dock på oss en hög boll, vilken Hammarby utnytjade och satte 2-3 på straffen och vann matchen.

Det kändes väldigt tungt och fruktansvärt onödigt. Vi vinner i spelmål, 2-1, men de vinner totalt, för att vi drar på oss två onödiga straffar. Förutom de två straffarna var det en kanonmatch. vi släpper bara in ett spelmål, vilket är ruskigt bra för att vara vi, särskillt med tanke på att vi för tre-fyra år sedan var nöjda med om vi klarade oss en hel match utan att bli knockade. Att vi släppte in tio mål eller fler på en match var ingen ovanlighet. Det händer fortfarande, men den här helgen hade vi en grym defensiv och släpper man bara in ett spelåmål, då har man mycket goda chanser att vinna. Ändå gjorde vi inte det.

Bronset var dock fortfarande inom räckhåll. Vi stod nu på samma poäng, vi och hammarby, men vi var fortfarande trea i kraft av bättre målskillnad. Vi hade dock en beetydligt tuffare match kvar. Hammarby hade FSBU och vi hade Blau weithe, det andra tyska laget, som vi iaf hade hunnit scouta litegrann under helgen och kunnat konstatera att de hade en riktigt bra skytt, som också visade sig vara elitkille. Han gjorde majoriteten av deras mål och vann också skytteligan i den öppna klassen.

När vi väl var inne på banan tyckte jag dock inte att han sköt så hårt som det hade verkat utifrån. Han gjorde visserligen de flesta av deras mål här också, men vi hängde med bra och hade 3-6 i halvtid. I andra kröp vi sedan närmre med både 4-6 och 5-6, innan de ryckte till 5-8 igen. Vi lyckades dock, efter stort tålamod och noggrannhet komma ikapp till 8-8. Närmre än så kom vi dock aldrig, för strax därefter gjorde de 8-9 och kunde till slut vinna matchen med 10-12.

Hammarby slog planenligt FSBU och tog därmed bronset och vi slutade fyra.

Jag var väldigt delad efteråt. Trots att vi gör en grym insats, gör 49 mål och släpper in 30, vilket ger ett snitt på ungefär 8 mål framåt och 5 bakåt/match. Bortser man dessutom från sista matchen, där det rann iväg litegrann, hade vi bara släppt in 18 mål på fem matcher. Det ger alltså ett snitt på 3,6 mål bakåt/match, vilket är ruskigt bra för att vara vi. Vi har ärligt talat aldrig varit i närheten av de snitten. Oftast brukar vi snitta runt 7-8 mål bakåt/match. Det här är inte ens hälften. Därför tycker jag vi gör en mer än godkänd insats, t.o.m. riktigt jävla bra, men ändå blir vi BARA fyra. Det känns nästan lite konstigt, att vi spelar så bra, men ändå räcker det inte till medalj. Faktum är att jag inte tror att vi någonsin har spelat såhär bra i någon turnering tidigare. Ändå räcker det inte till medalj, vilket jag så klart är väldigt besviken för efter den insatsen, men så är det, det är tätt och jämnt och alla poäng är viktiga. Hade vi bara hållt 2-2 mot Hammarby och inte dragit på oss den där straffen med dryga minuten kvar att spela, då hade vi tagit brons. Hade vi inte gjort så många individuella misstag mot Hansa i första matchen, då hade vi haft mycket goda chanser att ta brons. Jämför man med för några år sedan drar vi inte ens på oss en fjärdedel av så många straffar som vi kunde dra på oss då och de individuella misstagen är också kraftigt reducerade. De kommer dock i fel lägen, både misstagen och straffarna och därför missar vi medalj. så nja, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka efter helgen. Jag är som sagt jättenöjd med lagets insats, men att det bara räcker till en fjärdeplats känns inte alls bra. Inte efter det fantastiiska spelet som vi visade upp.

Här är också en stor skillnad mot förr. Hade vi slutat fyra av sju lag för tre-fyra år sedan, då hade vi varit supernöjda. då var vi nöjda bara vi inte kom sist och bara vi inte blev knockade i varje match. så ja, tiderna har förändrats radikalt sedan dess, vår lägstanivå har höjts avsevärt och riban för vad vi anser som godkänt har inte minst höjts flera snäpp.

Kommentarer
Postat av: danten89

Grattis till fjärdeplatsen )

Jaså? Tycker du? Men vad skulle en massa annat vara då?
Om jag nu köpte jackan, skulle det nog väga upp ALLT det andra.
Massa smått blir ju en stor kostnad med.

Vilken då menar du? :)

Jag jobbade typ hela förra veckan och helgen, så jag mäktade inte med mer, nu är det en ny vecka.. nya möjligheter;)
Nu ser du väl ljust på framtiden? Med den stora insatsen ni gjorde? :D

2014-11-03 @ 15:29:55
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Alice

Jag var och såg matchen i Löfbergs när vi drabbades samman. Höll på att skita ner mig flera gånger om. Och första gången på
Länge kände jag att klackarna samarbetade istället för att häckla varandra, sällsynt när de "hjälper" varandra med stämningen i arenan. När HV är på besök brukar de låta annorlunda.

Förbannat gött att vi vann den matchen, men jag tror ärligt detta vara är en lång svacka, ingen riktig kris eller vad man ska kalla det, fbk är fbk. Leksand har jag sjölv tippat långt ner i tabellen i slutet av säsongen, men ser hellre Brynäs där som är mitt "hatlag" om man får ha något sånt. Leksand är ju trots allt ett ganska älskat lag landet över, Färjestad är väl mer "älska eller hata".

Jag följer (tyvärr) inte HA, har kollat någon enstaka match men finns liksom inget lag som får mig intresserad av att följa det på samma sätt som SHL.

2014-11-03 @ 20:19:59
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Härligt att höra att du gjorde mål iaf! Är ju ändå en skön känsla att själv få ändra på resultatet, vare sig det går hela vägen eller inte :o Att göra mål är alltid kul och det höjer ju ens självförtroende med!^^

Svar: Menar du att hon känner det min bästa vän känner? Eller menar du att hon känner det jag beskrev att jag känner; alltså dåligt samvete för att jag har insett att jag gör tusen gånger mer för människor i en närhet än vad det normala genomsnittet gör?

2014-11-03 @ 23:03:47
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

människor i min närhet*

2014-11-03 @ 23:04:49
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vad roligt att göra mål. Sen att du gjorde lite misstag, det kanske känns hårt, men det händer alla någon gång.

Vet du, säljarna drog sig ur. Så lägenheten ska inte säljas alls. Alltså, jag blir galen. När vi för en gång skull kände att vi var med och att vi faktiskt hade chansen att kunna vinna... Då slutar det såhär istället. Jag vet inte vad de tänkte på. Snacka om att inte ha planerat och tänkt igenom beslutet ordentligt eller...

Tråkigt att läsa det där om din förra tjej. Men det är svårt att stå bredvid också och inte kunna hjälpa personen att må bättre. Det tär. Förstår att du saknar det. Hoppas ni kommer kunna vara riktigt bra vänner genom resten av livet trots allt.

kramar

ps. Observera att jag bytt bloggadress till min gamla patriciac.blogg.se

2014-11-04 @ 10:54:58
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: sandra

surt att komma 4:a och missa bronsplatsen.

sv: nja det där naturläkemedlet hjälper inte så värst bra, inte salvorna heller tyvärr. Har blivit sjukskriven nu tills ja får komma till en hudspecialist :(

ja Hammarby är klara för allsvenskan 2015 nu :D så himla glad!

2014-11-05 @ 16:23:31
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Även om ni kom fyra så tycker jag det låter som ni gjorde väldigt bra ifrån er ändå! Vissa misstag gör man och ja, det drabbar hela laget, men det är bara att ta igen sig och fortsätta kämpa. Det känns surt att missa bronset, men jag tycker i alla fall ni gjorde bra utifrån vad jag läst. Alla har sina motgångar i sporter och vissa matcher går sämre än andra. I ena matchen kan man vara hur bra som helst och i en annan göra så många misstag att man förlorar stort, så är det bara. (titta bara på våra hockeylag, hah). När jag började fotbollen så var min första match på en av Sveriges största tjej-cuper. Jag gjorde första målet av alla lag, dock på fel mål... Jag skämdes för att jag hade gjort självmål och jag hatade mig själv för att utsätta laget för det. Jag tog på mig allt. Men laget hade sån laganda att de inte brydde sig, de kämpade hårdare bara. Jag minns inte om vi vann eller förlorade. Men ibland vinner man inte, och det är surt, särskilt när man är nära. Men man lär sig av allt. Jag gjorde aldrig mer självmål. Däremot passade jag motståndaren ganska ofta...

Svar: Det kan uppfattas som att jag säger emot mig själv, eftersom jag skrev som jag gjorde till dig, men så är inte fallet. Det här är två helt olika delar från mig som talar. Det jag skriver i inlägget har egentligen ingenting med att göra i allmänhet, det har ingenting att göra med det jag skrev till dig. För det jag skrev till dig är sant. Och det är det i inlägget också. Det berör bara olika delar i mitt liv. Men jag förstår om du tänkte som du gjorde, för det var inte tydligt.

Ja, eftersom mitt internet dör titt som tätt och stänger ner sidor så vet jag inte riktigt när jag kan börja dock. Jag har nu laddat ner firefox till datorn och hoppas på att det kan lösa en del av problemen, så jag kanske kan börja i helgen, beroende på hur mycket tid jag har. Men jag lovar att jag ska börja så fort jag kan. Det tar dock tid att hitta en lämplig design så att jag kan göra ändringar ungefär som du vill ha dem. Så jag kan i alla fall börja med att leta efter en gratisdesign i helgen och kanske lägga in den. Yes, färger, typsnitt, länkar, skuggor, runda hörn osv kan jag ändra, beroende på hur stilmallen ser ut i gratisdesignen man använder.

Ja, det var riktigt härligt att vinna där alltså! Bara hoppas på att vi kan fortsätta vinna nu, för att ligga sist i serien är inte det roligaste, inte när det börjar närma sig! Jag ska på matchen den 15:e november då vi möter Örebro och då hoppas jag vi tar hem det också!

Tack!

2014-11-06 @ 18:35:50
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Susanna

sv: Ja jag håller med. Det var ett rykte om att hon var "lösaktig" som de sa, medan killen var "snygg och populär". Lyckligtvis dömdes han ju i det här fallet. Han dömdes för båda våldtäkterna i tingsrätten men överklagade båda gångerna till hovrätten men blev dömd även där. Alltså blev han FÄLLD 4/4 gånger men folk tror fortfarande inte att det är sant. Ibland kan det ju vara svårt att bevisa en våldtäkt om det är brist på bevis (man går ju efter "hellre fria än fälla") eftersom just våldtäkt ofta sker utan några vittnen.

Men här var alltså bevisen tillräckliga för att han skulle dömas och ändå sprids så många rykten om tjejen?! Hemskt!

2014-11-06 @ 19:43:17
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Sandra

SV: Ja våra matkort funkar på kanske 20 olika restauranger. Vi har 60 kronor på kortet så oftast måste man lägga till lite själv tyvärr. Vår skola har bara 200 elever så jag tror det är därför de tycker det är onödigt med matsal. Där jag gick i gundskolan hade vi matsal men maten va riktigt dåligt lagad där så jag är glad att jag har matkort nu :) Hade du bra mat i skolan när du hade matsal då? Hur lång är kursen som du läser?

2014-11-06 @ 19:57:52
URL: http://bossslady.blogg.se
Postat av: Hanna

Oj oj, mycket både positivt och negativt. Det som lät härligast sådär för en utomstående är ju din besvikelse över placeringen, att du är hungrig, vill ha mer och kommer kämpa för att få det nästa gång. Det är ju en bra drivkraft särskilt om du kan ta med dig dom bra prestationerna som du och laget ändå gjorde.

Alltså jag vet inte om det var så vansinnigt underbemannat faktiskt. Med tanke på att det var en mycket lugn avdelning där i princip ingenting hände så känns detsom att dom typ sex-åtta som jobbade skulle kunna ha tid för dom max 16 patienterna. Men vad vet jag. Det var nog mer så att jag helt enkelt är lite knepig eftersom jag dels behöver rätt lång tid till att anpassa mig till miljön och sen har otroligt svårt att formulera mig och att öppna mig och dessutom att be om hjälp. Jag blir helt enkelt sittande ensam för att jag inte förmår annat och personalen vet inte vad dom ska göra.

2014-11-07 @ 11:59:26
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Carro

det låter som en mycket bra insats även om ni kom 4a. Du borde vara nöjd!:)

sv; jag har migrän exakt varje dag :( det förstör livet så himla mycket..

2014-11-08 @ 21:05:21
URL: http://carro93.se/
Postat av: Alice

sv. gillade stämningen som var i arenen då, klackarna hjälpte varandra istället för att hata.

Skulle vara katastrof om FBK åkte ner till HA. Det säger jag inte för att jag är FBKare. Flest finaler, ett av ligans absolut största, jämför det med att tex Real Madrid skulle åka ner till Segunda Division, haha! Men båda lagen reser sig, sen hur mycket är det ingen som vet.

Så brukar det väl se ut i de flesta ligor och sporter. Högsta ligan har 2-4 superlag som snabbt drar ifrån, några medel som kan skrälla och lagen som lika gärna kunde vara i ligan under. Finns väl många orsaker till att det är så. Lagen i HA känns mer jämna, men tror även de kommer få det svårt i SHL. Handlar väl mycket om ekonomi också.

2014-11-08 @ 21:16:42
URL: http://bompbomp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: