Synpoden!

Tid: 21:47:00
Datum: 2014-11-17
Kategori: Att leva med en synnedsättning

ni som har varit med ett tag, minns ni att jag för ungefär ett år sedan nämnde något om en podcast?

Det var aktuellt då, vi hade haft möten om hur vi skulle lägga upp projektet, vi skapade konton på Youtube, Facebook, Twitter och Gmail, ja, vi spelade t.o.m. in första avsnittet, men p.g.a. problem med utrustningen och ljudet, som blev jättedåligt, fick vi tänka om, skrota den inspelningen och göra om allt från början.

Nu är den processen klar och äntligen, nästan ett år senare, finns nu det första avsnittet ute!

Synpoden avsnitt 1, där vi diskuterar lite kring högskoleprovet för främst oss gravt synskadade, hur det går till etc. vi berättar lite om oss själva och går inte minst igenom den fråga de flesta av oss nog har fått flest gånger under våra liv, "hur mycket ser du?".

Vill du veta hur man gör högskoleprovet när man inte ser, vad man kan klara av när man ser 10%, vad 10% faktiskt innebär, vad Albinism egentligen är, vad ett krig kan göra med en individs tillvaro och vad en teolog gör, då ska du definitivt lyssna!

Det här är alltså en podcast där vi berättar och diskuterar kring hur det faktiskt är att leva med en synnedsättning i sverige idag.

Första avsnittet är ganska långt, ungefär 45 minuter, men jag tycker ändå ni ska ge det en chans och gå in och lyssna. har ni sedan frågor eller funderingar går det bra att maila dem till podcastens mailadress, som finns sist i programmet.

So, listen and enjoy, det tycker jag verkligen! Ge gärna feedback efteråt, för vi vill ju göra det här så bra som möjligt och vi tycker detta är superkul!


Kommentarer
Postat av: Alice

Det värsta här är att större delen av klacken går igång på "horunge". Jag förstår väl att frustration uppstår vid domartabbar och fult spel, jag kan också gå igång på de men inte förnedrar jag mig själv och resten av fansen.

Det var bra att ni knäppte Modo på näsan, samtidigt som Pogge storspelade i målet mot Örebro! Ett snäpp upp för oss i tabellen. Har inget emot om ni byter tabellplacering med Brynäs / Modo!

Det känns som fbk börjar komma igång nu efter den otroligt sega starten. Hoppas bara på vinst borta mot HV ikväll. Och att Leksand tar stockholmarna.

Jag tippade Växjö som vinnare av serien men mer Frölunda som vinnare av guldet, även om jag såklart hoppas på annat resultat. Växjö mest för att de var så jävla starka i slutet av förra, i år vet jag inte om de övertygat mig.

2014-11-18 @ 17:32:28
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: My Fredblad

Jag ska verkligen gå in och lyssna! Men är det många tagningar ni satt ihop och klippt till en så lång podcast, eller blev den bara så lång? :)

2014-11-18 @ 23:04:51
URL: http://fredblad.blogg.se/
Postat av: chris

Låter intressant!

Sv :Bor i Lambohov, bor du i Linköping?

2014-11-19 @ 22:45:08
URL: http://chriisss.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Ahaa! Var det , det som du skickade något om på fb? Hann inte kolla så såg bara lite fort :) Ska kolla närmre sen :)

SV: Nä det är många som har skrivit att de inte visste något om det. Men jag tycker det har funkat bra :)

Haha jag är fuskmästarnas fuskare ska du veta!

Tråkigt att vara isär på julen men det kommer ju vara roligt också för henne att få göra något nytt :)
Kul med två jular :D Det är standard för mig som har skilda föräldrar :)
Tack detsamma! Har tentaplugg framför mig heeela dagen och så ska jag vara lite barnvakt också... skulle helst vilja plugga hela dagen men det kommer jag nog inte göra ändå så :)

2014-11-20 @ 11:25:22
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: NICOLE

SV Jaså :)) Det här är nog något ingen trodde om mig men mina blommor överelever alltid länge! Så tusan har jag lite gröna fingrar allt ;)
Så fint ju med blommor hemma :) Det blir man glad av!

Låter riktigt najs med en ledig dag :)) Haha jooodå jag fuskar inte alltid :) Men jag vinner däremot väldigt ofta!

Med vad menar du? :)

2014-11-20 @ 12:03:25
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: NICOLE

Sv jaha du menar att komma iväg och jobba eller? :) Det finns nog något som skulle passa det tror jag absolut =)

2014-11-20 @ 12:03:55
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

HAAAAAAH! va kul att lyssna!:D fast tappade bort vem som var vem sen när alla började prata xD Den enda jag visste var IDA för hon va enda tjejen så man visste att det var hon när hon pratade. Så ett tips: Ha längre presentationer så man hinner vänja sig med vilken röst som tillhör vem xD Det var förrän ni började tala mer om er sj som man visste vem som var vem :o Ni borde haft det i början x) Intressant ämne btw! Där fick man veta mer om dig ^^

svar: Nja, kaxig e jag inte, och det är ingen image. Bara det att jag inte orkar vara beroende av komplimanger för att kunna se att jag sj är bra. Svårt att förklara, men jag känner sj att om jag ständigt ska definiera mig sj efter vad jag får höra av omgivningen, kommer min definition av mig sj sluta att bero på mig och börja bero på andra. Och jag gillar inte det. Dessutom det där du skrev om, alltså att visa olika sidor, så är inte jag. Jage samma överallt typ :o haha på gott och ont xD

2014-11-20 @ 14:14:52
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Ledsen för sent svar, men det har varit några helvetesdygn här för mig ett tag nu. Fick nya njurstensanfall så har både varit på vårdcentralen och åkt ambulans till akuten. Står lite mer i mina senaste inlägg. Just idag börjar värken släppa lite grann, så förhoppningsvis är det en vändning på gång till det bättre nu, annars vet jag inte vad jag gör.

kram

2014-11-20 @ 19:53:39
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jag ska verkligen lyssna på den så fort jag får tid! Låter väldigt intressant och givande!

Svar: Hm... jag trivs nog bäst i som jag har nu eller ja, jag har ju varit blond ett tag så jag saknar väl det, men med rosa underhår i alla fall trivs jag bäst i! :)

Ja, Pogge är sjuuukt bra! Ja, den matchen, jag var så glad när vi vann! Dock förlorade vi i förlängning igår... Känns mindre kul.

2014-11-21 @ 18:26:57
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

svar: Åh! Marx e intressant! :D De andra vet jag inte om faktiskt :o njaa, att jag drar alla över en och samma kam håller jag faktiskt inte med dig om, Johan xD jag sa ju inte att alla är så. Sa att majoriteten av de jag stött på här har varit tråkiga :o De har liksom inte gjort ngr intryck på mig :o Det är få som gör det här. :o

Joo, det kan jag göra, men på ett känns det som att jag stämplar folk. Liksom folk kan ju bättra sig :o Vill inte heller ha en censur på min blogg. Samma sak om ngn skriver ngt elakt eller ngt, jag publiberar det :o

Nej det är inte semester ^^ Min lillebror går i en skola där så ska hälsa på honom och dem ^^

OCh jo, klart det finns folk som inte gillar ens blogg o.O Det är ju inte så att en bra blogg gillas av alla elr att en dålig blogg hatas av alla. Smaken är som baken, det är jag medveten om. Det jag menade var att JAG inte tyckte att din blogg tillhörde de där bloggarna som inte ger mig ngt. Sedan om det är andra som tkr dene sämst elr inte, det är irrelevant då det inte är ngt jag står för. För jag tkr den är bra. förstår du? När man läser så lär man sig ngt. Man får se hur det är att vara synskadad, men man får även se att du är mer än en kille (elr rättare sagt en man) som är synskadad, fattar du? Du skriver om ditt problem med du nämner dig inte enbart efter det, även om skadan påverkar ditt liv. Som t.ex. alla dessa "ung mamma"-bloggarna. Man lär aldrig känna så mkt mer, än den unga mamman. Gällande din blogg så får man ju ett paket och det är då lättare att gilla för då får man alla hörn. Inte bara en sida att utgå ifrån. Jag vet att det är en människa bakom varje skärm, men de flesta människor bakom skärmarna inspirerar inte mig. Men sedan finns det ngr, som gör det. Förstår du hur jag menar? Dessa några är de som sticker ut och oftast är de inte stora bloggare, och det i sig gör det svårare att hitta dem.

2014-11-21 @ 20:11:51
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: nicolinda.blogg.se

Väldigt intressant! Jag vill jättegärna lyssna på denna podcast. Jag pluggar just nu om olika funktionsnedsättningar, mitt huvudämne blir rörelsehinder men ska även skriva en uppsats om t.ex. syn och hörsel. Detta kan ge mig nya perspektiv och en annan inblick! Tack för det.

Ska läsa fler inlägg ur din blogg. Skrollade förbi TheRevolt's kommentarsfält och fann dig där, kul :)
Jag önskar dig en fin fortsatt helg!

2014-11-22 @ 01:04:15
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: Toppen och tack så mycket :)

2014-11-22 @ 09:10:02
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Erica

Vad roligt att ni har fått fart på det här! Låter intressant! :)

2014-11-22 @ 11:21:50
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: nicolinda.blogg.se

SVAR: Du har så rätt! Om limited editions. Jag har aldrig tänkt så långt, haha för jag har varit så frustrerad över konceptet. Tack för din skarpa förklaring! Tacksamt :)

Wow. Vad bra du är på att beskriva hur man påverkas av sina sinnen och allt kring hur man lär sig ekolokalisering! Jag förstår. Så himla intressant! Jag jobbade med 4-5 åringar vid den tidpunkten jag berättade om :)

Jag har börjat lyssna på er podcast men hann bara 15 min vid det första tillfället. Jag ska fortsätta lyssna imorgon kväll för den kvällen är jag äntligen ledig. Annars har jag haft fullt schema :) Måste säga att jag gillar innehållet ur avsnitt 1, trots att jag bara har hunnit med 15 min.

Jag har faktiskt läst ett par inlägg ur din kategori "Att leva med synnedsättning". Jag älskar att lära mig om kroppen och vårt mentala - dess funktioner tilltalar mig enormt. Jag älskar att förvånas och beundras av människor. Tack för det! Att du delar med dig. Jag söker mig till andras perspektiv för att förstå en bredare yta.

Tack, detsamma! Hoppas du har haft en fin dag. Jag önskar dig en underbar dag imorgon med!

2014-11-27 @ 00:20:27
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: nicolinda.blogg.se

Du har så rätt! Om limited editions. Jag har aldrig tänkt så långt, haha för jag har varit så frustrerad över konceptet. Tack för din skarpa förklaring! Tacksamt :)Wow. Vad bra du är på att beskriva hur man påverkas av sina sinnen och allt kring hur man lär sig ekolokalisering! Jag förstår. Så himla intressant! Jag jobbade med 4 - 5 åringar vid den tidpunkten jag berättade om :)

Jag har börjat lyssna på er podcast men hann bara 15 min vid det första tillfället. Jag ska fortsätta lyssna imorgon kväll för den kvällen är jag äntligen ledig. Annars har jag haft fullt schema :) Måste säga att jag gillar innehållet ur avsnitt 1, trots att jag bara har hunnit med 15 min.

Jag har faktiskt läst ett par inlägg ur din kategori "Att leva med synnedsättning". Jag älskar att lära mig om kroppen och vårt mentala - dess funktioner tilltalar mig extremt. Jag älskar att förvånas och beundras av människor. Tack för det! Att du delar med dig. Jag söker mig till andras perspektiv för att förstå en bredare yta.

Tack, detsamma! Hoppas du har haft en fin dag. Jag önskar dig en underbar dag imorgon med!

2014-11-27 @ 00:24:39
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: Joy Malou Schubert

Jag kommer att svara på hela din svarskommentar imorgon, men nu vill jag säga något om er podcast. Ikväll blev det av, att jag lyssnade på hela. Jag älskar er synpod! Jag kommenterade den på Youtube. Ni har en sån god kemi mellan er och ett sånt naturligt glatt humör som ni verkligen sprider in i mitt hjärta. Ni delar med er och bjuder på er själva så mycket, tack för det. Väldigt intressant att höra hur ni upplever vardagen. Jag blir så nyfiken på mer! Vill höra mer och fortsätta lära mig om hur det kan vara. Som sagt, att sätta mig in i andras situationer och perspektiv betyder mycket för mig. Ställde två frågor i Youtube kommentaren, till er alla. Jag önskar även dig all lycka till med ditt högskoleprov och skrev en del om det där med. Längtar till nästa avsnitt! Underbart! :)

2014-11-29 @ 02:38:40
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: nicolinda.blogg.se

SVAR: Panikångest är verkligen hemskt. Det är lustigt hur man kan bli alldeles maktlös och helt kontrollerad av sitt eget system bara sådär, på en sekund.

Ibland tänker jag inte heller utanför boxen, speciellt inte om jag t.ex. är upprörd eller frustrerad över något. Haha :)

Absolut! Jag gav er feedback på Synpoden avsnitt 1, både på Youtube och i ditt inlägg om er podcast. Gillar den verkligen! ♡

Wow, tusen massa tack. Vad fint av dig att vara uppmärksam! Jag blir så glad av att du uppfattar mig såhär, det känns bra. Jag uppfattar mig själv så nämligen, för det är så jag faller naturligt och det är denna person jag vill vara.

Åhnej, hoppas din katt mår bättre nu. Varför är katten sjuk? Önskar din katt all hälsa ♡ Kram

2014-11-29 @ 17:13:05
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: nicolinda.blogg.se

SVAR: Jag älskar katter jag med. Jag hade ju en katt som jag älskade mer än något annat, men vi gav bort henne sorgligt nog p.g.a. min allergi. Idag är jag 21, då var jag 12 och jag saknar henne än. Världens sötaste gos.

Åhnej! Jag ska definitivt läsa ditt senaste inlägg :( ♡ Inte gjort det än men ska göra det efter jag har besvarat denna kommentar.

Ja, jag är glad att du berättade om er podcast öppet så att jag och många fler får ta del av den. Fint fint! Jaha, ursäkta mig. Jag blandade ihop rösterna, hehe förlåt. Jag skrev ett svar på min egen kommentar nu och bad om ursäkt för mitt missförstånd :) Ni har egentligen väldigt olika röster nu när jag lyssnar på introt igen där ni presenterar er i Synpoden.

Ja men precis, alla uppfattar ju varandra olika. Jag hoppas i alla fall att den uppfattningen du fick ska uppfattas av alla, för det är så jag vill vara och det är så jag ser mig själv :) Absolut. Jag ska läsa om din katt. Här i din kommentar uppfattas det som något jobbigt och sorgligt. Jag vet ju att Tissen var sjuk som du tidigare nämnt, usch :( Kram

2014-11-30 @ 17:33:40
URL: http://nicolinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: