Elitidrottsskolan i Göteborg

Tid: 14:40:19
Datum: 2014-10-10
Kategori: Goalball

Under helgen som var befann jag mig som sagt i Göteborg för träff med Elitidrottsskolan. Platsen denna gången var Scandic Opalen och det blev en mycket bra och givande helg.

Först ut, efter att Linda och jag åkt Bus4you ner, var en föreläsning om kost. Inte jättemycket nytt där, mest basic grejer om kolhydrater, fett och proteiner, när man ska äta och vad man ska äta.

Kvällen tillbringades på Liseberg med en femkamp, där vi delades upp i lag och sedan utförde de olika grenarna, som inte var jätteenkla när man inte ser. Man skulle kasta sillar i en hink, slå på spikar som ploppade upp, spruta vatten i några hål så ett tåg eller vad det var åkte framåt, rulla bollar i olika hål och sist men inte minst, med hjälp av en spak navigera en flaska som skulle fyllas med vatten, som kom ur olika kranar. Nej, det var inte jättelätt, men jag var faktiskt näst bäst i vår grupp på sillarna, det ni.

Tidigt i säng blev det, för söndagen var fullproppad med föreläsningar. Först ut var en tre timmar lång föreläsning om media och sponsring. Ja, vi satt inte och lyssnade i tre timmar då, det var en del övningar också. Dels intervjuades vi i all korthet, mest för att alla skulle få känna på det, inför kamera, varefter vi tittade på det och fick lite feedback på vad som var bra och vad som kan göras bätre, ungefär samma grej som vi tränade på inför paralympics i London. Dels diskuterade vi sociala medier och sponsring, helt enkelt att synas och marknadsföra sig själv. Så nu kommer det hända saker på den fronten. Jag planerar att starta en ny blogg, enbart fokuserad på träning och min väg mot världseliten, med fler och kortare inlägg än här på bloggen, starta en Facebooksida om mig själv och möjligtvis också skaffa Twitter. Allt för att synas så mycket som möjligt och marknadsföra mig själv. Det där med Facebooksidan kändes först lite dumtt, att ha en sida om sig själv, hur ego är inte det? Samtidigt är det kanske något man får ta om man vill nå ut och synas. Så, framöver, när saker och ting är klara, kommer jag länka er till alla nya spännande delar, om ni vill följa dem.

Eftermiddagen innehöll en lika lång föreläsning om träningslära, denna gången inriktad på styrka. Här blev det mycket, mycket informaion a la korvstoppning, men jag fick iaf med mig en del nya bitar att tänka och fundera på, inte minst när det gäller periodisering av styrkan, som jag har varit ganska dålig på tidigare. Jag har kört på med samma styrkeprogram. Det har gett resultat, det både syns och märks, men när det gäller elitidrott gäller det att toppa formen till viktiga tävlingar. Därför periodiserar man träningen. Grunden är basstyrka, varefter en fas med explostyrka tar vid för att till slut övergå i en snabbhetsfas ca två-tre veckor innan tävlingen. Då kör man bara med ca 30-40% av maxvikten, men ruskigt snabbt. Så har jag inte kört tidigare. Jag har i princip bara kört på med basstyrkan, så det ska bli spännande att se hur det här fungerar och om det ger resultat.

En ännu tidigare kväll blev det här, efter en dag fullmatad med ny information och kunskap, något som späddes på ytterligare under måndagen, då helgen avsslutades med en idrottspsykologisk föreläsning, där det var en hel del praktiska övningar också. Fokus låg på "livspusslet", att få ihop alla bitar med träning, skola/jobb, fritid och relationer, med alla underkategorier som dessa fyra områden har. Det är inte det lättaste att få ihop alla gånger och faktum är att allt påverkar prestationen på banan, planen eller arenan. Allt måste vara i harmoni för att man ska kunna få ut max av sin idrottsliga prestation. För att konkretisera detta fick vi ett papper där vi skulle skriva ner fyra områden som vi ville utveckla på ett eller annat sätt. I mitt fall var det tydligaste skolarbetet. Det räcker dock inte bara med att säga "skolarbetet", utan det svåra är att konkretisera vad i skolarbetet jag vill förbättra, varför det inte fungerar optimalt och hur jag ska lösa det. I mitt fall handlar det mycket om prioriteringar. Ofta fastnar jag här vid bloggen, vid Facebook eller gör annat på datorn istället för att ta tag i skolarbetet. Det ligger alltså hos mig själv och är en prioriteringssak. Därför måste jag upprätta något slags dagsplanering att då och då ska jag sitta med skolarbetet. Därefter kommer självdiciplinen in i bilden, för då gäller det att verkligen göra det också, för tyvärr är det så lätt att man skjuter på det när man pluggar på distans som jag gör. Det finns egentligen inga tider man måste passa, förutom vissa deadlines, och det är väl distansstudiernas baksida.

Det var hursomhelst ett givande pass, precis som alla de övriga passen, eller föreläsningarna, under helgen.

Veckan har annars varit lugn. Julian har varit sjuk, så det har blivit lite omplanering i träningsupplägget, men i huvudsak har det gått bra, precis som skolan. iaf de första dagarna efter helgen satt jag verkligen de där timmarna jag skulle. Igår och idag har det väl ärligt talat varit lite sämre på den fronten, men jag ska väl ta tag i det litegrann nu, innan jag åker till mamma och pappa, som nu är hemma från New Yor, där de har varit, som en försenad 60-årsresa för pappa.

Kommentarer
Postat av: danten89

Åh härligt,
jag mår inget vidare, men överlever =)

Jaså?
Jag gav 62 kronor :)
så det var därför jag köpte dem :)

Vi får heja på det då? ;)
Man kan alltid leva och hoppas på hoppet? :D
LHC har delat och gett på slutet.. lär bli ett mittenlag..
:P

Vi får väl se hur det ter sig, jag är optimistisk, vi får se hur Hästen klarar sig =)
Än är det lång väg kvar, att vi ändå leder serien ännu, är starkt ännu ? :)

Nej många juicer innehåller INGET tillsatt socker eller sötningsmedel alls idag. Det är precis som att pressa själv, att köpa nu, det man får i sig att köpa eller pressa själv är då frukt och druvsocker :) Om du ska ha sockerfri juice, kan du nog glömma, all frukt innehåller någon slags sockerart, mer eller mindre. Socker i sig är ju en slags växt ;)

2014-10-11 @ 18:01:51
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Men glögg, dricker man inte som läsk.
en glögg är en annan slags dryck.
jag älskar musten för den goda kolsyran och smakens skull och att det skummar så gott :)
Must får mig verkligen att njuta.
Glögg sitter iallafall jag länge och småsmuttar på :)
Häller du i dig glöggen som läsk?^^

Det var ju halva priset på ett redan nedsatt pris, är med I CDON+ så får massa roliga rabatter osv. Perfekt julklapp med.. så fick bli ett par extra hörlurar ^^

Hur går det för Leksand idag dÅ? xD

Men dem andra lagen gör det inte bättre själva? ;) Mora fick med stryka på nosen igår ^^

Japp, men på marknaden idag så är det ju massa sorter, där man enbart har pressad frukt i juicen, inga andra tillsatser =)

2014-10-11 @ 18:31:31
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Hinner inte läsa ditt inlägg nu, så jag gör det när jag har tid. :)

Svar: Jag vet skillnaden mellan att vara ensam och känna mig ensam, tro mig. Och nu både ÄR jag ensam och KÄNNER mig ensam. Ja, det finns nog människor i min närhet som värderar mig högt, men du får det att låta som att jag har många runt omkring mig, vilket så inte är fallet. Men jag förstår vad du vill få fram och jag uppskattar det, tack!

Det låter nice, att de faktiskt gör något sådant för att visa att de tror på sitt lag. Just nu går det väldigt dåligt för FBK och de har knappt någon publik. Men jag förstår dem. För jag hade inte heller velat gått på matcherna om de spelar så där. Fast nu är ju min största anledning att jag inte har råd, men ändå. Men jag hoppas att det vänder. Ska faktiskt på en match nästa vecka. Ska ta med mig min familj. Det blir faktiskt första gången min familj gör något sådant tillsammans. Får se hur det går, haha.

2014-10-11 @ 21:27:45
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Va skönt att du tycker att helgen varit givande!:D Det är nog det som betyder mest tror jag :o att veta att det man gjort haft ngt med sig och inte bara varit slöseri med tid ^^

2014-10-11 @ 23:39:26
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: NICOLE

Tycker det lät väldigt roligt, intressant och givande! Även om det var mycket du redan visste så är det ju roligt att bara vara iväg :)
Lät som svåra övningar, som du sa :O Men det låg säkert någon tanke bakom det såklart så det var nog bra :)

Och bra där med marknadsföringen, det är så viktigt! Tror det är en toppenidé att börja med en ny blogg i och för ditt syfte och ditt mål, samt allt det andra du räknade upp.


SV: Ja det var en galen lättnad och härlig känsla att äntligen få igång den nya :) Skulle ha fixat den typ förra helgen men då kunde jag inte det då det inte var jag som stod på abonemanget (suuuuck, var så arg på den snubben kan jag säga!) . Men igår fixade jag och mamma det :)

Jaså :) Bilar har jag dålig koll på men jag har alltid sagt att jag vill ha en blå Audi (jag älskar blått) och är uppväxt med Audi så det är ett projekt som finns kvar till senare :)

Härligt att han börjar komma igång lite igen, men tråkigt med förlust!

2014-10-12 @ 11:42:48
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Nice att få prova på att bli intervjuad inför en kamera. :)

2014-10-12 @ 18:07:02
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: izabellesss - skönhet, hälsa och dans

Nej om man inte har det naturligt då , men lagom är bäst om man vill fylla på. Tycker man ska kunna få ändra på saker om man inte nöjd och inte trivs, jag skulle aldrig Opera mej eftersom jag är nöjd men jag skulle kunna prova nya saker, som hårfärger, fransförlängning osv. Snygga till sej kan aldrig bara fel så länge det inte går till överdrift ;)hunger games Filmerna är spännande men man mår dåligt av dom. Deprimerade

2014-10-12 @ 19:27:25
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: NICOLE

SV: Ja det har varit galet skönt! Har sett typ två filmer, bara varit verkligen :)

Kan vara bra med lite repetition ibland ju :) Men roligt att det ändå var mycket nytt du kunde ta med dig. Vill också ha någon sådan föreläsning :)

Visst är det så! Det är ju inte för inte som entrepenörer verkligen får slita sitt hår för att få allt jobb gjort och få allt gå igenom :) Och det är klart jag följer med dig på den resan :D

Njae, störst skillnad är väl storleken då denna liknar Samsung. Men jag gillar den jättemycket, bra kamera, bra ljud fin stor dispaly :) Och sen är jag bara förundrad över att ha en HEL skärm igen :D

Ja jag hoppas det, ska kämpa för det i alla fall :) Men det är mycket som ska klaffa för det men jag har ju fler mål som jag minsann ska klara av att nå ;)

2014-10-12 @ 21:33:26
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Hanna

Intressant och givande låter det som ändå även om det var lite gammalt och lite korvstoppning stundtals. Att få ny inputt i träningen brukar ge väldigt mycket motivation och göra den mer spännande.

Andra skiter jag redan i. Eller alltså. Jag är ju människa så jag vet ju att folk har ideal och tycker saker men det har egentligne aldrig varit viktigast vad andra tycker.

2014-10-13 @ 11:42:56
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Låter som du hade en bra helg! Föreläsningar kan vara väldigt, väldigt tråkiga (speciellt när de är långa) men också väldigt givande! Kul att du fick några nya idéer! Media och sponsring är rätt nice, man får lära sig en hel del. Hur man ska göra för att synas, vad man ska undvika, hur man kan visa sitt rätta jag osv. Läste en del om det på gymnasiet (gick media) och sen på work for you (som hjälper en med att leta jobb och allt som hör till). Jag tror att det hjälpte mig till att få bloggen dit den är idag. :)

Svar: Det är många som säger att de finns där och lyssnar, och jag tvivlar inte på det. Jag har bara aldrig varit den personen som pratar om saker. Det är vanligtvis JAG som folk berättar för när de behöver prata. Inte tvärtom. Jag vet att det är viktigt att prata om det, för att det bara kommer bli värre, och att det är dåligt att hålla det inom sig. Men jag har försökt så många gånger att prata om det, men jag klarar det helt enkelt inte... Det finns inte alltid folk man kan prata med om allt. Man pratar om olika saker med olika människor, ungefär som kategorier, fast ibland har man svårt att placera dem. Jag är i den situationen nu att jag inte har någon att prata om det med. Kan bero på att jag knappt har några som står mig nära. Fast det är också så jag vill ha det.

Just nu vet jag inte varför jag känner mig ensam och är ensam. Sen händelsen jag inte vill prata om hände, så har jag alltid varit ensam. Jag lärde mig leva med det. Så det har aldrig varit några problem. Men att känna mig ensam händer då och då och jag kan inte hantera det. Jag vet aldrig varför jag gör det. Och den senaste tiden har jag hatat att vara ensam också, samtidigt som jag vill vara ensam. (jobbig situation).

Vi ska gå på FBK-HV71. Intressant match. Jag tror vi kommer förlora rätt hårt, men jag HOPPAS att vi tar hem det. För det börjar gå en aning DÅLIGT för oss... Jag har varit på hockey med pappa tre-fyra gånger och då läktarplats då pappa inte kan stå så länge. Och sen en gång med mamma och pappa. Fast mamma är inte alls intresserad. Numera brukar jag bara gå med min syster och då står vi självklart i klacken! Men det ska bli kul att gå på onsdag då hela familjen gör något tillsammans. Min familj vill helst göra saker var för sig, typ. Fast det är inte säkert pappa kan följa med på onsdag... men jag hoppas han kan det.

2014-10-13 @ 17:10:40
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Susanna

sv: Nja det var lite impulsköp där haha, men jag har alltid sån beslutsångest så jag jobbade bort dem. Tror inte de kommer bli så använda men tyckte ändå att de var värda priset (rätt billiga från början och 50% rea haha)

Jaa men speciellt instagram känns som om man ju har olika användarnamn och inte alltid sitt riktiga namn, så det blir liksom konstigt.
Bli vänner på facebook menar du? :)

2014-10-14 @ 11:03:36
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Låter som om du på det stora hela hade det bra här i Göteborg då. Den där femkampen kan verkligen inte ha varit lätt om man inte ser. Kastat sill på Liseberg har man ju gjort några gånger, men jag är inget duktig på sådana där "lekar" alls haha.

Ja men att kika på hemnet är intressant även om man inte ska flytta. Man kan få så mycket inspiration där. Men hur ser du på hemnet, om du inte ser liksom. Förlåt att jag frågar, men jag förstår inte riktigt och undrar.

Kram kram

2014-10-15 @ 16:19:19
URL: http://sessie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: