Kluben i mitt hjärta blöder...

Tid: 17:33:02
Datum: 2014-09-26
Kategori: Leksand

Hockeysäsongen som jag har sett fram emot så mycket är äntligen här, men sämre start på densamma kunde vi ju inte ha fått.

Leksand har öppnat den här säsongen bokstavligt talat uselt. Det är en av de sämsta öppningarna i modern historia, sedan Elitserien infördes i mitten av 70-talet.

Efter fyra omgångar tangerade man något slags rekkord. Bara sju gånger i modern historia har ett lag haaft noll poäng efter fyra spelade matcher. Senast var också leksand, för nio år sedan. Då kom man senare tvärsist i tabellen på 44 poäng.

Nu är det spelat fem omgångar och man står fortfarande på noll poäng och har en målskillnad på 3-20 (-17), på fem matcher. Man har alltså bara gjort tre mål framåt. På fem matcher. Det ger ett snitt på 0,6 mål/match, 0,2 mål/period. Det behövs alltså fem hela perioder i nuläget för att göra ett enda mål. Det behöver man inte vara något geni för att räkna ut att det är uselt.

Måltorkan framåt är dock inte det enda problemet. Tidigare i veckan var det stora rubriker kring sportchef Tommy Salo, som hastigt, och lite i affekt tyckte jag det verkade som, sa upp sin tjänst som just sportchef, för att nästa dag meddela att han blir kvar i klubben. Att han blir kvar är jag väldigt positiv till. Det är ändå Salo som har tagit Leksand dit vi är idag. Det var han som tillträdde 2010 och gav det då ganska orutinerade laget ett år extra att bygga vidare på, att bygga den stomme som senare var densamma som tog upp klubben i Elitserien 2013.

Därefter försvann nyckelspelare som hade spelat en stor roll i lagets framgång i kvalserien det året. Filip Forsberg drog över till NHL, Michael Raffl likaså. Mattias Timander lade skridskorna på hyllan och Pelle Prestberg återvände till Karlstad. Trots alla nyckeltapp lyckades man ändå långt över förväntan förra säsongen. Johan Ryno, Jakob Blomqvist, Jakob De La Rose och Patrik Hersley klev fram och axlade ännu större roller än de haft i det lag som tog klivet upp, men inte minst så stod Oscar Alsenfelt på huvudet i flertalet matcher och räddade poäng åt klubben många, många gånger.

Allt det som var Leksands IF förra säsongen, ett stabilt målvaktsspel, en trygg och solid defensiv och inte minst knutna krigarnävar som tydligt visade en "vi mot dem-känsla" och som också lyckades. Allt det är som borta. Nyckelspelare har försvunnit även till den här säsongen, Hersley drog till KHL och Rynos båda lekkamrater i förstalinen, som var den kedja som skapade klart mest förra säsongen, Micke Johansson och Jakob Blomqvist, är borta. Dessutom har man förlorat en rad spelare med det där berömda hjärtat för klubben. De La rose är i NHL nu, Jon Knuts är i Malmö och Gabbe Karlsson har lagt skridskorna på hyllan.

På pappret har man dock ett betydligt bättre lag nu än förra säsongen. De nyförvärv man har gjort är individuellt sett bättre än de spelare man hade förra säsongen, men man har inte alls fått ihop gruppen. De nyförvärv man har gjort har inte alls levererat, bortsett från finländarna Tomi Sallinen och Veli-Matti Savinainen. Dessa båda herrar är fortfarande, efter fem spelade matcher, de enda i truppen som har gjort mål. Savinainen nätade mot Färjestad och Sallinen tryckte in en balja mot Brynäs och en mot Djurgården. Sedan Djurgårdsmatchen förra onsdagen har man inte gjort mål. Inte ett enda mål. 0-3 mot Skellefteå och så 0-8 mot Luleå igår. Fattar ni? 0-8, på hemmaplan. Man blev fullständigt överkörda av serieledande Luleå och det var nästan så tårarna kom när jag såg hur dåligt laget i mitt hjärta spelade.

Dåligt är förresten kanske fel ord. Det handlar mer om marginaler. Känslan efter matchen var dock tomhet. Ungefär som under kvalserieförbannelsernas tid. Efter en misslyckad kvalserie kändes allt bara tomt. Samma känsla var det igår, efter femte omgången av grundserien. Mycket kan hända, det är femtio matcher kvar, men hur ska Tommy salo, Andreas "Äpplet" Appelgren och grabbarna i laget ta sig ur det här? Det har jag faktiskt inget bra svar på i nuläget.

Man måste börja göra mål, först och främst. Tre mål på fem matcher räcker ingenstans. Tyvärr är det nog lättare sagt än gjort, för när man är så körd i botten, när man vill så mycket, men har radat upp förlust efter förlust, då har man inte heller marginalerna med sig, som jag nämnde här ovan. Det vet vi sedan kvalserietiden och vi såg det också igår mot Luleå. Ett lag i harmoni, med självförtroende och där allt tycks gå vägen, då kuggar även småsakerna i och man får med sig s.k. turmål. Igår hade Luleå två mål som styrdes på Leksandsskridskor och man lyckades flera gånger peta in puckar i mål som egentligen mest var tur. Man har helt enkelt marginalerna med sig. Leksand, å andra sidan, fick inget sådant med sig. Bröderna Connolly, som jag innan matchen igår inte tycker har gjort något alls, hade t.ex. ett jätteläge i andra perioden, men pucken ville inte in i mål. Hade det varit bröderna Abbot i Luleå som haft det läget istället, då hade det nästan garanterat blivit mål. För så är det. allt det där negativa som har varit, det sätter sig mer eller mindre omedvetet i huvudet och påverkar spelet. Allt blir till en enda negativ spiral, puckarna studsar fel, man missar frilägen, passningarna sitter inte på bladet och man får samtidigt sådana små skitsaker emot sig bakåt, som de två mål Luleå gjorde igår, som styrdes på Leksandsskridskor.

Så ja, man behöver få igång målproduktionen på något sätt, men framförallt måste man bryta den här negativa spiralen någonstans, någon gång, helst väldigt snart. Hur det ska gå till vet jag inte riktigt, men en sak går väl att säga efter gårdagens match. Det kan inte bli värre nu iaf, någon gång måste det ju vända...

Just nu är det tungt att vara leksing...

Kommentarer
Postat av: Hanna

Inte lätt när det är tungt för laget man håller på inte.

Fast sol hade vi, coch badade gjorde jag=) Just Cornwall är väl det stället man väljer om man ska på den typen av semester i england men visst, det är inte kreta direkt.

Jag är ju helt tvärtemot, det värsta jag vet är sol och badsmester. Jag vill att det händer något, att jag får göra något, röra på mig och se saker. Blir så tokigt rastlös annars.

2014-09-30 @ 21:49:49
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: NICOLE

Ja du.. det har varit en tuff start för er :(
Där ser man, att på pappret kan laget vara så starkt så men hur blir det när de släpps ut på isen? Dte är samma för LHC, de har starka spelare och en del riktigt bra nya, men det har väl inte gått så superbra där heller...

SV: Jadu, det handlade om att de skulle vandra i skogen (först 3 personer, som i lag). Sen hittar de ledtrådar och sen en nyckel, då får en person i laget ge sig av för att springa med pengar i en ryggsäck , då jagad av hundar.

Till slut när de hittat en till nyckel så blir ju en person kvar själv i skogen, och fyfaaan alltså, så läskigt!!!
Idag var det tre killar som var där, och den som blev sist kvar fick säga "det är inte på riktigt" till sig själv typ 11 ggr :)
Riktigt läskigt, men ändå rätt skoj :)

Men fy vad gott! Så avis!

Han blir hemma i 4 månader, wooop :D Sen är han borta lika länge haha men det får vi ta då.

Det är nog så att man har en sida man träffar lite mer. på pappas sida har vi alla som i en klump, men min mamma har ju flyttat 100 mil ifrån sin släkt så dem träffar vi såklart inte så ofta. Min mormor hör jag knappt av, förutom när vi är där. Men då har jag ju dragit en vinst hos min farmor och farfar som är helt underbara :)

Det ändras ju lite det :) Förresten, så fick jag en liten kusin i fredags, på pappas sida. Min yngsta farbror.. Så himla roligt! Han är världens snällaste men ingen trodde nog att han skulle ta det steget . och de flesta har sagt att jag skulle få barn innan han, haha. Men tack o lov så inte :)
Men är så glaaad för dem, och vi ska dit imorgon och titta på gullfian :)

Haha neej plugg i helgen kan jag inte påstå att det blev sååå mycket av, men lite så! Känner mig inte så osääker ändå inte.

Haha jaha! Nä det vet jag inte, antagligen inte. Hos oss är det jag som sköter sånt haha :)

Vadå, tror du att Leksand ska vinna över LHC??? Näää nu får du gå och lägga dig tror jag!

Det kan vara jätteskönt det men nu när jag pluggar föredrar jag att ta en liten sovis faktiskt. Men imorgon ska jag upp skapligt för att plugga minsann :) Vad gör du imorgon?

2014-09-30 @ 22:55:29
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Tråkigt att Leksand inte går bättre.
Hur kan du göra att dem går bättre i SHL? =)

Ja ikväll vann Hästen igen mot Timrå :)
Fortsätter gå som galopp ;)

Apelsinjuice innehåller sjukt mycket C-vitamin och C-vitamin är sjukt bra emot förkylningsvirus.
Känner jag mig småsjuker, så häver jag i mig det ;)

Var ledig i måndags.
Jobbar nu tisdag, onsdag och torsdag med =)

Jag längtar till julen och bara vara ledig och mysa =)

2014-09-30 @ 23:03:15
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Hehe jaa det kan man ju säga! Men som sagt, högst osäkert att ni får de poängen mot LHC.. Ribban behövs sättas på en rimlig nivå ;)

Ja det är det nog menat till. Lite töntigt ifrån början tyckte jag, men man ska ju alltid ge saker sin chans och ja, det var väl inte så dumt. Fick skratta en hel del :)

Nä det behöver ju inte ha att göra med vilka man gillar eller inte, tiden ger vissa saker och man värdesätter och prioriterar annorlunda, så är det ju.
Jo det är klart det är jobbigt för henne, hon var ung när hon flyttade därifrån. Dock har hon ju tur att ha världens bästa man nu :) Min låtsaspappa alltså, avgudar honom. Men det är klart att alla vill ha nära kontakt med sina föräldrar men där kanske tiden satt sina spår med och ja.. :)

Tack :D Så himla roligt! Är så taggad på den bebisen så det finns inte. Ska anmäla mig först som barnvakt ;)
Ja det skulle jag väl säga.. Jag har pluggat men kanske inte så mycket som jag verkligen borde ha gjort. Men har tre dagar kvar så känner ingen brådska så faktiskt.

Låter som en riktigt bra dag! =)

2014-10-01 @ 00:10:34
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Färjestad är inte jättebra än så länge heller, men vi har några vinster. Men det är viktigt att ett lag är väldigt dåligt ibland, eller har en dålig period. Det bygger upp självförtroendet på rätt sätt. Jag menar, hur vore det om ett lag vann hela tiden, hur glada och motiverade skulle de vara då?

Jag minns för två år sen (tror jag?) så var Färjestad USEL, på riktigt, jag har aldrig sett ett sämre lag. Förlorade varje match, låg längst ner på listan. Men vi FBK:are höll ihop, gick på matcherna och fanns där och stöttade ändå. Och vet du? Vi tog oss upp till toppen! Vi kom 2:a det året. Och jag kan inte fatta det. HUR FAN HÄNDE DET!? Någonting motiverade dem så sjukt mycket att de nästan vann hela serien. Men för mig vann dem. Från att ligga sist under en hel period till att i slutspelet komma på andra plats, det är helt otroligt!

Jag tror att Leksand kommer komma igen. De är nog inne i en sån period nu. Och vad är vi fans om vi inte finns där i alla väder? :)

2014-10-01 @ 15:40:30
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Jo, det finns dagar som är värre än någonsin. Vissa dagar kan jag inte ligga i sängen, vissa kan jag inte sitta.. Men det finns saker jag kan göra åt det, oftast. Jag knäcker nacken typ 15-20 gånger per dag, men inte alltid det funkar... Ibland tar jag ett bad.

2014-10-01 @ 17:31:49
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: LIENE

sv: Härligt :)
Ja, det är både på gott och ont.

2014-10-02 @ 08:21:11
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Madeliene

sV: ja det var riktigt gott!

2014-10-02 @ 17:58:53
URL: http://Madeias.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jajemen , glad i dubbel bemärkelse :) Men gladast imorgon när tentan är över haha. Då kan jag fokusera på allt annat :)

Nä jag såg den inte men Henrik gjorde. Och enligt honom var det en överdrift att ni dominerade hah ;) Men det blir väl så - att när man släppt in 2-3 mål då försvinner självförtroendet och även om man kämpar på så är det inte i samma anda..
Det vet jag själv ifrån när jag spelade, låg man under så ville man kämpa vidare men en del av en orkade liksom inte för man såg resultatet rinna iväg.

Hoppas det blir poäng mot Örebro då :) Här i örebro då såg jag :) Ska du fara o kolla där eller?

Det beror nog kanske på släkten också ;) Är det så kanske det är en del som ligger bakom kan man ju gissa på. Inte för att det skett något men speciella människor finns det ju :)

Tacktack, detsamma =)

2014-10-02 @ 22:00:43
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Nu har vi bara sammanfattningen kvar att skriva, och sen kommer det säkert att bli en del småändringar också. Vi har ett seminarium på tisdag, så får se vad de säger då. :)

2014-10-03 @ 13:59:57
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Livet är fint :) Men jag är överlag väldigt glad i livet men det är klart det känns extra bra nu :)

Ja men det är ju skickligt att kunna skjuta så pass få mål och få dem gå in ;)
Så är det ju! Man vill utåt sett visa att man kämpar på och är glad och tjohej men man orkar fasen inte när allt går emot.
Vi får hoppas det vänder snart :)

Tack snälla du, ni får också ha en fin helg! Du är iväg någonstans tyckte jag att jag såg?

2014-10-04 @ 19:34:30
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Susanna

Åh det låter tråkigt :/ Ofta tappas ju självförtroende och motivation när det inte går bra alls på väldigt lång tid så hoppas att de lyckas någon gång för att få tillbaka det igen kanske? :)

sv: Tack så jättemycket :D
Ja absolut, det är nästan konstigt om man INTE har facebook idag, det är som en självklarhet. Med vår student och sånt var det där vi spred information o.s.v. och ibland på grupparbeten har lärarna sagt att vi ska skriva på facebook till varandra haha :)

2014-10-07 @ 22:37:22
URL: http://suslife.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: