Halltider

Tid: 11:20:00
Datum: 2015-08-04
Kategori: Goalball

Har ni varit inne på min träningsblogg har ni nog redan läst det här, men jag publicerar det här också.

Det är sannerligen inte lätt att vara parasportidrottare alla gånger, inte ens på elitnivå. Man får nästan ingenting gratis och man får hela tiden kämpa för sina förutsättningar.

Bara en sådan sak som att få halltider är ingen självklarhet.

Vi har i fyra år kämpat för att få andra och bättre halltider än de vi har, utan att lyckas. Det enda vi har lyckats med är att få bort våra lördagstider vi har haft genom alla år. Lördagar är inte bra, eftersom att det är många helger som går bort p.g.a. tävlingar, landslagsläger etc. + att man låser hela helgen och inte kan åka iväg eller göra något större.

Tiden vi fick istället för lördagarna var torsdagar kl. 20:00-22:00. Det är visserligen inte lördagar, men om man tittar på att vissa har lång restid och att man kan få vänta på färdtjänst efteråt så är vissa av oss inte hemma förrän 23:30. Därefter ska man äta och varva ner innan man kan sova. Då blir det alldeles för lite sömn om man ska upp och jobba runt 06:00 dagen efter.

Utöver torsdagarna har vi haft måndagar kl. 17:00-19:00, en ganska bra tid, men kruxet är att vissa inte hinner dit efter jobbet,ja, vissa har inte ens slutat jobba kl. 17:00. när man är så få som vi faktiskt är, då blir skillnaden när en-två spelare saknas väldigt tydlig. Nu till hösten blir det t.o.m. så illa att bara max två spelare kan närvara under måndagsträningarna och med två spelare är det ganska svårt att bedriva en lagsport...

Vi har i flera år haft önskemål om att få halltid mellan kl. 18:00-20:00 eller 19:00-21:00. De som jobbar hade då hunnit dit och det hade inte blivit allt för sent efteråt, även om man ska upp tidigt dagen efter. Det har dock inte gett resultat.

Trots önskemålen har vi fortfarande tilldelats samma halltider, måndagar kl. 17:00-19:00 och torsdagar kl. 20:00-22:00.

Det är aningen frustrerande, i synnerhet som vi har fått fina och dyra mål av kommunen, mål som är stationära och alltså inte går att flytta. Vi kan alltså inte vara i någon annan hall och med tanke på att kommunen har bistått med mål och därmed stöttat parasporten i Östergötland så kan man tycka att det borde ligga i deras intresse att vi kan använda dem. Det kan vi knappt göra med de här halltiderna.

Det handlar inte bara om oss, det är jag medveten om. Det är många andra idrotter det ska tas hänsyn till och det kan inte vara lätt att knåpa ihop scheman för att få alla föreningar nöjda, men återigen, det faktum att vi inte kan vara i någon annan hall väger ganska tungt tycker jag. Att ha ett rullande schema på några år skulle också vara en idé, så att vi ena året får en optimal tid, nästa år är det t.ex. handbollens tur att få den perfekta tiden, men så verkar det inte fungera.

Det som tar upp alla andra halltider är främst just handboll. Sådan tur är så är en av ledarna där väldigt sammarbetsvillig och har nu erbjudit oss en timme på onsdagar, kl. 20:00-21:00, en timme som jag då kan utnytja för min defensiva nötning. Det passet har jag tidigare haft timmen efter, kl. 21:00-22:00. Det är alltså väldigt positivt, men mest positivt av allt är att vi också har kunnat byta tid med dem på måndagar, vilket innebär att vi nu får tid kl. 18:30-20:30. Det innebär en enorm skillnad jämt mot kl. 17:00-19:00. Alla kommer nu att kunna delta, även de som jobbar. Detta är vi givetvis väldigt tacksamma för! Utan den sammarbetsviljan från handbollen hade vi i princip fått lägga ner verksamheten, alternativt flytta målen till en annan hall, där vi hade kunnat fått bättre halltider, vilket hade inneburit enormt arbete för kommunen, då målen måste svetsas isär, flyttas och svetsas ihop igen, + att motorn som hissar upp/ner målen i taket hade behövts flyttas. Med andra ord, ganska mycket krångligare än att ge oss halltider som fungerar.

Ett problem som fortfarande återstår är dock det faktum att med tanke på paralympics nästa år kommer det från september nu i höst till september nästa höst inte finnas utrymme för minsta lilla semester, i synnerhet inte från goalballen.

Problemet? Kommunen håller alla hallar stängda under sommaren. Varför är jag inte helt säker på, men klart är i vilket fall att det inte fungerar nästa sommar. Har jag inte tillgång till en hall då, då ryker jag illa kvickt från Riosatsningen. Ett paralympicshopp från Östergötland kan alltså förlora chansen till att nå Rio p.g.a. stängda hallar under sommaren. Nu är inget hugget i sten, men det har varit så alla sommrar hittills, så risken finns. Jag ska dock prata med lokalbokningen och försöka finna en lösning på problemet. I värsta fall får jag helt enkelt ta mitt pick och pack och flytta ner till någon av landslagskollegorna i Malmö hela nästa sommar, för ska jag nå Rio, då finns det inte utrymme för att dåliga förutsättningar ska sätta käppar i hjulen. Jag själv, coachen och föreningen måste göra allt för att optimera förutsättningarna. De måste vara klockrena, annars kommer det aldrig att gå. För en sak är säker, det krävs definitivt inte mindre för att nå ett paralympics än ett OS, snarare ännu mer...


Kommentarer
Postat av: danten89

Det är ju det som kommer göra att priserna går ner. Att folk inte kommer ha råd med 950 000 kronor för en etta i Norrköping, i Stockholm kanske. Det är flera som säger det. Just för att man inte ska låna så mycket pengar heller. Högt uppsatta kommer gå in och styra till allt snart. Tro mig. Haha. Vi vill inte bli nya Grekland? eller så? Där alla har lån upp till tänderna? Eller lite så är det ju faktiskt idag, de flesta har väl lån idag?

Låter ju supertrevligt
Hur spenderar du denna varma tisdag på då?=)

Hur har du det? är det sommar nu? :P

2015-08-04 @ 13:26:26
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Alice

Beeptest är ingen lek. Men klara kravet på 7.5 det var flera som hamna under där. Så jag är nöjd. Multitest ör flera olika stationer, armhävningar, situps, spänst, rygghäng och armhäng osv. Så skulle man få en viss poäng.

Och nu ör jag sjukanmäld för utmattning för resten av dagen. Får ev åka hem på permis en dag innan de andra om jag mår lika dåligt i morgon också.

Ingen aning om löplabbet. Får kolla upp de :)

2015-08-04 @ 15:17:34
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Louise

de ser du där du ser statistiken :)

2015-08-04 @ 18:55:53
URL: http://liizes.com
Postat av: NICOLE

Så tråkigt, och dåligt!! Ni har ju också höga mål att nå och då behövs ju träning :)
SV: Hehe jaa vi blir lite lätt rastlösa om vi ska vara hemma en hel dag. Och sen får man ju passa på när det bjuds på fina kvällar =)

jadå, jag har ju aldrig slutat men bara dragit ner på. Men nu är jag väl igång :) Kan ju inte utesluta något som alltid varit en (för) stor del av mig :)

2015-08-04 @ 19:33:46
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Hoppas det löser sig, dumt att hallarna är stängda på sommaren!

sv. Då borde du se filmen ju :)

2015-08-04 @ 19:59:38
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha det var bara hästbilder i det inlägget ;) men blev riktigt nöjd med dem.

Haha precis, man tröstar sig gärna att det är så billigt. Men man får så mycket mer för pengarna när man handlar där. Hade inte ens velat veta hur mycket det hade kostat om det var från andra affärer ;)

2015-08-04 @ 23:04:56
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Matilda Johansson

Usch vad tråkigt att det ska vara så svårt. Svårt att hitta något som matchar alla med, vissa jobbar sent, andra jobbar natten, vissa har barn och vill träna senare mesans andra börjar jobba tidigt, det är svårt!

Svar: vad jobbigt att ha stämningen första dagen!
Vi kör med skivstång mycket utfallssteg, hopp med stång på ryggen. Gå med höga knän över häckar som är knä höga med stången på ryggen och lite armar med stången körde vi sist :)

2015-08-05 @ 12:31:09
URL: http://enmatilda.blogg.se/
Postat av: Erica

Vad trist att det ska behöva vara så krångligt med halltiderna. :\

2015-08-05 @ 17:43:30
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jaså?? Vi äter nog ute minst en gång i veckan så spontant. Pizza, Kina, sallad, pasta eller annat. Inget konstigt hos oss :)

Ja man blir ju väldigt beroende av varandra och att man verkligen är med på träning :)

Nog för att jag älskar att vara hemma men nu känns det som att det är NU man ska hitta på saker, på sommaren. Så vi passar på. Sen jobbar vi ju så mycket också så vi passar på när vi är lediga ;)

2015-08-06 @ 11:27:33
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Liene Svärd

sv: Mjo jag vill ju tro med allt jag är att den tiden på sjukhuset är över för mig, men mina tumörer har blivit större ser man på senaste röntgenbilder. De kommer funderas på medicin som stannar tillväxten även om det är en väldigt ny medicin. Jo jag tror ändå att allt kommer bli bra! :) så jag ör positiv :D

2015-08-06 @ 15:24:25
URL: http://piggigen.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja precis, man mår så himla bra när man har den känslan i kroppen. Helt otroligt vad en person kan göra med en!

Ja men precis, det stämmer :)

2015-08-06 @ 19:29:26
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

sv; Tack så jättemycket, hade det superbra!!
Hoppas du får en toppenhelg :)

2015-08-06 @ 22:28:11
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: NICOLE

SV Det kan jag lova att jag gör :) Är helt salig över att få vara ledig :D
Ja men självklart, det är ju på träningen som man övar och blir bättre. på matcherna ska man ju kunna sitt ;)
Jadå! henrik jobbar dock en del så jag får hitta på saker med vännerna :) Igår var vi ute på lite party, idag ska jag mest ta det lugnt bara :) Vad hittar du på?

2015-08-08 @ 14:45:56
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Nej, jag tycker bara att 'en' är ett bättre ord än 'man' när jag ska generalisera eftersom en i detta fallet syftar på 'en person' och inte är könsladdat alls. :)

2015-08-10 @ 13:56:48
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV Jaa! Kommer verkligen sakna det :) men vi har ju folk här hemma nu som ska lägga golv / sätta nya tapeter så då kan vi ju inte ha dem hemma :) men jag tror & hoppas att de kommer snart igen :D

Härligt att ha mormor nära i alla fall :)

Det gjorde jag, men skönt att jobba igen. Men passen börjar mynna ut lite nu men det är rätt skönt faktiskt ;D

2015-08-10 @ 15:38:05
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: