Hockeyallsvenskans status

Tid: 18:51:33
Datum: 2015-08-07
Kategori: Leksand

Efter den galet hypade säsongen som var i hockeyallsvenskan, där den stundtals var bra mycket mer intressant att följa än vad SHL var, tror jag tyvärr att den kommande säsongen kommer bli en riktig bakissäsong och kanske t.o.m. ett sömnpiller för många.

Tyvärr känns det som att serien till den här säsongen har tagit flera steg tillbaka när det gäller jämnhet och konkurrens. Det känns som det skiljer ganska mycket mellan de bästa lagen i serien och de på pappret sämsta lagen. Givetvis kommer det ske skrällar, men jag får tyvärr lite vibbar av typ 2008-2009 och säsongerna däromkring, när Leksand körde över många lag och vann inte helt sällan med tvåsiffriga resultat.

Sedan dess har det hänt väldigt mycket i Hockeyallsvenskan. Serien har stärkt sin position något enormt. Den har blivit mycket, mycket jämnare och en säsong som den förra, som kanske var den riktiga peaken i Hockeyallsvenskans historia, innehöll fjorton lag som alla kunde slå varandra. Tabellen var oerhört svårtippad på förhand och bara en sådan sak som att både AIK och Södertälje fick kvala för att ens hålla sig kvar i serien vittnar om en oerhört jämn tabell, där även ett lag som siktat mot toppen till slut kunde hamna i botten.

Så tror jag inte det kommer bli i år. Det här lär bli tidernas bakissäsong i Hockeyallsvenskan, i synnerhet efter förra årets hypade säsong. I år blir serien tyvärr relativt ointressant med utomstående ögon sett, eftersom det blir så svårt att ta steget upp i SHL igen. Kanske blir det rentav en serie a la Hockeyettan, fast några storlekar större, där majoriteten av befolkningen inte ens har någon koll alls på hur det går för de olika lagen förrän det drar ihop sig framåt vårkanten och det trots allt vankas direktkval och annat, vilket dock inte heller kommer vara lika hett som det var nu i våras.

Just det faktum att det kommer bli betydligt svårare att ta steget upp till nästa säsong, och troligtvis också säsongerna efter det, kommer göra intresset för HA betydligt svalare för allmänheten. Vägen upp till SHL är inte stängd, men den har smalnat av ordentligt.

Att lag som Malmö, Rögle, Karlskrona och Södertälje har lämnat serien stärker inte heller direkt upp dess status. Alla fyra lag, i synnerhet Malmö och Södertälje, är klassiska lag med mycket publik och Malmö har dessutom en av Sveriges absolut finaste arenor. Som ersättning för dessa fyra lag får man nu istället Leksand, Tingsryd, Sundsvall och Pantern. Ja, ni ser själva. Leksand väger visserligen upp ganska mycket från de försvinnande fyra lagen, men inte på långa vägar de fyra lagens sammanlagda tyngd. Pantern, Sundsvall och Tingsryd saknar dessutom i det närmaste helt tyngd. Det finns ingen publik att tala om, knappt några fans utanför de egna områdena och hallarna är inte toppmoderna. Inget ont mot dessa tre klubbar, de har på sportsliga grunnder tagit sig upp i HA och förtjänar därför att spela där, men vad jag vill få fram är att de inte har en chans att mäta sig med Rögle, Karlskrona och Södertälje, som har försvunnit. Leksand - Malmö kan vi väl se som ett raktavbyte. Båda lagen har ett oerhört starkt varumärke, båda lagen har relativt nybygda arenor från mitten av 2000-talet, båda lagen har mycket fans och båda lagen är två av Sveriges mest folkkära lag. Jag skulle nog t.o.m. gå så långt som att säga att det var en win-situation för Hockeyallsvenskan. Det var nog inte riktigt vad SHL hade räknat med när man införde det nya systemet för upp och nedflyttning, att förlora ett av seriens absolut starkaste varumärken i Leksands IF.

Nej, kombinationen av en klart svagare line up av de fjorton lag som nu spelar i Hockeyallsvenskan kontra de fjorton lag som spelade där förra säsongen och ett betydligt mer ogynnsamt system för upp och nedflyttning för de Allsvenska klubbarna tror jag tyvärr gör att det kommer bli en ganska svag säsong för Hockeyallsvenskan, både för fans, media och allmänheten.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hon trivs jättebra :)

Hm, nää det kanske bara är en del av turkiet..

2015-08-08 @ 01:11:12
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Cassandra

Bra blogg du har :)

2015-08-08 @ 22:38:12
URL: http://sensor.blogg.se
Postat av: louise

ja maxmat är super i såna tillfällen :D

2015-08-08 @ 23:02:22
URL: http://liizes.com
Postat av: Erika

Tråkigt om det blir en svag säsong, man kan ju alltid hoppas på det bästa :)

2015-08-09 @ 18:16:12
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Liene Svärd

sv: nej, det är bara talan om centimeter, men att nya tillkommit är inte kul för det hade jag aldrig tänkt.
Ja, tårta kan man väl äta när som helst :) Vi firar födelsedagar bara fyra gånger om året så vi får unna oss tårta även då när inget speciellt händer, hihi.

2015-08-09 @ 19:05:45
URL: http://piggigen.blogg.se/
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

sv; ja det kan man verkligen undra? Så tråkigt att det inte har varit något riktigt sommarväder… Dock har det ju varit riktigt skönt idag så det är dumt att klaga allt för mycket ;)
Hoppas du har haft en bra helg!

2015-08-09 @ 19:57:06
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: danten89

spännande info :)

Jag är snart uppe i 250 subscribers =)

Har du inte tagit dig ut och typ lagt dig vid en sjö och solat då? Varit i stugan? :)

När drar din "höst" igång då?^^

2015-08-10 @ 10:25:48
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Matilda Johansson

Haha, jag gjorde det men de gömde sig under gräset och mossan.

Svar: Ja, vad synd att det är så. Det behövs mer hallar ochså för den delen så finns det även mera tider, men då behövs pengar och plats för att bygga dem!

2015-08-10 @ 10:44:33
URL: http://enmatilda.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Trevlig dag! :)

2015-08-10 @ 19:36:08
URL: http://sensor.blogg.se
Postat av: Alice

Det är tack och adjö för HA. Jag har visserligen varit dålig på att följa serien men nu lär de knappast bli någon ändring heller.

Det är nog ganska enkelt att pressa sig själv för hårt. De tar hårt på psyket. Jag hade lite ångest när jag skulle återvända hit igår, för man hör bara befälens jobbiga röster i skallen. Men det är gemenskapen som får en att stanna. Nu är det 10 dagar fullt ös innan vi får komma hem och andas två dagar igen. I slutet av utbildningen är det en hel månad utan hemfärd, visserligen har vi en besöksdag inbokad där anhöriga för komma och kolla in våran nya vardag, så vi får träffa dem, men får inget ledigt. Idag fick vi sluta redan vid 16.30 men får såklart läxor nör vi slutar så tidigt. Hade närkamp i en varm gympasal i 4h tidigare...glad att vi hade en kortdag idag om jag säger så.

2015-08-10 @ 19:57:39
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Alice

Fötterna gick de bra med under beep-testet. Har tejpat de ganska rikligt med leukoplast :) snarare konditionen som inte var med mig under testet, klarade kravet men hade velat göra ännu bättre. Får glädja mig åt att ja inte var sämst, några slutade redan vid nivå 5, kravet var 7.5.

2015-08-10 @ 20:02:01
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Hockeyn har jag helt lagt på is

2015-08-11 @ 10:38:54
URL: http://lifeofjohanna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: