Mitt älskade sjösäter

Tid: 21:36:00
Datum: 2015-08-16
Kategori: Allmänt

Denna fantastiskt fina röda sommarstuga med vita knutar och ett underbart läge, precis vid vattnet, med egen brygga, grusgång, utedass, öppen spis och pump på tomten för att få upp vattnet. Att jag inte alls tyckte om att vara här när jag var mindre är idag en ren gåta. Numera finns det inget finare och mer underbart ställe att vara på en ledig sommardag, när solen strålar från en klarblå himmel. det är som ett eget paradis, en egen diamant, ett eget smultronställe.

Precis en sådan dag var det igår.

Jag åkte dit med mamma och pappa i fredags kväll, varefter vi åt räkmackor och spelade kort.

En tidig sänggång blev det och så vaknade vi upp till en strålande fin sommardag. Att bara vakna upp där i det där gamla huset, känna dofterna och solens strålar leta sig in genom fönstret, det är speciellt bara det. Frukost på verandan, strålande sol, sommar i P1 och förmiddagsfika nere på bryggan gjorde knappast starten på dagen sämre. Mer solande, lunch och mer kortspelande utomhus och så dagens andra obligatoriska fika spedde på det ytterligare, allt medan solen lyste från en klarblå himmel och vinden susade svagt i träden runtomkring.

Kvällen bjöd på grillat och sällskapsspel i form av "När då då?", där man har en tidsaxel och ett årtal någon gång genom historien, varefter man slår en tärning och det andra laget läser upp en fråga i den färg som tärningen visar. Det kan vara en händelse, en uppfinning eller något annat som har hänt genom historien och så ska man passa in det före eller efter det där årtalet man fick från början. Man får ett kort för varje rätt svar och om man svarar rätt får man antingen slå igen eller ge spelet till det andra laget. Ger man spelet till det andra laget säkrar man det kort man nyss vann. Slår man igen riskerar man att förlora det kort man nyss vann, om man svarar fel på den fråga man nu får. Det går ut på att få tio kort med årtal på och givetvis blir det svårare och svårare, ju fler årtal man har, för då ska ju frågan man får passas in i allt mindre tidsspann.

Vi spelade fem gånger och "killarna", som bestod av mig själv, pappa och Mats vann med 3-2 över "tjejerna", som var mamma, mormor och Liselott. Detta trots att vi en gång ledde med nio kort mot "tjejernas" sju. Jag tyckte vi skulle säkra de kort vi nyss hade vunnit och ta sista kortet gången efter, men då svarade tjejerna rätt på tre frågor i rad och vann. En annan gång hade vi chansen att avgöra, men jag gissade fel på när Hotmail patenterades, mellan 1991-2001, senare än 2001 eller innan 91. Jag var inne på mellan 91-01, men satsade slutligen på efter 2001. det var fel. 1996 var det, så nu vet ni alla det. Trots det lyckades vi slutligen vinna och det där är ett riktigt kul sällskapsspel som jag verkligen kan rekomendera.

Idag vaknade vi upp till en lika fin dag och jag hade absolut inte lust att åka hem. Inte nu när det äntligwn är fint väder, när man kan ligga och sola i timmar nere på bryggan, lyssna på vattnets kluckande, småfiskarna som då och då hoppar upp ur vattnet, vindens sus i trädkronorna, någon enstaka bil som då och då åker förbi på vägen eller när grannen eller någon annan uppe i skogen sågar ved. När mamma, mormor och Liselott fixar inne i köket, bakar, fixar fika eller lagar mat. När pappa och Mats håller på och sågar, hammrar, fixar något annat eller med ett pysande öppnar ännu en öl. när det fikas minst två gånger om dagen, alltid med kakor och annat till. När mormor sitter i hammocken och löser korsord. När jag t.o.m. bryter vår relativt stereotypa könsindelade tillvaro och tycker att det är ganska kul att diska. När livet helt enkelt är sådär underbart bra som det nästan bara kan vara i mitt älskade Sjösäter.

Ändå kallar vardagen på en. Träning, mer träning, ännu mer träning och studierna står för dörren och tyvärr finns det ingen återvändo. Jag trivs absolut med mitt liv, men det ges verkligen en extra dimension av livskvalitet när man tillbringar flera dagar, i synnerhet om de är sådär soliga och somrigt fina, i stugan. Jag älskar det!

Kommentarer
Postat av: Tina

Sv: Ja jag hade de underbart i Göteborg!
Älskar Göteborg och Liseberg! :D
Ja den absoluta favoriten är Balder, och flumridern är härlig med!:)

Åh vad ska du hitta på i Göteborg de två gångerna du ska dit i Göteborg då?:)
Ja jag får göra videoblogg någon gång, måste som du säger börja tro på mig själv!:)

Åh er sommarstuga låter som ett paradis! Förstår att du stor trivs där, och ni verkar ha så kul med!

Hur står allting till med dig då?
Är allting bra?:)

Hoppas du fått en toppen start på veckan!:)

2015-08-17 @ 09:46:26
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Erika

Vad underbart det lät med stugan, att få komma bort :)

sv. Vi har inte bestämt oss angående soffbordet än. Men antingen ett runt eller ett fyrkantigt, gärna i vitt. Vi kommer ha två "ligg-delar" på soffan, därför måste vi först veta så att det går in där emellan :)

2015-08-17 @ 17:26:51
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Liene Svärd

sv: Jadu, jag trodde den lägenheten skulle bli vår men nej den blev uthyrd till hennes släktingar istället, men men. Nu finns annat förslag så hoppet är inte ute än! Det löser ju sig :) förstår, det är ju boende dem flesta skulle oroa sig för.
Ja, planerna är att komma tillbaka till Gotland sen, men jag får se för det händer sällan som jag själv tänkt - det blir bättre! Skrev det även i min ansökan till bibelskolan att Gud har större planer för mig än vad jag själv har.

Bra att du känner så för livet :)

2015-08-17 @ 20:40:17
URL: http://piggigen.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Fantastiskt med ett sådant ställe :) Och det är väl för roligt att när vi trodde att sommaren var över så kommer den tillbaka med all kraft ;)

SV Ja precis, en sådan smoothie-maskin :) Som man bara sätter lock på och tar med :)

2015-08-17 @ 20:46:01
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: danten89

Tre knivskurna i centrum, i området jag bor var det en smäll, och i annat område var det med polispådrag..
Det är väl inte bara att skylla på det, men sedan Alliansen hade makten och slet isär Sverige och brydde sig om de som pengar hade och INTE om de som INTE hade, så har det hänt mer och mer sånt här.
Skrämmande...

Nej har så sjukt svårt för banan :P

Jo det är ju jätteskoj, men det är ju samma varje år :P

Idag var det ju sol och värme, men det blåste :P

Låter ju som en underbar helg :)

Gör du i veckan då?
:)

2015-08-17 @ 23:05:29
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Låter som du haft det kanon =)

Ja, Hugo var inte planerad han blev bara till och då kände vi att vi ville ha hus. då vi båda är uppväxta i hus. Sen hade vi otrolig tur och hitta ett hus snabbt som vi båda gillade och vann budgivningen i :)

2015-08-18 @ 13:42:34
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Jessica

Lät superhärligt!

Joo, nu har vi äntligen haft ett par bra dagar med strålande sol & värme :)

Jag brukar ha i banan och nån bärsort, turkisk youghurt & kokos eller mandelmjölk i mina smoothies :) supergott!

2015-08-18 @ 13:45:56
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: nä jag kan tänka mig de :) så härligt att du fick komma dit och njuta lite.

Jag brukar ha alltid möjligt, jordgubbar, hallon, mango, banan osv. :)

2015-08-18 @ 22:37:07
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Erica

Låter underbart. Som en idyll. <3

(Svar: Jag vet inte exakt, men typ 8 år kanske.)

2015-08-19 @ 12:39:50
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Matilda Johansson

Vad gott med räkmackor och mysigt att spela kort! Vad spelade ni? :)

2015-08-19 @ 16:17:38
URL: http://enmatilda.blogg.se/
Postat av: Tina

Sv: Ja det är nog ungefär samma, var på Saxnäs med min bästaväns emelies husvagn, vi hade fantastiskt kul!

Tack så mycket! Nejdå jag lovar att jag inte ska vara för hård mot mig själv! Jag slutar inte äta massvis med saker bara för de, mer träning och lite mindre godis bara :) Mår mycket bättre redan!

Ja Göteborg är riktigt fint! Gud vad kul då blir de massvis med helgen i Göteborg av massvis med träning med andra ord, haha:)

Varför har du fått en dålig start på veckan? Vad har hänt? :( Ja vädret är ju verkligen kanon!

Några planer inför helgen då?:)

2015-08-19 @ 20:48:53
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Ja det är det verkligen :) Jag gillar ju verkligen den staden och hoppas Henrik får komma på fystester där :)
Ja det är lite konstigt med vädret, ja :) Men det var ju som förra året när det var pangfint från start , man kan ju inte ha så varje år utan det kräver ju lite variation ;)

Tycker vi satsar på en fantastisk höst istället, bästa tiden :))

2015-08-21 @ 14:50:45
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: NICOLE

SV Ja det är det kan man säga :) De röjer rätt duktigt de två!
Det vet jag inte, de har ju inte kallat än :) Som brandman får man ju söka tjänster och sen bli kallad. Du kan bli kallad till hundra ställen men inte få något du konkurrensen är stenhård. Men jag håller tummarna verkligen =)

Och jag som älskar hösten :) Det bästa som hänt människan ju ;) Hoppas du får en härlig söndag :D

2015-08-23 @ 11:17:52
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: