keep your eyes open...

Tid: 09:25:00
Datum: 2015-12-20
Kategori: Allmänt

Idag är det 20 december och fjärde advent. Det är fyra dagar kvar till julafton, men ute visar termometern tretton grader. Tretton! Det är så varmt som det var som kallast i juli i somras...

Kanske är det dags att ta klimathoten på allvar? Eller är det redan för sent...

Svår fråga att svara på det där, men jag tror att oavsett vad vi gör nu kommer klimatet aldrig bli som det en gång var. Det är för sent. Gör vi något nu kan det lindra fallet, men det kommer inte att hindra det, för det tror jag tyvärr att det är för sent för att göra. Skadan är redan skedd. Ungefär som ett fartyg som tar in vatten. Man kan vidta åtgärder för att mildra händelseförloppet, men förr eller senare kommer det änåd att gå under.

Ungefär så tror jag det är med vår jord också. Vi kan bromsa och mildra händelseförloppet, men skadan är redan skedd och förr eller senare kommer den att gå under.

Vi har helt enkelt blundat för länge, bara fortsatt i samma gamla vanliga hjulspår, fortsatt att konsumera, avverka och leva som vi har vant oss att leva.

Det är en dyster framtidsutsikt, men det är sanningen.

Vi vet dock inte hur lång tid det kommer att ta, om det tar femtio, hundra eller femhundra år, kanske t.o.m. längre än så, men vad vi vet är att alla kan göra någonting. Ingen kan göra allting, men många bäckar små, det blir tillsammans en strid ström som faktiskt kan bli ganska slagkraftig, men då gäller det att vi slutar blunda och ignorera, att vi vidtar åtgärder, även om de bara är småsten i havet. för alla kan bidra till att lindra och mildra det där fallet. Jag ska villigt erkänna att jag inte har engagerat mig särskilt mycket i miljöfrågan, mer än att jag källsorterar mitt avfall, men det är bättre än ingenting.

Kanske känner vi att det ändå inte spelar någon roll, det lilla jag gör här och nu spelar ändå ingen roll för hur slutresultatet blir, men det är just det som det gör, för tänk om alla hade tänkt så? då hade det inte hänt någonting. Jorden hade fortsatt att förfalla i ett allt högre tempo och vi hade bara skjutit över ansvaret på varandra, tagit avstånd från skulden i det hela.

Nej, alla har sitt ansvar för vår jord, för vår planet och inte minst för våra efterlevande släktingar. Att ta det ansvaret är inte för mycket begärt tycker jag.

Kommentarer
Postat av: Jennysen

Jag tror dock inte detta klimat vi får se nu beror på typ enbart växthuseffekten. Många tror det, men jag tror inte det.
Däremot har du rätt i att något måste göras. Och vet du vad det absolut största klimathotet är? Köttproduktionen. Där kan ALLA göra stor skillnad på ett väldigt enkelt sätt.

Sv: Ja, det var gott som sagt! :D Älskar att testa nya recept! :) Äter du mycket vegetariskt annars?
Så, du firar fjärde advent då? Här har jag inte druckit nån glögg alls än i år! :o Inte köpt julklappar heller... XD

2015-12-20 @ 10:52:07
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Erika

Ja det är helt galet det här med vädret!

sv. Snabbt och snabbt, finns ju folk som skaffar barn/gifter sig ännu snabbare än vi kan jag tycka ^^ Men ja, när det känns rätt så varför vänta? Jag är väldigt mån om livet och att ta tillvara på det. Tack så mycket :)

2015-12-20 @ 12:26:11
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Amanda

uschja det här med klimatet känns inte alls kul :(

sv: förut va inte dikter min grej heller, men börjat med det mer och mer :)

2015-12-20 @ 14:39:02
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: ja hela helgen har varit väldigt bra :)

Stefan och Hanna tror jag att hon hette, de fann verkligen varandra :)

2015-12-20 @ 15:48:17
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: BLONDINA

Tack snälla du :) Ja alltså vissa har verkligen satt en osäker känsla i magen, de har jag dumpat för de har kört såå mycket dubbelmoral så man har automatiskt känt att detta ej är okej :/ Hoppas att du får en underbar jul nu :D Planer? Kramar

2015-12-20 @ 17:33:23
URL: http://nouw.com/blondina
Postat av: BLONDINA

Nej jag vet men känner att jag går så satans kort dag imorgon så wtf, haha sen är jag ledig julafton :) Ja jag förstår inte hur vissa kan bli så besatt av en, trots de aldrig träffat mig eller nå och ändå böla, stalka en som fan som om man var bästa vänner och har umgåtts och känt varandra sen man var 2 år liksom. Jahaaa va mys! Nej det blir att jobba och på julafton är jag ledig och då blir det att umgås med min man och våra djur :D

2015-12-20 @ 21:14:43
URL: http://nouw.com/blondina
Postat av: Jessica

Jo, det har du absolut rätt i :)

Jag mår helt okej, har fått medicin för magkatarren så hoppas det blir helt bra snart :) Hur är det själv då?

2015-12-20 @ 22:12:10
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: danten89

Jättebra att du tog upp det. Det är väldigt många som hamnar i det idag och ja kör på ändå, som inget har hänt. Men mycket är det samhällets ideal som petat lite på det också... :/

Spännande :P
Hehe.

Hur är det annars då? =)
Ledig över hela jul nu? :)

Jag är klar med julklapparna, och jag har typ lite julgodis kvar att göra, och så städ.. haha.

kram

2015-12-20 @ 23:05:30
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Ja det är riktigt tråkigt och hemskt MEN Vi gör det själva!
SV: haha absolut ;) . Jag är uppväxt med plastgran då mamma varit allergisk :) Vi har en superfin i plast så det har jag inte gjort mig så mycket :)
Ja absolut, jag är också insatt tycker jag. Ser många i släkten som bara köttar på med hälsan som insats. Känner lite lätt så jag med när jag pluggar 100 & och jobba 100 % nu :)

2015-12-21 @ 07:59:54
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Elin

Sv: Ja, det var väldigt mysigt =)

2015-12-21 @ 09:32:50
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: sara

Ja nu är det inte många dagar kvar tills julafton.. är du klar med allt som ska göras innan? Helt sjukt att det är över 10 plusgrader ute just nu, jag är egentligen ingen fan av minusgrader och snö men just jul och nyårsveckan får det gärna vara det.
Ha en bra vecka! :)

2015-12-21 @ 09:52:36
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Så sjukt att det är typ lika varmt som i juli… så tråkigt verkligen :/

2015-12-21 @ 14:44:45
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Carolina Thoor

Jag återvinner och det är jag glad över! :) bidrar med någonting :) men obehagligt att läsa om!

Sv; jaså haha. Då är det dags nu ;)
Ja, filmen var grymt bra!!! :D

Ja, gört! Aldrig fel att göra videoinlägg. Själv så är jag kass framför en kamera xD jag har gjort ett antal men jag ser bara stirrig ut precis som ett monster sitter framför mig xD

Ja, äsch då :)

2015-12-21 @ 14:46:44
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Erica

Jag håller med dig! Även om jag måste erkänna att jag verkligen gillar den här temperaturen under vintern. Jag tycker inte om kyla. Fast visst, ska jag vara helt ärlig så skulle jag väl hellre ha en jord och ett klimat som "mådde bra" än att jag ska få njuta av höstväder mitt i vintern...

2015-12-21 @ 20:56:54
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Jen

Nej men usch vilket jobbigt inlägg att läsa! Inte mindre viktigt eller sant, men skrämmande... jag gör så gott jag kan med att panta, köpa eko, köra snällt med bilen osv osv men jag vill helst inte tänka på vart det ändå barkar... #dödsångest :(

2015-12-21 @ 23:06:05
URL: http://www.sparkles.se
Postat av: jonna

Det är i September nästa år. Så det är ju ett tag man får längta. :) hehe

2015-12-23 @ 15:40:20
URL: http://jonnaalm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: