Gott nytt år

Tid: 09:51:56
Datum: 2015-01-02
Kategori: Allmänt

Nytt år, nya möjligheter, seice the day och allt det där. Det är hursomhelst ett nytt år. 2015. Är det inte otroligt vad tiden går fort? Snart är det tio år sedan jag konfirmerade mig, nio år sedan jag slutade nian, sju år sedan sista synen försvann, fem år sedan studenten och två år sedan jag flyttade hemifrån.

Under de här åren har känslorna åkt bergochdalbana och varit både högst upp på toppen och långt ner under jorden. Psyket har varit kört i botten och mitt hjärta har trasats sönder. Minnena finns kvar, men de går numera att hantera på ett bra sätt. Tissen har kommit in i mitt liv och nyligen försvunnit ur detsamma. Elller, det har han inte. Han och Ford, som också har kilat vidare under den här tioårsperioden, umgås med varandra där uppe i himmlen nu och finns alltid med mig, var jag än går, precis ssom farmor, som också gått över bron till andra sidan under de här åren.

Mycket negativt har hänt under de här senaste tio åren, men även mycket positivt, vilket i högsta grad har bidragit till och format mig till den jag är idag. det gäller även de negativa aspekterna. Allt bidrar till den man är, allt har en orsak och alla dessa livserfarenheter vävs ihop till en person och den är jag idag. vill man dra det riktigt långt kan man säga att jag inte kommer vara samma person om ytterligare tio år, inte ens om ett år, nej, inte ens imorgon, för varje dag matas vi med nya intryck och nya livserfarenheter som ständigt förändrar oss, om än väldigt lite, men många bäckar små. Sedan kommer frågan om någon i så fall kan känna mig? Om jag hela tiden förändras är jag ju inte samma person nu som senast denne person träffade mig, men vi stoppar där, annars kommer jag skruva er ännu längre ner i den här filosofispiralen...

Bryter vi istället ner de här senaste tio åren som jag pratade om ovan till bara ett så kan jag nog konstatera att 2014 var ett år med nästan enbart positiva aspekter. Det var först och främst en nästan oslagbart underbart varm och härlig sommar, där jag, som den badkruka jag är, badade mer än jag gjort någon gång i mitt vuxna liv, där vi gav oss iväg på paddeltrip och sov i tält, grillade och drack öl på klipporna i solnedgången, där jag tillbringade mycket tid i stugan, vårt älskade sommarparadis som jag inte alls gillade när jag var mindre. Syster tog studenten, och vi var nästan två veckor i Spanien. Under våren blev det en skidresa till Idre och pappa fyllde 60, vilket han och mamma, tillsammans med pappas bror och fru firade med en resa till New York nu i september. September var också månaden då vi flyttade in i vår nya lägenhet. En lägenhet där vi trivs ypperligt. Affären med den gamla lägenheten var mitt livs bästa affär, men det är inte utan att jag saknar Mjölby ibland. Jag trivdes jättebra i min alldeles egna första lägenhet och tanken var inte att det bara skulle bli ett år där, men nu blev det så och tittar man på konsekvenserna av det, att jag nu istället är lycklig sambo med världens finaste, så var det ändå värt det, även ur en ekonomisk aspekt, som jag skrev ovan. Jag kan egentligen inte komma på något negativt med året, förutom det faktum att tissen fick lämna oss alldeles för tidigt.

Nyårsafton firades hursomhelst här hemma, tillsammans med Albin och louise. God mat, dricka, prat och kortspelande sammanfattar den kvällen ganska bra. en jättetrevlig och lyckad kväll som avslutades runt 03:00 och där vi sedan sov till 11 igår. Resten av dagen ägnades åt att skruva ihop stolar till köket, för i måndags var vi inne och köpte det där bordet och stolarna som vi hittade på rean. albin hhjälpte till med skruvandet och efteråt blev det den klassiska bakispizzan, även om jag inte var ett dugg bakis. Det funkade dock alldeles utmärkt ändå och det var inte igår jag åt pizza kan jag säga.

Nåväl, hoppas att ni alla har fått en fin start på det nya året. Det har iaf jag fått.

Kommentarer
Postat av: LIENE

sv: Åt den morgon och kväll tills jag fick ont i magen, haha, men man kan göra en cheesecake för att dela med sig till fler personer eller lägga den i frysen till en annan gång.

Ditt 2014 lät bra. Så skönt när man kan bada så där mycket! Jag hoppas det blir ännu mer bad 2015. Ha det bästa året!

2015-01-02 @ 10:21:38
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Ja, jag orkade bara se två perioder av Rysslandsmatchen, hade haft en dålig natt innan så somna i soffan :( Matchen mot finland kan nog bli en rysare, men Sverige har spelat bättre och bättre så jag hoppas såklart på vinst! :)

Ja det hände mycket för mig och E 2014, bebisen var inte riktigt planerad, men så kan det bli, och huset köpte vi mkt för vi skulle slippa lägenhet och småbarn :)

2015-01-02 @ 12:00:41
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: emelie andersson

sv: ja den var toppen, vi hade det så mysigt :)

åh tack, roligt att du uppskattar det :D

2015-01-02 @ 13:09:20
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: danten89

Njae för mig är det vinter oavsett =)
Finns lite snö kvar här och där :)

Hur är det annars?

Julen gick ofantligt fort och nytt år redan, sjukt att tid kan försvinna så fort..

Hur ser din vår ut? :)

Hur kommer det sig? =)

kram och gott nytt 2015

2015-01-02 @ 13:49:59
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Jag tycker också att 2014 var ett riktigt toppenår, men sen är jag ju en sån här jobbig människa som oftast bara ser allt positivt. Jag minns bara fina saker... folk tror man bluffar men jag orkar inte lägga vikt på tråkiga saker, även om jag inte var med om alls mycket tråkigt under året då. :)
Men jag är jättetaggad för 2015! =)

SV: ja det är ju kul att läsa om tiden innan vi började få kontakt, ja :) Var det i somras vi började kommentera bloggarna?

Det var verkligen en fin tid, studenten. Saknar det som tusan!

Ja vi hade det superbra verkligen :D Ni verkar också haft det :D

Ja det var en bra beskriving, ser ut som höst här med.. blött och grått :) Tänker inte gå ut något mer idag haha. Stackars Henrik som snart ska fara o jobba.

Haha men det är precis likadant här!! Jag håller stenhårt i traditioner medan de i Henriks familj inte har t ex julstrumpa, tomte och så?? What? Det måste man ju :)))

kram

2015-01-02 @ 15:25:24
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Tina Olofzon

Sv; åh vilken tjugoårsdag kryssning! Inte helt fel!

Hade du en bra nyårsafton? Och har du fått en fin start på 2015?


Du får ha en fin fredags kväll!:)

2015-01-02 @ 19:58:09
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: ja men verkligen =) även sen i vår så kan man ha dem under tunnare jackor, när det ändå är lite kallare ute :)
Nej inte för eller enligt mig, men enligt andra. Då har jag satt upp en fasad som målar upp att allt är så fint och så bra, hehe. Men det är ju inte det som är meningen utan att jag typ bara är sån? :)

Nej jag är bara taggad :) Ska jag plugga mer, ska jag jobba? Jag vill heta på mer saker bara =) Kanske blir det en flytt inom en snar framtid..

Skönt!! Gillar verkligen den att nää behöver inte gå utför dörren nå mer ;) haha.

jaa men jag håller med :) Traditioner ska man hålla hårt i :) När jag var mindre hade vi en helt underbar advents-traition i släkten som jag såå gärna vill ta upp igen, den försvann lite när min farmor och farfar flyttade och vi inte var nära alla i släkten. Men jag kan ju ta upp den själv till framtiden =) kramis

2015-01-02 @ 21:41:12
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Håller med dig om att 2014 verkligen var ett fint år :)

sv. Men visst är det så, julen handlar verkligen om kärlek och att umgås med sina nära o kära!

2015-01-03 @ 00:50:26
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Vi spelar lite allt möjligt med ofta blir det skip-bo :)

Matchen mot Finland gick ju bra, en riktigt spännande match, skall bli kul med semi imorgon, Rysslands matcherna brukar alltid bli bra!

2015-01-03 @ 15:00:02
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Rebecka

Svar:
Åh vad roligt att du tycker det :) Tyvärr är det för komplicerat att ta såhär, haha. Men vuxna människor som sagt att jag aldrig kommer kunna göra vissa saker på grund av att jag har ADD och dyskalkyli.

2015-01-03 @ 19:25:08
URL: http://rebeckaliljesta.blogg.se
Postat av: Sandra

Kul att läsa att ditt 2014 varit bra :) och det låter som din nyårsafton var trevlig :)

Sv: ja jag brukar alltid ringa min farmor på julafton men nu går det inte längre och det kändes konstigt. Blev lite ledsen på självaste julafton. Men det är bara att acceptera att hon är borta men det är svårt.

Ja det var kallt det också :) men skönt att få lite kyla ibland istället för de här trista vädret som är här i Sthlm just nu.

2015-01-04 @ 21:43:37
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Susanna

Haha ja man får inte snöa in för mycket på filosofi, då blir man väl tokig. När vi läste filosofi i skolan sa vår lärare att "den här personen har kommit på det här och det här... och sen blev han galen" om minst hälften av alla gubbar vi läste om.
Skönt att 2014 mest varit ett bra år även om tidigare varit blandat. Mitt 2014 var inte det bästa förutom studenten (och en del andra bra stunder). Får hoppas att 2015 blir bättre, hittills har det ju varit bra här i Thailand :)

sv: Ja hittills är det bra! Har stått att det ska regna i flera dagar men hittills har det varit sol och eventuellt växlande molnighet, lite duggregn endast kvällen idag. Men vi får väl se :) Internetuppkopplingen är hyfsad men ibland verkar det vara nere. Elen i övrigt lever sitt eget liv och är väl livsfarlig om man kommer för nära haha, luftkonditioneringen slutade funka och pappa skulle kolla proppskåpet - tejpat lite här och där...

Ja när det BARA blir det liksom. Är det som en konversation känns det lugnt ibland men vissa som bara skriver typ "sv: tack :)" eller nåt känns lite onödiga om man inte läser inläggen. Inte lika många "fin blogg, allt bra?"-kommentarer som var väldigt populära förut i alla fall, de läser inget av inläggen och klistrar väl bara in samma text på alla bloggar de hittar.

2015-01-05 @ 15:24:11
URL: http://suslife.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: