Nästan som i en dröm

Tid: 11:32:46
Datum: 2015-07-08
Kategori: Allmänt

Förra veckans extremvärme kändes nästan som en solsemester eller rentav en dröm. Det var så underbart härligt. När svensk sommar visar sig från den sidan kan det knappast bli bättre. Jag älskar det och för min del får det gärna vara så varmt hela juli och augusti.

Det har varit så kallt och regnigt hela maj och juni. Efter midsommar blev jag nästan förbannad på vädret för att det fortfarande bara var tretton grader och regn. Känslan var mer höst än sommar, någon dag hade jag inte ens lust att gå upp, för det känes mer som oktober än som juni. Den stora skräcken man känner varje år, "tänk om hela sommaren regnar bort", kändes allt mer realistisk.

Då vände det.

I onsdas var det plötsligt tjugosju grader och jag satt ute med en kall öl, lite bra musik och bara njöt av solen. Termometern visade fortfarande tjugofem grader kl. 21:20 på kvällen och det var så härligt. Kvällen efter satt jag ute i bar överkropp till långt efter det att solen hade gått ner, ville aldrig gå in. I fredags låg jag ute på svärföräldrarnas inglasade altan, i en soffa, på nytt med lite bra musik och en kopp kaffe. Lördagskvällen tillbringades hemma hos Ida med resten av podgruppen. Det blev grillning, vin och öl och Zimon och jag fann varandra på riktigt i musikens värld och stod för majoriteten av kvällens "skönsång".

Dagtid tillbringade jag nästan uteslutande utomhus, antingen med en bra bok, bra mysik, Sommar i P1 eller Leksanndspratarna i öronen.

Det var timmar, ja, t.o.m. dagar, med sol och underbar värme och jag njöt så mycket jag bara kunde. Som sagt, jag älskar värmen och när det är sådant kanonväder här i Sverige, då finns det inget, inget, som slår det. Att bara ligga och njuta, dra in doften av alla blommor eller nyklippt gräs, lyssna på fåglarnas kvitter och insekternas surrande, brisen i trädkronorna eller någon som klipper gräset. Jag var inte ens avundssjuk på svärföräldrarna, som har varit i Spanien i drygt två veckor nu. synd bara att vi inte har någon garanti för sådant väder här uppe i norr. Jag tror inte alls vi hade uppskattat det mindre om vi hade haft tjugofem-trettio grader hela maj-september och vanliga svenska årstider resten av året. Det är först när det nästan alltid blir så varmt som man inte uppskattar det på samma sätt, men när det handlar om en så kort del av året, då tror jag många skulle jubla över vädergarantin och vetskapen om att det alltid blir en fin sommar, även här i norr. Ovissheten och oron inför vädret skulle spela en mycket mindre roll än den gör idag och man skulle helt kunna fokusera på sin hägrande semester och hur skönt det kommer bli, istället för att oroa sig över vädret. Sedan finns det givetvis de som inte gillar värmen heller och för de skulle det så klart inte bli lika roligt, men personligen hade jag älskat det.

Nu är vi tillbaka på jorden igen, efter de underbart fantastiska dagarna förra veckan. Det är visserligen inte riktigt så kallt som tretton grader, men idag ösregnar det och är sexton gerader. En dag hit eller dit är ingen big deal, men fortsätter det vara så, då blir jag inte glad och hur det kan skilja tio grader bara sådär, från en dag till en annan, det är märkligt tycker jag. Ena dagen är det närmre trettio grader, nästa dag är det knappt tjugo. Tänk om det sjunker tio grader till, då har vi plötsligt nästan vinter och knappt tio grader. Jag vet inte, men det känns konstiht när det är så stora temperaturskillnader från dag till dag...

Hoppas i vilket fall att ni har njutit riktigt ordentlit av dessa härliga dagar och att vi snart får fler sådana dagar, att vi kommer tillbaka in i drömmen.

Kommentarer
Postat av: Emelie Andersson

Fattar inte hur det kan ändra sig så mycket. Jag blev precis som du förbannad på vädret som var vid midsommar. Förra veckan var det så otroligt varmt, man visste knappt vart man skulle ta vägen men nu har temperaturen sjunkit igen :( så himla synd för jag vill verkligen kunna ta vara på sommaren.

sv: haha, vad roligt att du uppskattade mitt inlägg :)

Ja jag tycker också det är bra att jag gör det, bara att det blir som ett tvång. Åh fy fan, tur att inte jag var där då. Nu får jag ju panik bara över de små.

Ja precis så är det, de har räddat mitt liv ett antal gånger :)

2015-07-08 @ 12:11:15
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Haha, har inte heller träffat någon annan Manja. Tror inte ens att jag hade hört namnet innan jag träffade min Manja.

2015-07-08 @ 12:53:19
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Tina

Sv:Ja det är klart att det är skönt med lite dåligare väder när man bränt sig! Men jag vill verkligen ha massvis med värme på min semester, jag är en sån person som älskar sola,bada och njuta i solen! Det är väll härligt?:)
Precis, bloggen är inte alltid prio ett, men har kommit in i ett stadie nu när jag är sugen på blogga igen! :)
Oj, då förtjänar du verkligen en vilovecka!
Se till att unna dig riktigt i stugan nu då och koppla av riktigt! Jag jobbar ca två veckor till, går på semester inte nu på lördag men nästa igen.. och då kan jag börja koppla av! :)

Tack det ska jag absolut göra!
Ta hand om dig du med!:)

Har du några särskilda planer nu i sommar?:)

2015-07-08 @ 14:25:39
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: ja gör det :) Jag försöker verkligen att ta vara på tiden osv men det känns som att den inte riktigt finns där ibland. ( du vet, mitt hektiska liv)

Ja jag saknar verkligen de där varma dagarna som va förra veckan. Får hoppas att de kommer igen och väldigt snart :)

2015-07-08 @ 22:23:42
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Anonym

håller med dig förra veckans väder va helt underbart. Nu är det som höst :/

tack :)

2015-07-09 @ 13:08:29
URL: http://liizes.for.me
Postat av: NICOLE

Tror nog allt att värmen kommer igen :) Men oss passar det perfekt nu haha! Molnigt men ändå sol. Fast just nu regnar det rätt mycket och det är ju inte så roligt :/

SV: Haha jaså är hon det :) Det skulle jag inte riktigt klara. Vill ha ordning och fint :) men sen är jag absolut inte brydd om hur andra väljer att ha det. Man får välja själv :)
Nä jag hoppas inte jag behöver betala för fel som de gjorde, ett ogjort arbete liksom :) Det får de ta :) Annars får de höra ett och annat ;)

2015-07-09 @ 13:55:21
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: oj, det är inte något man gör varje dag. Vad svårt det blev... hmm. Jag är iaf lång, ca 180. Sen har jag långt blont hår och i normalbyggnad antar jag. Gått ner en hel del sedan jag började så aktivt med ridningen. Vet inte så mycket mer jag ska berätta. Om man verkligen ska in på detalj så har jag stora ögon som skiftar i lite olika färger beroende på ljuset. Inomhus mer grönaktiga medan utomhus är dem mer blåa. Något mer du vill veta? :)

Ja precis, det är med tid är krångligt :)

2015-07-09 @ 15:25:11
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag hoppas också att vi verkligen får fler sådana dagar :)

sv. Haha åh okej :) Ja, jag badade faktiskt i havet när vi var på stranden i söndags, var riktigt härligt :) (konstigt nog)

2015-07-09 @ 19:18:40
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Alice

Lite olika, ofta fokuserar jag mest på tiden jag är aktiv, då jag senare i tjänsten kmr få göra långa dagar med denna vikt plus vapen på kroppen. Igår gick jag en timme, kom inte så långt då jag hittade svamp efter vägen så stannade hela tiden upp, fick in lite benböj efter vägkanten där haha

Haha, inte ovanligt att tjejer vill ner och killar upp i vikt. Nej men 1500 kcal är förbi nu, det hjälper mig inte längre. Men var noga med att få i mig nyttigheter när jag låg på så lågt :)

2015-07-09 @ 20:01:57
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Sandra

Vädret förra veckan var helt underbart i jämförelse med detta skit väder :(

Sv: jag är jättenöjd med mitt nya kök, de vita luckorna piffade upp köket rejält :)

2015-07-09 @ 20:23:53
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Ja på tv:n sa de det var maj väder... idag har det mer känts som november. så vi har möblerat om lite på Hugos rum, bra när regnet står i spön i backen och det stormat.

precis barn måste äta och skall man sitta inne bara för man blivit mamma, nej absolut inte. Man måste kunna fika på stan ändå!

2015-07-09 @ 21:32:19
Postat av: Life of Johanna

Glömde fylla i mina uppgifter, haha

2015-07-09 @ 21:33:18
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: danten89

Hur kan man lyssna på sommar i p1? det är verkligen pensionärsvarning, så vida det inte är en någon intressant som talar, men ändå? :P

Jag älskade vädret i helgen, även om jag jobbade, så var det underbart =)

Hur klarade du dig utan käppen? :3

Okey, kul.
Njuter ändå? av att bara få var?=)

ÅFF kan nog tacka för sig, om de inte rycker upp sig..? :(

2015-07-09 @ 22:18:37
URL: http://animalcity.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: