Träning som ger resultat

Tid: 17:35:51
Datum: 2015-07-29
Kategori: Goalball

Nu över sommaren kör jag fem gympass i veckan, istället för de vanliga fyra som det brukar vara. Får se om vi behåller det femte passet sen när goalballen drar igång också, eller om det blir för mycket då. Prio ett är ju givetvis att hålla kvalitet på goalballpassen, även om alla pass självklart ska vara kvalitativa hellre än kvantitativa.

Som vanligt är det två konditionspass och två styrkepass, men även ett extrainsatt styrkepass med rent fokus på ben. Ben är nämligen min svaghet rent styrkemässigt, jag behöver bli starkare i benen, därav passar det perfekt med ett extra benpass. Där brukar det kort och gott vara tio-tolv set djupa benböj med vanligtvis åtta repetitioner i varje set. Efter de passen är benen helt döda kan jag lova, men de har redan gett resultat, läs längre ner.

Förra veckan inleddes med 4km löpning, ett pass som var ett klart steg framåt jämfört med de två tidigare passen av samma slag, som inte alls var bra. Tiderna då blev 19:20 och 19:10, över minuten långsamare än mitt pers. Nu blev det 18 blankt, sju sekunder över pers, men som sagt,jämfört med de två passen innan var det ett steg i klart rätt riktning. Faktum var att jag kände att jag hade ännu lite mer att ge, men jag ville inte höja tempot för tidigt, med tanke på de tidigare passen, då jag har tvingats stanna. Så, lite extra fanns det att ta av, men 18 blankt är ändå bra.

Sedan gjorde vi något så ovanligt som att köra ett pass mitt i natten. Vi har länge sagt att det skulle vara kul att köra något mitt i natten, så nu var det dags. 00:45 var vi på gymmet och 02:30 var vi därifrån. Det var en upplevelse bara det. Det var vi och två andra killar på hela anläggningen. Passet i sig var också bra. Jag var trött innan, men när vi väl kom igång kändes det som vilket dagpass som helst och jag tycker inte att prestationen påverkades märkbart av den anorlunda tidpunkten. Ett benpass blev det, 12 set djupa benböj, där jag startade på 69kg, gick upp till 72kg efter två set och körde de sista sex seten på 77kg. Tidigare har jag varit uppe och nosat på 82kg, men jag klarar inte alla reps utan att stanna några sekunder i mitten, så därför fokuserade jag på att här klara alla reps i ett svep, vilket jag också klarade.

Torsdagens intervallpass var också det ett bra pass. 4x5 minuter på löpbandet, alla fyra intervallerna i 14km/h. De första två intervallerna gick ganska lätt, men de två sista tog emot ordentligt. I synnerhet de två sista minuterna på varje intervall, där var det bara att bita ihop och kriga sig igenom, trots att benen bara ville rasa ihop och att jag flera gånger var nära på att sänka tempot.

Fredagens styrkepass var veckans enda egentliga dipp. Totalt energilöst och jag var inte alls med i huvudet. Ingen power i kroppen och det kändes segt och rörelserna gick långsamt. Det tog sig mot slutet av passet, de två sista övningarna, utfallssteg och bicepscurls. Plötsligt fanns energin där och jag märkte t.o.m. skillnad från set 1 till set 4 på utfallen. Första setet gick jättetungt och långsamt, medan sista setet var väldigt bra med mycket fart och kraft i rörelsen, trots samma vikt, 60kg. Adrenalinpåslag för att passet snart var över kanske, jag vet inte, men mycket bättre gick det åtminstone.

Sista passet för förra veckan var också det ett styrkepass, ett mycket bättre sådant än fredagens pass och det roligaste här var marklyften, där jag verkligen fick svart på vitt att de där extra benpassen redan har gett resultat. Tidigare låg jag och pendlade mellan 70-75kg, men nu var 70kg lätt och jag hade nog klarat lite mer än 75 också, men marklyft är en otroligt teknisk övning, så jag är lite rädd att tappa ryggen eller liknande i övningen och därmed öka skaderisken, så jag låg ändå kvar på 75kg.

Den här veckan inleddes direkt på måndagen med ett nytt löppass på 4km. Det kändes väldigt bra i kroppen de två inledande kilometrarna, men nnågonstans därefter började det ta emot och sista kilometern var riktigt jobbig. 18:05 blev tiden, fem sekunder långsamare än veckan innan, men ändå en godkänd tid tycker jag. Känner att jag har hittat tillbaka litegrann till löpformen jag hade innan den där svackan på några pass, då tiderna inte alls var bra.

Idag genomfördes så veckans första styrkepass och det var ett riktigt bra sådant. Mycket energi som jag tycker att jag fick ut bra i övningarna. Den enda plumpen i protokollet var väl att jag trots det inte lyckades höja på några övningar. Det är fortfarannde 32,5kg på enbens baksida lår, 90kg på vadpressen, 27,5kg på enarms bänkpress och 72kg på vanlig hederlig bänkpress. Det enda var att jag höjde till 73kg på stående sidvrid och 82kg på djupa benböj, men då var bänken som vi ställer bakom benen och som man går ner och touchar vid varje repetition något högre än den bänken vi brukar ha där. Det skiljer inte alls mycket, men de där få centimetrarna gör stoor skillnad, jag lovar.

Nästa vecka drar äntligen goalballträningen igång på nytt, men mer om det i nästa inlägg. En sak kan jag dock säga, det är sannerligen inte lätt att vara parasportidrottare på elitnivå alla gånger...

Kommentarer
Postat av: danten89

Den gick för 700 tusen igår kväll.
Jo det är för mycket.
Alltför dyrt.
Min farbror känner en mäklare, detta är toppen på bubblan nu, den är på bristningsgränsen, bara inom nåt år kommer lägenheter gå för rejält mycket mindre pengar :)
Så funkar det ju. Det går upp och det går ner.

Jag går i shorts oavsett ;)

spännande, vad ska ni bli bjudna på av en som fyller 16 då? Brukar väl mest bli fika?:P

Nej för om ingen ville jobba via bemanningsföretag, så skulle företagen anställa dem som hoppar runt istället. De skulle slippa omvägar, allt skulle bli smidigare. Dem som sitter på bemanningsföretag kan tjäna upp till 30 lax i månaden, medan snickaren kanske får ut 20? är det rätt? :(

2015-07-29 @ 18:07:32
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Liene Svärd

sv: kan inte varit kul. Var också där så där ofta i början, innan jag verkligen visste vad som var fel. Då var det ju värst. Men nu är den tiden förbi iaf :)
Ha en skön kväll!

2015-07-29 @ 19:23:41
URL: http://piggigen.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Så kul med träning :) Jag har börjat komma igång mer nu igen :) . Först var jag ju förkyld i tre (!!!) månader, och sen började jag jobba så mycket haha. Men nu börjar rutinerna sitta :) Blir dock bättre till hösten när zumban och det börjar igen!

SV: Ja det hade det verkligen varit! Men det blir fler gånger :)
Haha men eller hur!! Och på tal om det så har jag varit igång och bakat idag :) Både dadelbollarna och sen sesamkakor. Såna där som brukar finnas i flerpack i affären :) Ska bli kul att testa dem imorgon :))

2015-07-29 @ 23:19:13
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Det tror jag definitivt du klarar!!
sv; Ja det måste du absolut testa :)

2015-07-30 @ 14:13:23
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Erika

Vad härligt att du tränar så mycket :) Själv har jag tränat 0,00 denna sommar, vilket är uselt. Får börja snart igen!

sv. Jag spanade in ryamattorna på rusta idag, fick bli en sådant :)

2015-07-30 @ 20:08:23
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Erica

Nattpass är något som jag nog inte kommer att prova måste jag erkänna, hehe. I alla fall inte utan att vända på dygnet innan så att jag inte kommer dit och önskar att jag stod hemma i badrummet med tandborsten i munnen redo att gå och lägga mig, haha... ;p

2015-08-01 @ 18:32:23
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Jessica

Jasså, ojdå! Hoppas de lugnar ner sig innan jag ska dit då :)

2015-08-01 @ 19:13:54
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Emelie Andersson

alltid härligt när det syns resultat :) det är ju de som ger glöden att fortsätta, iaf för mig.

sv: ja det blir ju oftast så tyvärr, när man väl är där så är det ju ganska mysigt ändå :) Borde kolla oftare.

Ja samma här, jag kan inte bara ligga kvar och glo rätt upp i taket när jag inte kan sova, utan går alltid upp och gör något :)

Det tycker jag med, jag älskar att glida runt i den bilen. Snygg är den också.

Ja det är väl så, men jag trivs ändå i min vardag trots att den ibland är stressig. Hellre det än tvärtom, det skulle jag aldrig klara ;)

2015-08-02 @ 00:10:25
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Matilda Johansson

Härligt när träningen ger resultat! :)

2015-08-02 @ 11:52:17
URL: http://enmatilda.blogg.se/
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Tycker det känns nice att använda ett könsneutralt pronomen när jag generaliserar, typ därför antar jag :)

2015-08-02 @ 20:21:36
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: louise

Önskar dig en underbar start på veckan ! :)

2015-08-03 @ 13:16:55
URL: http://liizes.com
Postat av: Alice

Tack :)
Arbetsförmedlingen godkände det eftersom jag under denna period aktivt kämpat för GMU. Varit på tester, sedan väntat på tester, och sedan blivit placerat och väntat på start, så de har inte sett någon mening med att sätta mig på någon praktik eller annan dagaktivitet.

Jag tycker också kondition är tråkigt. Speciellt löpning. Jag tränar hellre ett tufft cirkelpass än löppass. Nej styrka ska de va!

De sa bara att jag skulle köpa nya strumpor och tejpa fötterna med luekoplast. De hjälper om jag tejpar flera lager. Sen har vi inte löplabbet här tyvärr :)

2015-08-03 @ 23:17:52
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: nä det blev en del, som det alltid bli när jag är där ;)

Ja men precis, alltid lika kul att se det :)

Den är röd, väldigt fin.

Ja det är så rätt det du säger, lättare sagt än gjort många gånger.

2015-08-04 @ 00:03:12
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: