Revansch i Stockholm

Tid: 09:34:21
Datum: 2015-03-10
Kategori: Goalball

I helgen avgjordes första omgången av Sverigeserien 2015 och precis som vanligt var det i Stockholm och Gubbängshallen. För några år sedan var vi ganska mycket i "Gubbis", när det både var Stockholmsserien, kortläger med landslaget och vanliga landslagsläger där, men nu är det nästan två år sedan jag var där senast, för förra årets Sverigeserie missade jag, för då var vi och åkte skidor, och året innan det missade jag också, för då hade jag skadat knät. Så senast jag var där var nog på ett kortläger någongång 2013.

Hursomhelst väntade fem matcher under helgen, då serien i år innehåller sex lag istället för fem, vilket är jättekul. Tidigare år har man ju mött alla lag en gång, + två lag en extragång varje omgång, så att man på två omgångar har mött alla lag tre gånger. Nu möter man alla lag en gång varje omgång rakt av och i helgen gick det såhär:

Linköpings HIF - Göteborg 14-4
Linköpings HIF - Hammarby/Brukarhuset 2-5
Linköpings HIF - FSBU 7-10
Linköpings HIF - FIFH Malmö 5-6
Linköpings HIF - IFAS 6-0

Göteborg, utan David och Nils, hade inte mycket att sätta emot oss och det blev en enkel seger. Ingen jättematch från vår sida heller, men det behövdes inte mer, samtidigt som de nog inte heller riktigt kom upp i sin högstanivå, för 14-4 kändes nästan i överkant, för så bra tycker jag inte att vi spelade, men som sagt, det räckte och vi fick en bra start på helgen.

Mot Hammarby/Brukarhuset var vi tillbaka litegrann i Malmö open-spåren för några veckor sedan. Det var lite för enkla, för billiga, mål vi släppte in och när vi sedan fick jaga körde vi fast i offensiven och fick inte alls till det vi ville få till. Det var mycket skott rakt på och då gör man inga mål.

Matchen Mot FSBU var för egen del helgens klart sämsta insats. Tror jag var inne på minst tre mål bakåt, som enbart var mina. Det var en boll jag styrde över högerbacken, då jag inte hann ut med benen ordentligt, en boll där jag slarvade med armarna och inte sträckte ut ordentligt, en boll där jag verkligen fumlade in bollen, jag hade den, men fick inte tag i den och den rullade in i mål, + en straff, så 4/10 mål var enbart mina här, vilket så klart är långt ifrån godkänt på den här nivån och jag fick säga åt Linda att byta ut mig, för vi hade testat allt på planen, att byta positioner osv. men inget hjälpte, så nej, den matchen var jag inte alls nöjd med och återigen förlorar vi på våra individuella misstag, där jag i hög grad var delaktig i den här matchen.

Under söndagen var det betydligt bättre spel igen, men återigen faller vi på att vi gör för enkla misstag och släpper in för billiga mål. Noggrannhet och tålamod var nyckelorden innan matchen mot FIFH. Tålamod hade vi, för vi gick nästan ikapp där mot slutet, men nådde inte hela vägen, men noggrannheten brast och jag tror tyvärr att alla mål vi släppte in var bollar som vi var på och som alltså berodde på bristande teknik, dålig timing i bollmötet och bristande spelupfattning. Hade vi inte släppt in de där billiga målen hade det räckt till seger, så enkelt är det.

Sista matchen mot IFAS sa vi exakt samma sak som innan matchen mot FIFH. Nogrannhet och tålamod. Det var nycklarna till framgång och här visade vi verkligen att vi kan. Vi hittade den där känslan, lugnet och tryggheten ganska direkt och släppte sedan inte den under hela matchen. Vi orkade och lyckades hålla fokus hela vägen, fokuserade på vårt spel och höll det där hela vägen, trots en rörig situation, där Claudio blockade ut bollen och domaren helt tydligt sa "block out". Då ska måldomaren hämta bollen och släppa ner den i krysset vid backens sidlinje, men inget hände och istället fick vi straff för tio sekunder, för, eftersom att bollen inte var "line out" fortsatte ju tiden att rulla, men vi som spelare gjorde inget inne på planen, eftersom att domaren hade sagt "block out". Så vi väntade på att måldomaren skulle släppa bollen i krysset, men inget hände. Så det blev straff för det, men IFAS gjorde en hö boll på straffen och sedan gjorde vi istället mål på returstraffen, så vi vann ju på hela situationen, men konstigt var det...

Att hålla nollan i en match är inte heller vanligt. Tror aldrig att vi har gjort det tidigare, så det var ett väldigt bra avslut på helgen och en match där jag är riktigt nöjd med min insats. Här var det inget slarv med händer och fötter, många gånger perfekt timing i bollmötet, vi minimerade helt enkelt de individuella misstagen och vi släppte egentligen aldrig in dem i spelet när vi hade ryckt åt oss en ledning. Vi höll oss till vad vi hade sagt innan på ett sätt som inte är vanligt att vi lyckas göra genom en hel match, men nu gjorde vi det och det räckte till en klar seger.

Nivån under helgen var lite upp och ner, vi förlorar solklart matcherna mot FSBU och FIFH på att vi gör för många enkla misstag rent defensivt, mot Hammarby/Brukarhuset var det lite samma sak, men inte lika glasklart, men vi knockar ändå Göteborg med klara 14-4 och nollar IFAS, så det är ändå ett klart steg i rätt riktning jämnt mot i Malmö open för några veckor sedan, då ingenting klaffade. Då släppte vi in 57 mål på fem matcher. Här släppte vi in 25 mål på lika många matcher. Det var visserligen tuffare motstånd i Malmö, men det är ändå en väldigt stor skillnad och vi står nu på 6 poäng och en målskillnad på 34-25 (+9) efter första omgångens spel.

Kommentarer
Postat av: Jessy

SV; Det är han verkligen! :D Kan tänka mig det, nej okej :)

2015-03-10 @ 12:05:21
URL: http://www.nouw.com/jessygunnarsson
Postat av: Dan Thor

Ja men då får du väl höja?

Nej Groupie ska INTE vinna, dem vill inte heller vinna har dem sagt i alla intervjuer =)
Så nej den vinner inte.
Den kommer inte få mycket poäng från juryn heller.

Det vet vi aldrig. Den dagen matcherna spelas då vet vi? :)

Nepp precis, jag generaliserar typ aldrig. Jag försöker vara objektiv. Men människan vill klara sig själv oftare, även om man också samtidigt vill ha hjälpen ;)

Hoppas allt är bra? :)

2015-03-10 @ 13:17:24
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Skön start :D Sen gick det lite neråt men sånt kommer ju också med sportträning. Skönt att avsluta med nollan i alla fall :D

SV: Galet härligt :) Dock är det grått här idag men som du sa häromdagen hade vi 17 grader :) Det var verkligen så härligt, kunde knappt tro det när jag gick upp på morgonen :)

Jaså.. Vi får se hur det hela slutar =) Vi ska och se hockey nu på fredag! Deras andra kvartsfinalserien :) Blir kul :D

2015-03-10 @ 14:24:11
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Blev ju ändå, i sin helhet väldigt bra resultat :)

sv. Ja, så härligt med solen!

2015-03-10 @ 17:35:20
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: emelie andersson

sv: tack så mycket, vad glad jag blir :D

ja det kan jag förstå men ändå känslan, den måste ju vara häftig :)

tack desamma du :D

2015-03-10 @ 20:37:36
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Ellen

sv: Ja, man kan väl lugnt säga att jag är lite utav en skidnörd. Har rapporterat för dessa omkring 900 personer i två eller tre säsonger nu tror jag. :)

2015-03-10 @ 23:00:25
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Sandra

Kul att ni var här i Stockholm och spelade :)

Sv: ja jag tog och lyssnade lite grann, väldigt intressant :) vad skönt att du mår bättre nu. Själv har jag gått och blivit sjuk så ligger i soffan nu och kurerar mig.

2015-03-11 @ 16:17:06
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Skövde =)
Ja det är verkligen helt underbart med vädret, hoppas det är här för att stanna :) Men man vet ju aldrig, vädergudarna har lurats förr ;)

Oj så pass. Tror LHC faktiskt tar dte bättre än så men vi får väl se =)

2015-03-11 @ 16:58:06
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Life of Johanna

Härligt det var ett steg åt rätt riktning!

Nej Hugo hade inte egentligen så brått ut, men han kom tidigare och snabbare än räknat med efter som jag fick havandeskapsförgiftning som blev farlig för mig så de fick sätt igång förlossningen :)

2015-03-11 @ 18:37:06
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Malin

Sv: Ja, den smakar både Marabouchoklad och japp. :P

Tack, detsamma! :)

2015-03-12 @ 16:32:12
URL: http://frozenvanilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: