Synpoden - Avsnitt 3

Tid: 20:42:00
Datum: 2015-03-01
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu ligger tredje avsnittet av vår podcast, Synbpoden, ute på Youtube. Synpoden är, för er som ännu inte har snappat upp det, podcasten där vi pratar och diskuterar kring hur det är att leva med en synnedsättning i Sverige idag. Alla vi som finns med har själva någon form av synnedsättning. Det är jag och Thaer som inte ser något alls, Albin som ser 1%, Ida som ser lite mer än det och Zimon som ser bäst av oss fem.

I tredje avsnittet har vi fått en alldeles egen gingel, vi svarar på lyssnarnas frågor, kopplade till första avsnittet, där vi presenterade oss själva och hur mycket vi ser. Frågor som om vi ser suddigt och hur synen har påverkat vårt självförtroende. En ganska allvarlig ton infinner sig, samtidigt som det glimtar till av humor då och då när jag bl.a. berättar om hur det var när synen blev sämre, vi diskuterar kring det där med att be folk om hjälp och Thaer leder in oss på spåret om att bli övergiven av sina vänner och att samtidigt pressa sina egna gränser till att klara saker på egen hand, utan att be om hjälp. Vi är även överens om att vi inte upplever oss se "suddigt", men att det troligtvis skulle uppfattas som "suddigt" av någon som från början ser fullt.

Vi diskuterar också våra fritidsintressen, där Zimon älskar TV-spel och gärna hänger med i teknikens värld och där jag, Ida och Thaer berättar om hur det går till att åka skidor utan att se något alls. Vi redogör för hur det går till, vad som är viktigt att tänka på och vad som kan hända i värsta fall. Jag själv fortsätter med att berätta om mitt pasionerade hockeyintresse, om min livsstil som det innebär att vara elitidrottare och där jag även upplyser om att jag har klippt klorna på min katt. Ida berättar om hur det är att ta hand om både häst, hund och katt, hur det fungerar att rida och att sköta en gård när man inte ser. Thaer lyfter fram sitt stora intresse för all typ av historia, från kungar och krig till telefonens historia, och Albin berättar om sitt stora intresse för Lego och Legomodeller, hur det fungerar att bygga när man inte ser och där han även berättar om sitt involverande i köp och säljbranschen. Ni får även, som en liten bonus, veta vad en ledfyr är.

Avsnittet är indelat i två delar, där vi svarar på lyssnarnas frågor i del 1 och där vi pratar och diskuterar kring våra intressen i del 2.

Synpoden - Avsnitt 3 del 1 Synpoden - Avsnitt 3 del 2


Kommentarer
Postat av: danten89

Intressant att lyssna på :P
Haha.
Spännande reflektioner :P

Ja vi får se, Hästen måste ju vinna mot Mora först?
Men starkt att dem fixade den sista slutspelsplatsen ;)

Vad härligt, skööönt att slippa febern :P

Jovisst, men dem som har hjälpen, vill väl också oftast kunna klara sig själva? Även om det inte är så bra i alla lägen...

Jo man kan om man får en tillräckligt stor Youtube kanal. ;D

2015-03-02 @ 17:03:07
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Det lät som ett väldigt intressant avsnitt :) Ska försöka lyssna på det imorgon!

SV Nä fy så tråkigt! Det förstår jag verkligen. Slitas mellan hopp och förtvivlan typ haha.. Och sen att till slut förlora. Nä det var inte alls kul kan jag förstå.

Nej det är ju inte vanligt glas utan en sort :)

2015-03-02 @ 17:36:09
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Så bra att ni gör en pod :)

sv. Ja, riktigt kul!

2015-03-02 @ 20:46:33
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: emelie andersson

sv: ja det gör jag med, våren är nästan min favorit årstid :)

Åh vad roligt att du har fått vara med om något sånt, särskilt när du tycker om hockey så mycket som du gör :) förstår att det måste varit mäktigt.

2015-03-02 @ 22:46:50
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Jessy

SV; Jaså? Kul ändå att ha testat på att bo där?`:D

2015-03-03 @ 12:01:18
URL: http://www.nouw.com/jessygunnarsson
Postat av: Alice

Ja det är inte kul att vara sjuk. Nu börjar ju även pollenallergin för min del = aldrig symtomfri.

Precis jag tycker jumbon i shl ska ut direkt och ettan i allsvenskan upp. Jumbon är inte förtjänta att vara kvar i shl enligt mig, de hat haft en hel säsong på sig att fixa sitt lag och sitt spel, klarar dem inte det ska det vara hejdå. Jag tror Leksand klarar sig kvar trots allt, värre för Modo. Men Leksand har ju förlorat väldigt orättvist många gånger, men en förlust är ju en förlust. Jag är ju inte jätteinsatt i allsvenskan så vet inte vilka lag jag helst vill ha upp, BIK är väl det enda jag vet som jag absolut inte vill ha i shl. Hur som helst tror jag Modo åker ur, hoppas de också.

2015-03-03 @ 13:07:33
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Måste hinna lyssna på era avsnitt, det ni pratar om är ju himla intressant. Man kanske kan lära sig lite mer för det är annars väldigt svårt att sätta sig in i hur era situationer kan se ut.

Tack så mycket för alla frågor. Jag tänker dela upp dem i lite olika inlägg så alla frågor hamnar där de hör hemma så att säga. En del har ju ställt liknande frågor och det är ju onödigt att ha med samma fråga två gånger så jag får rensa lite;) Så det dröjer nog innan svaren kommer. Först och främst ska jag försöka göra alla Lanzarote inlägg, passa på medans man har det fräscht i minnet så att säga.

Har du någon resa i tanken du skulle vilja göra nu? Något ni planerar detta året?

Hoppas du har haft det bra under tiden jag varit borta.

kram

2015-03-03 @ 19:27:18
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Nu slog det mig att jag nog inte har frågat dig förut hur det är när du "tittar" på film. Liksom, är det någon som tittar med dig som berättar vad som händer, typ små saker som kan vara viktiga som inte sägs eller hänger du med bara genom att höra?

Får ta och lyssna sen! :) Låter kul med lyssnarfrågor!

2015-03-04 @ 16:47:41
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Malin

Sv: Ja, de ska bli så gött! :) Ska dit med
några andra.

Ah okej. :D
Tack, detsamma!

2015-03-04 @ 18:34:37
URL: http://frozenvanilla.blogg.se/
Postat av: Denise

Låter som en spännande podd! :)

2015-03-04 @ 20:48:19
URL: http://flingans.nu
Postat av: Sandra

Kul att ni startat upp en podcast :)

Sv: oj! Hoppas du mår bättre nu i alla fall :) med mig är det bara bra! Ska bli skönt med helg, varit en hektisk vecka på jobbet.

2015-03-05 @ 18:32:22
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: LIENE

Ni är så starka och klarar er så väl! :O

sv: Inte jag heller. matte är inte min starkare sida.

2015-03-07 @ 10:32:43
URL: http://liene.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Skall försöka hinna titta på det nästa gång sonen sover, :) Låter intressant! :)

Han vaknar till nu så får fixa lite mat till honom :)

Jag har bytt blogg, fick med vissa inlägg men inte alls och sen kom pojken min till världen så har inte orkat/hunnit ta tag i det och få med resten :)

2015-03-07 @ 14:49:35
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Ellen

sv: Rapporterade femmilen till mina följare på Twitter, har ett konto där jag uppdaterar från alla världscuplopp i längdskidåkning :)

2015-03-08 @ 12:52:18
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Life of Johanna

Tack för gratulationerna till Hugo :)

2015-03-08 @ 16:10:48
URL: http://lifeofjohanna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: