Vad gäller egentligen?

Tid: 19:34:56
Datum: 2015-05-29
Kategori: Att leva med en synnedsättning

När vi flyttade hit i höstas och jag hade ansökt och beviljats färdtjänst här i kommunen fick vi hem ett papper från Östgötatrafiken, där det stod att medresenär som också innehar månadskort eller årskort kan åka med även i färdtjänsten utan avgift.

Första gången vi sedan åkte tillsammans missade jag att meddela detta vid beställningen. Det innebar att det stod en viss avgift på min medresenär. Det kunde chauffören inte ringa och göra något åt sa han, för det var man tvungen att uppge vid beställningen. Under resan kunde de inte göra något åt det, så det var bara att betala ändå.

Andra gången vi åkte, och flera gånger efter det, både när jag sagt till om att båda hade årskort och när jag missat det vid beställningen, har det sedan stått en viss avgift på min medresenär ändå, men då har chauffören ringt beställningscentralen och det har inte varit några problem alls att ta bort den, således ingen betalning.

Sedan åkte vi hem från svärföräldrarna efter en mycket trevlig grillkväll förra helgen, då det för en gångs skull var fint väder. Precis som innan meddelade jag då att vi båda har årskort vid beställningen, men likväl stod det en avgift på sambon. Chauffören ringde beställningscentralen för att ta bort den, men då sa de att medresenären var tvungen att visa upp kvitto för årskortet för att de skulle kunna ta bort avgiften. Annars skulle vem som helst kunna säga att de har årskort, fastän att de inte har det. Hon hade ju antagligen helt rätt, men om det stod det inget i pappret vi fick hem, så det slutade med att vi fick betala. Eller, vi skulle ha betalat, för när sambon då skulle betala med kort tyckte chaffören att vi skulle ha sagt till om det när vi började åka, inte efteråt, för det krånglade till det en hel del för honom.

Jag kan känna att när vi inte ens hade tänkt betala, men ändå blev tvungna att betala, kunde han ha upplyst om detta när det väl stod klart att vi skulle betala. Nu gjorde han inte det och till slut tyckte sambon att hon lika gärna kunde springa upp och rota fram det där kvittot som att chauffören skulle sitta och mixtra med kortbetalningen, vilket tog väldigt lång tid. Så hon sprang upp och hämtade kvittot, kom tillbaka med det och chauffören ringde beställningscentralen igen. Den här gången var det inga problem att ta bort avgiften, hon på beställningscentralen ville inte ens se kvittot, precis som det har varit alla tidigare gånger.

Slutsatsen av detta blir alltså att det tycks bero väldigt mycket på både vem man åker med och vem man får prata med när man ringer och tar bort avgiften hur utgången av det hela blir, om man får betala eller inte.

Frågan är då om Östgötatrafiken över huvud taget har någon utbildning, både för chaufförerna och de som sitter på beställningscentralen, om vad som gäller och hur de ska göra? Som det är nu verkar det som att en chafför säger si och en annan säger så, medan en beställningscentralsmänniska säger ditt och en annan säger datt. det är olika hela tiden och ingen tycks ha egentlig koll på vad som faktiskt gäller. Riktigt dåligt tycker jag!

Annars då?
Ja, Jocke var här måndag-onsdag tidigare i veckan. Det blev mycket fiaspelande, som vanligt, och en hel del snack. Det blir lätt så när man inte har setts på flera månader.

Tränat har jag också gjort och äntligen krossat gränsen på att speinga 4km på under 18 minuter. 18:15 var det tidigare rekordet, men nu i måndags blixtrade jag till och låg för första gången under 14 minuter efter 3km, 13:50, och stannade till slut på 17:57! Det känns riktigt bra och nästa mål blir väl 17:30 på 4km, eller att nå mitt gamla mål, 22 blankt på 5km. Det tror jag faktiskt att jag kan ta redan nu, så kanske ska testa det nästa gång...

Nu i helgen står vi också som arangörer av andra omgången av Sverigeserien i goalball 2015, så det har även blivit en hel del fixande med både domar och funktionärsschema, lunch till alla, tillgång till div. utrymmen i hallen, inbjudan till både funktionärer och andra lag osv. Så nu ska det bli kul att få spela lite match igen!

Till sist har jag skrivit klart min B-uppsats i sociologi. Eller, den är så gott som klar. Det är bara några finjusteringar som ska göras innan den ska vara slutgiltigt klar på tisdag. Oponeringen gick dock bra och det mesta är som sagt redan gjort, så i princip kan man säga att jag har sommarlov nu, wohoo!

Kommentarer
Postat av: danten89

Fast Dolly Style är mest kawaii? =)

Jaså? Det var hon som verkligen använda sig av hela scenen och bjöd på en frejdig show.
Amanecer :D

Lite tråkigt att det är så?:(

Hur ska vi skynda på sommaren? xD
Börja klä oss i shorts redan? :P
Jag brukar gå utan strumpor så här års.. men nu går det inte.. :P

2015-05-29 @ 22:19:47
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Erika

Men herregud vad dåligt! Alla borde ju följa samma regler när det gäller korten och om det behövs kvitto osv.? Tur att det löst sig i alla fall :)

2015-05-29 @ 22:47:07
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: tack så jätte mycket! Jobbet gick bra och nu är svärföräldrarna här och vi har så trevligt! Idag ska vi gå på båtmässan i hamnen trots vädret får ta med oss paraply!:)

Gud vad dåligt! Det borde ju vara samma regler för Alla! :/

Gud vad duktig du är! Då har du fixat ditt mål att springa under 18 minuter! Grymt jobbat!:) stort lycka till, till er i helgen då!:) riktigt bra!:)

Ha en underbar helg! För det är du värd!!

Ha de fint!:)

2015-05-30 @ 10:14:18
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Louise

haha ja den första känns som en väldigt konstig lag ^^ haha även många andra och jag tycker de är superkul o läsa skrattade när jag läste båda dina inlägg :D

Ja men de är väl tur att jag sa upp kontakten med honom i tid.

Haha oj nej de vet jag nog inte om jag gillar den serien ;) haha men tack ändå :)

2015-05-30 @ 12:54:46
URL: http://liizes.com
Postat av: Emelie Andersson

Så härligt med sommarlov!! :)

Sv: ja ibland kan det vara så att man får göra det ;)
Ja det var jättetrevligt men Gud vad jag mådde dåligt när jag kom hem och idag dagen efter :)

2015-05-30 @ 17:25:55
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Åker också med östgötstrafiken i princip varje dag.. Man kan bli riktigt irriterad ibland..
sv; ja men visst är det?
Tack så mycket, det får vi verkligen hoppas på :)
Hoppas du har haft en toppenhelg än så länge :)

2015-05-31 @ 12:38:12
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Min favorit är nog Balder. Gillar Uppsvinget och SpinRock också. Allt som kittlar i magen liksom, haha. Har du någon favorit?
Ananasshaken bestod bara av ananas och is :)

2015-05-31 @ 19:33:01
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

Sv: jag är ju inte så beroende av sömn så det räckte gott och väl åt mig :) jag har ganska mkt energi vetty!

Ja hur ska man förklara det. Jag longera honom t.ex. om du vet vad det är. Han ska lyssna på min kommandon och förstå att han ska lita på det jag säger. Samtidigt så håller man han i rörelse då han får springa i de olika gångarterna med jag instruera vad han ska göra med en lina. Ganska coolt när det funkar som man vill. Du får söka på det om min förklaring inte var tillräcklig eller bra ;)

2015-06-01 @ 12:33:27
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Sånt är så tråkigt att färdtjänsten inte kan fungera. Kommer den inte som den skall så är det strul med sånt du nämner. Tråkigt de inte fungerar fast du säger till sambon ska med och hon har årskort!

Elutagen kan man fixa på två sätt, genom en platsbit som man låste på och som kan tas bort med en speciell nyckel, såna har vi på jobbet. Sen finns det så man bara kan klistra för hålen med så man kan sätta i ex dammsugarsladden där.

Kan säga jag satt hemma i soffan och grät i timmar efter förlusten för 2år sedan, det var så orättvist :(

2015-06-01 @ 13:59:06
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: LIENE

sv: Nu har jag skrivit klart inlägget om London, vad jag tyckte och lite tips :)
Hade min föreläsning för högstadiet idag. Var lite känslomässigt. Säkert för dem ännu mer än för mig, men hoppas att det jag sa påverkade dem på bra sätt :)

Skönt att du har sommarlov nu. Skulle nog säga att jag med har det nu, även om jag har en distanskurs till 19 juni.

2015-06-01 @ 20:19:04
URL: http://liene.blogg.se
Postat av: Tessie

Sv; Vistelsen på fotografiska var toppen, jag älskade verkligen Nick Brandh´s utställning, helt magisk tyckte jag.

Även besöket uppe i kaknästornet var spännande och roligt. :) Jag har aldrig varit upp där innan så det var en ny upplevelse.

2015-06-01 @ 21:06:25
URL: http://photobytessie.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: ja om du har en filmen på datorn så måste du ju se den! Så bra!:)
Jo jag måste ju göra lite blogginlägg även fast svärföräldrarna är här, annars behåller man inte sina läsare ;)

Ja precis de blir att sätta upp nya mål hela tiden!:)
Är allting fint med dig då?:)
Du tränar på som alltid!:)

Ha en fortsatt fin kväll och en fin start på Tisdagen!:)

2015-06-01 @ 21:44:17
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Alltså sådant där är bra irriterande. Alla borde ha samma system så att det inte blir olika från gång till gång. Superkorkat tycker jag. Samtidigt så borde de ju veta vid det här laget att din sambo har årskort. Borde de inte kunna ha någon notering om det. Hur som helt, rörigt. Varför skapar de problem som inte ens borde finnas.

Åh, röda pandor är jättesöta. Hmm, vet inte riktigt hur jag ska beskriva dem, är så dåligt på sådant här . Kroppen på den har ungefär samma färg som en rödräv, och så är benen svarta. Ansiktet är till största delen vitt, men med lite röda strimmor (alla är de ju lite olika).
Vet du hur en tvättbjörn ser ut? Jag tycker att den röda pandan har lite tvättbjörnsliknande utseende i ansiktet. Den är inte så stor heller, runt 20-25 cm hög ungefär och väger kanske 4-5 kilo (beror väl på hane/hona).
Hmm, jag kopierar in det som står på wikipedia här så kan du ju läsa vad de skrivit.

"Kattbjörnen är upp till 120 centimeter lång med den 37 till 47 centimeter långa svansen inräknad. Mankhöjden är cirka 25 cm. Hannar når en vikt mellan 4,5 och 6 kilo, men honor blir bara 3 till 4,5 kilo tunga.

Kattbjörnen är svart på magen och orangebrun på ryggen. Den har en ganska lång och tjock päls och korta ben. Ansiktets färg är beroende på individ, den är oftast vit med röda strimmor från ögonen nedåt. Nosen saknar hår och är svart. De upprätt stående öronen är medelstora och slutar i en spets. Den yviga svansen har flera ljusa och mörka ringar och svansens spets är oftast gråaktig. Djuret är hälgångare. Vid varje tå finns böjda, skarpa klor som delvis kan dras in. Dessutom har de päls under fotsulorna, vilket är en anpassning till deras miljö med våta och hala grenar. På dessa träd, där kattbjörnen vistas, finns ofta mossa och lav och därför utgör djurets pälsfärg ett utmärkt kamouflage.

Hoppas du blev lite klokare?:)

Haha, jo jag hade facebook innan faktiskt. Men jag fick sidan hackad och efter det orkade jag inte bry mig om att göra en ny. Klarar mig fantastisk bra utan.

Okej, tack för den infon. Jag visste inte att man kunde begära att få en bok inläst sådär. Då fick jag lära mig något nytt. Kalasbra att man kan göra så.

Ha en fortsatt fin vecka (eller fin och fin, ser man till vädret här så är det allt annat än fint).
kram

2015-06-02 @ 21:12:44
URL: http://patriciac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: