Globenmatchen

Tid: 15:59:00
Datum: 2016-02-06
Kategori: Leksand

Just nu, innan matchen mot Tingsryd, som startar nu kl. 16:00, har en av de största blåvita krigarna avtackats i Tegera arena, han som grät i TV efter avancemanget 2013, han som har krigat för skölden och gjort allt för Leksands IF i elva säsonger, #32, Jensa Bergenström!

Det är dock inte det vi ska fokusera på i det här inlägget.

Nej, här är det första Daladerbyt i Globen från den 5 januari 2013, hela Viasats sändning med Niklas Jide i spetsen. Försnack, uppladdning, studio, matchen och hela skiten.

Wow säger jag bara, vilket otroligt drag de båda lagen skapar där inne i "bollen".

Att två lag, som spelar på neeutral mark, i en arena som egentligen inte är något av lagens hemmaarena, kan skapa en sådan stämning, det är helt enormt och jag vågar nog säga att det bara är Leksand i hela hockeysverigge som kan fylla Globen, bortsätt från Djurgården och AIK då, så klart, men utomstående så är det bara Leksand.

Leksand och Mora klarar dock av något som Djurgården och AIK inte klarar av. Man klarar av att hålla en vänskaplig ton och göra hela grejen till en ren hockeyfest. Klart det är mycket vakter osv. med tanke på hur mycket folk som finns på plats, men det finns ingen aggressivitet, inga hot, ingen obehaglig stämning, som det kan göra på Stockholmsderbyn, där man stormar varandras läktare, bråkar, slåss, skriker och hatar.
Det är givetvis enorm rivalitet mellan Mora och Leksand, som leksing hatar man moringar och visevärsa, precis som Djurgården och AIK, men här är hatet med glimten i ögat på ett sätt som inte existterar i Stockholmslagen. Att fansen här står bredvid varandra, med varsin matchtröja, pratar och dricker öl, det är en fin syn tycker jag. att man kan umgås och snacka, trots att man håller på olika lag, för alla är ändå i slutänden bara människor. Att se djurgårdare och gnagare stå bredvid varandra, prata och dricka öl, det skulle jag vilja se, för det händer inte...

Tillbaka till den här Globenmatchen. Det är ett enormt drag och matchen är givetvis hypad på förhand och det är, som ni ser på bilderna...
Bara leksingar, överallt leksingar!

Orkar ni inte se hela matchen kan jag berätta att Leksand vann med 0-5 och Globen rullade nästan iväg efteråt.


Kommentarer
Postat av: Jennysen

Sv: Ja, chévre är en ost! ;) Med ganska distinkt smak! :P
Jag åkte ju inte bara för den festen, har ju många vänner där och så. Passade ju på att se lite dressyr också! :) Men jo, det hade varit värt det. Har känt B-Front i 7 år och det var en grym fest! :)

2016-02-06 @ 19:46:22
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Tina

Sv: ja jag har lite mjölk i kaffet, men kan dricka svart med! Det går inte att börja dagen utan en kopp kaffe!:) ja jag har ju en katt som heter Musse, han var på besök hos mig i helgen men han bor hos mamma och pappa för han är utekatt! Saknar honom som fasen! Men jag och pojkvän letar som sagt kattungar, men de är inte de lättaste! Jaha, ja jag är som dig, mer kattmänniska än hund, hund är så mycket pass och krav! :) så de är skönt att Oskar Också är kattmänniska!:)

Wow vilken match! Kul att Leksand vann och att de var sån match! :)
HV71 spelade mot Djurgården i går, tyvärr vann Djurgården på straffar, men vilken match! Hv kammade hem ett poäng iallafall!:)
?
Ha ett fint slut på veckan nu!:)

2016-02-07 @ 13:48:00
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Erika

Det är ju så det ska vara, med glimten i ögat!

2016-02-07 @ 16:41:22
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Det där är intressant faktiskt :). Jag har många vänner som är vänner trots lag, verkar inte direkt vara vanligt på andra platser. :S

2016-02-07 @ 18:30:15
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: tack så mycket, ska meddela hur det gick sen :)

2016-02-07 @ 21:21:47
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Haha jag förstår inte hur man kan tycka om ishockey så mycket! ^^,

Sv; jo tack, min dag har varit bra. Just nu sitter jag med ångest lite för att jag inte kan hämta killen efter arbetet. Långt från hemmet, är trött och seg samt att jag avskyr att köra (speciellt ensam) vid vissa ställen och det är en av ställena killen arbetar. Så känns inte alls kul just nu :(
Jaså, vad trevligt att du också har varit på ett födelsedagsfirande idag! :)

Nej, jag hade tackat nej till delegeringen om jag vore din sambo, men hon kanske insåg att hon skulle klara det och tackade ja tack vare det! :)

2016-02-07 @ 21:34:14
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: danten89

Vilken match det måste ha varit =D
Haha.

Ja men de videosarna tar såååån tid att ladda upp, dessa går direkt.. inga MB att tala om :P
Så därför kör jag på dessa i år, snabbt och smidigt =)
Fått bra respons med på dessa.
Lägger upp med Inside Out tema :D

Man är så blind alltså... man kanske känner symptomen, men blundar för dem?

Vad tyckte du om årets mello första semi då?=)

2016-02-07 @ 22:02:08
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Anna

Härligt när det blir sådan stämning!
Svar: Ja, 4-5 gånger i veckan, varje vecka. Plus matcher. Så det var i stort sett handboll varje dag, på både gott och ont :)

2016-02-07 @ 23:18:42
URL: http://annaterneborg.blogg.se
Postat av: sara

Ja träna är en viktig sak i min vardag så det gör jag endel! Säkert 4-5 dagar i veckan försöker jag komma iväg, beroende på hur mycket jag jobbar!

Hoppas du haft en fin helg! :)

2016-02-08 @ 16:51:20
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Hockeyn är väl ändå ganska förskonad från våld om man jämför med fotbollen...
Så gullig du är. Hon har lite syn kvar och beskriver det själv som att se genom ett sugrör... förmedlar kontakt om/när det passar. Träffar henne inte dagligen😉

2016-02-08 @ 19:41:15
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Släpp taget. följ flödet

Säger det igen, du kan verkligen din sport du haha! :D En annan fattar knappt nånting!

2016-02-08 @ 19:59:03
URL: http://tovanz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: