Löpbekymmer

Tid: 12:52:39
Datum: 2016-01-11
Kategori: Goalball

Jag har hamnat i det tidigare och nu är jag där igen, och den här gången är bekymren större än någonsin.

Inte sedan i slutet av november har jag presterat en bra tid på 5km.

Det tar lång tid att bygga upp en bra löptrend för min del, men det raseras på en sekund, ungefär som en stabil och trygg relation. Det tar tid att bygga upp, men krävs så lite för att rasera allt. det kan ta flera veckor med en stegrande löptrend, men sedan krävs det bara ett-två mindre bra pass så är jag nere i källaren igen.

Allt grundar sig troligen i att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att springa. Det finns ingen tråkigare träningsform än det, och när det då går aningen sämre blir det lätt att det kopplas ihop med oviljan att springa, kanske spänner jag mig undermedvetet inför vad som komma skall, och så går det bara ännu sämre.

Den senaste månaden har jag sällan ens blivit trött under passen.
Nej, det är vaderna som har gett upp. Redan efter 1-2km börjar det bränna som världens mjölksyra i vaderna och då är det 3-4km kvar att springa. När mjölksyran slår till, då fallerar teknik och allting och jag stolpar i princip fram och tvingas kliva av bandet under några sekunder redan efter 2km, inte ens halvvägs. Det har inte varit ovanligt att jag har tvingats stanna 4-5 gånger under 5km och det ska givetvis inte behövas.

Egentligen är inte 5km något problem, det ska jag klara lätt, men det gör jag inte just nu.

tiderna är tre, nästan fyra, minuter sämre än mitt rekord och det är givetvis inte bra.

Coachen i landslaget är inne på att det är mentalt och att jag bara måste ge mig fan på att klara det, hata att förlora och ta mig igenom hela sträckan utan att stanna, till att börja med, något jag redan har gjort flertalet gånger, men som sagt, det går snabbt att rasera något man har byggt upp.

Det kan givetvis vara mentalt, det är t.o.m. ganska troligt att det är så och jag är inne på samma spår, men när jag har haft sådana här bekymmer med löpningen tidigare har det å andra sidan gett med sig efter några pass. nu har det suttit i i över en månad och det blir precis likadant varje gång. Det är vaderna som ger upp, benen tar tvärslut, det finns inget att ta av och så måste jag kliva av och vila några sekunder, trots att jag egentligen inte ens är trött.

Antingen sitter det mentalt, som coachen är inne på, eller så är det något fysiskt i vaderna, eller så är det p.g.a. skorna.

Är det p.g.a. skorna är det väldigt surt, med tanke på att de är i princip helt nya, löparskor är inte direkt billiga och med en skral studentekonomi finns det knappast pengar till att köpa ett par nya igen.

Är det något fysiskt är det nästan ännu värree, men inte helt otroligt med tanke på att jag har haft problem med benhinnor och annat tidigare.

På landslagslägret i helgen, det jag missade p.g.a. min sjukdom, hade vi ett konditionstest på 5km. Förra gången vi testade fick jag en tid på 25:02, vilket är långt över mitt rekord, men hade jag nått ner till 25:02 i helgen så hade jag varit nöjd, för under den senaste månaden har tiderna oftast varit ännu sämre än så.

Så nej, just nu är det inte alls kul att springa...

Annars då?

Ja, äntligen är de där två tentorna som vi har haft över jul och nyår och som har gjort att jag inte alls har känt mig ledig inlämnade, så nu är jag ledig en vecka och det belönade jag mig med genom att köpa en Iphone 6. Är grymt nöjd med den än så länge kan jag säga.

Globenmatchen i lördags slutade med seger, 3-0, och majoriteten av de 12 525 åskådarna på plats jublade över det, för precis som förra gången var det nästan bara leksingar på plats. Ett blåvitt hav var det där inne och en enorm ljudkulis. Häftigt!

Igår bjöd vi svärföräldrarna på plankstek och cheesecake, en lite lagom söndagsmiddag sådär.

På onsdag är det hockey i Norrköping, men annars har jag ingenting inplanerat för den här helt lediga veckan. det är skönt, men samtidigt känns det lite konstigt att inte ha något att göra, när jag har haft galet mycket att göra nu ett tag...

Hoppas att ni har det bra där ute i vår vackra vita vintervärld, som det ju blev till slut.

Kommentarer
Postat av: Erika

Själv älskar jag skogen och att springa där gör allt bättre, försök springa där du trivs så blir det roligare :)

sv. Ja, det är enda nackdelen med nya lägenheten - vardagsrummet. Fast vi har dock köket till höger efter man kommit in genom ytterdörren, det blir lite för sig själv eller hur man ska förklara det. Sedan är det öppet vardagsrum med trappan upp där alltså matbordet också ska få plats (förutom soffa, tv osv då) :) Men det löser sig och blir nog bra det också, vi älskar ju resten av lägenheten :)

2016-01-11 @ 15:26:16
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Alice

Jag har sjukt svårt att bygga upp en godkänd kondis. Upplever det som en evighetsprocess. Vet inte vad problemet är. Tränade mycket intervall innan jag gick med i försvaret, men upplevde egentligen ingen förbättring. Fick kämpa mig igenom 4 km. även jag tycker löpning är sjukt tråkigt.

Ibland skriver väl alla något som kan likna dagboksinlägg, och bloggen behöver inte. dö ut för det :) men åsikter är alltid mer intressant.

Haha, säg det. Bra spel i 10-15 min sen fick de två skitmål i slutet, efter det rasade allt. Pogge som annars brukar vara som en mur i målet, och med sina tvräddningar, tog ingenting. Visserligen inte bara hans fel, hela laget spelade skit. Haugen däremot har jag noll förtroende för, sen släppte han också in de första skottet han fick på sig i tredje. Hoppas dedär var sista gången...

2016-01-11 @ 16:20:35
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Blondina

Ja då är vi helt olika på den fronten haha eller ang det mesta HAHAH xD Okej jadu vi rensa bort det snabbt men vi måste snart packa ännu mer för vi flyttar till nya lght snart haha ;) Ja vi har skrivit på papper, det är bara små justeringar kvar sen då jävlar :D Ja jag bloggar för min skull sen är de kul med gemenskapen :D Dock förstår jag inte varför vissa påstår de står för sina åsikter men raderar alla inlägg och börjar om från början 24/7, inge kul att läsa de bloggarna :D Ja jag står för vad jag tycker känner och gillar inte folk de jag skriver, men läs inte då - HELVETE xD hahah svårare än så är det ju inte ;) Jag har de toppen, mildare grader, pudersnö dalar ner allt är perfekt :D

2016-01-11 @ 18:29:16
URL: http://nouw.com/blondina
Postat av: NICOLE

det är verkligen sant, att det man byggt upp med löpning kan raseras på nolltid.. :( jag har inte sprungit nu under vintern så undrar hur morgondadagens zumba kommer gå ;D
SV: jo för de sa att där blåser det in liksom.. men något måste det absolut finnas att göras! De skulle komma idag men gjorde inte det, inte heller hörde de av sig :O

Å ja slippies! Tänkte köpa det till mamma i julklapp men hittade på lite annat ist, men de verkar vara hur bra som helst :D Min värmefilt går varm nu :)

Han är 14 :) Och det är i höst det är! Nu ikväll är han iväg på första träningen med länslagret och han var så nervös här hemma innan de for.. Hoppas dock det går bra, och det tror jag :)

2016-01-11 @ 18:45:26
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Förstår att det känns surt :/
Hoppas du får en trevlig kväll :)

2016-01-11 @ 18:48:48
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Jessica

Haha, vi hade runt 15- i helgen och det var skönt de. Man frös knappt ;)
Jag håller med, det blir mysigt ändå :)

2016-01-11 @ 19:39:17
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Jobbigt då löptrenden bara gick i krasch. Hoppas du får upp den snart igen! Själv älskar jag att löpa, det är bästa träningsformen faktiskt! :)

Sv; ja, den middagen blev grymt god! :D

Ja, att man kan lägga undan lagen och ha det trevligt, är ju faktiskt underbart! :)

Jodå, jag åker alla typer av skidbackar. Det är ju väldigt tråkigt att åka gröna, då det är barnbackarna men den fungerar. Den fick jag köra upp och ned flera gånger för ena kompisens skull då han är nybörjare :)
Okej, vad tråkigt. Samma här. Om man bortser från i onsdags, var det fyra år sedan som jag åkte sist :/

Nej, killen gymmar inte? Vet inte vart du har fått det ifrån. Han klättrar på ett bouldering ställe och jag har följt med honom. Men det är inget gym av något slag ^^,

Jaså xD alltså jag blir jätte vild av vissa kommentarer ibland xD men nu är jag med i svängarna igen!! :)

2016-01-11 @ 20:17:52
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Jen

Hur du än gör kan du känna dig trygg med att du alltid kommer springa bättre än mig. Jag orkar typ inte en kilometer- jag HATAR att springa! När man kan ha en häst som gör det istället liksom ;) Vad pluggar du för något? :)

2016-01-11 @ 21:17:59
URL: http://www.sparkles.se
Postat av: danten89

Det har alltid bränt i mina vader när jag sprungit sen liten, därav att jag inte utövar löpning som träning :P
Haha.

Åh mysig middag det var då?=)

Vilken känsla :D
Och ni vann ju? :P

Precis.. och tänk om det på det blåser och snöar med? P:

Skönt, kan du vila lite nu? :P eller är det på nästa direkt?

2016-01-11 @ 21:45:18
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: Tack så mycket, det var verkligen en toppenhelg och jag är så nöjd över det. Jag kunde verkligen slappna av :)

2016-01-11 @ 23:55:06
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Amanda CL

är väldigt dålig på att träna överhuvudtaget! Måste bli bättre på det!

sv: det är både och skrämmande mest tyvärr men blir bättre och bättre, men även skönt

förstår det :)

2016-01-12 @ 11:24:42
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Maria

Usch ja det är alltid jobbigt att komma tillbaka.
Ge inte upp.
Kram

2016-01-12 @ 17:15:02
URL: http://www.houseforus.blogg.se
Postat av: Jennysen

Springa 5 km på 25 minuter är fortfarande sjukt bra, även om du inte når till det idag.
Ta det lugnt, fokusera på t.ex. tidsfokuserade pass mer än längdpass. Alltså, t.ex. bestäm att du ska springa/jogga i 30 minuter och skit i distansen...
Variera med intervaller och tåhävningar! :)

Sv: Ja, igår var jag på en indisk restaurang och åt något som heter Peshwari naan, alltså det klassiska indiska naanbrödet som var fyllt med en typ av kräm gjord på kokos, russin och mandlar. Vi åt det som efterrätt. Sjukt gott. <3
Ja, saffran och lax funkade toppen! ;)

2016-01-13 @ 07:17:18
URL: http://jennysen.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: