Tre fjärdedelar är spelade

Tid: 09:45:44
Datum: 2016-01-19
Kategori: Leksand

Då är tre fjärdedelar av säsongen 2015/16 spelad och precis som efter första och andra fjärdedelen tänkte jag här ge en kort sumering av hur det ser ut för Leksands del.

Vi kan väl först och främst utan tvekan säga att den tredje fjärdedelen av serien har varit den klart bästa för Leksands del under den här säsongen. Det är inget snack om saken.

Såhär har det sett ut:

Efter 13 spelade matcher och en fjärdedel av serien såg det allt annat än ljust ut. Man hade skrapat ihop 16 poäng och hade ett snitt på 1,23 poäng/match, vilket då placerade laget på en trettondeplats, under det nedre sträcket. man hade då dock precis tagit sina första bortapoäng för säsongen, när man knep en pinne i Västerås och två pinnar i Umeå i omgång 12 och 13. Dessa båda matcher följdes sedan upp av säsongens första bortaseger under ordinarie tid, när man slog timrå med 1-3 i omgång 14.

Trots segern över Timrå i omgång 14 tog man bara 14 ytterligare poäng på de 12 nästkommande matcherna och stod således på 33 poäng efter 26 spelade matcher och halva serien, alltså 17 poäng på den andra fjärdedelen, vilket i snitt gav 1,31 poäng/match och totalt för hela säsongen 1,27 poäng/match. Här hade dock Perra precis kommit in i båset och börjat leverera direkt. två segrar på två matcher var hans resultat ditills, 4-3 mot Västerås och 4-2 mot Björklöven. Hade det inte varit för dessa båda segrar hade snittet för den andra fjärdedelen blivit ännu sämre än för den första, som definitivt inte var bra. Nu var man dock på väg uppåt...

...Och nu, efter 39 spelade matcher och tre fjärdedelar av grundserien står man på 59 poäng och parkerar på en åttondeplats i tabellen. 59 poäng gör att man på den tredje fjärdedelen alltså har tagit 26 poäng, vilket ger 2,0 poäng/match och totalt för hela säsongen 1,52 poäng/match.

Den katastrofalt dåliga starten av säsongen sätter alltså fortfarande sina spår, för, rent krast så är det så att om man hade hållt det här poängsnittet som man har haft nu under säsongens tredje fjärdedel, ja, då hade man stått på 78 poäng i nuläget och med det hade man varit en poäng bakom serieledande Tingsryd, som har 79. Man hade alltså i högsta grad varit med och slagits om de där två platserna i den Allsvenska finalen. Chansen att nå dit finns givetvis fortfarande, men det är sexton poäng upp till AIK på andraplats, så för att nå dit krävs att AIK eller Tingsryd faller igenom totalt nu under seriens fjärde och avslutande fjärdedel. Som det ser ut nu kommer det inte att hända, så högst sannolikt lär det bli slutspelsserien för Leksand, om man själva inte tappar fart, för det har man inte råd med. Det är nämligen bara 4 poäng ner till Pantern under sträcket, Pantern, som dessutom har en match mindre spelad. Så det är inga marginaler neråt man har att tala om i nuläget. Däremot har man skaffat sig ordentliga marginaler ner till Asplöven och Sundsvall under det nedre sträcket, där man själva låg och dessutom hade båda dessa framför sig efter 24 spelade omgångar, då Leksand låg sist i tabellen. 15 omgångar senare har man 16 poäng ner till Asplöven och hela 26 poäng ner till Sundsvall. Det är ingen dålig uppryckning det!

Den tredje fjärdedelen av serien har med andra ord varit väldigt positiv med blåvita ögon sett, men säsongsinledningen sitter fortfarande i och kan fälla laget när det gäller den allsvenska finalen. Nej, man får sikta in sig på slutspelsserien och tredjeplatsen i tabellen, dit det bara är 7 poäng, så det är definitivt ingen omöjlighet och når man den, ja, då skaffar man sig ett riktigt bra läge inför Slutspelsserien och väl där kan allt hända...

Tittar vi slutligen på målskillnaden så var Leksand ett tag nere på typ -35 i målskillnad. Nu har man jobbat sig upp till -2. Det är ingen dålig uppryckning det heller. Man har gjort 107 mål och släppt in 109. med det är det bara AIK, Bofors och Västerås som har gjort fler mål, BIK flest med sina 131. Däremot är det bara Sundsvall, Asplöven, Bofors och Björklöven som har släppt in fler, Sundsvall flest med sina 132.

Intressant när det kommer till målskillnad är att Tingsryd har släppt in minst antal mål, 81st, men näst minst har fortfarande Pantern släppt in, 83st. Dessa båda är de enda som inte har släppt in över 90 mål. tingsryd leder serien och Pantern är nia. Anledningen är enkel. Tingsryd har gjort 20 mål fler än Pantern. Det är inte överdrivet mycket, men Tingsryd har vunnit många täta och jämna matcher, Pantern har förlorat de samma.

Björklöven är ett annat intressant exempel. Man har en väldigt lik målskillnad som den som Leksand har, 102-110. Man har släppt in ett mål mer och gjort fem mål färre och man är 6 poäng bakom på elfteplats. Så små marginaler är det alltså just nu. Leksand är åtta och Löven elva. I nuläget får Leksand spela slutspelsserien, Björklöven har spelat klart efter grundseriens slut. Ändå skiljer det bara sex poäng.

Med andra ord är det tretton enormt viktiga matcher som står på spel här nu under grundseriens avslutande fjärdedel. Den inleds med att möta just Björklöven uppe i Umeå för Leksands del nu på torsdag...

Kommentarer
Postat av: Släpp taget. följ flödet

Vilken kunskap du har haha! En annan fattar ingenting kring det där.
Hejjar på den som vinner känner jag lite ;) hahah Skämtåtsido.. :)

2016-01-19 @ 11:50:37
URL: http://tovanz.blogg.se/
Postat av: Blondina

Trust me, detta luktar lovely alltså åh, allt luktar jordgubb, hallon godis :) Ah well jag lär INTE ändra min åsikt kring detta, jag ser detta fortf som ett sätt att styra och ställa ist för att fatta galoppen att alla har rätt att bestämma själv. Och bryr man sig, då låter man folk göra som de själva vill, jag ser det annars som kontrollbehov så är det bara. Inget kan få mig ändra mitt synsätt angående detta ;) Ja men precis så är det ju :) Blir lite annat via bloggen jämfört me facebook mm, tycker fejjan är mer privat, jag accepterar inte vem som helst där :)

2016-01-19 @ 12:41:34
URL: http://nouw.com/blondina
Postat av: Anna

Vilken koll du har :) Härligt! Hoppas nu att det går vägen de sista matcherna :)

2016-01-19 @ 13:14:24
URL: http://annaterneborg.blogg.se
Postat av: danten89

Jo det är rätt skönt och friskt ute, men så kallt.
När jag går till jobbet vid 6.30 typ på morgonen och det är 17 minus och man är nyvaken, då är det inte lika skönt ;)
Har man haft en lugn förmiddag och går ut på promenad, då är det mycket skönare =)

Men hur gör du då? För att orientera dig rätt? du kör på ändå?=)

Gör du mera i den här veckan då? :)

2016-01-19 @ 15:44:51
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Kul att det ser ljusare ut nu :) Kanske var det där coachbytet som behövdes =)
SV: men det är ju det som är roligt när det är udda frågor :) faoritmat är ju inte spec kul eller intressant ;) Nä det var bara en vanlig fråga och jag känner att jag hade varit en blå krita och just för tillfället en ljusblå en ;) Så inget djupt direkt ;)

Henrik lagar alltid maten och jag diskar :) Och det trivs jag superbra med.
Nä tusan är ingen svordom det var mer menat som något kul då jag tog upp att jag jobbar med barn. Men tog bort det ifall någon skulle tro att jag var seriös. Det får du vänja dig av med ;)

Jo, nej man ska ju inte stanna inne för att det blir svårare men ja räkna med mer tid :)
Jag vet faktiskt inte för det var en present men de kostar säkert runt 500 +.. sen får du avgöra om det är dyrt eller inte :)

2016-01-19 @ 17:45:13
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Får hålla tummarna för de matcher som är kvar :)

sv. Men ja, precis så är det. En själv är det viktiga och det man ska följa!

2016-01-19 @ 21:13:18
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha nä kanske inte ;)
Hoppas du har haft en fin tisdag :)

2016-01-19 @ 21:23:05
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Vad kul att det får framåt iaf! :)
Ha en trevlig kväll!

2016-01-19 @ 22:26:51
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Alice

Haha så kul med sånt där, i stadsbussarna när de ropar upp hållplatserna är det också bred dialekt, tyvärr inte i länsbussarna jag åker med då står det bara stopper haha!

Kommer inte ens ihåg vad man gjorde med dessa gogos, vet inte ens om jag/vi visste det då. Hittade några på vinden förra veckan^^

Direkt jag fick svar om förstorad mjälte blev jag skickad att lämna massa blodprover, "för att kunna släcka de värsta bränderna" som läkaren så vackert uttryckte det. Sen har jag lämnat blodprover 3 gånger till efter det, och nu benmärg, vad vill dem att man ska tro. Klart man börjar tänka i mindre positiva banor. Är dock nog faktiskt mest orolig över blåsljudet de tyckte sig höra, skulle de visa sig vara så skulle de sätta stopp för de flesta av mina drömmar inbillar jag mig. De som förvirrar mig är att jag tydligen var inne på en hjärtundersökning när jag var två år av samma anledning, men de kunde inte hitta något fel på hjärtat.

Jo visst är det skönt att vinna såna matcher. Men är så j*vla trött på att dem "aldrig" kan ta 3 poäng. Med spelarna vi har skulle vi enkelt kunna ligga i topp tillsammans med Skellefteå och Frölunda men Tommy Samuelsson får inte ut något av laget. Det är så frustrerande. Vill ha in någon helt utomstående som kommer och rör om i grytan.

2016-01-20 @ 13:41:19
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Linda

Ja eller hur vi har slitit ngt enormt för detta och alla verkade vara nöjda med det dom fick;)
Ja ush alltså jag avskyr verkligen snö, inte alls kul. Gillar inte när det är kallt nä jag föredrar varmare länder än Sverige helt klart!

Ah vad roligt att du tog dig tid & kikade in och kanske till o med fastnade i min blogg;)

2016-01-20 @ 15:24:38
URL: http://hummingbird.blogg.se
Postat av: Sandra

Härligt att det går bra. Hoppas dem fortsätter så nu också :)

Sv: haha okej jag förstår. Du kommer inte bli besviken med den nya telefonen. Jag älskar min!

Hm ja det kanske jag var nu när du skriver det haha. Mitt minne är inte så bra alla gånger :P

2016-01-20 @ 16:34:12
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Vi får våra lyssningar genom att länka avsnitten på vår Facebook-sida. Väldigt olika antal lyssningar, men 50-100 ungefär. :)

2016-01-20 @ 23:29:28
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: