Morakrossen

Tid: 09:04:00
Datum: 2016-07-17
Kategori: Leksand

Det kan tyckas malplacerat såhär mitt i sommaren, men hockeysuget börjar växa sig allt större nu och faktum är att det bara är 67 dagar till premiären hemma mot Djurgården i höst, den 22 september, en match där det garanterat kommer vara knökfullt i arenan.

Att vi ens spelar i SHL till hösten är ett smärre mirakel.
Ja, jag vet att jag har sagt det tidigare, men det går att tjata om hur mycket som helst och vårens bragd går att se hur många gånger som helst.

Därför tänkte jag här ge er hela den där matchen som sedan fick laget att bara köra på, bara mala ner allt som kom i dess väg, t.o.m. Modo i bäst av sju matcher, t.o.m. när man låg under med 0-2 i matcher och 0-9 i mål efter två av de sju matcherna.
Ni vet, den där Morakrossen med 6-0 i sista omgången av slutspelsserien...

Vägen dit hade varit allt annat än spikrak för detta Leksand, som ramlade ur SHL våren innan, i en sjunde och avgörannde match mot Malmö.
I princip hela laget lämnade, dåvarande sportchef Tore Jobs hade ett enormt jobb med att sätta ihop ett slagkraftigt lag, vilket han med facit i hand inte lyckades med.
Säsongen började uselt och förlusterna radade upp sig.
Man låg sist i tabellen, sist, t.o.m. efter Asplöven och Sundsvall, efter 24 spelade omgångar, nästan halva serien.
Då kom Perra in i bilden och laget började vinna.
Man klättrade sakta men säkert uppåt i tabellen och stannade till slut på en imponerande fjärdeplats, vilket innebar att man gick in i slutspelsserien, där lag 3-8 i grundserien gjorde upp om att ta sig vidare för att få möta förloraren i den Allsvenska finalen i bäst av tre, i det här fallet Tingsryd, som förlorade med 3-2 i matcher mot AIK, efter att Robin Kovacs avgjort i sudden för AIK, med två bonuspoäng i kraft av sin fjärdeplats i grundserien.

Förutsättningarna inför matchen mot Mora var glasklara.
Mora ledde serien, tre poäng och sju plusmål före Leksand.
Ett Leksand som ditills hade förlorat det inledande toppmötet i slutspelsserien mot Oskarshamn med 4-2.
Alla dömde då ut oss, för vips så var Oskarshamn fyra poäng före oss i tabellen.
Men efterr en stark seger mot Bofors i omgång 2 med klara 5-1, samtidigt som Oskarshamn tappade poäng mot Mora tändes dock hoppet igen.
Ett hopp som sedan nästan dog ut helt efter att man gjort en riktigt urusel insats mot Timrå på hemmaplan i omgång 3, kanske säsongens sämsta period i första perioden, där Timrå redan hade 0-3, vilket var klart i underkant. Timrå vann till slut med 4-1.
Då var det bara en sak som gällde de två sista omgångarna. 6/6 poäng mot Almtuna och Mora, samtidigt som man skulle ha viss tur med andra resultat.
Det var med andra ord inte mycket som talade för att Leksand skulle ta sig vidare till playoff och få möta Tingsryd...

Man började dock med att slå Almtuna med 4-2, samtidigt som man hade tur med de andra resultaten, när Bofors slog Oskarshamn med klara 5-0 och Mora tappade poäng mot Timrå.
Plötsligt var läget det att Mora ledde serien inför sista omgången, tre poäng och sju plusmål före Leksand, som i och med segern över Almtuna och turen med de andra resultaten klättrade förbi både Timrå och Oskarshamn i tabellen.
Vi fick alltså ett helt avgörande Daladerby i sista omgången, bara det var en wow-känsla.

Allt talade dock för Mora.
Leksand var tvunget att slå mora med minst fyra mål. Allt annat innebar att Mora skulle avancera till playoff mot Tingsryd. Mora kunde alltså vinna matchen, spela oavgjort eller t.o.m. förlora med två-tre mål och ändå gå vidare.

Ja, ni fattar själva, Mora hade det där som i en liten ask och kunde då avancera, i vår hemmaborg, slå ut oss, släcka drömmen om SHL nästa säsong och själva ha kvar den chansen. Man skulle bara gå in och inte förlora med mer än fyra kassar så var saken klar och ni vet, rivaliteten är stor mellan Mora och Leksand, att förlora mot det andra laget är den värsta förlust man kan tänka sig, i synnerhet när det gäller vinna eller försvinna, som här, och Mora hade då här ett gyllene tillfälle att förnedra oss på hemmais, inför våra egna blåvita fans, en förlust bittrare än den bittraste bittermandel.

Vad händer då?
Jo, det helt osannolika i att Leksand går in och kör över Mora och vinner med 6-0!

Trycket i arenan i slutskedet av den här matchen är något enormt, bragden var ett faktum och det som knappt kunde hända hade ändå hänt, Leksand passerade Mora på bättre målskillnad i sista omgången och gick vidare till playoff.
Det var den stora början på "the miracle on ice" och jag ljuger inte när jag säger att jag grät efter matchen.
Jag gjorde en Youtubevideo efter matchen och den har ni här om ni vill se

Så. jävla. stort. och. så. jävla. häftigt!

Oavsett om man hade vunnit eller inte så hade jag varit grymt nöjd med säsongen, med tanke på att man låg sist i serien i slutet av november.
Då sa jag till mig själv att "bara vi når slutspelsserien så är jag nöjd".
Det gjorde vi, med råge, och det stannade inte där.
Att få slå ut Mora av alla lag, inför kokande läktare i ett fullsatt Tegera, när ingen trodde det var möjligt, det är så jävla häftigt så det finns knappt ord för det.

Här nedan har ni hela matchen, titta, lyssna och njut av riktigt hockeygodis och en odödlig klassiker!


Kommentarer
Postat av: Kattis

Hehe du och min far skulle nog komma bra överens...han älskar Leksand han å!:) rent sportmässigt så föredrar jag verkligen hockey framför t.ex. fotboll men har ändå svårt att längta till den säsongen...vill ju helst ha sommar året om!:/

sv: nån att åka med? Men din sambo då? Om du lovar att hon slipper dricka vin så lär hon väl vilja följa med både till Afrika och Samos? Dock skulle jag inte råda någon att missa samos goda viner!:P

Japp ett bekymmer mindre, behöver inte ens fundera över vad nästa bok blir för nåt.

Min semester är lagom planerad...har besök under ca 1 vecka av två kusiner och sen ska jag åka utomlands en vecka. Resten av tiden tar jag som det kommer!:)

2016-07-17 @ 10:24:22
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha neeeej inte hockey i sommaren.. räcker med att det inte är högsommarvarmt ute? :P det får gärna vänta ;) Längtar till Sommar OS nu :D Rio...

Ja två dunderbra filmer :D Verkligen två fina filmer :) med toppenbra budskap.

Men samtidigt,, trivs du med kläderna? varför inte? =)

Du får googla, på artiklar om det? :)

Päronen stack utomlands idag, är inte det MINSTA avundsjuk ,)

Nästa vecka har jag bara 50 timmar natt på jobbet ;)

2016-07-17 @ 16:35:56
Postat av: My Nordqvist

Så bra att modo ramlade ner så vi får timrå modo derby igen :D

2016-07-17 @ 17:15:04
URL: http://mynordqvist.se/
Postat av: Bambi

Kan tänka mig att det måste ha varit en mäktig känsla :D

svar: Jo det är sant. Det är ju långt ifrån bra - men vad ska man göra? Strejka? Det påverkar ju brukarna liksom. Skulle aldrig kunna göra så. Så man får ju härda ut tills förhållandena vänder.

Oj öh.. Kasche har jag hört kan vara både påse och durkslag. Plugg vet jag inte... typ såna träpluggar menar du? Som man sätter in i typ väggar eller när man sätter ihop möbler?
Vet du vad butt är för något då? Inte det engelska ordet då.

Självklart :D Så ofta det bara går ^^

2016-07-17 @ 21:11:47
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Ha ha. Underbart med entusiaster!

2016-07-17 @ 23:17:27
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Frida

Hockey har aldrig riktigt varit min grej, jag har varit på några matcher, men jag har aldrig riktigt fastnat. :)

Du kan gå in och ställa frågor om du vill. Jag har inte hunnit svara på dom än så du har lite tid på dig fortfarande. :)

Ja vi har väl inplanerat en veckas semester i USA, men vi har inte bokat något än så det är inte helt klart riktigt än. :)

2016-07-18 @ 05:12:23
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Frida

Hockey är inte riktigt min grej utom när ssk spelar, föredrar fotboll :)

2016-07-18 @ 07:15:15
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: Det ska jag verkligen göra och det kommer bli så himla skönt att få just njuta av att vara ledig :)

2016-07-18 @ 11:16:06
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Hehe låter som min släkt :-p. Ni hade nog kommit bra överens ;)

2016-07-18 @ 12:42:25
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Carolina Thoor

Alltid kul med hemma matcher och matcher i allmänhet. Jag har saknat att gå på Hammarbys matcher, men nu är det igång igen skönt nog! :D

Sv; menar du med att jag inte kom upp ur sängen för att killen mös med mig fast han sov eller menar du träningen? För jo, det var en härlig start på dagen. Ska absolut inte klaga på fredagen. Hela fredagen var underbar! :D

Ja, det tycker jag verkligen. Skulle vara kul om du ville vara med och som sagt, kan du läsa om hur allt går till och fråga efter med mig om du inte fattar. Men om du är sugen är det bara att gilla min status på facebook och sedan kommer du att få fler instruktioner utav mig och sedan så kommer du att behöva lägga ut den här statusen på din blogg så att dina vänner uppmärksammar och gillar! Helt upp till dig men kanske skulle vara kul? :)

Jo, det är trist men som sagt skönt med att inte bli arbetslös åtminstone. Ja, det blir nya kollegor. Men i fredags (eller lördags) träffade jag en utav dem kollegorna som välkomnade mig tillbaka. Jag arbetade som timvikarie där innan jag fick min tjänst på demensen, så lite med i svängarna är jag samt att det är kollegor jag har arbetat med sen tidigare. Fast ändå är det så att jag kommer att sakna demensen :/

2016-07-18 @ 17:53:33
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Sarah

De e kul me hockey men ja vill inte tänka på att den börjar snart :O De betyder ju att de börjar bli höst vinter :| Sommarn har ju inte ens börjat :/

2016-07-18 @ 18:57:05
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Erika

Förstår att du längtar tills det börjar igen :)

sv. Ja det blev verkligen hur underbart som helst!

2016-07-18 @ 23:44:20
URL: http://icanpikan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: