Semester på västkusten

Tid: 11:48:48
Datum: 2016-07-14
Kategori: Allmänt

Då har det ekat tomt här på bloggen i drygt en vecka igen, ett sådant där uppehåll som det var både i mars, när jag var i Södertälje, Stockholm och på kryssning i samanlagt en vecka, och i maj, när jag var i Berlin och hade fullt upp med uppsatsen och därför inte hann blogga.

Den här gången har jag, eller vi, familjen, varit på västkusten. Syster och hennes pojkvän jobbar där nu under sommaren, precis som min andra syster gjorde för fem år sedan, då hon jobbade i smögen, så vi åkte ner dit i några dagar för att hälsa på.

Det har tydligen varit ganska dåligt väder där nere hittills under sommaren, ganska kallt och regnigt, men vi hade onekligen tur med vädret, för det regnade lite när vi åkte ner förra onsdagen, men när vi kom fram till Lysekil, där vi skulle bo, sken det upp och sedan var det ganska soligt där under hela vår vistelse, även om det blåste en hel del.

Vi hann med att under onsdagen gå lite i affärer, gå på allsång på kvällen, där mamma ville se Jack Vreeswijk, och där vi skrålade med i några gamla klassiker, och äta Lejonet och björnenglass, där jag åt den godaste saffransglass jag någonsin har ätit, rekomenderas verkligen!

Torsdagen innebar en roadtrip, eftersom att både syster och hennes pojkvän var lediga och där vi då både hann besöka Fjällbacka, Strömstad och fika utanför Grebbestad. Vi traskade runt på de små gatorna, tittade lite i butikerna och åt supergod grillad lax med smörslungad färskpotatis till lunch. På kvällen blev det restaurangbesök på Norra hamnen i Lysekil, där vi satt med fin utsikt ut över havet. Synd bara att det inte var så fint väder just den kvällen. maten var i vilket fall utsökt, kungsflundra med gud vet allt vad det var för tillbehör till den och så lite rödvin på det, + en chokladmousseefterrätt med hallonpannacotta och nötcreme.

På fredagen strosade vi omkring ytterligare i Lysekil, gick upp högst upp på ett berg, där det också fanns ett utkikstorn med enorm utsikt. På eftermiddagen åkte vi sedan över till Fiskebäckskil, där syster och co. jobbar. Vi strosade runt lite mer på de smala gatorna, åt glass, såg hur de bodde, spelade lite kort och drack vin och så åt vi på Brygghuset, där Schulle jobbar som kock. De andra åt där en fisksoppa som rekomenderades, men jag åt veckans fångst och det var det godaste jag har ätit på väldiigt länge! Halstrad röding, potatispuré med citrus, och morot på tre vis, morotspuré, smörstekta morötter och friterad morot. Så jävla gott! Till efterrätt blev det också en Irish innan vi tog en kvällspromenad under en molnfri himmel. Det var alldeles tyst och lugnt, för en gångs skull blåste det inte ens. Ja, det var helt enkelt en sådan där magiskt fin sommarkväll som jag kommer att minnas väldigt länge.

Dagen efter skulle mormor åka hemåt igen, mamma och pappa skulle senare på kvällen på en skaldjurskryssning i Göteborgs skärgård och jag skulle vidare till Kungsbacka för att umgås lite med Albin och louise. Louise är där och jobbar över sommaren, så det blev några ytterligare fina dagar där nere. inte lika fint väder som vi hade haft i Lysekil och Fiskebäckskil, men fint att vara där var det iaf, även om vi inte hann umgås sådär jättemycket, eftersom att Louise jobbade hela dagarna. Jag sov visserligen väldigt länge, gick upp halv tolv i måndags och tolv i tisdags. i måndags kände jag också att jag ville träna, efter att inte ha tränat på nästan en vecka, så då blev det 200 benböj.

Sent i tisdags kväll var jag hemma igen, kom hem och sov ännu längre igår. Vaknade först 08:20, men kände mig inte alls utvilad, så jag somnade om igen och vaknade 12:30. Sedan låg jag kvar i sängen till 14:00, gick upp, åt frukost och sedan sov jag större delen av eftermiddagen också, innan jag och Julian drog iväg och körde ett galet tufft intervallpass på rodd, handlade och hämtade ut mitt paket från Boozt.com, som jag beställde, men inte hann hämta ut innan vi åkte förra veckan. Jag brukar inte shoppa kläder, tror inte jag har köpt en tjocktröja för egna pengar på typ fyra år, men en dag fastnade jag ordentligt, tror jag satt i över fem timmar och tittade på tröjor, kepsar, solglasögon m.m. Till slut landade beställningen på 4500kr med en Gantpiket, fyra Ganttröjor, en Filippa K-tröja och ett par solglasögon. Ska bli spännande att packa upp och prova allting. Paketet står på köksbordet och väntar på mig, så det ska jag ta tag i nu när jag har skrivit klart det här inlägget...

Hoppas att ni har haft en grym vecka det senaste, för det har jag haft!

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Å vad härligt det låter! :) Så mysigt att åka iväg och framför allt dit :D . Och vad kul med din beställning! Hoppas det passar och att du trivs i det!
SV: Jag hade ångest och var så orolig, hade uppkörningen dagen efter nämligen. Är expert på att stressa upp mig själv. Men jag klarade den så nu mår jag fint igen ;)
Ja den stängde bara av sig och så startade den aldrig igen.. men jag får snart min nya! Jag beställde en iPhone 6 se, alltså en 6a fast i femmans storlek :)
Jo vi hade det så bra verkligen, skönt att komma dit och bort från allt "hemma" ibland :D

2016-07-14 @ 13:02:08
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Matilda Johansson

Kul att beställa lite nytt :)

2016-07-14 @ 13:04:27
URL: http://enmatilda.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Va öppnar du inte dina paket direkt när du får hem dem? :D
Jag skulle vara alltför nyfiken ;)
Blev du nöjd? :)

Japp det var underbara Sound Of Silence, Dami Im =D

Jo ibland poppar reklamen upp om man bara kör pilen över den.. :/

Ja då må det så vara :P
Men jag har en aktivt inaktiv blogg eller inaktivt aktiv :)
Man postar när man vill =)

Verkar som du hade det bra på Västkusten, men ja är man på semester eller bortrest måste man inte träna.. det är det som jag älskar med att åka bort, då får man komma ifrån vardagens alla måsten på riktigt och bara njuta? =)

Måste bara fråga om du ätit glass på torget i Söderköping i källaren? där dem gör hemmagjord Italiensk gräddglass? där har dem den godaste Saffransglassen ;) just sayin'..

2016-07-14 @ 15:04:00
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Frida

Jo jag var uppe före fem i morse. Börjar man jobba klockan sex så får man gå upp i tid:)

Ja jag föredrar att läsa för av att lyssna somnar jag väldigt lätt får jag ju säga då :)

Nej ingen förlust på att ha s6 istället för s7 enligt mig i alla fall, jag är helt klart nöjd:)

Ibland måste man få ta en paus så att man kan komma tillbaka med massa roligt att skriva :)

2016-07-14 @ 18:23:43
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Det där låter ju väldigt härligt :D. Västkusten är riktigt fint :)

2016-07-14 @ 20:37:46
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Sarah

Va skönt o roligt o åka iväg lite :) Najs att ni hade tur me vädret me :)

2016-07-14 @ 22:19:52
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Jennysen

Härligt med att vara borta! :)

Sv: Japp. Nu är det nedräkning på riktigt ;) Och tack! :D

2016-07-14 @ 22:43:53
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Dan Thor

Du vinner äran :)
Eftersom du googlade :)
Haha.

Jaså? Så du kommer inte behålla alltsammans? :(

Okey då, du har väl ett annat system :)

Det kan nog vara sjukt svårt för en som verkligen har träningen som ett yrke att låta bli att träna, men att typ inte träna på en vecka, kan vara sjukt bra för kroppen? :)
I rent återhämntingssyfte osv..

Den är så god. Mycket godare glass där än den triumf som de serverar inne på Smultronstället ;)

Hur är läget annars? Mitt inne i sommaren i juli nu.. vart tar tiden vägen..

2016-07-15 @ 00:21:44
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad trevligt du har haft det :)

sv. Ja nu är nerverna igång, börjar bli väldigt nervös inför bröllopet. Men det är härligt, så det ska vara :)

2016-07-15 @ 01:53:06
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: ja det finns det verkligen :) Ganska skönt att gå runt och lyssna på någon som pratar och har funderingar och åsikter :)
Ha kvar det som kändes bra ;) Typ .. allt då eller? Haha
Teorin kvar och sen är det bara att tuta o köra :D

2016-07-15 @ 09:11:10
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Kattis

Härligt! Låter som en riktigt trevlig tur till västkusten...kul att dom haft lite bra väder också. Nu får det bra vädret gärna komma tillbaka till östkusten!:P

sv: Ja Johan, jag lovar dyrt och heligt att jag ska läsa boken...direkt efter att jag läst ut den Karin Fossum bok jag håller på med nu!:)

Klart du ska se till att åka iväg på en sån resa om det är något du drömt om ett tag...tror det är riktigt häftigt!:)

Hmm jag har ju inte varit på rhodos ännu eftersom jag är rädd för att det är för turistigt vilket jag inte gillar. Det är både sten- och sandstränder på Samos kan jag säga och jag har provat båda delarna och gillat båda delarna!:)

Har du några fler trevliga semesterplaner för året då?

2016-07-15 @ 10:03:13
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Frida

Låter mysigt :)
Kul att öppna paket man beställt, som julafton haha

2016-07-15 @ 11:08:01
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Lovisa (wildisland)

Låter som en fullspäckad semester! Och jag älskar att beställa saker via nätet och sen packa upp det, det är som ett paket till sig själv :) (sen behöver jag inte tänka på att det är jag som betalar för det...)

2016-07-15 @ 11:24:49
URL: http://wildisland.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: ja det var verkligen helt underbart! :)

2016-07-15 @ 14:54:14
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: jo det är helt fruktansvärt! Finner inga ord.. Jo absolut, det kommer säkert "hitåt" men då i större städer. Då är jag glad att bo på landet ;)
Är det sommarpratare eller dokumentärer, eller till och med ledda program då? =) Jag har dålig koll på P1 och allt det där.
Nästa vecka :D

2016-07-16 @ 12:58:43
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: