idag har varit en mindre bra dag

Tid: 20:06:00
Datum: 2016-03-23
Kategori: Allmänt

Det har visserligen funnits positiva intentioner idag, styrkepasset var bra, jag har hunnit en bit ytterligare med uppsatsen och jag har lagat god mat, både falukorv i ugn och fisk med rosa sås.

Vad är nu "fisk med rosa sås" tänker ni då kanske?

Ja, jag har tänkt litegrann på det där. Vi har en del sådana där smått kodade grejer inom familjen. Fisk med rosa sås är en sådan, röris en annan och korvgryta en tredje.

Det är kanske inget speciellt med korvgryta, men när man säger "korvgryta" i familjen Pettersson, då vet alla vilken typ av korvgryta det rör sig om. Man varvar potatis, morötter, purjolök och falukorv i olika lager, fyller på med vatten och har ketchup och senap högst upp. Farmors gamla recept är det.

Röris är grunden i varm choklad. Man blandar kakao, grädde och socker. Det ville vi alltid ha till frukost på lördagarna när vi var mindre och så fick vi alltid välja om vi ville ha "lös" eller "sliskig" röris.

Fisk med rosa sås är fiskblock som man delar i typ fyra bitar. Man sprutar lite ketchup på varje bit och strör lite dill över. Sedan blanda man mjölk, lite creme fraishe och ketchup i en shaker, häller över fisken och kör in det i ugnen. En riktig klassiker där hemma.

Ja, där fick ni några mattips också, men hursomhelst, back to topic,  det negativa har nog tyvärr tagit överhanden idag.

Det värsta är det faktum att mina trådlösa hörlurar verkar ha gjort sitt. Jag fick dem i födelsedagspresent 2010 och har iofs använt dem så gott som varje dag sedan dess, så att de har gett upp är väl kanske inte så konstigt, men det gör mig ändå irriterad. Det blir en onödig utgift känner jag.

Lurarna består av ett par hörlurar, så klart, och en bygel, som fungerar både som sändare och laddningsstation för lurarna. Bygeln behöver ström för att fungera och plötsligt nu i eftermiddags, när ja satt vid datorn, slog den ifrån och lurarna började brusa. Jag trodde först att det hade gått en propp eller liknande, men datorn fick ström, nätverket fungerade och radion i köket var fortfarande på, så det var bara lurarna som hade slutat fungera. Helt plötsligt, bara sådär.

Tragiskt och sorgen var stor, men de har hursomhelst varit en värdig livskamrat under de senaste sex åren och gjort div. hushållssysslor betydligt roligare, för visst är det så att både matlagning, tvätt, dammsugning och övrig städning blir betydligt roligare när man har musik i öronen?

Nu måste jag köpa nya lurar. Ja, ett ilandsproblem kanske, men som sagt, det känns som en onödig utgift, för de här lurarna har varit grymt bra! På så sätt är det väl kanske ingen onödig utgift, men jag hade ju hellre sett att de hade fortsatt att fungera...

Vad har mer gått snett idag då?

Ja, det mesta andra är hockeyrelaterat. Leksand har inte haft mycket att säga till om i de två inledande matcherna mot Modo i direktkvalet till SHL.

Om det är Modo som har gjort Leksand sämre, eller om Leksand inte har nått upp till samma nivå som man gjorde då mot Mora, när man vann med 6-0, och i de två efterföljande matcherna mot Tingsryd, det vet jag inte, men klart är att Modo nu har varit både ett och två nummer för stora för Leksand och man har vunnit enkelt och helt rättvist två matcher i rad.

Inte nog med det. Idag kallade färjestad tillbaka Johan Olofsson p.g.a. skador i truppen och det lär bli ett väldigt tungt avbräck för Leksand. olofsson har varit en av våra absolut bästa spelare här på slutet och han har snittat över en poäng/match. Dessutom har både Robin Jakobsson och Simon Erlandsson spelat klart för säsongen p.g.a. skador. Så inte nog med att det har gått tungt i de här två inledande matcherna, i de kvarvarande matcherna blir laget dessutom ännu mindre slagkraftigt.

En sak är dock klar. Oavsett hur det går i Övik i match tre imorgon så ska Tegera fyllas till sista stol på lördag och vi ska göra allt för att bära fram våra älskade krigare till en seger där och då. Om inte annat så ska laget hyllas för den säsong man har gjort. Att vi ens har nått såhär långt är en bragd bara det, särskilt med tanke på att vi låg sist i Allsvenskan i slutet av november. Dett är enenorm vändning och jag kan tjata om det hur många gånger som helst. Jag är så jäkla stolt över det här laget!

Nåväl, nu är det slutgnällt för min del. Jag försöker att avsluta dagen på bästa sätt, med att pimpla lite kafe, ha slutspels och direktkvalshockey i öronen och lite jordgubbar till det. Ja, ni läste rätt. Jordgubbar, redan nu, i mars. Spanska är de visserligen, men de var faktiskt goda!


Kommentarer
Postat av: I am Baam / Bambi

Asså om hörlurar går sönder så är gnäll befogat till max enligt min mening. :P

svar: Jodå - bilder har jag oftast. Ibland blir det väl en del trötta instagram-upplägg som man slänger in. Men jag hoppas väl att jag skriver om någonting som folk kan relatera till. Många går in för bildernas skull. Men jag älskar att skriva så på min blogg kommer man verkligen hitta långa utlägg haha. That's what i do liksom.

Jag fick ju ett jobb i Borlänge på skolan där PJ (pojkvännen) för tillfället jobbar. Provjobbat förra veckan och denna. Men redan förra veckan så bad dom mig att stanna längre hahah - men då hade ju PJ vart ner på intervju i GBG så jag vågade inte svara och nu visar det ju sig att jag inte kan jobba kvar då. :P

2016-03-23 @ 20:16:45
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: sara

Trist när man har sådana dagar, men hoppas dagen idag är bättre och att du får en bra start på påsken! :)

2016-03-24 @ 12:31:27
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja jag vet egentligen inte, jag velar fram och tillbaka ifall det är bra eller inte :)

Ja jag ska försöka våga åka med ;)

2016-03-24 @ 16:48:16
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Dan

Jaha intressant =)

Åh tråkigt med lurarna, men nu får du ju en ursäkt att köpa nya också? ;)

Hockey på Påskafton? :)
Ska äta massa godis och bara mumsa mumsa.
Ska bort till moster och umgås och ha det bra på Påskafton och mysa med kusinerna :)

Ja men Idre är fint =)

Glad Påsk på dig :D

2016-03-24 @ 18:45:47
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Släpp taget. följ flödet

Lät ju inte så dumt dom där recepten! :D
Håller verkligen med om att allt blir mycket roligare med musik till!
Åh fy så gott med jordgubbar, det måste jag ta och leta rätt på :D

2016-03-24 @ 19:24:36
URL: http://tovanz.blogg.se/
Postat av: Jessica

Trist med såna dagar!

Jaa, det kommer jag verkligen att göra :)

2016-03-25 @ 12:00:25
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Sv: ja der värmde verkligen i hjärtat med en sådan kommentar! :)

2016-03-25 @ 13:28:15
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Aj aj aj. Lite ilands problem kanske men dom kan vara nog så verkliga när dom kommet😉 Hoppas allt känns bättre nu! ♡

2016-03-25 @ 16:20:33
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad skönt att du slutar det positivt i alla fall, det är lite så man får se det - framåt :)

sv. Det blev en BMW!

2016-03-26 @ 02:04:08
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: tack så mycket!😊 Vi åkte mest blåa backar, men vi åkte även röda och en svart! 😊 Tycker dom blåa är bekvämast och roligast!👍

Bra mattips där! 👌 Lät riktigt gott! Men trist att du haft en dålig dag, aldrig kul när grejer går sönder och hockeyn är inte heller på topp! Hoppas du får en bättre dag i morgon! 😊 Hittat på något kul över påsk?

Ha en fortsatt fin påsk!🐔🐥

2016-03-27 @ 16:13:15
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så trist med hörlurarna, och du som precis kommenterade i min blogg om dem. Du får köpa nya :D.

2016-03-28 @ 16:47:49
URL: http://www.saramadeleine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: