Klädlista

Tid: 18:32:00
Datum: 2016-10-09
Kategori: Allmänt

Här är en liten lista som jag hittade för ett tag sedan. Här får ni veta lite mer om min klädstil, vad som finns i min garderob och lite sociologiska utsvävningar kring märken och kvalitet.

Vilken färg har du mest av i din garderob?

Det måste nog vara blått, grått, svart och vitt.

Vet inte exakt vad jag har mest av, men jeansen är blå och det är många grå och blåa tjocktröjor, medan T-shirtarna mest domineras av svart och vitt.

Har du ordning i din garderob?

Ja det tycker jag att jag har. Tröjor, skjortor och jeans hänger på galjar i en skjutdörrsgarderob och T-shirtar, pikéer, shorts och mjukisbyxor har sina särskilda högar i två korgar i en annan skjutdörrsgarderob. Så nog har jag ordning alltid. Kontrasten mot sambons korgar är stundtals monumental, för att hon över huvud taget hittar vad hon ska ha, det  är ibland en gåta.

Något plagg i din garderob som du inte skulle klara dig utan?

Egentligen spelar det ju inte så stor roll, bara man har något att ta på sig, men får jag vara lite fåfäng så älskar jag min Lacostetröja som jag köpte nu i somras, en stickad blå och vitrandig sak som är hur skön som helst! Jag testade den redan förra sommaren, men köpte den inte då. Den var för dyr. Det ånrade jag sen efteråt, men nästa gång vi kom till Klädhuset Falerum fanns den inte kvar och personalen sa att den hade utgått, så jag hyste inga förhoppningar om att någonsin få äga den, men när vi var där i somras var det den första tröjan jag fick syn på. Jag testade och provade, både en och fyra gånger, jämförde den med en annan blåvitrandig tröja för inte ens hälften så mycket pengar. Till slut var jag nära på att inte köpa någon av tröjorna, men precis när vi skulle gå ut tänkte jag att "nej, vafan, jag ångrade mig ordentligt förra året när jag inte köpte den där tröjan, då kommer jag säkert att göra det nu med". Så jag köpte den, trots priset, och det ångrar jag inte, så galet skön är den!

Vad är det finaste du har i din garderob?

Haha, kan nog också vara den där Lacostetröjan, men ska jag vara lite mer finessrik och inte avge samma svar så får det nog bli min blå Gantpiké, eller den vita Peakpikén, är svårt att välja, men jag gillar pikéer, som ni kanske märker. Det är dock en relativt ny företeelse, för förr om åren ville jag absolut inte ha det. Då skulle det vara Nike och Adidas, vanliga hoodttröjor och T-shirtar, gärna med tryck, men jag har väl så smått övergått till ett lite mer "vuxet" mode kanske man kan säga. Diskret mode skulle man också kunna säga. Någon av de stickade Filippa K eller Ganttröjorna är med andra ord också heta kandidater dit.

Någonting som du absolut inte skulle vilja ha i din garderob?

Det finns mycket, men en brun typ manchesterväst är ju inte så snygt alltså. Gillar varken brunt eller manchester...

Det skönaste plagg som finns i din garderob?

Det har jag väl nästan redan svarat på. Det är min nya favorittröja, Lacostetröjan, men ska jag återigen vara finessrik och inte avge samma svar så får det nog antingen bli en cremefärgad Filippa K-tröja, tjockt stickad och oerhört skön, eller en blå stickad tröja från HM som ingick i den paralympiska kollektionen till Sotji för två år sedan, så jävla tjock, mysig och varm är den, en riktigt härlig tröja att mysa in sig i en kall vinterdag!

Är kläder viktigt för dig?

Det får jag nog faktiskt säga att det är.

Tidigare var jag väl något slags märkessnobbswannabe, där allt skulle vara Nike eller Adidas, Champion och Puma kunde också funka, men Nike eller Adidas skulle det helst vara, gärna svart/grått/vitt. Numera har jag väl övergått till en mer faktisk märkessnobbig stil med Lacoste, Gant, Filippa K, Peak, Lyle 'n Scotts osv. men det känns ändå fel att kalla mig märkessnobb tycker jag. Det låter så drygt och bitchigt. Jag skulle nog snarare säga att jag trivs i lite mer exklusiva kläder, hellre kvalitet än kvantitet. Varför gör jag det då? Jo, troligtvis handlar det om att försöka klättra ett snäpp eller två på klasstegen, att försöka vara finare än vad jag i själva verket är, rent klassmässigt då. Det är oftast därför folk köper dyra kläder, för att man vill vara fin, känna sig fin med lite mer exklusiva kläder som ger en illution av en högre klasstillhörighet än den förmodade medelklass som man egentligen tillhör. För den sakens skull är det ju inte så att jag inte kan köpa en billig tröja, men precis som mycket annat så får man vad man betalar för, även om en hel del av pengarna man betalar för en dyrare vara är för att det står Lacoste, Nad, Denon, Apple, Orrefors eller vad det nu kan tänkas vara för märke, snarare än att kvaliteten faktiskt är så mycket bättre. Givetvis gör Orrefors mer ekklusiva glasföremål än vad Ikea säljer, Nad och Denons förstärkare och högtalare håller en betydligt högre klass än vad Thompson och Philips gör, men ni fattar grejen. Det är känslan av lyx som man vill åt minst lika mycket som kvaliteten. Så ja, jag skulle nog säga att kläder är viktigt för mig.

Vem utmanar du att göra den här listan?

Alla som vill göra den!

Kommentarer
Postat av: Frida

Va roligt att få veta lite mer om dig,har också gjort den där listan ( men det inlägget är ju raderat nu haha).
Svar: Ja kanske gör ett nytt inlägg om min tid när jag blev mobbad :)

2016-10-10 @ 07:57:44
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Dan

Ja precis =)
Hon försvinner igenom en spegel i denna film :P
Tycker dock den svenska översättningen är lite B, Alice I Spegellandet.. haha.

Stress kan vi människor, precis som djur, aldrig förebygga helt. Det finns inom oss alltid, en fly och fäkta reaktion. Vi kan liksom göra vardagen helt smärtfritt, och liksom jobba på osv. Inte känna av att vi är stressade osv, men ändå vara det. Lite läskigt det där..
Däremot kan man förebygga mera ångest och lindra osv.

Om man tror sig ha kontroll, har man ju oftast inte det? Det räcker ju inte bara att säga att ha kontroll? Att blunda för saker är ju att inte ha kontroll? :3
Att ha kontroll är för mig att kolla upp saker och ting i tid osv.

Ja LHC har verkligen inte öppnat som man trodde på förhand, man går bra i CHL, men inte SHL. Haha.
Tycker mest synd om morfar, men lite skadeglad är jag också allt, då han jämnt och ständigt tjatar om sitt LHC och att dem är så bäst ;)

2016-10-10 @ 15:56:36
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Tack, kul att du tycker det :)
Ok ska försöka skriva ihop något :)

2016-10-10 @ 17:43:10
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Jessica

Kul lista!

Skönt de:)
Jasså, kul! Visst är den :)

2016-10-10 @ 18:26:14
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Ordning är inte med i mitt namn...

2016-10-10 @ 18:57:15
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag har också mest sådana där basic-färger :)

sv. Ja vi har ett rum kvar att måla, några dörrar, en del lister osv. Annars är det en del småfix vad gäller inredningen, tar ju ett tag att få till det precis sådär som man vill :) Sedan byter vi ut lite möbler och så.

2016-10-10 @ 20:50:38
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Så roligt att läsa :D. Har själv mest ljusa plagg hemma :)

2016-10-10 @ 22:07:10
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: NICOLE

Kul att läsa! Tycker det är skönt att ha ordning bland kläderna men så är det bråttom någon dag och då blir det bara stökigt haha. Jag ska ta tag i min garderob på riktigt när jag kommer hem nästa helg =)
SV: Mysigt att bjuda alla mat och fika! Det är de bästa stunderna :) Vi ska bjuda hem alla till vår nya lägenhet på adventsmys sen i november/december tänkte vi =) Det blir härligt!
Nä just, hade hon kollats rätt hade det inte behövt kosta såhär mycket! Så hemskt.. och inget kan ju ersätta det på något vis. Ofattbart, finner liksom inte ord. Blir så galen vid tanken men mest ledsen såklart! Kram

2016-10-10 @ 23:05:52
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Emelie Andersson

kul med lite listor då och då :)

sv: det är väldigt mycket just nu och därför har det blivit som det blivit :) men jag är snart tillbaka!

2016-10-11 @ 10:58:48
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: sara

Kul med en liten annorlunda lista :)

2016-10-11 @ 15:56:02
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Frida

Jag lägger mig tidigt ibland. Speciellt när jag är trött. Men i söndags så la jag mig inte riktigt 19:30 men det var då jag kom på att jag hade gjort i ordning ett inlägg och att jag lika gärna kunde publicera det. :)

Jag har inte alls mycket kläder om man jämför med min sambo, men vi har samma ordning i våra garderober. :)

2016-10-12 @ 07:24:54
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Kattis

Roligt att läsa, själv är jag lite av en adidas nörd när det gäller skor, tröjor och träningskläder. Älskar att dom har både sportiga kläder och mer casual kläder nu för tiden också! :D

sv: Wow jag har verkligen lite frågor att jobba med, tackar!:D Återkommer snart med svar på allas frågor.

2016-10-12 @ 16:17:57
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Rolig lista! Alltid roligt att läsa :D skulle också kunna tänka mig göra den här listan!
Nja, jag håller med om att många köper sig dyra och fina kläder eftersom att dem vill känna sig fina. Men måste säga att jag alltid har tyckt och kommer nog tycka att jag känner mig obekväm i allt för dyrt och att jag trivs bra i kläder ifrån H&M och sådant! Men har råd att köpa betydligt mer dyra kläder, men känner att jag hellre sparar till något roligare! :D

Sv; ja, det är skönt. Först trodde jag att jag aldrig skulle börja trivas. De boende jag har på somatiken är inte alls som dem på demensen osv osv. Men jag börjar trivas mer och mer :)
Men självklart vill jag tillbaka till femman och jag saknar kollegorna där! :)
Nej, men precis. Alltså jag brukar handla i ett centrum som ligger väldigt nära mitt jobb. Där många anhöriga/kollegor bor eller handlar. Men då spelar det inte så stor roll, för att då möter jag inte på dem på samma sätt! Så ja, det är skönt :)

Ja, det är absolut viktigt att i skolor och på jobb att uppmärksamma stress och alla varningssignaler. Så att man hjälper varandra. Oerhört viktigt tycker jag! :)

Haha det håller jag med om. Men för mig är det inte riktigt så. Jobbar jag måndag och tisdag och ledig sedan på onsdagen, har jag torsdag-söndag. Så blir fyra dagar. Fast det blir det oavsett om jag är ledig på en torsdag eller en onsdag, för arbetar jag måndag, tisdag och onsdag (ledig torsdag) så jobbar jag sedan fredag-måndag :)

2016-10-13 @ 11:54:12
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: jo familjen hade självklart fått mycket, en miljon är ju inte så mycket egentligen haha när man tänker ut på vad man vill att det ska räcka till.
Men familjen går först ut såklart :)
Oj nä jag kan aldrig ta första plagget. måste känna vad det är för en dag ju och då funkar inte alltid det som ligger överst för mig haha =) Tur det är lättare för dig på den punkten :)
Jo absolut, advent är det ju snart.. fast vi har inte planerat mer än att vi bara sagt att vi ska vara hos oss då :)
Nä men exakt.. inget kan ju nånsin ersätta men likt förbannat ska det ju inte behöva ske. kram ha en fin helg!

2016-10-14 @ 23:22:48
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: