Macken

Tid: 13:39:30
Datum: 2016-10-13
Kategori: Allmänt

Jag lyssnade på creepypodden häromdagen och där var det en story från mina hemtrakter utanför Mjölby. Mellan Mjölby och Västraharg går väg 593. Tittar man upp den på Google maps ser det ut som rena sommaridyllen, nästan typiska bilden för ett svenskt sommarlandskap.

På ett forum på nätet berättade en kille om en händelse som inträffade där i början av 90-talet. killen sommarjobbade i Mjölby kommun, klippte gräs och utförde div. olika sysslor.

En dag hade han och en kollega varit utanför själva Mjölby och färdades då längs just den här väg 593. Plötsligt insåg de att bensinen nästan var slut. Den skulle inte räcka hela vägen tillbaka till Mjölby, men de beslöt att köra på och se hur långt det räckte, så fick de väl ringa efter någon när bensinen var slut. Det var innan mobiltelefonernas tid, men i bilen fanns något slags komradio som de kunde använda. Varför de inte använde den direkt vet jag inte.

Plötsligt fick de se en gammal mack som låg precis intill vägen. Macken bestod av en gammal gulrandig pump, ett litet skjul och en lite större lada. Ingen av dem hade noterat macken någon gång tidigare när de hade kört längs vägen, men de tänkte att det väl bara var ouppmärksamhet från deras håll, så de stannade där, klev ur bilen, gick in i det lilla skjulet, pratade med en gammal gubbe bakom disken och sa att de behövde tanka. Gubben plockade ner en nyckel till pumpen, följde med dem ut, låste upp pumpen och hjälpte dem att tanka. De skramlade ihop till kontant betalning, ni vet, det här var i början av 90-talet, betalade och fick ett handskrivet kvitto tillbaka.

De tackade och fortsatte mot Mjölby, men efter bara några kilometer började bilen beté sig konstigt och det kom svart rök ur avgasröret. Det såg inte bra ut och väl framme i Mjölby beslöt de att slanga ur bensinen igen, för gubben verkade ha gett dem fel sorts bensin. När de slangade ur bensinen såg den dock varken ut som diesel eller bensin. den var mer mjölkigt vit och en mekaniker frågade var tusan de hade fått den där bensinen ifrån, för den såg ut som något liknande det bilarna körde på under kriget, ett slags blandning av bensin och terpentin. Det gick att köra på, men slet väldit mycket på motorn. Killarna svarade emellertid att de hade tankat på den lilla macken längs väg 593, men mekanikern såg då väldigt förbryllad ut och sa att där inte fanns någon mack. Det var ju väldigt konstigt tyckte killarna, för de hade ju liksom varit där och tankat, men hur många de än frågade så var det ingen som kände till macken. Den fanns helt enkelt inte där. Ändå hade de varit där och t.o.m. fått ett handskrivet kvitto. Kvittot har killen fortfarande kvar, men vad det var för mack, det är det fortfarande ingen som vet.

Vad tror ni om det här? Vad var det för mack de var på, var de ens där eller är det bara bluff allting?

Jag vet att sådant här är väldigt delat, antingen tror man på det eller så tror man inte på det. Det är väldigt svårt att övertyga någon som inte tror på sådant att det är sant, för det finns ju liksom inga bevis och det mesta går att bortförklara, så länge man inte upplever det själv och t.o.m. då kan det vara svårt att acceptera. Varför? Jo, för att människan vill ha kontroll och vill ha en logisk förklaring till allt som sker runtomkring oss. När det inte finns någon logisk förklaring blir vi skrämda, för då har viingen kontroll längre. därför försöker många vifta bort det med att det är skitsnack. Det är mest tryggt och bekvämt att göra så, men vissa tror ändå på att det kan vara något övernaturligt som inte har någon logisk förklaring och jag är en av dem. Jag fascineras oerhört av sådant här, tycker det är väldigt intressant, men vad det var för mack killarna besökte och hur den kom dit, det har jag faktiskt inget svar på. Därför går det inte heller att övertyga de som inte tror på sådant här, för det finns inga bevis för att det skulle vara något annat än skitsnack, förutom det där kvittot då...

Kommentarer
Postat av: Frida

Vilken intressant historia. Vet inte riktigt vad jag ska tro.Menade de att de på något sätt färdats tillbaka i tiden, parallellt universum eller menade de att gubben ( men macken då?) var ett spöke? Intressant som sagt om den är sann.
Svar: Ja det känns väldigt bra nu på jobbet, hoppas det håller i sig :)

2016-10-13 @ 18:17:15
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Erika

Men fy vad läskigt! Fast kvittot hade ju verkligen varit ett bevis :P

2016-10-13 @ 18:22:54
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Vilken creepy story.. vilken historia... men jag tror den ;)
Jag tror på det ockulta osv.. :D

Men vad du hinner med bloggen? :D

Jag tror inte det var bara då, som man blev stressad. Eller så förr i tiden. Jag tror att när granngubben, kom för att antasta grannflickan, så blev det nog stress och andra saker med.. Jag har hört att det hände mycket förr i tiden, än mer än vad som händer idag.. människan var översexuell helt enkelt..

Ja i skrivande stund har Malmö en 3-0 ledning.. stackars morfar ;)

Händer i helgen då? :)

2016-10-13 @ 20:09:03
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jessica

Riktigt härligt!

Åh, har funderat på att lyssna på Creepypodden också :)

2016-10-13 @ 20:39:54
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Amanda

De borde åkt tillbaka och sett om dom hittade macken igen, hade den vart försvunnen då, då hade det ju verkligen vart creepy! ;)

2016-10-13 @ 20:56:25
URL: http://amandalarsson.nu
Postat av: Kattis

Det skulle ju kunna vara en påhittad historia men världen och livet blir ju lite mer roligt och intressant som det faktiskt inträffar en del övernaturligt också utan en logisk förklaring. Därför tror jag på historien och att grabbarna hamnade i någon tillfällig tidslucka eller så som uppstod där och då, går man tillbaka i tiden så fanns det garanterat en mack där förut!:)

2016-10-13 @ 21:42:12
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Ja jag håller med dig, det är inte kul att gå ut själv, svårt att få med folk ibland tyvärr.
Jo jag tror att det finns mycket som inte kan förklaras på logiskt sätt men det finns också mycket bluff och båg inom området. Jag vill gärna studera saker och ting riktigt kritiskt innan jag kan vara beredd att tro på det. Brukar du titta på Det okända?

2016-10-14 @ 06:37:32
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: sara

Hmn, konstigt med lite spännande! :)

2016-10-14 @ 09:17:32
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Så spännande! Haha man vet ju inte vad man ska tro :-p

2016-10-14 @ 13:03:01
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jessica Högberg

Ha ha, hoppas kvittot finns kvar!

2016-10-15 @ 17:37:37
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Är du med för det övernaturliga? ;)

Du är så duktig :D

Ja jag visste att ni skulle vinna, det var ju er tur enligt statistiken? :) Ni har vunnit mycket mot Brynäs ^^

Tack , var på kryssning igår till idag, fredag till lördag, med Birka Paradise :)
Det var mycket fint :D

2016-10-15 @ 20:34:28
URL: http://animalcity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: