Träningsläger i England

Tid: 13:52:00
Datum: 2016-09-20
Kategori: Goalball

Jag sitter just nu med enn katt i knät och en kopp kaffe bredvid mig, nyligen hemkommen från England, där vi hade träningsläger med deras landslag i helgen, för att ge dem extra sparringmotstånd inför deras stora mål nu under hösten, B-EM om två veckor.

England är ingen stornation i goalball, men i våras/vintras tog man sig upp från C-EM till B-EM, vilket nu alltså stundar om bara några veckor.

Det var ungdoms/utvecklingslandslaget som var där, A-truppen har ju varit i Rio och är i detta nu på väg hem därifrån, och laget bestod den här gången av mig själv, david, Olof, oscar och Oscar.

Jag var sjuk under i stort sett hela förra veckan, något slags förkylning som gjorde att jag kände mig tung i kroppen, orkes och energilös, orkade inte göra någonting, tränade ingenting och sov mycket. Kände mig inte helt bra varken i torsdags när jag åkte buss till Göteborg eller i fredags, när vi flög till England heller, men trots allt gick det bra under helgen.

Vi hade först ett eget pass på förmiddagen i lördags, där vi kunde känna in golvet och akustiken i hallen ordentligt, spela litegrann och det kändes faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig.

Vi spelade sedan fyra matcher under lördagen och först ut var mot deras tänkta förstaline på EM och vi gjorde det riktigt bra. De gjorde visserligen 1-0, men sedan vände vi till 2-1, varefter det stod 2-2 ganska länge, innan de gjorde två snabba mål i slutet av första halvlek och ledde där med 4-2. Vi bet oss dock fast och hade 5-4 ungefär halvvägs in i andra halvlek. Sedan dippade vi ordentligt under andra halvan av andra halvlek. Många enkla misstag och de kunde till slut vinna enkelt med typ 11-4. Jag kände själv att förkylningen började göra sig påmind, jag blev väldigt trött och fokuset sjönk. Därför stod jag också över dagens andra match, mot deras andraline, en match som vi dock vann gansska enkelt.

Med lite lunch i magen kändes det dock bättre igen och eftermiddagens båda matcher var riktigt bra för min del. Vi spelade mot deras förstaline igen, men den här gången vann vi med 8-7. Det blev dock lite väl onödigt spännande där mot slutet, tror vi slappnade av lite väl mycket när vi gjorde 8-5 eller 8-6, så det blev spännande in i det sista, men då fick vi träna på den mentala biten också, att spela under press och det klarade vi av.

Sista matchen för dagen var också jämn till en början, men sedan dippade vi och de drog iväg till 9-4 och det såg avgjort ut, men under de sista fem-sex minuterna av matchen gjorde vi en grym upphämtning, kröp närmre och närmre och med knappa minuten kvar att spela gjorde vi 11-12 och med tre sekunder kvar satte david 12-12. En grym moral oc krigarvilja får jag säga!

I Förlängningen var vi sedan nära att avgöra direkt på första skottet, men vi fick vänta två skott till innan 13-12 satt där och vi vann matchen.

En riktigt bra dag och jag var överraskad över mitt eget spel, att jag hängde med så bra som jag gjorde, med tanke på att jag bara hade tre-fyra pass goalball i kroppen sedan i juni. England är som sagt ingen toppnation, men det är betydligt bättre motstånd än här hemma, allting gick väldigt långsamt igår på lagträningen här hemma tyckte jag, kändes som att jag hade oceaner av tid på mig på varje boll ungefär, och vi matchar ändå ett lag som ska spela B-EM om bara några veckor. Det var ju inte direkt någon walk in the park för dem, särskilt inte som vi vann 3/4 matcher under dagen. Det enda jag inte var nöjd med var straffläggningen vi hade efter sista matchen där. På en straffläggning skjuter man skälv en straff och får en straff mot sig. Man kör sex omgångar, eller så många omgångar som minsta antalet spelare i de båda lagen. Jag gick in som tredjeskytt, men sköt en hög boll och släppte in min straff jag fick mot mig. Oscar och Oscar räddade dock upp det under de två sista omgångarna, så det blev suddenstraffar och i omgång åtta klev jag då in och sköt ut och släppte in min straff igen, så England kunde vinna straffläggningen. Jag som annars brukar vara ganska vass på straffar här hemma. Nu fick jag inte alls till det, men offensivt har jag iofs inte fått till det alls efter sommaren över huvud taget, det är väldigt många höga bollar, jag kommer inte ner ordentligt och får inte alls till det.

I söndags väntade två nya matcher innan det var dags att flyga hemåt. Första matchen där spelade jag ingenting och där blev vi knockade med 14-4. inte bra alls, men vi var inte alls med på banan.

Andra matchen var betydligt bättre och vi var nära på att göra en grym upphämtning igen, men det räckte inte hela vägen den gången. England vann med ett mål, men det var ändå en stabil insats tycker jag och vi matchar dem definitivt på vår högstanivå, där skulle jag nästan säga att vi är bättre än dem, men deras lägstanivå är högre än vår, men då ska vi komma ihåg att vi i utvecklingslandslaget bara har spelat en internationell tävling på seniornivå tidigare och det var den i Tyskland i maj. Flera av spelarna är dock de samma som jag brukar spela med i Göteborg, så klart att vi känner varandra, men för att höja lägstanivån krävs träning och att spela mot bra motstånd, så den här helgen var väldigt givande även för oss, då vi får spela mot ett motstånd som vi i högsta grad kan matcha och utmana, samtidigt som de får spela mot ett motstånd som de inte är vana vid och möta andra spelare som de inte kan riktigt lika bra som de kan varandra. En winwinsituation helt enkelt.

För egen del är jag som sagt positivt överraskad hur bra jag hängde med i tempot, men två detaljer är det som sticker ut och som jag behöver träna på. Dels är det när skytten rör sig snabbt på andra sidan, från den ena sidan till den andra, t.ex. om bollen först är höger, skytten springer snabbt över till vänster och skjuter antingen en rak tvåa, mellan mig och vänsterbacken, eller ännu värre, en övergående fyra, tillbaka på mina fötter. Där hinner jag inte riktigt med och behöver bli snabbare i förflyttningarna. Dels handlar det också om mina fötter, där jag ibland går för långt och flippar över bollen över högerbacken så att det blir mål. Det var säkert fem-sex bollar jag släppte in på det sättet i helgen. det är helt enkelt för att jag går för långt. Jag behöver inte gå så långt, för backen finns där bakom och täcker den ytan.

Utöver de båda detaljerna var det en väldigt bra och framförallt rolig helg!

Nu är jag hemma i några dagar innan det är dags för hockeypremiär på torsdag och sedan är det Sverigeserien i Göteborg i helgen. Så på söndag när vi åker hem kommer det att vara sjunde dagen på de senaste elva som jag reser någonstanns. I torsdags åkte jag buss till göteborg, i fredags flög vi till England, i söndags flög vi hem från England, igår åkte jag tåg hem från Stockholm, på torsdag åker vi bil upp till Leksand, hem natten mot fredag, buss till Göteborg på fredag och hem från Göteborg på söndag. Det blir mycket resande och mitt i allt detta ska jag hinna med hela veckans studier, helst idag och imorgon, eftersom att det är då jag är hemma, men typiskt nog missade jag treveckorskontrollen förra veckan, så jag blev avregistrerad från båda kurserna. Väntar med andra ord på att bli omregistrerad igen, vilket tyvärr gör mig lite stressad just nu, eftersom att jag måste hinna med det nu...

Jag får också passa på att tacka för alla era frågor under min frågestund förra veckan. Svaren kommer att komma upp så småningom, men som ni märker är det ganska mycket att göra nu, så jag kan inte säga när det blir, men håll utkik så missar ni det definitivt inte!

Kommentarer
Postat av: Frida

Välkommen hem från England :)
Hade aldrig hört talas om goalball ( det bevisar ju hur sportintresserad jag är haha) så jag var tvungen att googla på det. Man blir riktigt allmänbildad av dina inlägg :)
Ska bli kul att se svaren sedan på frågorna :)

2016-09-20 @ 17:23:52
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Att du hinner in på bloggen ens? :D
Haha.
Jag skulle inte in på bloggen överhuvudtaget, om jag hade så körigt. Det skulle göra mig superstressad. Haha. Alla är vi olika.
När jag inte hinner blogga, så är det för att jag jobbar en massa och har inte tid att göra bra inlägg.

Tråkigt att du blev avregistrerad, jag hoppas du blir registrerad på nytt då :D

Ja det är super! Men man hoppades ju på 14 från förbundets sida hörde jag ;)
Men verkligen en bra insats.

Äsch, du kan ju åka dit om du behöver tex plugga i lugn och ro? =)

Men vill man höra att åh gud så bra din blogg är? eller vill man höra typ att det här ska du göra bättre och bättre? Vad är egentligen bättre och vad är sämre? Om jag skulle behöva ändra på mitt sätt att skriva, så skulle det ju bli ett annat språk osv :P

2016-09-20 @ 18:20:54
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Julia Svensson

Kul!!

2016-09-20 @ 20:40:55
URL: http://juliasvenssons.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Vad roligt för dig, men tråkigt med förkylningen :/.

2016-09-20 @ 21:32:41
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Heléna

Lycka till med allt farande hit och dit och studierna :D

Hann inte titta in för att skriva frågor (och glömde bort i röran) - mycket att ha koll på just nu :D

Kram

2016-09-20 @ 22:46:18
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Oj oj hektiskt!
Hoppas du mår bättre och hinner med plugget. Men glöm för all del inte att njuta!

2016-09-21 @ 09:01:30
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Roligt att åka dit för att hjälpa till samt skönt att det gick bra trotts att du inte kände dig helt kry! :)

Sv; jo, Yatzy är jätte kul. Men jag vinner jämt över Niclas och vi spelar det så ofta nu för tiden att det blir lite smått tråkigt haha. Fast inte tappat lusten för det trotts det! :)

Jag minns inte hur du gjorde förr, då jag inte började läsa din blogg från och med i år eller förra året, men då måste dem ha varit jätte långa haha :D det avgör du som du själv tycker! :)

Jag gick inte själv på Systemet. Har inte ens besökt Systemet ännu. Tänkte göra det på fredag då jag ändå är ledig eller på lördag! :)

Jag vet inte. Ser inte anledningen till att någon behöver titta på? Sätta sig i soffan som om jag är någon slags underhållning :P

Jo tack, inga problem någon av dessa dagar. Hoppas du också har haft det fint! :)

2016-09-21 @ 09:22:11
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja man måste ju hinna med mycket för att få saker gjorda, speciellt nu när man inte bor hemma längre ;)

Oj du har också fullt upp hör jag.

Nä jag glömde helt bort det, jag har inte haft så mycket tid för bloggen nu sedan vi flyttade. Det kommer så mycket annat emellan så jag hade ingen tanke på det ;)

2016-09-21 @ 10:41:34
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad roligt med träningsläger där :)

2016-09-21 @ 16:26:10
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Jessica

Jaa, jag älskar att kolla på gamla bilder :D

2016-09-21 @ 22:03:54
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Jennysen

Vad kul! Ibland presterar man bättre under press :)

Sv: Du får väl kanske testa receptet nån gång? :)

2016-09-22 @ 10:59:09
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Sandra

Kul med träningsläger! Men det bästa är ju att ha en katt i knät :P

2016-09-22 @ 13:14:35
URL: http://tantsandras.blogg.se
Postat av: Kattis

Välkommen hem och skönt att inte förkylningen förstörde resan och träningen iaf!:)

sv: stämmer bra att det finns fler öar, men det är bara en av dom jag söker namnet på!;)

2016-09-22 @ 18:01:47
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Ida

Hoppas du haft en bra dag :)

2016-09-22 @ 19:47:55
URL: http://nouw.com/iidaeiinarsson
Postat av: Frida

Roligt att vinna några tävlingar och faktiskt få va i England på träningsläger. :) Välkommen tillbaka till Sverige dessutom :)

Ja det var den ena, den andra tror jag också att jag har lagt ut nu. Den borde inte ligga så långt ner i min blogg :)

2016-09-23 @ 21:12:34
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Alice

Jag var i Polen. Spontanresa där ideen föddes en måndag och resan var bokad på tisdagen, två veckor senare var vi på polsk mark. 40 kronor från skavsta flygplats.

Benmärgsprovet visade inget säkert avvikande som det stod i brevet. Fortfarande mycket fundersam över läkarens formulering. "Inget säkert avvikande". Blodproverna därefter har inte varit avvikande, men heller inte helt ok då jag hela tiden blir skickade på nya. Den är fortfarande förstorad enligt de nya ultraljudsbilderna. Och ont gör det.

Jag är mest intresserad av hur staden ser ut. Inte att göra roliga saker. Huvudstäder är liksom lite av anledningen till att jag reser, det är något speciellt. Är inget för resor till Gran Canaria och Rhodos, känns så plastigt och turistigt, som att det saknar själ. Hur är det att resa runt för dig? Med handikappet osv?

Kul nu när hockeyn är igång. Färjestad är ju enligt landets fantastiska "experter" inte tippade på övre halvan denna säsong, vilket jag tror är till lagets fördel. Jag tror det kommer bli en intressant säsong, men slutplacering övre halvan. Kommer en spelare som Ryno igång tror jag detta kommer bli bra, och snart kommer hela länets Gud Milan Gulas tillbaka. Tror nog han slår Per Åslund i populäritet. Lagets svagaste del, och det jag är mest orolig över, är målvaktsposten. Kommer sakna Pogge oerhört, om Haugen spelar som han gjorde förra säsongen vill säga. Pogge var alltid bra, antingen var han matchens lirare eller så var han "bara" bra. Haugen är fruktansvärt ojämt, antingen är han bra eller dålig. Släpper in skitmål för ofta. Där kan det bara bli bättre. Vad tycker du om snacket och planerna (?) på en stängd liga?

2016-09-27 @ 14:30:57
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Sarah

Va kul o ha varit i England o kul me träningsläger :)

2016-09-27 @ 18:22:59
URL: http://CheerSarah.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: