Drömen om EM lever vidare!

Tid: 05:26:24
Datum: 2017-08-15
Kategori: Goalball

Förra helgen var det dags för höstens första landslagsläger, det näst sista innan EM i september.

Under senaste lägret i maj avslutade jag ju riktigt bra under söndagen, t.o.m. så bra att förbundskaptenerna menade att de aldrig hade sett min defensiv så bra som den var då.

Mina förhoppningar inför det här lägret var dock inte särskilt höga, dels med tanke på att det var över en månad sedan jag senast höll i en goalball, hallarna stänger runt midsommar och därför har vi ingen möjlighet att träna över sommaren, dels p.g.a. allt som har hänt under den senaste tiden, flytt, separationen med Jennifer och beskedet att Julian ska flytta.

Jag mådde ärligt talat skitdåligt dagarna efter att jag fick beskedet om Julian och dagarna innan lägret. Jag kan nog utan att ljuga påstå att jag inte har mått så dåligt sedan det tog slut med mitt ex 2010. Det var betydligt värre än det här, så dåligt har jag aldrig mått, varken förr eller senare, men en så ihållannde nedstämdhet under flera dagar har jag nog inte känt sedan dess. Det gick t.o.m. så långt att jag övervägde att stanna hemma från lägret. Är man inte i balans rent mentalt, fysiskt och psykiskt, då är det svårt att prestera på en maximal nivå och därför kände jag att jag inte riktigt visste vad jag skulle kunna tillföra. Samtidigt kände jag att det skulle vara skönt att komma bort och tänka på lite annat, släppa alla tankar och bara fokusera på att lira lite boll.

Så jag åkte ner ändå och det ångrar jag definitivt inte!

Det var nämligen ett riktigt bra läger från min sida. Kanske inte riktigt samma attack som det var då i maj, men inte långt ifrån det jag presterade då och det på höstens första läger. Det finns med andra ord hopp om en riktigt bra goalballhöst för min del.

Florim pratade hursomhelst lite extra med mig, Albin, Dzenan och olof innan vi drog igång på lördagen. Han sa att det var mellan oss fyra som den sista platsen i EM-truppen skulle fördelas. två av oss skulle försvinna efter helgen och de sista två skulle göra upp om den där platsen på sista lägret inför EM.

När vi hade spelat klart på söndagen samlade han ihop oss fyra igen och sa att två av oss fyra hade presterat ungefär som han trodde och en av oss hade överraskat positivt. Det var jag. Därför valde han att ta med tre av oss till sista lägret innan EM istället för två, vilket alltså innebär att drömmen om EM fortfarande lever för min del!

Jag tror fortfarande att det krävs väldigt mycket för att jag ska bli uttagen, i synnerhet som att både Dzenan och Olof har fler verktyg i sin verktygslåda än vad jag har. De kan bidra i offensiven på ett sätt som jag inte kan. Blir jag uttagen är min roll alltså enbart defensiv, jag ska helt enkelt stänga min zon när jag blir inbytt. därför kommer Florim att aktivt coacha mer mot mig på nästa läger och se hur jag pallar det, för precis det kommer ju motståndarcoacherna på EM också att göra. Blir jag inbytt där så kommer de lägga upp stora delar av sin taktik runt mig och det måste jag kunna hantera då.

Med andra ord blir det tuff, hård och noggrann träning nu under den närmsta månaden, mycket defensiv nötning med både skott från nära håll och olika vinklar. Ett sådant pas körde vi igår, då det var första lagträningen här hemma för säsongen. Det var jag, julian, Jimmy och Martin. Vi körde tre skyttar mot en försvarande spelare. Det gjorde att det blev väldigt intensivt och bra. Jag vet inte exakt hur många skott jag fick på mig, men jag vet att av alla de skotten släppte jag bara in ett mål. Den fina formen från förra helgens läger håller alltså i sig, för även där stängde jag stundtals min zon helt och hållet, trots en betydligt högre nivå än här hemma.

Nu gäller det bara att spinna vidare på det här, rida vidare på den här vågen, för även om jag inte blir uttagen till EM så ska jag fan känna att jag har gjort allt jag kan och att jag inte kan göra mer än så. Precis så som jag kände efter förra helgens läger. Hade jag sollats bort där, då hade jag ändå känt att jag hade gjort vad jag kunde. Jag var väldigt nöjd med min helg och kände inte att jag kunde göra mer än så. Nu fick jag en chans till, så nu ska jag kriga jävel till nästa läger, 2-3 september, det kan jag lova er!

För egen del tror jag också att jag behövde det där lägret, för sedan dess har jag mått betydligt bättre än innan. Samtidigt är jag ganska säker på att det kommer komma en dipp till om knappt två veckor, när Julian faktiskt flyttar. Den där första chocken över det har släppt nu, men jag tror mer att jag tränger undan och försöker leva så mycket som möjligt i nuet, att bara fortsätta vardagen som vanligt, för det är så vi vill ha det, snarare än att jag har bearbetat allting. Sedan när han väl flyttar kommer verkligheten att komma ikapp och då tror jag att det kommer kännas ganska dåligt igen. Samtidigt är jag medveten om det och det gör det kanske lite lättare ändå...

Nu i veckan kommer mamma och pappa och sätter upp gardiner och grejer imiorgon. De var här förra veckkan också, men då gick det inte så bra för oss. inte med gardinerna iaf, men nya TV-bänken fick vi iaf hopsatt och gardinerna i köket kom på plats, så sakta men säkert börjar det arta sig här hemma.

Utöver det ska jag till naprapaten igen, fika/luncha med en vän, grilla hos mamma och pappa innan syster flyttar till Jönköping, där hon ska börja plugga nu i höst, och så ska vi ha något slags kickoff med laget i Sjösäter, vårt alldeles eggna smultronställe på landet, grilla, dricka gott, spela kubb och bara umgås. så nog blir det en fin vecka alltid, det tror jag!

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Oh, men bra ju!! Focusera på det istället för flytten... <3

2017-08-16 @ 10:54:31
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

En läkare trodde exempelvis det var som vanlig magsjuka och att jag skulle vara hemma och vila och att det skulle ge med sig.
Men så var det icke.

Usch så trist.. mycket som händer på en gång i ditt liv 2017? som för mig.. känns som att händer något, så händer allt på en gång? inte små saker i taget :P

Verkligen. Jag kommer nog att äta kebab igen, men kanske på ett bra tag.. pizza kan jag laga hemma också.. men tror att när man kör pizzan i ugnen på pizzerian så dör eventuella bakterier, medan kebaben hänger ju framme.. hela tiden..

Härligt med ledigt, hur känns det inför jobbet då? är det några förberedelser? :)

2017-08-16 @ 19:22:44
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: cassandra gigel

sv; ne älskar att vara ute när det är soligt och härligt :)
jaa vill verkligen att appen ska ha så man kan svara genom att klicka på namnet osv. Orkar aldrig gå till dator på övervåning som du kanske märker med mina sega svar ^^

2017-08-16 @ 19:31:36
URL: http://cassandras.se/
Postat av: sara

Vad härligt att drömmen lever vidare, hejja dig! :)

2017-08-16 @ 21:51:13
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: My

Starkt av dig att du ändå åkte på lägret även fast du mådde så dåligt! Underbart att det gick så bra också! :)

2017-08-17 @ 16:48:13
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Sofie

Riktigt bra att du valde att åka på lägret ändå. Ibland kan det vara bra som du också nämnde, att åka iväg för att komma bort lite! :)

2017-08-17 @ 23:33:09
URL: http://nouw.com/jjohanssonsofie/
Postat av: Linda

Starkt av dig!! Bra att du åkte :-)

Sv: Jag tycker detox fungerar bra på mig och min kropp :-) Såklart är det ett "helvete" vissa dagar, men efter typ dag 4 känner jag stor skillnad :-D

2017-08-18 @ 08:54:32
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Carolina Thoor

Hoppas att det kommer att gå bra & lycka till sedan på EM!

Sv; haha, nej det blev ju inte det, men äsch då!
Aha, jobbigt.. Det är aldrig kul då man inte får en regelbunden sömn. Speciellt om man vet att man ska upp och jobba också!

Haha, ja det låter mer troligt haha! Ja, killen har tittat upp resor och vissa skulle nästan bara ta 1 timme, så det är ju skönt för honom. Dock tror jag nog att jag aldrig kommer åka till honom, men skönt att veta att det inte tar så överdrivet lång tid om jag nu skulle vilja :)

Tack! Ta hand om dig också, Johan :)

2017-08-18 @ 14:51:05
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Alice

SV: Vet inte riktigt vad jag skall skriva om här på bloggen, inspirationen är bortblåst och orken finns inte riktigt. HAr varit så mycket sista tiden.

Jo visst är allt relativt, så är det. Mina öron har blivit extra känsliga efter influensan jag hade i vintras, med öron och hörselgångsinflammation. Nu räcker det med en vanlig liten förkylning för att örontrumpeterna skall svullna upp, vilket leder till lock och hörselnedsättning. Synd för mig att jag är snorig och tät mest hela tiden :P haha!

2017-08-19 @ 21:03:29
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Måste varit skönt att klara av det! :) bra gjort!!

Sv: inte mer än de anda gångerna men det blir så mkt om allt ska upp samtidigt ;)

2017-08-19 @ 22:35:18
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Sandra

Vad skönt att du inte ångrar att du åkte iväg på lägret. Det kanske var exakt det du behövde efter ett par dagars nedstämdhet. Hur känns det nu led julians flytt?

Sv: tack så jättemycket! Är helt otroligt hur mycket kärleken sådan liten krabat kan ge en :)

2017-08-20 @ 08:06:23
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se
Postat av: Kattis

Låter ju som du hade en riktigt härlig vecka att se fram emot och hoppas det gått bättre med gardinerna denna gång!😉
Härligt att lägret blev då pass positivt och nu håller jag tummarna för dig och EM framöver!☺

2017-08-20 @ 09:01:55
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Frida

Vad bra att du åkte i alla fall, då kommer man tillbaka lite till den man hade innan allt hände och man känner att man kanske är redo att gå vidare, samtidigt som man gärna vill ha kvar det gamla. :)

Det enda vattnet vi såg var inne på hotellet stora toalett som låg i närheten av restaurangen. Annars så var det inget vatten att skåda, men dom löste problemet ganska fort ändå.

2017-08-20 @ 10:53:09
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Denise

Härligt att du kom iväg till lägret ändå och att det blev så bra!

sv: Han är en australian shepherd :-)

2017-08-20 @ 19:44:46
URL: http://hundlivet.se
Postat av: Jessica

Jaa, men visst!

verkligen, så kul att få mysa med lite kattbebisar också v:)

2017-08-20 @ 22:06:03
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: NICOLE

Härligt att du ändå åkte och att det gick bra! :) Då känns det ju ändå bra kan jag tänka mig. Och vad härligt med naprapat, det skulle jag behöva besöka en :) SV: jaa jag hoppas och tror det :D Idag drar vi, om några timmar :) . Oki vad skönt att du har dem i närheten om det skulle vara något :) . Ja men absolut så är det ju :) Det som spelar stor roll är hur vi hanterar stressen. Stress i sig är ju inte farligt - det är när vi aldrig släpper den och hjärnan inte får vila som det blir farligt =) Tack snällla det ska vi ha! Ha det så bra du med! :)

2017-08-22 @ 10:37:01
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: