Separationsångest deluxe

Tid: 09:20:39
Datum: 2017-08-24
Kategori: Att leva med en synnedsättning

För idag är Julians sista dag som min ledsaggare. imorgon flyttar han upp till Karlstad. Det känns vemodigt, men ändå inte så farligt just nu. Den där första chocken över beskedet som kom där i början av augusti har lagt sig litegrann, vi har kört på som vanligt, pratat lite om vad som komma skall, men ändå försökt att liksom ses och köra på som vi brukar göra, inte göra någon stor grej av det. Däremot är jag ganska säker på att det kommer att kännas väldigt dåligt nästa vecka. Det kommer troligtvis kännas konstigt efter sista träningspasset, styrka 4, idag också, men det är nog först på måndag som det kommer slå till på riktigt, när vi egentligen skulle ha träffats, men inte gör det. Då kommer det bli fruktansvärt tomt.

Innan dess ska som sagt ett styrka 4 avverkas och troligtvis kommer vi prata en hel del minnen. Det hinner ändå hända väldiit mycket på ett gym under sju år, som jag har varit där, fem år som vi har varit där tillsammans och fyra år som vi har tränat tillsammans. Personal har kommit och gått, gymmare har kommit och gått, vi har etablerat särskilda gymrelationer med både folk som har tränat där och personal, bl.a. Fredrik, Calle, Jenny, Filippa, matte, markus, Marvan, Danne och Jörgen.

Fredrik är den enda som har varit där hela tiden sedan vi började vara där. Han är numera platschef och hänger väl mer eller mindre omkring på alla Actic i stan. Filippa pratade vi mycket med innan hon flyttade till stockholm för att gå något slags utbildning. Hon har varit tillbaka ett par gånger efter det och då är alla lika glada över att se henne igen. Samma sak kommer det nog att vara med Julian, även om han inte jobbar där. han och jag har nästan blivit som inventarier där på gymmet, så mycket som vi har hängt där tillsammans. jenny hälsade alltid på mig, även när jag kom själv och hon, precis som Fredrik och ett par andra, lärde sig mitt personnummer för att checka in mig. Markus pratade vi en del med efter att jag hade skadat knät för drygt fyra år sedan och Danne blev "kalaskillen", eftersom att han alltid svarade med "kalas" när han hade checkat in mig.

Bland gymmarna hittar vi bl.a. "kocken", "Smålandspappan", "Vad fan håller du på med-killen", "han med rösten", "tjena ggrabbar-killen" och "skåningen".

"Kocken" är ofta där, pratar med allt och alla och man får nästan avbryta honom om man inte ska bli stående där i all evighet, för prata, det kan han minst sagt. Han pratar ofta om att "det är det där med kosten vetdu". "Smålandspappan" pratade vi ofta med i omklädningsrummet, precis som "tjenare grabbar-killen", som har lite koll på goalball, såg mig i tidningen när jag var där och uppdaterar sig ofta om hur träningen går och vilka tävlingar och mästerskap som är på g. "Vad fan håller du på med" har vi bara stött på där en gång, men nog gjorde han intryck alltid. jag gick från schmitten med några viktskivor när jag råkade gå in i en kille lite sådär axel mot axel. Han exploderrade direkt, trodde väl att jag jävlades med honom, och for ut i ett "vad fan håller du på med?" Sedan påtalade Julian att jag inte såg och då mumlade han en ursäkt och gick iväg. Sedan har vi inte sett honom mer. inte heller "han med rösten". han har också bara varit där en gång, men det är den märkligaste röst jag någonsin har hört, varken förr eller senare. Det går inte att beskriva hur han lät, men ungefär som en robot.

Ja, det är många personer och personligheter som vi har stött på under åren och vi har även en del låtar som vi förknippar med gymmet, inte minst robin Schulz megahit, Waves. Den sjöng vi alltid med i när den spelades och det var dessutom ganska ofta. One direction's What makes you beautiful är en annan gymlåt och Kügo's Stole the show är förknippad med parkeringshuset vid gymet, för där stod vi ofta på söndagarna, när Julian ofta har haft bil och då det är gratis att stå i stan. När vi har varit klara på gymmet har den ofta spelats på typ Digilistan i P3. Samma sak är det lite med Avicii's The nights, den är också en parkeringshuslåt.

Många minnen har det blivit och det kommer som sagt att kännas väldigt konstigt efter idag, men nu ska vi först riva av det där styrkka 4 och det ska fan bli ett riktigt bra pass!

Annars var det en riktig skitdag igår. sämsta på länge får jag nog säga.

Varför?
För att jag hade fått mail både från högsta chefen i Stockholm och från kommunen. Chefen hade pratat med min handlägggare på arbetsförmedlingen och givetvis ska det inte gå smärtfritt där.

egentligen skulle jag börja jobba nästa fredag, 1 september. Det är vad som stod i ansökan och det är vad jag har gått efter när jag har budgeterat för allt nu när jag flyttade hit till nya lägenheten och allt. Att leva på sparpengar i ett par månader hade jag räknat med, men inte mer än så.

Nu fanns det ändå risk att det skulle bli mer än så, för min handläggare kunde själv inte besluta om lönestöd och så länge det inte är klart så kan SRF inte anställa mig. Hon skulle överlåta det till en kollega, men det kunde ta lite tid, så prognosen blev att jag istället skulle kunna börja jobba 1 oktober.

Det var inte alls bra och definitivt inget jag hade räknat med. I synnerhet inte nu när situationen är som den är med min ekonomi. Jag är ganska beroende av de där pengarna som tjänsten för med sig för att ens gå runt ekonomiskt. Att ta sparpengar en månad till kändes därför inte alls lockande, men nu verka det ändå lösa sig. Idag hade jag nämligen fått nya mail. då hade chefen pratat med min handläggare igen och det verkar som att jag kan arbetsträna och få viss ersättning fram till 1 oktober, då jag kan bli anställd på riktigt. Så förhoppningsvis löser det sig ändå. Jag ska till af och skriva på några papper redan imorgon, sedan ska jag luncha med Peter på kansliet, som kommer bli min kollega framöver, och så ska jag jobba på restaurangen på kvällen.

Hon på kommunen sa att ledsagning givetvis ska gå att ordna och att det fans lite folk där som jag kunde få träffa, men då behövde hon veta dagar och tider för när det skulle kunna vara aktuellt. Det kan jag inte säga i nuläget, eftersom att jag inte vet hur mitt schema kommer se ut när jag börjar jobba. Jag och Julian har ju varit väldigt flexibla med dagar, tider och aktiviteter, men det är tyvärr inget jag varken kan begära eller räkna med när det kommer någon ny. Inte ens min vardag kommer ju bli lika flexibel nu som innan, men än så länge vet jag som sagt inte hur det kommer se ut och då är det svårt att gå vidare på den fronten. Därför känns det ändå väldigt tryggt att veta att Julians syskon ändå finns där nu när han försvinner, för det betyder att jag åtminstone inte blir lika låst och isolerad som om jag inte hade haft någon hjälp alls.

Han Nils som jag och Julian träffade för ett par veckor sedan verkar det tyvärr inte bli något med. Det största frågetecknet där, både före och efter att vi hade träffats, var om det skulle gå att få ihop rent tidsmässigt. Vi skulle avvakta och se hur scheman och liknande utvecklades både för honom och mig och nu fick jag sms bbara för en stund sedan att han nog inte trodde att det skulle funka med hans kommande schema. så det är bara att leta vidare, men det värsta är ju att det kan ta tid. Innan Elias, Julians bror, kom in i bilden, var jag utan ledsagare i drygt ett halvår, men som sagt och återigen, därför känns det ändå skönt att både Elias, Avalon och Hektor finns där och kan hjälpa till, så att jag inte blir helt låst tills vi hittar någon ny...

Det var alltså en väldigt frustrerad och dålig morgon igår och värre kunde det ha blivit när Julian och jag kom hem hit efter att ha tränat och storhandlat. Vi skulle fixa en propp som hade gått i tisdags, när Liselott, Mats, mormor och Mikael var här och inspekterade hur jag bode. De har inte varit här innan, förutom mormor som var med när jag flyttade. Vi fikade lite, både med mormors äpplepaj och min banansockerkaka, som jag fick för mig att baka tidigare på dagen. Mats och Mikael skruvade även lite på mitt skåp, som inte är helt rakt. det blev bättre, men är fortfarande inte helt rakt. Sedan skulle de sätta upp taklampan i vardagsrummet och antingen var det då, eller så var det när kökslampan gick sönder som proppen gick. det märkte jag först när de hade åkt och när jag och julian kom hem hit igår märkte vi att kylen och frysen inte heller fungerade. Sådan tur var fic vi igång allt efter ett tag och ingen mat behövde slängas, men lite orolig blev jag där ett tag...

Nej, nu är det snart dags att dra iväg in till stan och catcha upp med Julian där på Trädgårdstorget för sista gången, iaf för nu. Han kommer ju att komma hem och hälsa på och troligen kommer han att hänga här på somrarna och så, men det blir ändå sista regelbundna tiden och redan nu känns det sorgligt. Jag är så emoionell när det gäller sådant där, att skiljas från något, både när det gäller platser, saker och personer, iaf om det har varit en plats eller person som jag har haft en nära relation till under en längre regelbunden period.

nåväl, nu ska jag sluta svamla och ge mig iväg in till stan. ha det bäst tills vi hörs nästa gång!

Kommentarer
Postat av: Ellen Gräntz

Åh, förstår att det var tråkigt att det var er sista dag tillsammans. Får också alltid separationsångest, främst innan själva separationen.

2017-08-28 @ 20:07:51
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Heléna

Det låter som att det mesta är ur balans kring dig just nu. Hoppas det löser sig på alla fronter! Jag har fortfarande semester i en vecka till innan det blir vardag med arbete igen. Njuter och suger ur det sista av sommaren. Kram

2017-08-29 @ 00:24:00
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Hur känns det nu när Julian har flyttat då? Är det ok iallafall? :)

Jo Lejonkungen är helt fantastisk.. bara de instrumentala bitarna i soundtracket ger mig gåshud deluxe...

Jadå, nu är det väl helt ok. Jag kan ju äta som förr iallafall.. :P

Så brukar det vara för mig.. att allt händer om det händer något..

Tråkigt att det blivit så. Men du trivs åtminstone? Har du bra kollegor osv? :)

2017-08-29 @ 16:51:32
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Vart ska du få arbetsträna då förresten? :)
På jobbet? eller på något annat ställe?

Jo kaffe kan jag dricka nu igen :D är så glad för det. Äta godis kan jag med göra.. allt som jag inte kunde när jag var sjuk :O
Jag hade ju alla symptom på det jag hade och alla har försvunnit..

Jaha du känner alla på jobbet sedan innan? :D Lyxigt ju. Haha.

2017-08-29 @ 19:32:29
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Men neej så tråkigt, både med Julian och så med jobbet sen. Så träligt. Hoppas att det löser sig och blir bra snabbare än vad som kan bli så du kan få börja jobba! SV: jo vi hade det superbra :) Äh man får inte vara så knusslig ;) Det var bara att hoppa i sovsäcken i vårt lilla tält och sussa sött ;) En natt var inga problem alls :) Men kontaster, för natten innan sov vi ju på hotell i Varberg haha :)
Klart jag håller en tumme! =) . Aha vad skönt att du får det! Jag ska snart till naprapat tänkte jag, som sagt. LÄngtar till det.
Jag blev stressad på en gång som jag loggade in på kurssidan och fick se uppgifterna. Men ska det vara så kanske jag inte ska plugga mer känner jag. En ska ju inte behöva må dåligt. Men jag ger det ett försök =)

2017-08-29 @ 22:16:06
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Linda

Men nej så tråkigt :(

Mysigt med catch up :-D

2017-08-30 @ 07:44:50
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: My

Mycket härliga minnen från gymmet! De kan du alltid se tillbaka på :)

Så tråkigt att du måste vänta ytterligare en månad innan du får börja jobba, förstår din frustration..

Hoppas verkligen att din nya ledsagare kommer vara som en "Julian nr 2" och att ni kommer trivas lika bra ihop :)

2017-08-30 @ 10:27:22
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: sara

Hoppas ni fick en bra sista dag ihop och att det känns okej nu! :)

I helgen är det kalas och namngivelse på schemat, så blir fullt upp! :)

2017-08-30 @ 11:54:37
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Denise

Hoppas att ni fick ett fint avsked och att ni ändå kan fortsätta hålla kontakt sporadiskt?? :)

Och håller tummarna för att det löser sig med jobbet för dig!

sv: De ser ut som border collie ungefär, vet du hur dom ser ut?

2017-08-30 @ 19:13:14
URL: http://hundlivet.se
Postat av: Kattis

Förstår att det känns tungt men hoppas ni fick till ett riktigt bra sista pass tillsammans i alla fall!
Surt med jobbet där, tänk att det så ofta ska strula när man har med myndigheter att göra. Håller tummarna för att det löser sig och inte strular till din ekonomi.

sv: Ja mer värme hade man inte tackat nej, jag är övertygad om att jag inte blivit förkyld om jag stannat i värmen!☺

2017-08-30 @ 19:21:33
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag hoppas det löser sig med jobb och ledsagare för din del. Måste vara jobbigt att vara lite ovetande om hur det ska bli osv.

Sv: ja det känns verkligen skönt att jag har hittat rätt. Det tog sitt lilla tag innan det blev han och jag men nu är allt som det ska och jag kunde inte vara lyckligare :) vi misstänker att vår lille har fått något slags magknip av d-vitamin dropparna som han fått av BB :( han skriker konstant och är helt otröstlig. Vi ska till läkaren nu på tisdag, får se vad dem säger!

2017-08-31 @ 20:54:04
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Åh vad tråkigt, hoppas att ni fick en fin sista dag tillsammans :)

2017-09-01 @ 13:17:28
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Sofie

Så jobbigt att inte veta helt säkert hur det blir med jobb! Hoppas ni fick en härlig dag ihop trots allt :)

2017-09-02 @ 01:30:20
URL: http://nouw.com/jjohanssonsofie/
Postat av: Jennysen

Usch, låter inte som att så mycket är i ordning i ditt liv. Hoppas det löser sig snart...

Sv: Åh, går det inte bra? :S Hoppas du hittar nån lämplig snart :)

2017-09-03 @ 00:54:55
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Louise

Ser att det hänt mycket sen sist ! Har varit väldigt dålig på att svara på kommentarer. Tråkigt att det redan är dax för han att sluta! Håller tummarna för dig! Kram 😊

2017-09-03 @ 22:53:38
URL: http://nouw.com/louiseelinore
Postat av: NICOLE

SV: det var två lattemuggar och märkets signum är typ att det är blommor på dem :) jag valde en blå och en rosa/röd typ ;) brukar alltid ha öra på mina men de här var utan och jag gillade dem :D
Men så jobbigt att det känns soom att mycket går emot dig nu :( Hoppas att det snart vänder!!
Ja hoppas att det löser sig snabbt så du kan börja jobba :) vad är det du ska göra, hur ser uppgifterna ut?
Du har kanske inte läst mina senaste inlägg men jag har faktiskt hoppat av. Det var inte rätt nu och jag behöver bara att få jobba nu utan att plugga ett tag. har ju ändå pluggat 100% och jobbat mellan 50-100% , så nu ska jag bara fokusera på en sak och så får jag plugga senare om jag fortfarande vill :) Har ju ändå tagit min huvudsakliga examen :)

2017-09-09 @ 15:26:13
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: