Julen nalkas

Tid: 21:16:00
Datum: 2017-12-23
Kategori: Allmänt

Julen nalkas, imorgon är det redan julafton. Det känns det inte alls som tycker jag, hela hösten, även december, har bara rusat förbi och julfeelingsen lyser med sin frånvaro. Vädret bidrar ju inte heller direkt till ökad julkänsla. Grått, blåsigt och åtta grader varmt var det idag...

Normalt sätt tycker jag att tiden innan jul, typ hela december, brukar vara ganska lugnt, det händer inte så mycket och hela maskineriet liksom avstannar dag för dag. Det blir helt enkelt tid till att bara ta in allting, men så tycker jag inte riktigt att det har varit i år. Visst, det har varit ganska lugnt på jobbet i stort sätt hela december, men jag har ju ändå jobbat, det har varit saker varje dag, har det inte varit träning så har det varit jobb eller någon form av möte.

Det har förvisso varit roliga saker, vi har haft årets sista styrelsemöte med tillhörande middag, vi har haft kanslimöte med chefen, där det mest blev massa julfika och sedan gick vi ut och åt tillsammans, vi har varit och lussat både i Motala och Linköping och vi har haft glöggmys inne på mitt kontor, jag, Peter och Maria.

Jag, Peter och Maria överraskade också Linköpingsföreningen när de hade Luciafirande. De hade först ett riktigt Luciatåg, men efter att de var klara och hade tågat ut så entrade vi tre scenen och rev av något slags medley som vi hade tränat på i typ tio minuter. Vackert var det inte, men folket tyckte det var väldigt roligt och det upskattades verkligen!

Även Luciafirandet i Motala var uppskattat. Det var lite mer planerat, men inte mindre uppskattat för det. Jag fick äran att röra i gröten och vi deltog i deras Luciatåg, så där var vi åtminstone inte själva.

Så det har ju varit roliga saker som har hänt, men det har ändå liksom inte varit tomt i kalendern och därför känns det lite som att julen bara kom sådär pang på, helt plötsligt är det liksom julledigt och julafton är redan imorgon!

Apropå julledigt så är jag nu ledig enda fram till 8 januari. Det ska bli väldigt skönt kan jag lova!

När man börjar jobba för SRF får man ett antal gratisdagar kan man säga och de flesta av dem kommer jag att ta ut nu innan och efter jul, så jag jobbade min sista dag i tisdags, i onsdags åkte jag ner till en kompis i Skåne, kom hem igår och idag har vi traditionssenligt varit hos mamma och pappa och klätt granen, som vi alltid brukar gjöra den 23:e.

Julafton kommer att firas hos mormor med mammas sida av släkten, också det precis som det brukar vara. Det lär bli mängder med mat, för först när man kommer dit ska det fikas, sedan äter vi julbord och blir klara lagom till Kalle. Därefter äter vi efterrätt, delar ut julklapparna, fikar, spelar julklappsspelet, äter gröt och avslutar med lite mer fika. Något i den stilen kan jag tänka mig att det blir imorgon också.

Hur firar ni?

God jul alla fina där ute i vårt avlånga land, ta hand om varandra, njut av ledigheten, men glöm för den sakens skull inte bort alla de som fruktar julen snarare än älskar den. Det är tyvärr alldeles för många som gör det av olika anledningar. Ensamhet, alkohol och infekterade relationer är bara några av anledningarna till varför julen kanske inte är vad den borde vara för alla. Så glöm inte bort dessa personer, ge varandra lite extra mycket kärlek och ha en riktigt god jul!

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Ja det har verkligen gått sjuuukt fort! Men vad skönt med så lång ledighet, njut ordentligt :D jag har också tagit långledigt, riktigt skönt! SV: ja men såklart, det tvivlar jag inte på :)
Å jag har fått en hel del julkänslor nu och det känns så härligt :) Bara fattas lite snö men man kan inte få allt. Och Henrik jobbar ju dessutom, men nån måste göra det med =)
Tack snälla du och detsamma! God jul :D

2017-12-23 @ 22:58:36
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Dan Thor

God Jul =)
Har du fixat klart allt inför jul? =)

Blir ett gediget julfirande då? ;)
Härligt.

Jag handlar i tax freen för att det är billigare än i land =)

Vad sjöng ni för medley då? :D

Jag har julfeelings. Men saknar snöööön.. Var är den? :(

God Jul =)

2017-12-23 @ 23:59:48
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

Jag vill bara titta in och önska en god jul! :)

2017-12-24 @ 11:46:20
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Louise

Men asså fina du! DU ÄR GRYM! :D
Låter som en riktigt bra jul för dig! SJälv firade jag med mamma igår och idag blir det med pappas sida. GOD JUL! :D

2017-12-24 @ 12:57:37
URL: http://louiseelinore.com/
Postat av: my

Mycket roligt du hunnit med i december :)

sv; Vi har det bara bra här borta :D God jul :D

2017-12-24 @ 22:34:44
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Tina

Sv: ja tiden går för fort! Jag vet inte exakt när hockeykvalet börjar! Men ska de börjar nog nu snart! Då blir de att gå på varje hemmamatch man kan såklart! :) alltså de där med att fira jul vartannat år går rättså bra tycker jag! För förra året när vi firade med Oskars släkt så åkte vi hem till oss juldagen och firade med min släkt! Så vi firade ju ändå dagen efter med min släkt! :) och i går när vi firade med min så åker Oskar hem idag och firar med sin släkt! Jag skulle ju hängt med såklart, men jag jobbar i veckan! Han har däremot tagit ledigt mellandagarna! Så han får åka hem och fira så åkte jag och firar med min mammas sida idag, för i går var de pappas sida! :) såklart saknar man sin familj när man inte firar med dom på självaste julafton, men det är en självklarhet för mig att fira med min älskling! :) jaha okej då blir de en lugn dag idag! Och lite mer firning i morgon helt enkelt! :) god jul på dig!

Jag hoppas du hade en toppen julafton och får en fortsatt fin "julaftonshelg"! Ha de bäst Johan! :)

2017-12-25 @ 10:20:12
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Linda

God fortsättning :-)

Jag är galet glad att julen är över och snart även detta år!!

Ta hand om dig :-D

2017-12-26 @ 10:20:10
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Frida

Det känns väldigt konstigt att det redan har varit jul! Tiden går så otroligt fort. Nu är det en hektisk vecka kvar på jobbet innan det lugnar ner sig igen. :)

Hade du en bra jul?

Min var väldigt lugn med massa roliga paket som jag verkligen kommer att få bruk för :)

God fortsättning!

2017-12-26 @ 13:30:25
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Jessica

Hoppas du hade en fin jul :)

2017-12-27 @ 01:13:32
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Härliga juletiden! God fortsättning, Johan :)

Sv; det tycker du? Ja, det är underbart att skriva sådana listor! Haha okej, ja men det är det bästa som går att göra. Det är bättre att personen i fråga blir nöjd då de öppnar sina julklappar :D

Varför jag har kroniskt ont i ryggen? Många orsaker. Först och främst kan vi börja med tunga väskor som ständigt hängt på höger sida (oftast höger sida jag har ont i ryggen), sedan fick jag ju bli extra mamma på nästan heltid till min brorsdotter vid femton års åldern så i typ två år hängde hon på min högra höft, vad jag än gjorde. Sedan började jag självklart arbeta inom vården vilket inte är känt för bra för ryggen ;) tror nog på allt detta. Så skulle vara passande om jag kanske skulle åtminstone byta avdelning så att jag har mindre påfrestningar på min rygg :)

2017-12-27 @ 16:57:33
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Skönt ledighet, hoppas julen varit fantastisk

2017-12-27 @ 20:56:35
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Ellen Gräntz

Haha, kul att ni kirrade ett luciaframförande också!

2017-12-28 @ 18:46:48
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: