Linköping försvarar totalsegern i Sverigeserien!

Tid: 12:39:00
Datum: 2017-12-02
Kategori: Goalball

Lagbild_efter_guldet_i_sverigeserien_2017

På bilden ovan: #1 Jennifer Flisborg, #5 Johan Pettersson, #6 Albin Correia, #8 Boris Samuelsson, #9 Christer Engman och framför oss med pokalen, tränare/coach Linda Morberg.

Förra helgen avgjordes fjärde och sista omgången av Sverigeserien 2017 och med 57 poäng och en överlägsen målskillnad på hela 201-93 (+108) försvarar vi vår totalseger från förra året, då vi vann serien med 54 poäng.

Sverigeserien spelas i fyra omgångar med sex matcher i varje omgång. Det är alltså tjugofyra matcher med totalt 72 poäng. På tjugofyra matcher missar vi alltså bara 15 poäng. Det är bra. Riktigt bra.

Jämfört med förra året så tar vi alltså 3 poäng mer i år, vi gör tjugotvå mål mer och släpper in femton mål mindre. Vi krossar två milstolpar, en åt varje håll, gör över 200 mål och släpper in under 100 mål.

Vi snittar alltså 8,4 mål framåt/match och 3,9 mål bakåt/match. Det att jämföra med förra året, då de siffrorna var 7,5 mål framåt och 4,5 mål bakåt. Svart på vitt, i hårda fakta, har det alltså gått framåt på alla fronter, både offensivt, defensivt och poängmässigt.

För egen del är jag nöjd med både helgens avslutande omgång och serien i stort. Jag har varit med under tre av de fyra omgångarna och nu i helgen gjorde jag hela sjutton mål, vilket var flest av alla i vårt lag, näst flest av alla under helgen och ett rejält lyft för mig själv, eftersom att offensiven annars inte är min styrka. Det är defensiven och den höll jag upp riktigt bra här under helgen.

Både Christer och Boris har sagt att det är lätt att spela med mig som center, eftersom att jag är så tydlig, både med att ge feedback på var deras skott hamnar på andra sidan, hålla ihop laget och kommunikationen och även styra laget i tighta sekvenser av matcherna. Det senare är väl något, om jag ska hitta något negativt i min egen insats, som jag själv tycker att jag kanske kunde göra lite bättre med tanke på min erfarenhet från högre nivå, just att styra laget, både bygga trygghet defensivt, som jag iofs tycker att jag gör, men även att bygga sekvenser framåt och se till så att båda backarna jobbar tillsammans. Det såg vi under en av matcherna mot FSBU i helgen, den enda som vi förlorade, 4-6. Där hamnade vi i underläge med 0-3 efter första halvlek och sedan vann vi alltså andra halvlek med 4-3. Då jobbade vi mer tillsammans och det gav resultat. Hade vi gjort det genom hela matchen tror jag nog att vi hade kunnat vinna den matchen också, men vi fick inte till det i första halvlek, då vi mest bara sköt utan att bygga upp. Det är också så vi faktiskt, tyvärr, gör de flesta av våra mål, utan att egentligen bygga upp en luvcka. Visst, vi rör oss ganska mycket och gömmer boll en del, men vi bygger egentligen inte upp så mycket och det är något vi behöver träna mer på, om vi ska kunna utmana mer i tighta matcher som den här mot FSBU med skickligare spelare som kan läsa spelet bättre.

I övrigt slog vi FIFH Malmö med 13-6, knockade iFAS med 12-2, slog FIFH igen med 10-4, IFAS med 9-4 och avslutade med att knocka FSBU med 12-2.

Hela tabellen skrivs såhär:

1, Linköping 57p +102
2, FSBU 41p -2
3, FIFH Malmö 19p -48
4, IFAS 19p -55

Oscar Alverstedt vinner herrarnas skytteliga med 74 mål. FSBU fortsätter alltså att producera bra skyttar, för förra året vann Olof Ryhberg skytteligan och innan det har Nils Posse och David Lara Levén tagit hem den. Alla tre är nu en del av landslaget.

Bakom Oscar har vi dock Albin, Christer och Boris på plats två, tre och fyra i skytteligan. Jag placerar mig på sjätte plats med mina 33 mål.

Jennifer slutar tvåa i damernas skytteliga med 31 mål. Så vi har en väldigt bra bredd på vårt skytte, där alla spelare är med och bidrar och kan göra mål. Det är väldigt positivt och samma sak gäller även defensivt. Där är alla fem spelare generellt sett också väldigt trygga och stabila.

Förra året kändes det nästan lite overkligt att vi faktiskt hade vunnit hela serien, äntligen, efter alla års slit. I år känns det inte lika overkligt, men det kan ändå inte nog poängteras vilken resa vi ändå har gjort som lag. Tittar man på var vi stod för typ fem-sex-sju år sedan så är det en enorm utveckling. Det är nästan som natt och dag. Då var vi nöjda om vi förlorade med 8-2 och inte blev knockade. Jag satt fortfarande på huk i min utgångsposition och något taktiskt eller tekniskt tänk fanns inte på kartan. Nu är det istället vi som knockar motståndarna och all defensiv nötning här hemma har gett resultat. Vi har byggt upp ett väldigt stabilt och bra försvarsspel på breddnivå och är numera med och utmanar om medaljerna i flera turneringar. Vi är inte längre den slagpåse som vi var för några år sedan, det lag som de andra mer eller mindre räknade med att slå och som de också gjorde så gott som alltid. Nej, det är en enorm resa vi har gjort och med tanke på hur situationen ser ut här hemma med begränsat bra halltider, väldigt få deltagare, vi kan nästan aldrig spela match på träningarnna osv. så är det grymt och även om jag personligen siktar mycket högre än Sverigeserien så känns det ändå bra tycker jag!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Nu är jag tillbaka igen efter en liten paus :) Hoppas allt är bra med dig!

2017-12-03 @ 22:57:39
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Tina

Sv; haha de är en bra tjej de där hör jag,som både gillar rosa och glitter! Ja jag får vara på honom mer med körkortet,inte kul att köra hela tiden! Kalmar hc låg tvåa sist jag kollade! Dom är bra på hemmaplan men dåliga borta ibland,men dom är duktiga :) vad härligt att du förmodligen hittat en ledsagare äntligen! Vad härligt att allt ert hårda slit Gett resultat, man ska aldrig ge sig! Bara fortsätta köra på :) oj då har du haft youtubekanalen ett bra tag! Vad kul! :) Jadu kort update om mitt liv... jag jobbar för fullt,varit väldigt mycket extra jobb på senaste tiden..och jag har äntligen kommit igång med träningen igen,och det går såå bra! Annars rullar det på som vanligt! :) bara bra med mig! Nu får du ge mig en liten kortupdate om ditt liv? :)

Åh vad kul! Stort grattis,duktig ni är! Fin bild! Ha det bäst Johan! :)

2017-12-05 @ 21:16:28
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Louise

Men Grattis :D!
Va härligt att höra att det är bra med dig! :D Hoppas de går bra! :D

2017-12-06 @ 10:56:42
URL: http://louiseelinore.com/
Postat av: Tina

Sv: Ja doftljus är ju aldrig fel! Det går hem hos alla känns det som! :) Mörrum leder över Kalmar hc med ett poäng! Så det är jäkligt tight där uppe. Var på Kalmar hc idag, dom mötte Olofström, och dom vann med 5-1 så det var en väldigt rolig och lyckad match faktiskt! :) Ja vad kul, lycka till med Ledsagaren i morgon då, hoppas de går bra :) Ja de är kul att träningen flyter på! Jag var väldigt dålig på träna över huvudtaget i sommras, så vart inte så mycket cykling tyvärr! Men ska sätta upp cykeln på stället nu så jag kan cykla hemma ibland när jag inte har tid att ta mig till gymmet, tränar med min kusin på gymmet! Och det är så kul, vi motiverar varandra och har kul på gymmet, de är viktigt, de ger en mer motivation :) Kul att du tränar på så mycket det går :) Ja de flesta pyntet är uppe här hemma nu, de ända som saknad är granen :)

Hoppas du haft en fin Onsdag och att du får en toppen start på Torsdagen! :)

2017-12-06 @ 21:57:31
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Dan

Stort megagrattis =) Härligt, vad kul, bra kämpat :)

Precis, haha typ :)

Vi får väl se hur det blir i framtiden, men saker och ting verkar alltid vara toppen eller botten idag. Finns inget mellanting. Så ja, vi får väl hoppas på det bästa? :)

Är lite småsjuk, hur mår dudå? :)

Jag hade en toppenfin kryssning, med gott att äta och dricka och massa tax free shopping :)

2017-12-06 @ 22:33:16
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Linda

Men åååh, grattis så kul!!

Sv: Den galna rapporten blev godkänd, så nu hoppas jag på en mindre stressig jul!

Hoppas att allt är fint med dig :-)

2017-12-08 @ 09:21:47
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Carolina Thoor

Men åh vad roligt. Grattis!! :)
Sv; tiden går sjukt fort ja! Haha, nej jag vet. Det är ju mer än typ ett halvår sedan som jag var sjuk men känns som om det bara var förra månaden haha! Men tiden går galet fort indeed..

Jo tack, med ryggen är det bara bra. Jag var ju hemma i typ en vecka pga ryggen för två månader sedan och efter det fick jag ett ''återfall'' och var hemma endast en dag. Det gjorde så ont men det är mycket bättre i dagens läge. Men tror att träningen hjälper mycket, även fast att motivationen inte riktigt existerar ^^

2017-12-08 @ 10:07:25
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Såå roligt att det gick så braa :D Grattis! SV: nä det är ju så ibland att annat prioriteras före bloggen, det är helt förståeligt :) ja det är såå roligt att julen börjar närma sig, det är verkligen en härlig tid :D
Åh det förstår jag! Eller förstår gör jag väl inte men jag kan tänka mig in i den vemodiga känslan.. att ha någon som pysslar och grejar på ett sätt man själv kanske inte gör helt ut. Tack det är bra med mig och det hoppas jag att det är med dig med!

2017-12-08 @ 20:07:08
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Frida

Ett STORT grattis till dig och er! Vilken vinst alltså, det var inte dåligt med drygt 100 poäng mer i tävlingen! Sjuk bra jobbat!

Allt är bara bra, ser fram emot fyra dagars ledigt över julen nu. Så jul kan inte komma fort nog känns det som.
Jag hoppas allt är bra med dig också. :)

2017-12-09 @ 07:12:11
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Kattis

Men härligt! Stort grattis till segern i år igen!:D

sv: Nu ska vi se, vad har hänt senaste månaden. Jag har verkligen märkt av en ökad styrka hos mig själv när jag tränar nu senaste veckorna! Det flyter på med en del roliga uppgifter på jobbet. Jag har försökt planera inför julafton med min mor men det går väl sådär (vi kan konstatera att vi ligger på helt olika nivåer när det kommer till planering!:P) Sen var jag på bio och såg The Killing of a Sacred deer men Nicole Kidman och Colin Farrell...måste vara sämsta filmen jag sett på väldigt länge!:P

Själv då? hur går allt med jobbet, nya lägenheten, träningen osv??

2017-12-10 @ 15:56:11
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: cassandra gigel

sv; haha jajjemän ;)

Tack så mycket! Ja snart är de verkligen julafton, går så fort..

2017-12-11 @ 18:24:40
URL: http://cassandras.se/
Postat av: sara

Vad roligt för er, grattis! :)

2017-12-14 @ 13:33:26
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Jenny

Vad kul! Grattis :D

Sv: Ja, de har ju lovat att jag kommer få det som jag vill. Och kvalitet är det helt klart :D
Jag mår bra. Själv då?

2017-12-14 @ 18:06:19
URL: http://jennysen.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: