Beslutet om bloggens vara eller icke vara

Tid: 17:38:00
Datum: 2017-02-09
Kategori: Leksand

Det här är ju min huvudsakliga blogg, men för er som inte hade koll på det så driver jag ju två bloggar till, utöver den här. Det handlar om min träningsblogg, där man kan följa min träning och väg mot världseliten i goalball på lite närmre håll, och min hockeyblogg, där jag under ett antal säsonger har följt både Hockeyallsvenskan och SHL på nära håll, men där i synnerhet mitt älskade Leksands IF har stått i fokus.

Det är just den senare bloggen där som det här beslutet gäller.
Och nej, ni som inte gillar hockey kan vara lugna, det här blir inget hockeyinlägg, men det berör ett beslut som i högsta grad rör hockeybloggen.

So, here we go.

"Här kommer något så ovanlit som ett personligt inlägg som inte har något med hockey att göra, men det har med den här bloggen och dess vara/icke vara att göra.

Jag har nu drivit den här bloggen i inte mindre än 7 säsonger. 7 säsonger med Leksands IF, men nu har jag bestämt mig, det här blir den sista säsongen med den här bloggen.

Jag har funderat över det ett längre tag nu, hade det egentligen i bakhuvudet redan för två år sedan. Den gången slutade säsongen i rejält moll när Leksand förlorade game 7 mot Malmö i direktkvalet, och då kände jag att jag inte kunde avsluta så.

Så det blev en säsong till. En säsong fylld av både hopp och förtvivlan och som slutade i eufori den 1 april i våras.

Där och då kunde jag ha avslutat på topp, men då fanns samtidigt viljan och motivationen för att fortsätta min bevakning och hur "laget som aldrig dog" skulle klara av att hävda sig i SHL under kommande säsong.

Så jag fortsatte.

Efter den här säsongen känner jag dock att det får räcka.

Det gäller för alla senarior, utom ett.
Om Leksand, mot alla odds, skulle åka ur igen, då kommer jag att fortsätta att följa vägen tillbaka, men klarar man av ett kval framåt vårkanten och håller sig kvar i SHL även till nästa säsong, då avslutar jag här. Kanske kommer jag då att komma med mer sporadiska inlägg, kanske lite mer krönikeliknande jämfört med nu, men den här bevakningen av match för match, den kommer det inte att bli.

Det har varit 7 säsonger med både toppar och dalar. Jag har under dessa 7 säsonger skrivit mer eller mindre detaljerade redogörelser för Leksands alla tävlingsmatcher. Det har varit grundserier i både Hockeyallsvenskan och SHL, Leksand har mött såväl Troja, Borås och Asplöven som Färjestad, Frölunda och Skellefteå. det har varit kvalserier, direktkval och t.o.m. ett playinspel med blåvitt deltagande.

Laget har spelat 2 kvalserier, 2012 och 2013, gått upp i SHL 2 gånger, 2013 och 2016, åkt ur SHL 1 gång, 2015, spelat 2 Daladerbyn i Globen, 2013 och 2016, spelat ett derby ute på Villa långbers arena, 2011, laget har överpresterat något enormt och slutat 7:a i SHL's grundserie 2013/14 och vi har både gråtit och glädjts med det här laget, både en och fjorton gånger under de här åren.

Vi har set spelare som Jensa Bergenström, Gabbe Karlsson, Matias Timander, Filip Forsberg, Oliver Ekman-Larsson, Pelle Presteberg, Jacke Blomqvist, Michael Raffl, Oscar Alsenfelt, Joonas Rönnberg, Johan Svedberg, Mattias Ritola, Johan Ryno, Patrik Hersley, Tommi Sallinnen, Tobbe Forsberg, Henrik Haukeland, Jonas Frögren, Erik Hanses, Jakob De la rose m.fl. dra på sig den blåvita tröjan och alla matcher med dessa spelare finns dokumenterade här i bloggen. Alla.

Det är ett gansska omfattande arkiv får jag säga. Inte nog med det. Utöver Leksands alla matcher har jag dessutom gjort kortare inlägg om SHL när Leksand spelade i Allsvenskan och om Allsvenskan nu när Leksand spelar i SHL. Det har varit ganska bra bevakning på landets 2 högstaligor får jag ändå säga och det har t.o.m. varit ganska bra uppdatering kring Hockeyettan när det dragit ihop sig mot Allettan, playoff och kvalserier upp till Allsvenskan. Under en period skrev jag t.o.m. tabellinlägg varje vecka, där jag redogjorde för tabellerna i både sHL och Allsvenskan, vilka lag som hade gått bra under den senaste veckan och vilka som inte hade gjort det, lite som en sammanfattning av veckan som gått.

Kort sagt har bevakningen varit ganska så omfattande under de här åren. Det har varit väldigt roligt, men det tar också en hel del tid. Det är tid som jag inte riktigt känner att jag har längre. Jag själv bedriver en elitsatsning och pluggar halvtid, plus att jag driver 2 andra bloggar utöver denna. Jag älskar hockey, det är min stora pasion här i livet, men tiden räcker inte till.

samtidigt är jag lite småsugen på att förnya mig litegrann. Att exempelvis starta en podcast med ungefär samma syfte som bloggen här har funnits i bakhuvudet under en period. En podd där jag exempelvis i all korthet summerar veckans 2 högsta ligor, drar igenom tabeller, trender etc. Vi får se vad det blir av det, men det är iaf en tanke jag har, om tiden räcker till för det, vill säga...

Så, nu vet ni hur det ligger till, så nu avslutar vi den här säsongen tillsammans, kör heela vägen in i kaklet, för, #Vadsomänkrävsvigördettillsammans!"


Kommentarer
Postat av: Jenny

Oj! Visste inte att du hade så många bloggar :P

Sv: Ja, väldigt skönt. I-landpsproblem, men ack så irriterande ändå...

2017-02-10 @ 16:55:52
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: cassandra gigel

sv; ja verkligen :)
alltid skönt med sovmorgon!
Och nu är det helg igen.... tiden går så fort haha!

2017-02-10 @ 17:05:46
URL: http://cassandras.se/
Postat av: Jessica

Jaa, det är verkligen så härligt :D

2017-02-11 @ 00:32:13
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Dan Thor

Oj, hade glömt bort att du hade flera bloggar.
Minns just att du nämnt det tidigare :P
Men ja du ska göra det som känns helt klart bäst för dig själv? :)

Ja det är helt fantastiskt att det gått så pass bra.. tycker jag själv :)

Har du med 250 mbit? Eller vad menade du? :P "Jag haroch det räcker gott och väl."

Att du inte hade det i åtanke då? :P Eller bara struntade du i det helt? :)

Jaså? Varit en lång vecka?
Det är bra, på jobbet nu inatt.

Jobbar natt hela långa helgen ^^

2017-02-11 @ 01:47:38
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Visste inte att du hade fler, men visst tar det tid. Så jag förstår att du funderar över det :)
SV: jo, jättekul :) Och jo jag håller med, en måste ta sig till dem live och känna in ;) Väldigt svårt att läsa om toppnoter och allt vad det är och försöka få förståelse genom datorn liksom =)

2017-02-11 @ 11:09:47
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: My

Förstår att det kan bli svårt att hålla igång 3 stycken bloggar :)

2017-02-11 @ 13:37:14
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Erika

Visste inte alls att du hade två till :)

sv. Jo absolut, olika barndomar är väldigt intressant. Men när man får konstiga uppgifter på det blir det inget vidare roligt :/

2017-02-11 @ 15:34:30
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Bara det känns bra för dig?
Det är ju liksom dina bloggar, dina beslut :)
Du som bestämmer vad som ska vara på respektive blogg..

Ja vi har 100 mbit hemma, men nu var det ingen skillnad i pris, så det känns bra att kunna ha :D

Jaså? Var du?
Vad pratades det om nu då? :D

Tack :D
Ska du se mellon ikväll?

2017-02-11 @ 19:49:48
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Linda

Så länge det känns bra för dig :-)

2017-02-12 @ 09:18:26
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Kör det som känns bäst för dig, visste inte att du bloggade på 3 ställen :)

2017-02-12 @ 13:50:56
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Carro

oj vad strongt är driva 3 bloggar!

2017-02-12 @ 15:38:12
URL: http://carro93.se/
Postat av: Carolina Thoor

Om du känner att du orkar och kan driva fler bloggar ska du absolut göra det. Om inte, så är det helt upp till dig! Men roligt, jag visste inte att du ägde fler bloggar ^^,

SV; ja, ibland kan det vara så himla skönt. Speciellt då man har gjort alla måsten och bara kan gå och lägga sig och ta det lugnt och vila innan man somnar. Det har jag gjort hela helgen, så underbart!

Nej, men precis. Jo, förstås alltså vi ska ju hinna justera och liknande så innan mars måste det ju vara. Så taggad på att få skriva in mitt schema jag har lagt i min almanacka haha. Men dock är jag mycket onöjd (jo, jag vet att det är ett önskeschama) över att jobba så många helger som jag gör. Jag kände att man inte kunde göra annat än att jobba varannan helg, men jag kommer nog ändra på det till nästa schemaperiod :)

2017-02-12 @ 16:55:57
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Kattis

Ja, kan tänka mig att det tar tid att driva alla tre bloggar...tid som inte alltid finns!:P

Nu har jag dragit en vinnare i souvenirtävlingen, tack för att du var med och gissade!:)

2017-02-12 @ 17:04:35
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: Jo det var runt, och det står nu i vårat förråd men tanken är att mina föräldrar ska ta tillbaka det sen :) de är inte riktigt i behov av det nu men det står där och väntar i alla fall! Det är en ny marabou med fudge och flingsalt. Den var väldigt fudge'ig haha, helt ok =) Jo men precis, en får känna av lite av vad läsarna vill ha med samtidigt som du själv ska tycka det är kul att skriva =) En balans :)

2017-02-13 @ 18:18:43
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: NICOLE

SV: Nä det är väl så, antingen så uppmärksammar en dagen eller så inte :) Vi väljer att göra det. Det behöver inte vara stort men lite iaf, det är väl alltid kul. Men sen är jag sån som kan komma med små överraskningar närsom =) Så det ska en inte hänga upp sig på! Och jag är helt med på mer kramar åt alla! :D
Allt är en balans och det är olika för alla. Då får vi lära känna oss själva och vad som funkar och känns bra :)

2017-02-14 @ 21:51:46
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: