Årets första landslagsläger

Tid: 12:30:00
Datum: 2017-01-17
Kategori: Goalball

Förra helgen hade vi årets första landslagsläger, det första för min del på över ett år och det första efter Rio i somras.

Det var lite av ett nystartsläger, några spelare har lagt skorna på hyllan efter Rio och andra har kommit in i laget, både spelare från utvecklingslandslaget och spelare som likt mig själv har haft ett litet uppehåll.

Med tanke på detta blev det mycket matchspel i syfte att mest se var alla individer står och var vi står som lag.

Vi är alla väl medvetna om att nivån vi startar på nu är lägre än vanligt och delvis var det nog därför jag kände att jag hängde med så bra som jag faktiskt gjorde, men jag blev ändå positivt överraskad. Särskilt under lördagen. Under söndagen kom Jimmy in och sparrade lite och Fatmir var tillbaka efter sjukdom. Jimmy och Fatmir var två av våra främsta skyttar i Rio och när de kom in blev skotten betydlit snabbare och hårdare och då blev det återigen tydligt att det är tempot jag har problem med. När det går fort, då hinner jag helt enkelt inte med.

Vi jobbade dock en del med min utgångsposiion genom hela helgen. Var i din zon du sitter i ready posision, alltså där du är beredd att explodera ut åt sidorna när bollen kommer, avgör ju dels hur långt du kommer och dels hur mycket kraft du måste lägga i sidled för att nå ut dit du ska nå. Någon decimeters förflyttning i utgångsposiion kan göra markant skillnad i hur mycket kraft du måste lägga i din rörelse ut åt sidan.

Vi jobbade också en del med defensiva nötningsövningar och feedback under matchspel, att jag som center exempelvis ger feedback till var mina backar träffar i offensiven i förhållande till den offensiva plan vi har sagt att vi ska bygga upp, men även att kunna läsa spelet på andra sidan, vad de gör, vad deras offensiva tanke mot oss är, var bollen är på andra sidan, hur de rör sig och var de tänker skjuta.

Sammanfattningsvis tycker jag att det var ett väldigt bra läger och med nytankad energi och motivaion så ser jag väldit mycket fram emot den här resan vi har framför oss nu fram till EM i Finland i höst.

Jag blev dock inte uttagen till årets första tävling, den årliga tävlingen i Pajulahti som avgörs nu i helgen som kommer och där Finland ställer upp med två lag, Litauen med två lag, Tyskland, Belgien och England om jag minns rätt. Det var nära att jag blev uttagen, i lördags såg det väldigt positivt ut, men som sagt, när Jimmy och Fatmir kom in under söndagen och hastigheten i skotten gick upp en del, då fick jag problem och då kändes det bättre att låta tempot mogna innan jag får chansen så. jag hänger dock inte med huvudet för det, det är nya tävlingar både i april, maj och juni, så jag fortsätter kämpa med gott mod.

Kommentarer
Postat av: Dan Thor

Skönt med nytankad energi ;D
Vad bra att du kämpar med gott mod.

Men nu är du frisk och tillbaka?
var kom förkylningen ifrån?

Både Ace och De Vet Du kör i första deltävlingen :P
Så den blir tuff..

Japp allt är nere nu.
Så mörkt och trist, men ska ju flytta till slutet på januari, så skönt att det är gjort så att säga :P

Jaså? Är hon en mera gottegris än dig? :P

2017-01-17 @ 16:43:37
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Skönt att det kändes så bra :) och att det känns lugnt också att du inte blev uttagen nu.Det kommer fler chanser och så hinner du träna ännu mer =)
SV: jag beställde den från sportamore, en kortare och riktigt varm jacka, såå skön :) Bästa köpet på länge faktiskt :) . Aha fy, ja då förstår jag att du måste ha halsduk. Min nya har världens skönaste krage på så det är skönt :D
Vi hade det hur bra som helst verkligen, resan kändes välbehövlig för den oroliga delen av mig. Det gör något med mig att andas den norrländska luften =)

2017-01-17 @ 18:23:16
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Vad kul med första lägret :)

sv. Yes, två terminer kvar. Tiden går fort!

2017-01-17 @ 19:05:24
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Så intressant det låter :)

2017-01-17 @ 19:47:36
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jennysen

Låter som bra träning för din del då. Bara att kämpa på så får du nog följa med snart :D

Sv: Jadå, aningen bättre är det :)
Skönt. Håller tummarna för dig :)

2017-01-17 @ 22:13:36
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Jessica

Jaa, det känns superbra :D

En trea som ligger på ett område där jag har bott förut, så det är ju nice. Oj, lite svårt att beskriva hehe...
Men det är stora, fina rum och walk in closet till båda rummen. Balkong via ett av sovrummen, ett lite mindre badrum och kök men då är resten av rummen stora :)

2017-01-17 @ 22:53:45
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Kattis

Skönt med nytänkande och att årets första läger blev bra. Härligt att du fortsätter med gott mod...nästa tävling är din!☺
sv: Jo nog har man en annan syn på saker och ting efter sjukskrivningen. Jag prioriterar annorlunda och uppskattar andra saker...eller rättare sagt så har jag hittat tillbaka till en del saker som ger mig energi och som är viktiga för mitt välmående. Största insikten är nog att jag måste vara minst lika snäll mot mig själv som jag är mot andra och faktiskt låta mina behov gå först ibland istället för alla andras. Så ja, min syn på min egen hälsa har förändrats. Och synen på mig själv som person har pendlat, jag var till en början väldigt besviken på mig själv och skämdes att jag inte orkade mer...sen har jag fått hjälp att tänka till där och nu skäms jag inte utan vet att jag var lite för stark för mitt eget bästa under för lång tid samt någonstans på vägen slutade leva för mig själv och då är det inte så konstigt att man kraschar till slut!

Promenera är verkligen underskattat, det är en grej som jag hittat tilöbaka till nu på senare tid som verkligen hjälper till att fylla på energi och hjälper till att reda ut saker i hjärnan samtidigt! Hoppas du hittar på en slinga som funkar för dig för det är verkligen guld värt med en promenad ibland!☺

2017-01-18 @ 10:26:01
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: jag vill verkligen ha vår, är så trött på denna kyla och snö som är här nu :(

ja precis, så kan man väl säga ;)

2017-01-18 @ 13:20:02
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: sara

Vad roligt med en bra träningsläger :)

2017-01-18 @ 14:42:29
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Kul att du ändå blev positivt överraskad och kunde hänga på! Kul att veta vad man behöver öva mer på också :)

Sv; jo tack, det har gått jätte bra dem senaste tre dagarna :)

Det är fortfarande glashalt tyvärr. Ingen förändring tyvärr :/

Det förstår jag! Alltid kul att ha saker och ting om sitt liv dokumenterat så att man kan läsa om det eller visa sina barn sedan! :)

2017-01-18 @ 18:28:41
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Det lät givande och bra även om du inte blev uttagen, sund och bra inställning 👍😊

2017-01-18 @ 20:00:03
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Sarah

Så roligt me läger :) Kul att du va nöjd me de me :)

2017-01-19 @ 17:24:54
Postat av: Sarah

Så roligt me läger :) Kul att du va nöjd me de me :)

2017-01-19 @ 17:25:07
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Frida

Det kommer komma fler tillfällen att bli uttagen! :) Jag är säker på att du kommer bli det under året.

Det var välbehövligt att ligga hela dagen på soffan, men jag känner att jag skulle nog behöva vila lite till, men det får jag ta nästa gång jag får tid. Nu är det fullt ös igen fram till nästa helg. Då först har jag väl inget stort planerat så. :)

2017-01-19 @ 19:57:31
URL: http://rockabillygirl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: