Såhär var mitt 2016

Tid: 13:29:00
Datum: 2017-01-03
Kategori: Allmänt

Nytt år med nya utmaningar och möjliheter. 2017 är här och som traditionen är så tänkte jag därför börja året med en liten sammanfattning av förra året. Vi kör först ett kort svep över årets främsta händelser och minnen och sedan går vi in lite mer i detalj på de olika punkterna. Det blir mycket text, men jag bryter av det med lite Youtubevideos här och där.

2016 var i stort ett bättre och mer händelserikt år än vad 2015 var. Minns att jag inte tyckte att det hade hänt så mycket under 2015 när jag skrev en resumé av året för ganska exakt ett år sedan nu, men när jag började ransaka mig själv lite mer insåg jag att det visst hade hänt en hel del.

Så behöver jag inte säga i år, för under 2016 hände det en hel del. Utan inbördes kronologisk ordning så hann jag med att skriva min C-uppsats, prova på att plugga 100% parallellt med en elitsatsning, åka långfärdskridskor, köra skoter, åka till Kläppen med mammas sida av släkten för att hälsa på Shep och Schulle, en skidresa till Idre, ta hem totalsegern i Sverigeserien 2016, tävla internationellt med utvecklingslandslaget i Berlin, vara på träningsläger i England, supporterresor till Leksand, både i direktkvalet i våras och i premiären nu i höstas, vara på semester i Lysekil med familjen, ta guld i Stockholm paragames 2016, bli kattägare till världens finaste katt, vara med när kusin tog studenten, tillbringa många och långa sommardagar i vårt alldeles egna sommarparadis och sist men inte minst fick vi bevittna ett miracle on ice när Leksand tog steget upp i SHL igen. Det kan nog förövrigt mycket väl kunna vara årets absolut lyckligaste dag, jävlar vad glad jag var då, bara skrek rakt ut!

Tar vi allt i kronologisk ordning så inleddes året mer intensivt än vad år brukar göra. Januari brukar vara en månad som det inte händer särskilt mycket i, en månad som går på tomgång skulle man kunna säga, men här blev jag först sjuk och missade ett landslagsläger första helgen på året. Sedan blev jag frisk och åkte långfärdsskridskor för första gången i mitt liv tillsammans med svärföräldrarna och sambon. En kall och härlig vinterdag var det och vi hade tur med vädret, minst sagt, för helgen efter var det plusgrader och det låg ett lager vatten uppepå isen och tror t.o.m. att det var ett par som gick igenom isen då. När vi åkte var det dock superfin is och på sina ställen såg man t.o.m. hela vägen ner till botten. En underbar dag, men svårt att åka var det, i synnerhet som mina skenor inte ville fästa ordentligt i kängorna, så fötterna vek sig gång på gång. till slut fick vi ändå ordning på det och mot slutet av den några timmar långa färden, inkl. fika och korvgrillning över öppen eld, gick det faktiskt ganska bra.

Sista helgen i januari åkte vi upp till kläppen för att hälsa på Shep och Schulle, som jobbade där över vintern. Natten innan vi åkte sov jag hemma hos mamma och pappa för första gången sedan jag flyttade hemifrån. Det var lite nostalgiskt får jag faktiskt säga, att sova i mitt gamla rum, äta frukost, duscha och göra alla kvällsrutiner som jag gjorde på den tiden.

I Kläppen åkte de flesta skidor, utom jag och mormor, men de hade otur med vädret, för alla dagar vi var där var det ganska milt och regnade t.o.m. litegrann.

Trevligt var det i vilket fall, med god mat, sällskapsspel, promenader och så drog vi alla syskon och kusiner till harrys i Sälen för att se Icona pop, vilket tyvärr blev en stor besvikelse och var absolut intte värt pengarna.

Ungefär i samma veva som vi var i Kläppen meddelade jag coacherna i landslaget att jag ämnade ta ett uppehåll tills efter paralympics i Rio. Ett väldigt tufftt beslut, i synnerhet som Rio hade varit mitt stora mål sedan jag kom in i landslaget för sex år sedan, men mer om det beslutet och varför tänkte jag skriva i ett annat inlägg, för det har jag faktiskt ännu inte gjort här i bloggen.

Februari blev därför väldigt lugn. Man kan nästan säga att januari och februari switchade plats, för i februari hände inte mycket alls. Studierna fortsatte, men hela vårterminen var tillägnad C-uppsatsen. Det var dock gott om tid tyckte jag, så jag var ledig hela januari och större delen av februari också, för uppsatsen skulle ändå inte vara inne förrän i slutet av maj.

Mot slutet av månaden började jag dock så smått läsa lite kurslitteratur till uppsatsen och sista helgen i februari åkte jag till Södertälje och en kompis där. Det blev filmtittande större delen av helgen och på måndagen åkte jag vidare därifrån till en annan kompis i Stockholm. Vi åkte på en kryssning till Tallinn, samtidigt som Slutspelsserien i Hockeyallsvenskan tog sin början, dit leksand till slut hade tagit sig, efter att man låg sist i serien i slutet av november. Då kom Perra in i båset och laget började vinna, för att slutligen bli fyra i grundserien, vilket, med tanke på hur säsongen såg ut, var klart godkänt, men det skulle som bekant inte stanna där.

I slutspelsserien gäller det att vinna serien för att ha fortsatt chans till avancemang mot SHL och när det handlar om så få matcher, fem till antalet, är varje match och varje poäng oerhört viktig. När Leksand då förlorade första matchen med 4-2 mot Oskarshamn såg det därför inte särskilt ljust ut, men man vann andra matchen mot Bofors med 5-1, samtidigt som Oskarshamn förlorade och vips så var man med i racet igen.

Hoppet levde, men grusades ordentligt när Timrå vann tredje matchen med 4-1, efter Leksands kanske sämsta period för säsongen i första perioden där. I efterhand gjorde det därför inte så mycket att det inte blev någon resa upp till Leksand i den matchen, som det var tänkt att det skulle bli. Det blev strul med transport dit och därför blev resan inställd och besvikelsen var stor den där söndagen.

Tisdagen efter var det match igen och det var bara en sak som gällde. Seger. Det blev också seger, 4-2 mot Almtuna, samtidigt som Oskarshamn förlorade klart mot Bofors och Mora vann i sudden mot Timrå. Det gjorde att vi stod inför faktumet att sista omgången i serien skulle bli helt avgörande. Då möttes nämligen Leksand och mora. Mora låg etta, Leksand tvåa. Mora var tre poäng och sju mål före Leksand, vilket alltså gjorde att Leksand var tvunget att vinna i ordinarie matchtid och man var tvunget att göra det med minst fyra mål för att passera mora på målskillnad. Mora kunde alltså t.o.m. förlora matchen med typ 3-1 eller 5-2 och ändå gå vidare, men vad händer då??? Jo, det smått osannolika i att Leksand gick in och krossade Mora med 6-0 och där tror jag mycket av vad som sedan hände grundlades, för efter den bragden, som ingen trodde var möjlig, kunde man sedan rida vidare på den vågen av adrenalin och självförtroende.

Leksand vann alltså smått osannolikt Slutspelsserien och nu skulle man spela bäst av tre mot Tingsryd, som med minsta möjliga marginal hade förlorat den Allsvenska finalen mot AIK med 3-2 i matcher, efter att Robin Kovacs hade avgjort i förlängningen i match 5.

Första matchen mot Tingsryd spelades samma dag som vi åkte upp mot Idre för en veckas skidåkning. Bussresan var helt okej och matchen vann Leksand med 3-2, efter att man vände 1-2 till 3-2.

Glad efter segern anlände vi till idre, där vi släpade runt våra väskor en stund innan vi hittade rätt stuga och resten av veckan innehöll mycket skidåkning, främst på förmiddagarna, då det blev för varmt och smörigt i backarna framåt eftermiddagarna och då är det inget vidare kul att åka.

Roligast under hela veckan var dock skoteråkningen, där Idres skoterklubb bjöd in oss alla för att vi skulle få testa på att både åka och köra skoter själva. Ni vet, när man inte ser och aldrig har haft körkort eller liknande, då är det grymt häftigt att dra iväg över sjön i 90km/h när det är jag själv som kör, wow, vilken frihetskänsla det var! Att göra ett accelerationstest med en av ledarna, från 0-100 på fyra sekunder, där skotern stegrade, det var inte heller fel och den där förmiddagen med skoteråkning, det var utan tvekan veckans höjdpunkt och inte nog med det så vann leksand också andra mötet med Tingsryd och var plötsligt klara för direktkval i bäst av 7 mot Modo.

Där såg resan ut att ta slut när Modo enkelt vann match 1 och 2 med 5-0 och 4-0, men sedan lyckades Leksand på något sätt reducera till 2-1 i matcher när Martin Grönberg avgjorde i sudden i match 3, efter att Alexander Ytterell till slut fått hål på Adam Reideborn någonstans i mitten av matchen.

Då väntade supporterresa upp till Leksand i match 4 och det var bland det roligaste och häftigaste jag har gjort. Vi åkte minibussar upp och väl på plats var det ett galet tryck där inne i arenan, wow säger jag bara och såhär lät det då.

Trycket blev inte mindre av att Leksand tog ledningen efter bara 59 sekunders spel och att Jon Knuts sedan ökade på till 2-0 i tredje perioden, trots att Modo dominerade spelet stort och bara öste på med skott mot Haukeland i kassen. I andra perioden var det bara spel mot ett mål och därför kändes det där 2-0-målet så skönt, vilken lättnad det blev! Modo reducerade till slut och de sista tio minuterna av matchen var en ren pärs och man ville bara att det skulle ta slut. Det gjorde det också till slut och då stod det fortfarande 2-1 på tavlan, vilket innebar att Leksand hade vunnit och nu hade 2-2 i matcher.

Modo mosade sedan Leksand i match 5, vann med 7-1, och återigen kändes det som att resan var på väg att ta slut, men återigen reste de sig, vann sjätte matchen med 5-4 och plötsligt hade allt kokats ner till en enda match, där allt skulle avgöras och där Modo hade en enorm press på sig och där Leksand hade allt att vinna. Modo dominerade och ägde matchen fullständigt och hade 3-1 på tavlan. Man vann skotten med 19-4 i andra perioden, samma sak i tredje. Ändå lyckades Leksand reducera med halva tredje kvar och mot slutet plockade Perra Haukeland, spelade sex mot fem och då vet vi alla hur det brukar gå, mål i öppen kasse för motståndarlaget, men inte den här gången. Istället gjorde Alexander Ytterell 3-3 och förlängning väntade och jag minns hur nervös jag var. Hjärtat slog så hårt att det nästan tog sig ut ur bröstet på mig. Jag minns att jag drack lite vatten i pausen inför förlängningen och sa till mig själv att "nu jävlar går vi ut och tar det här". Det gjorde vi också. rantakari tappade pucken på blå, Broc Montpetit snodde åt sig den, kom fri med Reideborn och halvt liggande i luften slog han in 4-3 för Leksand! Glädjen visste inga gränser och jag bara skrek rakt ut, men gladast av de alla var nog Kenneth Karlsson, som har blivit lite känd efter sitt glädjefnatt i direktsänd TV, här har ni det, ni bara måste se det här, det är lycka i dess renaste form.

Jag kunde knappt tro det var sant. Sagan var fullbordad och den fick ett lyckligt slut. Jag grät av lycka morgonen efter när jag vaknade och läste artiklar och såg en video från när laget landade i Borlänge och där hundratals fans hade samlats för att ta emot sina hjältar. Det var en ren saga och jag kommer alddrig att glömma den 1 april 2016 kl. 22:13. Det var då avgörandet kom och jag... nej, det finns inga ord som räcker till för att beskriva känslorna där och då. Det går inte att beskriva den resa som laget gjorde, från att ha legat sist i Allsvenskan, till SHL, på fyra månader. Wow, alltså, jag får gåshud bara jag tänker på det!

Vi var nu alltså inne i april, som återigen blev en ganska lugn månad, där jag nu hade kommit igång ordentligt med uppsatsen och där jag så smått kom igång med goalballen mot slutet av månaden, efter att helt ha tagit en paus från den i drygt en månad.

Maj kom och där flög jag till Berlin tillsammans med utvecklingslandslaget. Det var mitt andra internationella framträdande någonsin och vi spelade åtta matcher under helgen, mot Ungern, Qatar, Tyskland 1 och Tyskland 2. En väldigt bra och givande helg för min del, för det är precis sådant spel som jag behöver för att utvecklas. Varmt var det också i Tyskland då, men det var också varmt hemma och det blev flera soliga dagar ute på balkongen under månadens gång, mer och mer intensivt skrivande, fixande och slipande på uppsatsen, som till slut blev klar och skickades in och som jag tillhandahöll ett VG för, blev riktigt nöjd med deen.

Jag, Emma och Shep träffades på stan och fikade på en uteservering en solig dag, planerade för vår meeting i stugan tillsammans med kusinerna på mammas sida när maj övergick i juni. Mitt sommarlov hade börjat och meetingen i stugan blev väldigt lyckad. Vi spelade kubb, grillade och bara umgicks, innan Shep och Schulle skulle ut och åka igen, den här gången för att jobba i Fiskebäckskil över sommaren.

Jag och Julian var ledare under Sportis camp i Mjölby och visade goalball i en veckas tid och precis som vanligt tyckte barnen att det var superkul.

Det var ungefär samtidigt som vi hastigt och lustigt blev kattägare igen. Det var inget vi hade planerat, men Lindas sambo hade två katter med sitt ex och nu ville exet göra sig av med den kvarvarande katten, eftersom att han hade börjat kissa inne. Lindas sambo ville inte ta bort honom, men Linda är alergisk och vägrade ha katten hemma hos sig. Därför frågade hon om inte vi kunde ta hand om honom och det kunde vi. Stackarn kände sig nog inte så glad när han först kom hit, jamade konstant till kl. 04:00 första natten han var här. Jag skulle upp sex dagen efter och var inte jätteimponerad av honom där och då, men han anpassade sig ganska snabbt och nu är han världens mest sociala katt som kan ligga i knät i flera timmar och som jamar missnöjt om ingen har kelat med honom på fem minuter. Han ska alltid vara med och älskar att ligga under täcket eller uppepå benen/magen när man ska sova. Ett riktigt charmtroll är han.

Kusin tog också studenten i samma veva, jag konstaterade att det var sex år sedan min egen student, jag fyllde år, vi åt glass i Bergs slussar och det var midsommar.

Där tror jag nog att vi bryter för nu. Det här blev längre än jag trodde och har ni orkat läsa hela vägen hit så ska ni ha en stor eloge!
Vi tar resten av året i nästa inlägg istället...
Tills dess hoppas jag att ert 2017 har börjat bra!


Kommentarer
Postat av: Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet

Låter som ett bra år! :)

2017-01-03 @ 16:20:51
URL: http://sofiawerlin.se/
Postat av: Carolina Thoor

Mycket som hände ju! Härligt med ett sådant år :D

Sv; jag började på det nya jobbet igår, så nu har jag arbetat där i två dagar. Går inskolning hela veckan och andra veckan också :)
Jag slutade på mitt arbeta fredagen den 30/12 och började på det nya den 2/1. Med en helgs mellanrum. Vilket jag valde helt själv! :)

Låter bra det. Precis så firade jag min jul också!

Nej, det är i och för sig sant. Ibland lyssnar man bara om och om igen på alla låtar man har på sin spotify. Men det sållas bort då jag läser böcker därför tänker jag aldrig på poddar ^^, jag är min egna podd, hihi!

Gott nytt år och god fortsättning, svarar jag då! :D

2017-01-03 @ 17:37:07
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Therese

Låter som ett bra år :D

Svar: Tack vad kul att det uppskattas :) Jag försöker göra så som jag själv uppskattar i bloggar jag gillar att läsa :)

Ja det är jag med, blir lättare med tiden, det betvivlar jag inte :)

2017-01-03 @ 18:16:43
URL: http://Misstossequeen.se
Postat av: Dan

Vilket år du haft.
Mycket som hänt läser jag :)
Att Leksand gick opp förstår jag är en av de större händelserna ;)

Det kan jag tänka mig :)
Förstår verkligen inte hur julen kommer att bli med folk man saknar sen..
Men som sagt nu är nu, njut av nuet. :)

Njae är massor av godis kvar här. Men det gör inget, det står sig ju ;) Men ja.. varför gör man så mycket? :P

Jaha mumsigt det med :D

Rätt lugn start på året :P
En del jobb.
Hur har du haft det i början på året? Lugnt och skönt?:)

2017-01-03 @ 18:29:30
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Låter överlag som ett bra år för dig :D

2017-01-03 @ 20:03:35
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: NICOLE

Ja det hinns med en hel del under ett år :) Gott nytt år igen! Jag tror 2017 kommer med riktigt bra grejer alltså :D
SV: Ja det var veerkligen lugnt och inget direkt nyårsfirande utan mer en fredagskväll... haha! Så nästa år byter vi nog sällskapet lite mot människor som är mer likasinnade :) Tycker det ska vara lite festligt i alla fall på nyår. Sen behöver det inte vara något storslaget men att bara sitta är ju inte så kul :(
Erat firande lät mysigt, det hände något i alla fall:) Jo jag har testat lurarna och de håller absolut måttet!
Ja du får testa receptet :D Gott och mäktigt, perfekt :)

2017-01-03 @ 21:20:16
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Jessica Högberg

Bra start på förra året, hoppas detta blir minst lika bra!

2017-01-03 @ 22:33:09
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: sara

Du hann med en hel del du förra året, kul! Hoppas du fått en bra start på nya året :)

2017-01-04 @ 10:19:35
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Frida

Det ser verkligen ut som att det har hänt en hel del! :) Jag kanske skulle försöka ta tag i min årsresumé också. :) Ska bara få tiden till att räcka till med datorn.

Det har bara varit lugna kvällar för mig, somnar på soffan innan jag har hunnit lägga mig där vissa dagar. :)
Min tredagars ledighet var över innan den ens hade hunnit börja kändes det som. Sen att det är två veckor till nästa långledigt på tre dagar, men bara 57 dagar kvar till 3 veckors semester då :)

2017-01-04 @ 11:52:15
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Sandra

Du har verkligen hunnit med mycket under förra året :D
Sv: jo men mitt år har börjat bra. Har jobbat för det mesta dock men snart är det ledigt igen och då ska jag passa på att umgås med kompisar osv :) allt bra med dig?

2017-01-04 @ 16:33:24
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: cassandra gigel

sv; ja det blev den, lika mysig som alltid ;) Härligt!
haha ja tiden går för fort!

2017-01-04 @ 19:44:50
URL: http://cassandras.se/
Postat av: Jessica

Håller med & kul med en resumé :)

Det var 2,5 dl mjölk och 2 msk chiafrön :)

2017-01-04 @ 22:49:52
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Therese Bjärstig

Onekligen låter ditt 2016 mycket bra, kanske svårt att toppa 2017 men hoppas det blir minst lika bra! God fortsättning!

2017-01-05 @ 10:00:51
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Erika

Det verkar som ditt 2016 var bra och jag önskar dig ett fint 2017 :)

sv: klapparna i julklappsspelet var väl helt okej, brukar mest vara roliga saker för vår del ;)

2017-01-05 @ 12:31:12
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Kattis

Det var ett händelserikt första halvår får man säga!😀 så mysigt att ni kunde ge lilla missen ett hem också!!

2017-01-05 @ 12:46:47
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: jag ska jobba på det men det kommer säkert ta lite tid :)

Jobbet går oftast bra med knät, ridningen är däremot lite värre. Jag får ont efteråt och så men jag skiter i det för ridningen betyder så mycket för mig och det är den smärtan som jag kommer ha i hela mitt liv så det spelar inte så stor roll.

naw, tack :)

2017-01-05 @ 21:46:14
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Ida

Hoppas du får en fin fredag :)

2017-01-06 @ 10:56:17
URL: http://nouw.com/iidaeiinarsson
Postat av: my

Vad roligt att läsa! Hoppas du får ett lika händelserikt 2017 :D

2017-01-08 @ 12:01:39
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Jennysen

Ojoj! Det var en uförlig tillbakablick :D

Sv:Ja, det blev den. Riktigt lyckat nyår :D
Japp, som typ varje år... :P

2017-01-11 @ 19:44:43
Postat av: NICOLE

SV: Vi stannar över helgen så det är en kortvisit, men såå välbehövligt och såå härligt :) Är tacksam över den här resan, som var en julklapp från Henrik:)
Jo alltså men jag menar att man ju kan fixa det lite festligt i alla fall för att det var nyår :) Lite rolig dukning, eller något för att lägga manken till. Så nästa år får jag stå för firandet så det blir något ;) Finns det kvar skumtomtar? ;D

2017-01-13 @ 21:58:58
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: