Flytten

Tid: 23:14:27
Datum: 2017-07-05
Kategori: Allmänt

I helgen var jag en sväng i stugan, innan jag på kvällen packade och fixade det sista innan själva flytten i måndags. Jag tyckte inte att jag hade så mycket kvar, men det är mer än man tror att fixa sådär innan man ska flytta, så 00:30 var jag till slut klar med allt, utom städningen, för dammsugarmunstycket gick sönder när jag höll på att dammsuga, så det blev inget av med det.

i måndags vankades det då som sagt flytt för hela slanten.

Jag kände mig lite förkyld och jävlig på morgonkvisten, så Julian och jag tränade ingenting då. Vi hämtade bara nycklarna till lägenheten och sedan fick mormor dem när jag var på väg hem, för hon skulle dit lite innan oss och börja diska lite osv.

Mamma och pappa kom förbi med bilen och så körde vi några kartonger, så att mormor och mamma skulle ha något att göra när jag, pappa och Shep åkte till Ikea och köpte säng och soffa.

Jag hade tre presentkort där som jag fick när jag fyllde, plus att jag fick 20% på bäddmadrassen om jag var Ikea familymedlem, så det blev lite billigare än vad jag hade räknat med och det är ju alltid positivt.

Sedan drog vi tillbaka till nya lägenheten, mötte upp Julian och sedan fick han och jag kämpa och slita med att få upp både sängen och soffan för alla trappor, men efter mycket blod, svett och tårar var dem äntligen uppe och då åkte vi tillbaka till gamla lägenheten för att bära flyttlådor. Hela vardagsrummet var typ fullt med lådor, väskor och möbler som skulle flyttas med. Ett rent kaos var det, men till slut var allt instuvat och klart i kärran och sedan var det bara en etapp kvar, att bära upp allt till nya lägenheten.

Det var inga problem, men nu började dock folk bli hungriga, så när pappa åkte och lämnade tillbaka kärran köpte han med sig pizza. Vi tog alltså ett litet matbreak innan vi fortsatte skruva säng, soffa och hylla. Sängen och soffan gick bra, men hyllan ville inte sammarbeta, så när klockan närmade sig 22:30 gav vi upp för dagen. En väldigt lång, men bra dag och jag blir så glad över att jag har den släkt och familj som jag har. De ställer upp, hjälper till, finns där och är bara allmänt bäst. Alla hjälper till och gör vad de kan på sitt sätt och det är så fint. Jag blir alldeles varm i kroppen.

Igår mådde jag ännu sämre än i måndags. Den långa flyttdagen tog nog ordentligt på min redan inte helt friska kropp. Egentligen skulle jag ha åkt till Norrköping och pratat goalball och parasport, men jag kände mig inte alls bra där på morgonen, så det blev inget. Istället sov jag till nästan 11:30 och efter det kändes det lite bättre, men jag var fortfarande väldigt låg och var på dåligt humör. Lite mat och kaffe fick dock skutan på rätt körl igen, med andra ord kändes det lite bättre efteråt och jag, mamma, pappa och Emma tog ytterligare en vända till nya lägenheten, där vi packade upp lite mer, satte ihop det sista på hyllan, satte upp lampor och gardiner och så fikade vi så klart i solen på balkongen.

Jag tror det kommer bli skitbra på lite längre sikt, men just nu känns det mest konstigt. Vi har ju ändå nästan bott här i tre år, men nu är det över. Jagg ska dock vara kvar här den här veckan också, för att vara kattvakt när Jennifer är i Spanien. Sedan ska jag vara i stugan hela nästa vecka och då får Linda vara kattvakt tills Jennifer kommer hem och sedan är jag done i den här lägenheten, vilket som sagt känns väldigt konstigt, men jag tror ändå att det kommer bli skitbra och det är nog det bästa för alla parter ur ett längre perspektiv, även om det just nu känns väldigt vemodigt. Det känns liksom inte verkligt, det har inte sjunkit in än, att jag faktiskt inte kommer bo här mer, det här är inte mitt hem längre, även om jag så klart kommer vara välkommen att hälsa på. Well, jag tror som sagt att det kommer bli jättebra på sikt, nya lägenheten känns bra och jag tror att jag kommer trivas bra där!

Jag avslutar med att bli lite centimental och nostalgisk, för det här var nog det sista inlägget skrivet i den här lägenheten. Det första inlägget minns jag också. Det var ganska tidig morgon, vi hade inte hunnit packa upp allt, TV-hyllan låg i delar på vardagsrumsgolvet, jag satt i soffan och tittade ut i köket och funderade på hur vi skulle ha soffan och TV-hyllan, om det skulle stå som det gjorde då, eller om vi skulle vända på det. Det blev som det stod då kan jag nu avslöja, såhär nästan tre år senare. Det är många minnen härifrån och jag kommer att sakna den här lägenheten, men nu vänder vi sida i livets bok och ett nytt kapitel ska precis ta sin början... häng med mig på det!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Kände också lite vemod att lämna min gamla lägenhet men nu när jag bott i min nya lägenhet i snart 3 veckor så stormtrivs jag och det tror jag att du också kommer att göra :D ge det lite tid bara!

Sv: jaha, det kanske var den parfymen jag köpte. Kom inte ihåg exakt vad den hette men var en relativt ny doft :) okej då förstår jag. Måste kännas lite tungt så här i början men det kommer bli bättre :)

2017-07-06 @ 10:42:34
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Sarah

Hoppas att du trivs efter flytten :)
Krya på dej :)

2017-07-06 @ 17:01:50
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Jessica

Haha, ibland verkar kroppen behöva extra mycket sömn :)
Jag tycker det funkade jättebra, perfekt när man inte har någon bil :)

2017-07-06 @ 22:39:42
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Dan Thor

Ja livet är ju som en bok, fyllt med alla sorters olika kapitel och genrer..

Låter som mycket bra presenter du fick =)

Vad köpte du för möbler på Ikea då? :)
Alltså vilka modeller menar jag nu :P

Fortfarande dålig, ha fått en oerhörd halsbränna/sura uppstötningar reflex på hur dåligt jag mått, så jag har beställt omeprazol som kommer imorgon och som jag hoppas att ska råda bot på mitt inre.. som är i kaos :/

Vad var du för sjuk där då? Krya, hoppas du mår bättre nu :)

2017-07-06 @ 22:47:00
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Linda

Spännande med flytten :-D

Sv: Jo, glass är inte så billigt här i Tyskland heller längre :p

2017-07-07 @ 08:39:39
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Jessica Högberg

Oj sp roligt med ny lägenhet, vart flyttar du?

2017-07-07 @ 10:32:00
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Erika

Själva flyttningen är alltid jobbig, skönt när man kommit i ordning sen :)

sv. Kokostoppar för mig är sådana som är gjorda i princip på bara kokos, haha :) Sådana här: https://www.ica.se/recept/kokostoppar-714039/

Sådana med skum i och choklad utanpå säger jag/vi gräddbullar till ^^

2017-07-07 @ 19:14:21
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Jenny

Låter som du haft att göra men att det ändå flutit på :)

Sv: Ja, midsommar (eller andra högtider för den delen) behöver absolut inte betyda fest. Men kan vara trevligt att umgås i alla fall.
Ja, biljetten jag köpte var den näst dyraste tror jag (om man inte skulle ha VIP typ), men jag fick ju en del betalt av min bror :)

2017-07-07 @ 20:35:42
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Carolina Thoor

Spännande med en flytt. Riktigt mysigt måste jag få säga då jag nyligen har flyttat - men som du säger är det väldigt vemodigt med nya rutiner och att bo i en röra i någon månad. Men det kommer att gå bra!
En fråga, flyttade du ensam? :)

Sv; nej, hos oss var det faktiskt tvärtom. Det var verkligen svinkallt hos oss i tisdags! Killen stod och meckade med bilen i MÖSSA!! Men det var iallafall skönt att vara ledig :D

Hm.. Funderat på det, men tror nog inte det :)

2017-07-07 @ 22:51:15
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

Så kul med flytt! :) i början kan det vara jobbigt men man får alltid lite bättre ordning sen

2017-07-08 @ 00:20:43
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: NICOLE

ja det kommer verkligen mycket mer än vad man tror när det gäller flytt! Ojoj sådan tid det tar! Men skönt när det är gjort och man är på plats i det nya sen :D Och pizza är ju obligatoriskt vid flytt ;) SV: så gott :d det ska jag äta ikväll med!

2017-07-08 @ 19:43:26
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: sara

Spännande med nytt och hoppas du känner dig helt frisk nu! :)

2017-07-08 @ 20:59:24
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Louise

Hoppas du trivs bra i ditt nya hem 😊

2017-07-08 @ 21:10:19
URL: http://nouw.com/louiseelinore
Postat av: Kattis

Förstår att det känns både vemodigt och lite overkligt med en så stor förändring men det låter samtidigt som du tagit rätt beslut.☺ Härligt att du har så många i närheten som kan hjälpa till med flytten, går lite smidigare då. Självklart hakar man på ditt nya kapitel i livet nu, ser fram emot första inlägget från nya lägenheten.

sv: Grekiskt kaffe är någonstans mot mitten av starkhetsskalan och sedan kan du få det med eller utan socker. Själv tar jag alltid en dubbel utan socker att smutta på!😀

Haha tänk att vi båda blivit så pass "gamla" att vi faktiskt kan säga "det var bättre förr" när vi pratar om glasspriserna!😛

2017-07-09 @ 09:24:14
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Frida

Tack så mycket för Grattis hälsningen :)

Det känns lite vemodigt när man flyttar, allt känns så konstigt i början. Jag hoppas att du kommer att trivas i nya lägenheten :)

2017-07-09 @ 09:27:10
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Kul med nytt :). Sen den obligatoriska flyttpizzan också ;). Perfekt flyttarmat :D

2017-07-09 @ 13:55:14
URL: http://www.saramadeleine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: