Landslagsläger, naprapatbesök, stipendium, skidåkning och fika

Tid: 16:21:09
Datum: 2017-03-09
Kategori: Goalball

För två veckor sedan hade vi årets andra landslagsläger i Malmö.

Efter ordentligt manfall p.g.a. sjukdom och studier så blev vi bara fem spelare under lägret, vilket kändes lite speciellt. Det var väldigt länge sedan vi var så få aktiva, men det innebar också att både jag och Albin fick mycket speltid under helgen.

Det blev en del matcher, men främst många olika övningar, bl.a. en övning där vi hade ett ofensivt och ett defensivt lag. Det defensiva laget skulle läsa vad det offensiva laget gjorde och byggde upp. Det offensiva laget skulle ha en plan för vad man skulle bygga upp, vad man skulle göra och hur man skulle öppna en lucka. Första steget med kommunikation, d.v.s. att backarna fick prata med varandra. Steg två var att göra det utan att prata med varandra, alltså att kunna läsa varandra så bra att man ser och observerar vad den andre backen gör, utan att prata med varandra.

Det var väldigt svårt och det var extremt tydligt att det är något som både jag och Albin måste jobba mer på här hemma.

En annan övning vi gjorde var att spela två mot två och där det gällde att hålla emot och inte släppa in något mål på så lång tid som möjligt. Vi körde också samma grej, fast på tid, fyra minuter/omgång.

Vi avslutade båda dagarna med en straffturnering, där alla möter alla. Man skjuter tre straffar var och ser vem som vinner. Vinst ger tre poäng, oavgjort en poäng.

Jag vann mot albin båda dagarna, spelade oavgjort mot åkerberg båda dagarna och förlorade mot Fatmir och Stefan båda dagarna. Väldigt jämnt med andra ord.

När vi ändå är inne på träning så har jag nu äntligen varit hos naprapaten med mina ben och fått en möjlig förklaring till varför det bränner och gör sådär ont när jag springer, som jag har skrivit om flera gånger tidigare.

Jag fick börja med att dra storyn i all korthet och ge lite bakgrund och hur känslan är och vilka symtom jag känner av när jag springer.

Sedan fick jag göra några rörlighetstester, gå upp på tå, luta mig framåt, bakåt och åt sidorna, gå ner i en knäböj osv.

Därefter var det dags för själva behandlingen.

Han klämde längs mina ben och vader, märkte upp punkter där det gjorde ont, varefter han kavlade upp ärmarna och körde hårt, vred, bände och tryckte hit och dit på både rygg, höftböjare/sätesmuskulatur, ben, axlar och hela kittet. Till slut fick jag akupunktur och elbehandling och så ska jag dit om två veckor igen.

Vad smärtan och mina problem beror på är troligtvis att jag är lite sned i ryggen. det blev ganska synbart när jag låg på mage där på behandlingsbänken. När ryggen är sned blir ena sidan mer belastad än den andra och det har troligtvis byggts upp under en längre tid och så har det blivit som något slags inflamation eller liknande i muskelfästena till den inre delen av vadmuskeln på båda benen och det är därför det gör ont när jag springer.

Skönt att iaf få en förklaring på vad det kan bero på och att det inte bara är en mental grej för att jag avskyr löpning, utan att det faktiskt är något som inte är som det ska.

Efteråt gjorde det helvetiskt ont i vaderna, mest p.g.a. linementet som låg över de små nålhålen på benen. Jag blev dessutom alldeles dåsig och gick därför och lade mig för natten redan kl. 17:30 igår. det ni. Somnade inte direkt, men halvsov sådär lite fram och tillbaka till kl. 21 och därefter sov jag som en stock hela natten. Skönt!

Backar vi bandet någon dag bakåt så var jag på parasport Östergötlands årsmöte i tisdags, där jag mottog ett stipendium på 1 500kr ur Felix minnesfond, ett bidrag som är mer än välkommet och som jag tackar ödmjukast för!

Backar vi bandet ytterligare en vecka så var det skidåkning i yxbacken utanför Norrköping förra tisdagen. Eftersom det inte blir någon skidresa till Idre för min del i år så fick jag passa på när tillfälle gavs. tyvärr var det typ sex-sju grader och småregnigt ute, så backarna blev väldigt smöriga. Dessutom var stora backen avstängd, så vi fick nöja oss med familjebacken. Det var väl sådär. den var väldigt kort, smal och det var mycket stakning fram tills det började luta på, men det var iaf kul att få åka litegrann!

Hoppar vi fram en dag så var jag och fikade med en vän förra onsdagen. Det var första gången på hur länge som helst som jag var ute och fikade. Förr hände det ganska ofta, men numera fikar jag oftast hemma. Omväxling förgyller dock och det var väldigt trevligt får jag säga.

Hoppar vi slutligen fram drygt en vecka så körde jag ett galet intervallpass på cykel idag. Man cyklar med medelmåttigt motstånd i 30 sekunder. Därefter ökar man både motstånd och intensitet i 20 sekunder, ökar sedan ytterligare och maxar i 10 sekunder. Det gör man om fem gånger. Sedan är det aktiv vila i en minut och sedan kör man samma sak igen. Man kör fem block kan man säga, så det blir som 5x5. Testa gärna! Det var blodsmak i munnen efter det idag kan jag lova...

Kommentarer
Postat av: Jessica

Ja, men visst gör det :)

2017-03-09 @ 17:31:39
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Erika

Stort grattis till Stipendiet :)

2017-03-09 @ 19:10:13
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

Men du det är du ändå väl värd :D

2017-03-09 @ 20:44:37
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Dan

Hoppas inte Nano vinner.
Tror Jon Henrik vinner på att det är en låt man röstar på när det väl gäller, kanske ingen man lyssnar på 100 gånger på spotify på :P

Tränar du något när han är sjuk? eller väntar du på han då?=)

Hur ser helgen ut då? hur ska du följa melodifestivalsfinalen? :) ses ni ett gäng eller är du hemma? :)

2017-03-09 @ 22:15:19
URL: http://Http://animalcity.blogg.se
Postat av: Frida

Jag hade nog dött om jag hade försökt mig på det där med cykeln alltså. Intervaller har aldrig varit min grej alltså. ;)

Ja idag har vi haft bättre väder, några droppar regn men det var inget att klaga på. Vi har haft sol mestadels av dagen faktiskt och runt 28 grader varmt :)

2017-03-10 @ 01:39:04
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Sandra

Kul med landslagsläger :)

Sv: ja det är väldigt skönt att ha lite fixat. Det har ju ändå gått halva graviditeten så nu är det inte så stor risk för missfall ^^

2017-03-10 @ 14:09:18
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Tråkigt när folk är sjuka men lägret lät mysigt i alla fall.
Alltid trevligt att få veta vad som felar!

2017-03-11 @ 00:57:04
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: sara

Kul med landslagsläger :)

Svar: Vi ska flytta till ett kedjehus här i närheten så vi får ett extra sovrum :)

2017-03-11 @ 09:51:38
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Linda

åh så roligt :-)

2017-03-13 @ 08:18:48
Postat av: Carolina Thoor

Kul att ni var så få, så att man fick mer tid på plan. Och skönt att du har varit hos naprapaten! :)

Sv; nej, det är det verkligen inte. Det är riktigt hemskt! Men tack, det är mycket bättre idag :)

Då är vi två som har mycket i mars. Både flytt för min del, åt höger och vänster känns det som, även heltidsarbete på mitt jobb samt att jag ska hinna handla in saker och ting till lägenheten osv. Mycket att göra och även en utomlandsresa på G! :D

2017-03-13 @ 09:58:36
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Kattis

Så skoj med både läger och stipendium!!😀 Skönt dessutom att få hjälp med ryggen när den är sne, förstår att du blev både dåsig och fick ont efteråt om du gått länge med snebelastning, hoppas det blir bättre nu efter behandlingarna!☺

sv: jadu bra fråga. Tror att en del i det är att många hotell helt enkelt inte investerat i bäddmadrasser och därför blir sängarna hårdare men kan säkert också finnas nåt samband med värmen!☺

2017-03-13 @ 14:45:01
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Grattis till ditt stipendium! Kul!

2017-03-13 @ 17:30:35
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Jenny

Spännande med naprapatbesöket :D Och grattis till stipendiet :)

Sv: Nej, jag förstår, menmen. Alla definierar vi date olika ;)

2017-03-14 @ 23:59:06
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Är 100% med dig där, jag tål inte machokulturen och funkar i princip alltid bättre med andra kvinnor än män.

2017-03-15 @ 21:04:19
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: My

Grattis till stipendiumet :D

2017-03-19 @ 17:00:29
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: