Landslagsläger med blandat resultat

Tid: 12:52:29
Datum: 2017-05-22
Kategori: Goalball

Det händer mycket nu i maj. Först var det SM i goalball 2017, sedan andra omgången av Sverigeserien 2017 och så hade vi landslagsläger nu i helgen som var. Det var alltså tredje helgen i rad som det var tävling/läger.

lägret hölls som vanligt numera i Malmö och sådan tur var så var det inte lika varmt under helgen som det var dagarna innan, då det plötsligt slog om till värsta högsommarvärmen. Vi hade 26 grader i torsdags och 27 i fredags. Behöver jag ens säga att det blev en hel del tid ute på balkongen då? I torsdags planerade jag t.o.m. hela min dag, jag kokade två extra ägg på morgonen som jag skulle ha i min kycklingsallad senare på dagen, fixade en islatte och ställde in i kylen, åkte och tränade, kom hem, fixade kycklingsalladen med kyckling, pasta, ägg, melon, salladsmix, tomater, paprika och fetaost, åt den ute på balkongen, drack min islatte där ute, solade en stund, åkte och tränade igen och avslutade dagen med att se hockeyn, då kvartsfinal mot Schweiz, där Tre kronor vann med 3-1. Sedan slog man Finland i semin med 4-1 och så gick man hela vägen igår när Kanada besegrades för första gången någonsin i en VM-final, efter att Bäckis och kung Henrik blivit matchhjältar. Tyvärr lyckades jag med att somna inför förlängningen, så jag missade det. Vilken tabbe... ;)

Hursomhelst, lägret i helgen var både upp och ner skulle man kunna säga.

Lördagen var ganska svajig, med både bra och mindre bra prestationer från min sida.

Vi inledde med en miniturnering med tre lag. Där fic jag inte riktigt till det och blev mer träffad än träffade bollen, jag reagerade snarare än agerade.

Innan lunch spelade vi en fullängdsmatch och där är jag betydligt mer nöjd med min insats. Spelade mest center där och tycker det kändes relativt stabilt och bra, även om jag kanske blev räddad av mina backar ibland, men det är ju samtidigt det som är grejen med det här försvarssystemet som vi använder oss av, att backarna ska täcka upp mer för centern så att tvåor och fyror inte blir lika sårbara. Vi försöker med samma system här hemma, men det sitter definitivt inte lika bra där.

Efter lunch blev det en ny miniturnering och det var nog dagens sämsta. Fick inte alls till det och släppte in flera billiga mål på skott som jag absolut inte ska släppa in. Huvuduppgiften var, precis som i förmiddagens miniturnering, att vara bättre än spelaren mittemot och reflektera över vem man har lättast resp. svårast för att ha mittemot och varför det är så. Här kunde jag inte alls fokusera på den biten, utan kände mig alldeles för trött och jag själv blev istället min största fiende, d.v.s. att jag fick kämpa mer med att täcka min zon och ta de bollar jag skulle ta istället för att spela tillsammans med mina lagkamrater och fokusera på uppgiften. det var inte bara jag som kände så ska tilläggas, men bra var det definitivt inte.

Går vi över till söndagen så var det ett helt annat spel från min sida och jag fick mycket beröm när vi hade kortare individuella samtal senare under dagen. Förbundskaptenerna gick t.o.m. så långt som att säga att de nog aldrig har sett mig spela så bra som jag gjorde här.

Vi inledde dagen med ytterligare en miniturnering, vilken vi vann. Det var jag, Nisse och Åkerberg. noterbart är att det var exakt samma lag som i miniturneringen efter lunch på lördagen, där vi istället kom sist och inte alls spelade som ett lag. Det gjorde vi verkligen nu.

Jag försökte mentalt att hitta den där känslan som jag har haft på några träningar här hemma, när jag och Julian har kört defensiv nötning. Det lyckades jag med, samtidigt som jag använde den energi jag fick i början av första matchen i miniturneringen till att boosta mig själv med självförtroende och det syntes verkligen. Vi vann de båda matcherna med 5-1 och 4-2. Jag var visserligen inblandad i alla tre mål, men till skillnad från lördagen kunde hela laget släppa det och gå vidare. Åke drog ett tungt lass där och var hela tiden inne och påpekade att vi fortfarande ledde när vi hade släppt in en boll och att vi inte behövde bomba framåt för att leda med två-tre mål igen, det räcker att leda med en boll, då är det fortfarande motståndarna som måste jaga. vi jobbade dessutom väldigt bra tillsammans, alla tre var närvarande och fokuserade här och nu. Jag och Åke bytte mycket backar, dels för att förvirra motståndarna och förstöra deras taktik, dels för att ha mig mittemot Dzenan eller albin och Åke mittemot Fatmir och Jimmy, just därför att jag har lättare att konttrollera Albin och Dzenan jämfört med Fatmir och Jimmy. De båda sistnämnda är absolut världsklass och där är inte jag riktigt. Jimmy och Fatmir är dessutom offensiva hot, medan både Albin och Dzenan är mer defensivt inriktade, precis som jag är. Jag kommer aldrig bli någon skytt på den nivån. Min uppgift ska vara att stänga min zon och det gjorde jag här. Ett exempel var när Fatmir sköt en perfekt femma ute på min stolpe när jag var back. Under lördagen släppte jag in precis en sådan boll. Här blockade jag ut den, baam rakt ut.

Vi avslutade helgen med ännu en fullängdsmatch, där jag fick göra ett inhopp och stängde även där min zon helt och hållet. Det är precis så jag måste spela för att kunna bli uttagen på fem-sex spelare i truppen. Tyvärr är min nivå fortfarande alldeles för ojämn. Jag kan göra gryma inhopp, som här i sista matchen, men jag kan blanda det med dåliga insatser där jag släpper rena skitmål, som under lördagen. Det gör att det blir en liten gambling från Florims håll, han vet inte om jag kommer göra en sådan där toppinsats eller en flopp om han skulle byta in mig i skarpt läge. Därför blev jag inte uttagen till men intercup, som spelas i Malmö nu i helgen, eller Traikai, där det är träningsturnering helgen efter.

uttagningen till Intercup baserades mycket på vad Florim observerade under SM och där höll jag inte riktigt på den nivån. Hade jag spelat som jag gjorde iigår där under SM, då hade uttagningen blivit betydlit svårare än vad den blev nu.

Traikaiuttagingen byggde på det här lägret och kanske hade jag haft en chans dit, en ganska god chans, men jag ska på anställningsintervju en av de dagarna, så jag hade ändå inte kunat vara med där, tyvärr.

I stort är jag dock riktigt nöjd med helgen och jag tar verkligen med mig känslan från igår och fortsätter att jobba vidare på den, för kan jag få upp min lägstanivå och spela så som jag gjorde igår, då kommer jag snart att bli uttagen, det är jag säker på!

Kommentarer
Postat av: Louise

De jag äter mest utav är blåbär och hallon men även banan och andra frukter med älskar frukt! :D Hade varit så coolt om det var sant! :)

2017-05-23 @ 19:56:42
URL: http://louiseelinore.se
Postat av: Carolina Thoor

Låter verkligen som en underbar torsdag med så hög värme ute samt att du åt middag bestående utav en god sallad ute på balkongen + drack en iskaffe. Det måste jag testa någon gång mer :D

Sv; ja, det förstår jag. Skönt att du själv är ledig, men som du säger är ingen annan det och det kan bli väldigt långtråkigt då andra gör något om dagarna och man för det mesta måste vänta in andra. Vet själv hur det var under förr förra sommaren + några månader in i hösten tills att jag fick mitt första jobb. Det var verkligen olidligt och var jämt rastlös medan andra arbetade och då de kom hem och var trötta var jag as taggad på att göra någonting xD

Nej, det förstår jag. Det är ingen kul att arbeta intensivt hela tiden :P

Okej, absolut :)

Jo tack, min vecka har börjat bra och har fortsatt idag även. Hoppas att din vecka också har börjat bra! :)

2017-05-23 @ 20:53:57
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Erika

Lät perfekt den där torsdagen :)

2017-05-23 @ 22:50:58
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Heléna

Nu blev jag riktigt sugen på kycklingsallad efter din beskrivning av din sallad! Hoppas att vädret blir underbart nu i helgen som kommer så du får möjlighet att njuta lite mer av det fina vädret den här helgen! Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på veckan! Kram

2017-05-23 @ 23:38:30
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Tackar så jättemycket :)
Verkligen.
Haft fullt upp hela dagen lång i stort sett :P

Ja men du målade upp en sån bild i ditt skrivande :P
Det är väl bara bra? :)

Jag jobbade hela helgen, men denna är jag ledig :D
Då får vi båda passa på att njuta?
Måtte det vara sommaren som är på ingång? :D

2017-05-24 @ 00:08:54
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: A M

Det är verkligen viktigt att spela som ett lag! Då vinner man ofta, man ska känna gemenskap och glädje! Det är något av det viktigaste!
sv: JA verkligen, jag älskar verkligen Helsingör! Så mysigt! Ja allt inom träningen kan ju tyvärr gå fel, man måste vara noga med minsta lilla!
Trevlig helg!

2017-05-24 @ 08:08:19
URL: http://alicemalmstrom.blogg.se/
Postat av: Linda

Lät som en perfekt dag :-)

2017-05-24 @ 09:21:39
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Kattis

Låter som en bra helg på det hela taget och härligt att spelet satt så bra på söndagen!:) I övrigt lät det riktigt härligt med sallad och latte på balkongen i solen...tänk om alla dagar kunde vara så! Här har du för övrigt en till som råkade somna ifrån förlängning och straffar!:P

sv: Hehe jupp, i augusti bär det av till Kefalonia igen...vi kunde inte hålla oss borta!:P
Förstår att du längtar till lite fler i familjen har semester, alltid roligare att göra saker ihop!:)

2017-05-24 @ 11:25:08
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

Sv: jo men det är jag med på, ville ändå bara förklara då lusten till bloggen försvinner lite bland mina tankar. Men det kommer snart ut på bloggen då jag känner mig redo :)

2017-05-24 @ 21:03:38
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: NICOLE

Håller tummarna att det går bra, och ja det är riktigt härligt väder som varit. Vi har dock suttit inne och pluggat hela dagarna och missat solen..
SV: kul att du tycker det :) Det är fantastiskt att diska ;) Hehe. Har dock märkt att jag är rätt ensam om att gilla det så. Hoppas intervjun går och kännas bra, jag ska hålla tummarna!!

2017-05-24 @ 21:55:21
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Låter jättebra ju :D. Härligt :).
Kul för dig att ha ett mål :)

2017-05-25 @ 00:16:24
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Sandra - blivande mamma

Oj vad varmt ni haft det :O inte riktigt så varmt har det varit här i Sthlm men tillräckligt för att jag och min gravid mage skulle tycka det var jobbigt :p

Sv: ja det är helt underbart med detta väder! Åt min första middag ute på balkongen igår tillsammans med sambon. Passar på att njuta av denna balkong innan flyttlasset bär av! :)

2017-05-25 @ 09:37:17
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Frida

Nu är det riktigt varmt och skönt ute alltså :)

Måste ju ha namn på bilen. Jag har även döpt sambons bil, han heter Oscar. :)

Nu står det 3-3 i matcher. Den avgörande matchen är i natt så får vi se hur det går för dom då. Jag hoppas ju självklart att dom vinner! :)

2017-05-25 @ 11:05:44
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Carro

en intensiv maj verkar det som :D

2017-05-25 @ 12:09:43
URL: http://carro93.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: