Hissritualen

Tid: 08:25:21
Datum: 2017-10-25
Kategori: Allmänt

År 2010 började det cirkulera en koreansk sägen/historia på nätet om att man kan ta sig till en annan värld bara genom att åka hiss på ett speciellt sätt.

Jag lyssnade på Creepypoden och där tog de upp just detta, med anledning av ett mystiskt dödsfall på ett hotell i USA, där en ung kvinna, Elisa Lam, plötsligt försvann, men senare hittades i en av vattentankarna på taket. På övervakningsbilder från hissen ser man att hon är där inne i nästan två minuter, åker upp och ner, innan hon till slut försvinner ut ur hissen, för att aldrig synas till i livet igen. Polisen genomsökte hotellet med hundar, utan att hitta någonting, inte förrän man hittade henne i en av vattentankarna. Det avskrevs senare som en drunkningsolycka, men hur hon tog sig i tanken, som var drygt två meter hög, på egen hand, hur hon ens tog sig förbi de låsta dörrarna upp till taket och hur hon fick locket till tanken på plats, det kan man inte förklara.

Kanske genomförde hon något slags hissritual, kanske inte. Ritualen går i vilket fall till enligt följande:

Byggnaden måste ha minst tio våningar och du kan bara genomföra ritualen ensam.

Ta dig till byggnaden och gå in i hissen, ensam.
Tryck på fjärde våningen.
På fjärde våningen, stanna kvar i hissen och tryck på knappen till andra våningen.
På andra våningen, stanna kvar i hissen och tryck på knappen till sjätte våningen.
På sjätte våningen, stanna kvar i hissen och tryck på knappen till andra våningen.
På andra våningen, stanna kvar i hissen och tryck på knappen till tionde våningen.
På tionde våningen, stanna kvar i hissen och tryck på knappen till femte våningen.

Har du lyckats kommer en ung kvinna där att gå in i hissen. Titta inte på henne, tala inte med henne.
Tryck istället på knappen till första våningen. Åker hissen ner till första våningen, lämna hissen så snart dörrarna öppnas, vänd dig inte om och skynda därifrån. Om hissen istället börjar åka uppåt, mot tionde våningen, kan du tryggt åka vidare.

När du kommer upp till tionde våningen kan du välja på att gå ur hissen och inträda i "den andra världen", eller att stå kvar i hissen och bli kvar i den "vanliga världen".

Väljer du att kliva ur hissen kommer den unga kvinnan att fråga dig var du ska gå. Svara henne inte, gå bara ur hissen och se dig inte om.

Har du lyckats med ritualen kan du nu ha inträtt i den "andra världen". Det enda säkra tecknet på det är att den enda levande varelsen där är du själv. våningsplanet kommer att se nästan likadant ut som alla andra, med två undantag. Alla lampor är släkta och det enda som syns utanför fönstren är ett rött självlysande kors långt bort.

Vissa säger att tekniska prylar inte fungerar i den "andra världen", medan andra säger att de visst gör det. Svimmar du eller på annat sätt tappar medvetandet i den "andra världen" kommer du troligen att vakna upp i ditt eget hem. gå då grundligt igenom hemet, för det är möjligt att det inte är samma plats som du lämnade när du gav dig av för att utöva ritualen.

För att ta dig tillbaka från den "andra världen" kan du som sagt antingen stanna kvar i hissen uppe på våning tio, trycka på första våningen, åka ner igen, kliva ut så fort dörrarna öppnas, snabbt gå därifrån utan att vända dig om eller säga ett ord.

Gick du ur hissen på tionde våningen kan du bara ta dig tillbaka genom samma hiss som du kom dit i.

Det kan kännas svårt att komma ihåg vilken hiss det var du använde för att komma dit, men när du hittat rätt kommer det att kännas som att hissen kommer längre och längre bort från dig, ju närmre den du kommer. Väl inne i hissen måste du trycka på våningsplanen i samma följd som du gjorde för att komma till den "andra världen", alltså fyra, två, sex, två, tio och fem.

När du kommer till femte våningen trycker du på första våningen. då kommer hissen börja röra sig uppåt igen, mot tionde våningen. Då måste du trycka på vilken annan våning som helst som avbryter hissens resa till tionde våningen innan den har nått fram dit.

När du avbrutit resan upp till tionde våningen trycker du på första våningen igen. När du är nere tittar du noggrant så att allt ser ut som vanligt utanför hissen. Gör det inte det, gå absolut inte ut ur hissen. Stanna istället kvar och gör om samma resa igen.

Så, vad tror ni om det här? Fungerar det?
Jag är kluven får jag faktiskt erkänna. En del av mig säger att det ju inte kan funka, varför skulle det göra det liksom, men en annan del av mig fascineras väldigt mycket av sådant här, det finns så mycket vi inte vet och som vi inte har någon kontroll över, så egentligen, varför inte?

Vågar ni testa?
Jag tror nog inte att jag gör det. Kanske funkar d, kanske inte, men jag kan ju inte se hur det ser ut utanför hissen, så nja, jag är tveksam och lite skrämd måste jag erkänna att jag blir...

Kommentarer
Postat av: Tina

Sv: Vad kul att du tyckte om mitt inlägg! Jag tycker också de är kul att läsa sådana inlägg, lära känna personen bättre! :) Jaha, kul att du sett Kalmar hc! Ja de stämmer, dom ligger i hockeytvåan, dom ligger faktiskt etta i tabellen, så vi får hoppas de håller! Jag vill ju gärna att dom går upp till hockeyettan! Okej, men skönt att du tagit de bra med att ni skildes från varandra. De är lite som du säger, de är ju skönt att bo själv på ett sätt också! Låter som du hade de fantastisk i Jönköping då! Gott med restaurang besök :)Ja lugna helger, att ta sovmorgon och bara göra vad man vill och ta de som de kommer är det absolut bästa! Nej vad tråkigt att en ledsagare sagt nej! Vi får hålla tummarna på dom andra två då, har du någon favorit av dom två då? :) Ne de är klart du behöver ett antal timmar i veckan! Din förra ledsagare verkade verkligen vara toppen som ställde upp så mycket. Så vi hoppas du hittar en sån bra ledsagare till :)

Åh fy, vad läskigt detta lät. Jag vågar nog inte testa det faktiskt, de lät väldigt obehagligt!

Ha en fortsatt fin lill-lördag Johan :)

2017-10-25 @ 10:23:32
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Kattis

Hmmm jag tror inte att det funkar och inte för att jag inte tror på möjligheten med parallella världar utan för jag tror inte man tar sig dit med vilken hiss som helst i en byggnad med 10 våningar!😛 Men jag lovar att prova om jag har möjligheten framöver!

sv: Vi hade det ganska varmt under hela veckan, Dubrovnikborna sa att det var ovanligt varmt för denna tid på året. Vi har runt 25-26 grader varje dag!☺

Jag förstår hur du menar och jag tror att vi människor alltid varit väldigt bekväma av oss i grunden men vi har inte alltid haft möjligheten till den bekvämlighet vi har idag. Men tror att vår grundläggande bekvämlighet är en av drivkrafterna som fört utvecklingen framåt, allt ska vara så enkelt som möjligt!😉

Nope än har vi inte fått svar på labbproverna.

2017-10-25 @ 10:57:59
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Linda

Wow, jag älskar creepypodden. Annars är favoriterna Wahlgren & Wistam, sååå härliga!!

Sv: Hm, jag tror inte att mörkerrum används idag. Jag vet att klassen under oss inte fick göra det.. Synd, speciellt med tanke gällande fotografins-historia, men även för att det är både kul, häftigt och svårt :)

2017-10-25 @ 14:04:46
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Dan Thor

Kvinnan i hissen måste ju ha blivit utsatt för något? Ett mord? Eller så? Någon måste ha fört in henne i tanken?
Visst jag vill tro på att landet Narnia finns och att man kan komma dit? ;) men ja jag tror inte kvinnan kom ut ur hissen och
in i tanken?

I helgen som var så var jag ledig. Njöt och hade det skönt mest. Träffade vänner och familj. Jag jobbar på söndag. 20 års kalas på lördag och ut och äta på fredag med jobbet.

Ally bra med dig annars? Slipper du höstförkylningar och allt sånt? Jag är på väg att bli förkyld igen.. :/

2017-10-25 @ 14:34:50
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Har ingen aning men det är väldigt filosofiskt i alla fall :)

2017-10-25 @ 20:07:24
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Anonym

Har också hört om det fallet och jag fattar inte alls ;)

2017-10-25 @ 21:13:08
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Alice

Uh, det där är inget jag skulle testa.

Sv. MJ påminner också om min barndom men han betyder inget direkt, Eller vad man ska säga.
Hehe kommer inte ihåg mitt svar, det var något om hockey :p
Jobbigt med förkylning, skönt det är bättre. Haft ont i halsen till och från, men förkylningen bryter aldrig riktigt ut. Så håller det på vecka efter vecka, tills dunderförkylningen kommer.
Ska jag vara ärlig vet jag inte hur jag mår :) det är konstigt. Känner så mycket, samtidigt känner jag så lite. Är mest trött och mitt behov av att bara vara själv är extremt. Har inte känt något som helst behov av att träffa vänner på flera veckor, jag har ibland inte ens svarat på sms för jag vill bara stänga in mig. Min kropp och organ verkar leva sitt egna liv. Åkt in på akuten för långvarig hjärtklappning, legat uppkopplad med EKG och fått veta att jag har extra hjärtslag som ska utredas, och nu Sitter jag förövrigt med min 6e urinvägsinfektion på ett år, och jag kan inte minnas jag haft det särskilt många gånger under min barndom. Sedan mjälten som ständigt gör sig påmind. Ibland känns det som jag bara inbillar mig allt detta....men tankarna snurrar, om jag säger så :) vissa dagar är jag gladare, andra kan jag bli irriterad för minsta lilla. Ska livet vara såhär? Haha! :D

2017-10-25 @ 21:40:58
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Jessica

Nä men eller hur ;)

Ja, man får hålla tummarna :) Här har vi då börjat få snö, så nu känns det som vinter på riktigt haha :)

2017-10-27 @ 15:35:32
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Jenny

Åh herregud, hur ska man ens komma ihåg det där? :P Ska INTE testa :P

Sv: Haha. Jag är glad att den gick över fort. Har liiite nästäppa fortfarande, men inget jag inte överlever :)

2017-10-27 @ 22:55:29
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Frida

Åh men vad Spännande! Hade vi haft en byggnad med mer än tio våningar här i min lilla håla så hade jag helt klart prövat bara för att jag är nyfiken på om det verkligen funkar!
Idag får det nog bli vila för min del, jag ska kolla på speedway och ligga på soffan hela morgonen :)

2017-10-28 @ 08:57:07
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Carolina Thoor

Jag som inte ens vågar köra Svarta Madam eller liknande ska absolut inte göra sådant här. På sånt här är jag troende, även fast det här kan vara rena bullshiten ^^, men man kan aldrig veta och som du säger är det saker som vi inte har kontroll över eller ens fått bevis om. Men undra vad som händer om man inte ignorerar den här unga kvinnan??..

Sv; haha jaså? Vad fyndigt. Ja, den låten är bra. Orginalet alltså, inte mixen. Inte lyssnat på den ^^,

Oj.. Kanske Chris. Han är så otroligt begåvad, men man vet faktiskt aldrig ^^, du då?

Ja, absolut. Skönt att det gick bra :)

Hm.. Ja, otäckt som det än är. Men jag tycker heller inte att det stämmer :P

Jadå.. Det är en betydligt bra fråga haha ^^,

2017-10-28 @ 14:40:31
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Jag tror inte på det men skulle inte våga prova... kluvet!

2017-10-29 @ 09:11:37
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Louise

Det är nästan så att jag vill testa det där!!! ;D haha

SV: skönt att du verkar må bättre! Själv mår jag bättre än på länge nu faktiskt efter att jag fått antibiotika mot allt! :D

2017-10-29 @ 11:07:24
URL: http://louiseelinore.com
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Ärligt talat så är det väldigt slirigt med måendet just nu. Har hänt mycket det senaste, och gammalt sitter fortfarande kvar och gör sig påmint. Ena dagen kan jag känna mig ensammast i världen, och andra dagen är jag så överväldigad av kärleken omkring mig att jag knappt vet hur jag ska bete mig. Jag hoppas att jag kommer mer till ro snart. Hur mår du själv?

2017-10-29 @ 23:36:44
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Ellen Gräntz

Åh jisses, blev helt snurrig av att läsa detta haha.

2017-11-06 @ 21:30:23
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: