Inget EM den här gången heller och första veckan på nya jobbet

Tid: 20:27:15
Datum: 2017-09-05
Kategori: Goalball

Det fortsätter att hända mycket saker i mitt liv, dagarna är långa och bloggen har helt enkelt prioriterats längre ner nu på senaste. Dels är det allt nytt med jobbet och därmed också helt nya dagsrutiner, men dels föredrar jag numer att lägga mig i soffan eller i ett varmt bad och lyssna på några poddar om jag får tid över. Jämför det med tidigare, då jag satt vid datorn, satt mer vid datorn och satt ännu lite mer vid datorn när jag fick tid till det. Hade jag inte tid till det, då såg jag till att skapa mig tid för det. Det var extremt sällsynt att jag inte slog på datorn alls under en hel dag, men numera händer det ganska ofta.

Jag har helt enkelt andra fritidsintressen nu jämfört med för något år sedan. Jag lovar dock att inte sluta blogga helt, men jag hoppas att ni står ut med att uppdateringen blir väldigt sporadisk här på bloggen.

i helgeen hade vi hursomhelst det sista landslagslägret innan EM i Finland om bara några veckor.

Egentligen skulle två av mig, Albin, Olof och Dzenan sollats bort efter förra lägret som vi hade i början av augusti och de sista två skulle göra upp om den där sista platsen i EM-truppen nu under det här lägret.

Florim blev dock så imponerad av min insats under senaste lägret, så han valde att ta med tre av oss till det här lägret, istället för två.

Det var ett läger som sedan genomfördes i Trelleborg.

Varför vi var i trelleborg beror på att hallen där har gummigolv, ett golv som är mer likt det som är på EM i Finland och därför ville vi så klart träna på det, för att få träningen så realistisk och matchlik som möjligt. bollen beter sig ju nämligen lite olika och det går lite olika fort beroende på vilken typ av golv det är och när vi fick möjliheten att träna på det här golvet så var det inget snack om saken att vi skulle vara där istället för i Malmö, där vi annars brukar vara.

Lägret i sig var i vilket fall återigen ett bra läger för min del, kanske mitt näst bästa någonsin. Jag höll kanske inte en genomgående lika hög nivå som på förra lägret, men det är fortfarande solklart att jag både har höjt min högsta och lägstanivå väldigt mycket. Startsträckan som jag tidigare har behövt för att komma in i det högre tempot finns inte heller där längre och det är också väldigt positivt. Dock är det fortfarande så att jag dippar ibland och även om de där dipparna inte är lika långa eller djupa som tidigare så kan det ändå slinka in ett skitmål där och det har vi inte råd med på den här nivån.

Därför blir det inget EM för mig den här gången heller.

Sista platsen i truppen tog istället Olof. Det var jämnt mellan honom och Dzenan, väldigt jämnt.

I stort var det väldigt länge sedan det var såhär jämnt och en såhär hög intern kamp om platserna i truppen. Det har inte varit så tufft någon gång under mina sju år i landslaget och det är givetvis kul att det är så hög konkurrens. Samtidigt är det tråkigt att jag återigen hamnar utanför truppen, trots att flera äldre spelare har lagt skorna på hyllan efter Rio förra året. Jag har nu som sagt varit med i landslaget i sju år och ännu inte blivit uttagen till ett enda mästerskap. Samtidigt har Nisse börjat spela goalball 2012, två år efter att jag kom in i landslaget. Han kom in i landslaget 2014 och var senare samma år med i sitt första mästerskap och var inte minst med i Rio förra året. Samma sak är det med Olof. han började spela goalball 2014, kom in i landslaget nu efter Rio och är redan uttagen till sitt första mästerskap. Det känns lite tufft och jobbigt måste jag säga...

Drygt en vecka har jag också jobbat nu, eller ja, arbetstränat nu då, om vi ska var petiga. jag har inte fått några hjälpmedel heller, men Leif Sundin från synlaget i Uppsala, som hjälper till med just hjälpmedelsbiten, var iaf på besök förra onsdagen och vi pratade kring troliga hjälpmedel och så. han kommer imorgon igen, då för att visa olika typer av scanners för att se vad som kan vara tänkbart och vad jag kan ha störst nytta av. Nuförtiden finns det ju betydligt fler scanners än flatscanners, som det var under min skoltid. Det finns små portabla varianter och inte minst appar i telefonen, som tydligen ska scanna och läsa upp text väldigt bra.

Annars har jag varit med på styrelsemöte, möte med syncentralen om hur vi ska jobba tillsammans och möte med representanter från både SRF och syncentralen ang. Östgötaklubbarna, där barn och unga träffas och genomför olika aktiviteter. Vi har även fikat en hel del och idag blev det en hel inköpsdag, där vi åkte till både Elgiganten och Mediamarkt för att kolla på och köpa dator åt både mig och maria. Sedan åkte vi till ikea och köpte ett par tavlor till mitt kontor och lite blommor till kansliet. Jag tror det kommer bli skitbra, både på kansliet och mitt kontor!

Långa dagar har det som sagt också blivit, även om jag kanske inte har gjort sådär överdrivet mycket. i grunden går jag nu efter marias tider, eftersom att hon i huvudsak kommer vara mitt arbetsbiträde. Hon jobbar halvtid på distriktet och halvtid för SRF Norrköping. Hon är i Linköping och jobbar för distriktet måndag, onsdag och fredag. Det betyde att jag också jobbar måndag, onsdag och fredag just nu, bortsett från den här veckan, då det blir måndag, tisdag och onsdag, eftersom vi körde inköpsdagen idag. Sedan är jag ledig torsdag och fredag den här veckan. Det är med andra ord ganska fria arbetstider och sedan när jag blir anställd "på riktigt", då blir det också oreglerad arbetstid, vilket blir väldigt skönt.

Nu i början är det väldigt mycket att ta in och jag är skittrött när jag kommer hem på eftermidagarna, även om jag som sagt inte gör så mycket. Trots det blir det mycket nytt, nya rutiner, nya uppgifter, ny information osv. så det tar väldigt mycket kraft och energi ändå. Därför har träningen kanske inte riktigt heller blivit vad den borde under de här veckorna.

Förra veckan var jag bara inne och körde ett intervallpass själv och så hade vi ett defensivt nötningspass, det var allt innan helgens läger.

Den här veckan körde jag och Avalon vårt första pass tillsammans igår, inan jobbet, kl. 06:45, och så hade vi offensiv nötning senare på kvällen.

Idag har jag riktigt välförtjänt vila efter helgen och gårdagens båda pass och imorgon blir det inte heller någon träning, för då ska jag iväg till Norrköping och föreläsa efter jobbet. Sedan är det dubbla pass på torsdag, styrka på fredag och så ett pass lördag eller söndag. Därefter åker jag på utbildning måndagg och tisdag nästa vecka och så rullar det på. Så nog händer det grejer alltid, men jag hoppas i vilket fall att ni har det bra, för det har faktiskt jag, även om det så klart känns lite tomt utan julian. Det är drygt en vecka sedan han flyttade nu, men jag tror fortfarande inte riktigt att det har sjunkit in. Det har ju varit så mycket annat nytt nu, så träningsrutinerna hade ändå rubbats, även om han hade varit kvar. Så det dröjer kanske ett tag till innan det sjunker in på riktigt...

Kommentarer
Postat av: Emelie Andersson

sv: ja det är helt sjukt om man tänker på det ;)

2017-09-07 @ 21:59:54
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Jennysen

Det där med tidsbrist känner jag igen. Priot är helt klart flyttat.
Synd med EM, men så är det ibland.
Gissar att även jag kommer vara slutkörd när jag börjar nya jobbet nästa vecka...

Sv: Ja, jag har ju bara dragit ut på det att gå dit :)
Hoppas det snart löser sig för dig med allt :)

2017-09-07 @ 22:52:59
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Dan Thor

Bra inställning där. Det är en sund inställning ;)
Jag själv är inte heller lika mycket på bloggen längre.. bloggar inte om allt som förr.. det dyker upp något inlägg här och där. Ibland kanske flera om dagen, ibland ett i månaden.
Likadant med Instagram osv.. Youtube önskar jag att jag hade mera ork till. Men just nu försöker jag bara skaffa fler följare där. Men det går sakta men säkert.
När jag är inne i jobbet nu igen, så har all energi gått dit typ. Efter jag var sjuk, det tar ju tid att komma tillbaka, även om jag gått upp några kilo i vikt osv.
Dessutom suger nattpass mer energi, så behöver ta tillvara på det jag har :)

Ja underbart att jag kan dricka kaffe igen, det som räddar mina nätter på jobbet, det är så gott just då och så mysigt. Haha.

Så då blir det ju lite av en trygghet då? att ni känner varandra? :)

Om du jobbar "oreglerad arbetstid". Hur mycket jobb osv innebär det? :)

Tråkigt att det inte blir EM, men du kommer igen!

2017-09-07 @ 23:48:12
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag känner också igen tidsbristen, gahh! man önskar att man hade några fler timmar på dygnet! :/

2017-09-08 @ 08:44:23
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Carolina Thoor

Härligt att du arbetstränar. Jag hoppas innerligt att det går bra! Jag kan också gärna göra annat än att sitta fast klistrad vid en dator vilket jag inte anser som något konstigt egentligen! :)

Sv; jo, men så är det ju verkligen. Man kan få en massa annan god glass till hälften så billigt som B&J.

Ja, det är verkligen ingen vidare att inte kunna sova under natten och sen ska upp tidigt. Inge roligt alls ^^,

Jo tack, jag har det bara bra. Hoppas att du också har det bra, Johan! :)

2017-09-08 @ 18:14:07
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Anonym

Man ändras ju med åren och så även prioriteringna. Själv prioriterar jag att sova istället för att blogga. Så därför blir min blogg lidande.
Kursen var riktigt bra, den heter "leda mig själv och andra".

2017-09-09 @ 07:37:04
Postat av: Frida

Tydligen så blev jag anonym, jag har skrivit kommentaren med kursen och prioriteringar.

2017-09-09 @ 07:37:50
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Kattis

Låter som det flyter på ganska bra för din del nu ändå. Självklart trist att det inte blir något EM men låter som jobbet innebär en hel del roligt framöver. Förstår att du är trött på eftermiddagarna, aldrig lätt att hitta nya rutiner och ta in så mycket nya intryck samtidigt. Hoppas du får välförtjänt vila i helgen!☺

sv: Tackar som frågar!☺ Förkylningen är mycket bättre nu, är bara lite envist slem som håller sig kvar och orsakar hosta ibland. Min förhoppning är att kunna dra av ett första träningspass nu i helgen på över två veckor!☺

2017-09-09 @ 10:26:40
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: sara

Tidsbristen känner jag igen här hemma också kan jag säga! Men det är ju så kul att gå tillbaka i sitt arkiv här på bloggen och kolla vad man gjort så jag försöker få tid att skriva ihop några rader varje vecka! :)

Trist att det inte blev något EM! :(

Hoppas du haft en härlig lördag! :) KRAM!

2017-09-09 @ 20:46:53
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Carro

förstår att bloggen inte alltid prioriteras, känner samma här. Ibland finns tiden och orken där men oftast inte.. hoppas det går bra med jobbet :)

2017-09-10 @ 16:19:01
URL: http://carro93.se/
Postat av: Sofie

Så himla tråkigt det inte blir något EM:( Även jobbigt det där med tidsbrist, men somsagt det gäller att prioritera rätt! Hoppas du har en fin söndag! :)

2017-09-10 @ 18:07:47
URL: http://nouw.com/jjohanssonsofie/
Postat av: Sandra

Tråkigt att du inte kom med i truppen i år heller men bra jobbat ändå :D
Sv: jo det är mycket nu med lillen. Han har blivit extra mammig men det är vanligt nu eftersom han är i sin första utvecklingsfas med massvis av nya intryck :) läkaren sa inte så mycket faktiskt men vi har bytt till en vattenbaserade D-droppar och ser en liten förbättring men vissa dagar har han fortfarande jätteont i magen. Man känner sig så maktlös när de får så ont!

2017-09-13 @ 11:29:23
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Förstår hur du känner, det är ju ofta sådär tyvärr, även att man inte är sjuk. Hoppas det känns bättre snart!

2017-09-13 @ 16:47:01
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Beklagar att du inte fick en plat men väl kämpat verkligen!
Nytt jobb, detta har jag missat... vad, var??
Hoppas allt är bra med ny lägenhet, assistans, jobb...
Kram!

2017-09-16 @ 17:24:43
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: