Nocco Hallon/citron vs Nocco Persika och en stekhet sommar!

Tid: 21:18:03
Datum: 2018-08-01
Kategori: Allmänt

Nu var det återigen länge sedan jag skrev och det böjar bli tjatigt att jag börjar nästan varje inlägg med de orden, men nu är snart mitt livs första "riktiga" semester över och vilken semester det har varit!

Jag var ju orolig för att sommaren skulle ha passerat när det var så extremt varmt redan i maj, men så blev det inte. Istället har värmen bara fortsatt och med undantag för några dagar där runt midsommar så har det varit 25-30 grader i nästan tre månader, vissa dagar t.o.m. ännu varmare än så, för någon vecka sedan hade vi flera dagar i rad när termometern visade 32-33 grader. Någon dag var det helt galna 36! Det är helt sanslöst, men jag tror bara det här är början på hur det kommer bli i framtiden. Varje sommar kanske inte kommer bli såhär varm, men jag tror definitivt att det kommer bli vanligare och då ligger Sverige inte så bra till. Vi är inte rustade för detta och alla bränder som härgar runtom i landet är väldigt otäcka, samtidigt som regn behövs för både bönderna och deras jordbruk, men även för alla stackars djur som går ute i den här hettan.

I stugan har vi som ni vet egen brygga och i den sjön brukar det kunna bli upp mot 25 grader om det är en varm sommar. Nu är det 30 grader, alltså rena Medelhavet! Jag har nog aldrig badat såhär mycket som jag har gjort nu i sommar, det går att ligga i hur länge som helst och det är bara skönt. Då ska ni dessutom veta att jag normalt sett är en riktig badkruka nuförtiden, så att jag säger det är verkligen något utöver det vanliga.

Så även om jag är en ren soldyrkare, älskar sol och värme, så tycker t.o.m. jag att det kan få regna ordentligt nu och även bli lite svalare. Det är nästan outhärdligt när man inte har någon ac inomhus och det varken finns någon svalka utomhus eller inomhus, det är liksom lika varmt oavsett var man befinner sig och temperaturen går ju knappt ens under 20 grader någon gång på hela dygnet. Har sovit med öppen balkongdörr flera nätter nu på slutet, men det gör ju knapt någon skillnad. Så läs noga nu, jag ber till vädergudarna om rejäla mängder regn nu snart!

På måndag börjar jag jobba efter fem veckors ledighet och på jobbet har vi åtminstone väldigt svalt inomhus, så det ska bli skönt och det ska faktiskt också bli kul att komma tillbaka till jobbet. Den här semestern lär jag dock aldrig glömma, den varmaste sommaren någonsin och nu till helgen läste jag att det kunde bli upp mot livsfarliga 50 grader i södra Europa. Då smälter nästan asfalten, klimatanläggningar slås ut, infrastrukturen slutar fungera och människor kommer att dö. Tänk er bara om det här är början på någon slags dystopi, där värmen inte försvinner, utan bara fortsätter och fortsätter. Då kommer vi alla gå under förr eller senare, för Sverige är inte byggt för de här höga temperaturerna...

Nu tror jag kanske inte att det kommer bli så den här gången, vi kommer nog att behålla våra årstider, det kommer bli kallt även denna vintern, men jag tror som sagt inte det är någon omöjlighet att det här blir normalt i framtiden...

När det är såhär varmt är det ju hursomhelst väldigt gott att ha något riktigt kallt att dricka, allra helst isvatten eller liknande. Det är dock inte det jag tänkte presentera nedan, utan något som visserligen kan vara kallt och väldigt gott ibland, men som absolut inte ersätter vatten på något sätt! Jag ger er nämligen en liten jämförelse av de båda Noccosorterna Hallon/citron och Persika som jag spelade in för ett tag sedan.

Gymgrossisten hade "bars mania" med upp till 50% på vissa sorrter, så det blev en rejäl beställning därifrån med flera olika sorters bars, Propud shakes, Gainomax och Nocco.

Jag var väldigt glad att mamma och pappa hjälpte mig att hämta ut paketen när de kom, så att jag slapp konka hem dem hela vägen från affären, för att det skulle bli tungt kunde jag gissa, men 19 resp. 12kg var mer än jag trodde att de skulle väga!

Nåväl, se videon nedan och berätta gärna vad ni tycker om de båda Noccosmakerna om ni har testat dem!


Kommentarer
Postat av: Carolina

Ja, men eller hur! Det har varit en helt galen semester och sommar med den här utomlandskänslan och värmen. Underbart samtidigt som det är rätt så himla för varmt för oss utan AC:n xD

Sv; ja, det har hänt mycket nu ja. Väldigt mycket! Japp, jag har kommit in på audionomprogrammet i Örebro, vilket ger blandade känslor. Fortfarande reserv i Stockholm och hoppas innerligt på att fortfarande få plugga här då det endast krävs 10 stycken som tackar nej :)
Men jag har även ansökt nytt jobb, fått jobbet, sagt upp mig från mitt nuvarande och ska börja en månad efter skolans start.. Så det känns även jobbigt att behöva meddela jobbet att jag inte kommer att komma.. :( sen är det förstås jobbigt, trotts att jag och N kommer att ses ständigt är det jobbigt att åter ha distansförhållande :(

Haha jag förstår att det kommer att vara en sommar att minnas för alltid och låter härligt att du har haft det så himla bra :)

Ja, jag kan tänka mig att en stuga har gjort att man kan tillsammans föra ihop alla släktskap. Så fint att ha en sån fin relation till sin släkt ändå :)

Tack, det hoppas jag också verkligen :) kram kram!

2018-08-04 @ 11:26:44
URL: http://knaset.com
Postat av: Jennifer

Helt galet denna värmen, men jag älskar den :D Hade gärna haft det så här året om :D

2018-08-04 @ 16:02:32
URL: http://missjennifer.se
Postat av: NICOLE

Nä tänk vilken sommar det blev :D fantastiskt, om man bortser från det du räknade upp i kommentaren och i inlägget :) SV: det låter skönt, att det ändå blir bra sen när jobbet och allt drar igång igen :)
Jag tror också vi har laddat batterierna mer än nog och kan klara av den långa vintern sen ;) Tack snälla det ska jag :D

2018-08-04 @ 18:29:36
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: Dan Thor

Jaså?:P Den var på radio när jag åkte färdtjänst inom jobbet i veckan :P
Och den låg på Spotify topp 50 i Sverige i över en månad efter Eurovision..det gjorde inte Nettas Toy ;)

Du vet väl att jorden och alla planeter där ute, kommer att brinna upp i slutändan..det kommer inte hålla i evigheter.. det kommer bli att om några kanske 100 tusen år att människan måste bosätta sig på en annan planet..annars kommer vi inte överleva.. då måste vi först finna liv på annan planet.. man hittade ju vatten på mars.. men liv har ju inte hittats än :)

Hur har du det då? snart nalkas ju hösten trott eller ej :)

2018-08-04 @ 21:23:43
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Linda

Gillar Nocco! Ja sikken värme vi haft!
Svar: Håller helt med dig!

2018-08-05 @ 11:31:34
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: sara

Ja denna värmen vi haft i några månader nu är ju helt galen, lite väl varmt tycker jag dom dagarna som är över 30 grader! Hoppas det går bra att börja jobba imorgon :)

2018-08-05 @ 20:48:34
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Linda

ja men verkligen! :) Viktigt att tänka innan man tar beslutet! :D
Min semester började idag faktiskt, så nu är det min tur! skönt med lite ny energi det behövs!!!
Blir två veckor i grekland snart för oss !! Min favorit är nocco päron!

2018-08-05 @ 21:49:30
URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros
Postat av: Sussi

Jag tror också att årstiderna förr eller senare kommer ändras. Det kommer bli varmare även på vintern. Men förhoppningsvis är det ganska långt fram i tiden. Skönt att ha ett sånt varmt och bra bad i närheten. Även jag har badat mer än jag brukar den här sommaren. Vissa dagar har man knappt kunnat göra något annat för att det varit så varmt..

Sv. Västervik har jag aldrig varit i. Kanske får bli ett kommande semestermål :)

2018-08-06 @ 22:41:25
URL: http://nouw.com/enkelthemma
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha vi får väl se :)
ja, jag börjar nu på måndag igen.

2018-08-09 @ 11:05:44
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Jessica Högberg

Ha ha, nä, vi är verkligen inte rustade för denna värme men jag har njutit... pustat... njutit och badat...
På måndag börjar min vardag med skola, en vecka och sen tar jag semester en vecka;)

2018-08-15 @ 10:22:48
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har inte smakat hallon/citron men jag har smakat persika. Den tycker jag är god. Men nu blev jag sugen på att testa den andra smaken. :)

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det har varit en hektisk sommar, med lite vila och mycket jobb. Jag hoppas att din sommar har varit underbar! :)

2018-08-20 @ 21:00:22
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Louise

Men åh nocco är bland mina favoritdrickor! Dock är min absoluta favorit nocco caribien tycker den är galet god!! 😃

2018-08-25 @ 21:29:01
URL: http://louiseelinore.com
Postat av: Jessica

Nu är jag tillbaka igen efter en liten bloggpaus, kika gärna in! :)

Kram


2018-08-26 @ 12:54:51
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Tessie - Fotograf

Bra video :) Fler såna!
Sv: Tack, jag fick ihop vernissagen men det var inte enkelt. Lite mer info om hur allt varit i mitt senaste rätt långa inlägg om du orkar läsa igenom det. Kram

2018-09-05 @ 07:57:16
URL: http://photobytessie.blogg.se
Postat av: Matilda Berlin

Gillade verkligen videon! SÅ kul att se vad du tyckte om dom =)

2018-11-22 @ 08:17:40
URL: http://matildaberlin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: