En ny materiell ögonsten!

Tid: 00:00:00
Datum: 2018-06-06
Kategori: Leksand

Jag_star_med_Alex_Friesens_matchanvända_troja_fran_säsongen_2017-18

Mitt senaste inköp kan nog mycket väl bli en ny materiell ögonsten!

För ett tag sedan auktionerade Leksand ut matchanvända tröjor från säsongen som var.
Auktionerna startade på 500kr och givetvis höll jag koll på dem och när upploppet väl närmade sig lade jag in en stöt.

Innan dess hade jag rangordnat alla tröjor i den ordning jag helst ville ha dem.
Vissa drog iväg som tusan i pris och givetvis var det flertalet av de tröjor även jag helst ville ha, typ mattias Ritola, Jon Knuts och Tobbe Fopp, men till slut lyckades jag ändå klicka hem en tröja som låg ganska högt på min lista, nämligen vår interna poängligavinnare, #23 Alex Friesen!

Tröjan ni ser på bilden är alltså matchanvänd av Friesen under slutdelen av säsongen som var.

Jag tänker inte avslöja vad jag fick betala för den, för det är inte relevant, men jag kan väl säga som så att en en replika med tryckt nummer och namn på kostar 899kr och med tanke på det så var det här klart värt, även om mamma och pappa höll på att få slag när jag berättade priset.

När vi ändå är inne på Leksand och hockey så tänkte jag att vi går igenom säsongen som var, från början till slut, men vi gör det inte i text, utan vi gör det med hjälp av de videos i ämnet jag har spelat in under säsongens gång. Då kanske det åtminstone blir lite mer attraktivt för er läsare än att bara se massa tråkig text om hockey som typ ingen av er ändå läser, alternativt så hoppar ni bara över allt.

Innan säsongen tyckte jag truppen såg intressant ut. Vi hade gjort oss av med "rätt" spelare och värvat intressant.

Trots ett väldigt intressant lagbygge och mängder av tyngd och erfarenhet inledde vi säsongen väldigt knackigt. 9 poäng på 9 matcher, tränarrokad och allmänt kaos gjorde att ledningen till slut agerade och man lyckades vända skutan. Segrarna och poängen började rulla in och runt jul hade vi klättrat hela vägen upp i serieledning. Trots det fanns det visst fog för oro när det återigen börjades få grus i maskineriet.

Vi lyckades dock återigen vända skutan och slutade till slut på en andraplats i grundserien, bakom suveränen Timrå. En Hockeyallsvensk final mellan just båda dessa väntade alltså och såhär snackade jag upp den.

När den Hockeyallsvenska finalen väl drog igång var det dock inget snack om saken. Timrå och kanske framförallt #54 jonathan Dahlén blev för bra för Leksand, som föll med 3-0 i matcher och därmed var det dags för repris på förra årets kkokande höjdpunkt i direktkvalet, nämnligen Daladerby i bäst av 7 mellan Leksand och Mora.

Tyvärr gick det inte som vi ville den här gången heller, även om det rent spelmässigt var betydligt jämnare i år jämfört med förra året och med lite mer marginaler och tur på vår sida hade det kunnat gå på ett helt annat sätt eller åtminstone gått till sex eller sju matcher. Nu vann Mora med 4-1 i matcher och Leksand spelar därmed kvar i Hockeyallsvenskan även nästa säsong.

Det har nu gått drygt två månader sedan kvalet avgjordes och det har hänt en hel del i truppen efter det. Vissa tunga tapp, typ Daniel Bertov till Rögle, Patrik Norén till Skellefteå, Anton Öhman till Malmö, Emil Bemström till Djurgården och Matt Carey till Karlskrona. Ändå är det betydligt fler glädjeämnen måste jag säga, för både Mattias Ritola, Oskar Lang och Johan Porsberger, plus hela fjärdekedjan med Martin Karlsson, Jon Knuts och tobbe Forsberg stannar i klubben. Dessutom har man värvat poängmaskiner från förra säsongen, exempelvis Trojas poängkung Tor Immo och Thomas Walkvae-Olsen som öste in poäng i Södertälje. Dessutom har vi fått in ordentlig tyngd och rutin på backsidan med Daniel Gunnarsson och Mattias Karlsson, båda från Karlskrona. Så jag tycker det ser intressant ut inför nästa säsong, men innan dess ska vi njuta av en förhoppningsvis fantastisk sommar med lika fint och underbart väder som det har varit nu under den senaste månaden!


Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Grattis till tröjan och 10 år!

2018-06-11 @ 13:02:41
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Linda

Kul med tröjan o grattis!!
Svar: Ja vi har verkligen haft en toppenresa, ja sol & bad är aldrig fel. Ja alla jag pratat med verkar blivit väldigt nöjda med Dubai. Så jag kan varmt rekommendera Dubai ett besök. Ja, gör det ge bloggen ett ordentligt ansiktslyft nu, när du ändå planerar att göra det.

2018-06-17 @ 17:57:54
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: Linda

åh vilken rolig idee :) Ja men se den, tycker den vekrligen är sevärd! :) Allt är bra med mig hoppas de är bra med dig också!

2018-06-17 @ 22:49:53
URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros
Postat av: My

Roligt att du lyckades köpa en tröja!!! Härligt många bra spelare stannar kvar i Leksand, bara att kriga igen nästa säsong!!!

2018-06-18 @ 10:34:20
URL: http://mynordqvist.se
Postat av: Dan Thor

Haha så kan det gå? :D

Jaså, men nu vill vi ju veta vad du gav för tröjan? :D Gick all inkomst från tröjan oavkortat till Leksand? :D

Alltså är tudelad om Israel, vissa bitar är bra, kacklandet stör jag mig på :P

Denna vecka med? Det har ju bara varit typ 16 grader idag? Igår regnade det hela dagen.. känns som värmen dragit iväg? När det var som varmast så visade det i långtidsprognosen att det skulle vara så varmt ända till över midsommar.. men nu känns det osäkert? ;P Blir väl som vanligt på midsommar? :P

2018-06-18 @ 17:57:54
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Miss Jennifer

Kul idè :D

2018-06-18 @ 20:15:20
URL: http://missjennifer.se
Postat av: NICOLE

Kul med lite hockey nu i fotbollstider ;) men jätteroligt att du lyckades få hem en :D SV: ja det var fantastiskt verkligen :) Förstår det, det går lite upp och ner och bloggen är ju inte det första som prioriteras såklart. Men kul om du fått lite ny inspiration och motivation nu!
Tack detsamma! =)

2018-06-18 @ 20:55:29
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: Carolina

Det finns även en gräns för min del då det kommer till shopping, men är det något man verkligen brinner för kan det vara värt det!!

Sv; nej, det är sant. Men just nu är det inte sådär varmt så att jag kan gärna ta mig iväg till Mallis faktiskt. Inga problem och speciellt då resan var hur billig som helst :D

Ja, värmen får gärna komma tillbaka och det kan gärna regna under nattetid. Svalka ned oss lite och så slipper vi allihopa regn. Skönt att du snart går på semester!

2018-06-18 @ 21:27:03
URL: http://knaset.com
Postat av: Maria

Mitt hockeylag som jag håller på det är HV71,det är det småländska i mig som talar där :) Kul att du fick matchtröjan och kan tänka mig att den kostade en slant :)

2018-06-18 @ 22:37:59
URL: http://gairamsbilder.blogg.se
Postat av: Louise

Kul att du vann och kunde köpa tröjan! :D

Sv: Ja fy inte värt att testa! :)

2018-06-19 @ 12:30:24
URL: http://louiseelinore.com
Postat av: Emelie Andersson

Så fint :)

2018-06-19 @ 22:38:54
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Sussi

Grattis till tröjan. Kul :)
Sv. Jodå, vi lyckades ta oss ur rummet med några minuter tillgodo. Superkul var det :)

2018-06-21 @ 01:08:21
URL: http://nouw.com/enkelthemma
Postat av: Frida

Ja det var skönt att Washington vann, men jag hade faktiskt velat se Fleury ta hem det för Vegas. :) Så nu väntar jag på att säsongen ska starta igen. Under tiden får det gå i speedway. :)

Va kul att du lyckades buda hem en tröja! Alltid roligt när man får tag i något som man verkligen vill ha:)

Vi trivs hur bra som helst faktiskt, det är tyst och lugnt. :)

2018-06-22 @ 10:25:06
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Jessica

Jag är ledig alla 5 veckor :)
Skönt, det är ju inte alls länge kvar! :D

2018-06-24 @ 23:18:42
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Tina

Sv: Ja de var toppen :) Ne guldbrölopp är inte ofta man får fira faktiskt :) Haha jadu, vet inte riktigt vad Pia-kakan innehåller, men de är typ som en sockerkaka fast den är kletigare och smakar godare haha :)Har varit från bloggen ett tag nu, men hoppas jag är tillbaka nu:) Stilig tröja även fast de inte är mitt lag, hoppas allt är bra med dig annars :) ha de!

2018-06-25 @ 15:40:16
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Sandra

Kul att få vinna en budgivning! 😊 Kan dock tänka mig att vissa tröjor sprang i väg i pris lite grann 😋 Vissa människor är ju beredda att betala vad som nästan.

Sv: ja jag brukar gå tillbaka i mina arkiv och läsa vad jag skrev då 😊 Nu för tiden blir det inte lika mycket bloggning, brinner inte för det på riktigt samma sätt som förut 😋

2018-06-28 @ 15:34:28
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se
Postat av: sara

Kul att du vann budgivningen :)

2018-07-03 @ 22:01:08
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Heléna

Så roligt att du fick tag på en av tröjorna iallafall och ibland måste det få kosta lite extra om det är någonting man verkligen vill ha!

Kram

2018-07-15 @ 12:30:28
URL: http://helna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: