Inget Ukraina och nytt veckoschema

Tid: 13:16:00
Datum: 2018-03-03
Kategori: Goalball

Som jag skrev för några inlägg sedan så vankades det träningsläger i Ukraina med landslaget.

Fem spelare var redan uttagna och klara innan Malmö open för några veckor sedan. De andra tre platserna skulle fördelas efter Malmö open och jag var ju en av fem spelare som slogs om de där tre sista platserna .

Beskedet blev att jag skulle få följa med på lägret, förvisso som reserv, efter att en av spelarna inte fick ledigt från jobbet, men ändå, jag skulle äntligen få lite payback för allt mitt slit under alla år och känslan när jag fick beskedet kan ni nog själva tänka er.

Jag har kämpat på och krigat i fem år sedan jag senast blev uttagen och gjorde min internationella landslagsdebut. Nu äntligen var det dags igen, men så blev det ändå tyvärr inte...

Jag är nämligen sjuk.

Är det inte typiskt?
När jag väl skulle få lite utdelning för allt slit under alla år och äntligen få följa med landslaget internationellt, ja, då blir jag naturligtvis sjuk...

En envis förkylning är det som sätter käppar i hjulen.

Det känns så orättvist. Här har jag som sagt kämpat och krigat på i alla år, sett spelare efter spelare börja spela goalball och gå om mig i utvecklingen, komma in i landslaget, gå förbi mig och ta plats i mästerskap framför mig, men jag har ändå fortsatt kämpa och kriga, trots dåliga förutsättningar och svagt motstånd. Jag har gjort mina pass, lagt upp träningsplaneringar med sykler av olika faser för att toppa formen, jag har skött min sömn och min kost, jag har offrat många fritidsaktiviteter, skidsemestrar, födelsedagsfiranden osv. allt för att en dag få min belöning och lite payback för allt slit.

Där var jag äntligen nu, efter fem år skulle jag till slut få åka med internationellt, även om det nu "bara" var ett träningsläger, men nej, då blir jag sjuk och kan ändå inte åka med. Det känns så orättvist, som att ödet inte vill att jag ska nå framgång...

Jag kommer komma tillbaka, jag kommer fortsätta kämpa och kriga för att en dag få min payback, precis som jag redan har gjort flertalet gånger, för är det något jag har blivit bra på genom åren så är det att låta motgångar bara rinna av och ändå fortsätta kriga vidare, men just nu känns det motigt...

Vi fortsätter dock ändå på träningsspåret, för nu är det också dags att sumera en hypertrofiperiod som har varit väldigt lång.

Jag inledde den i oktober och den har alltså varat under fyra månader.

Fyra månader skulle svart på vitt innebära i stort sätt 32 styrkepass, om vi förutsätter två styrkepass i veckan och att det är fyra veckor på en månad.

Så har det absolut inte varit.

12 styrkepass har det blivit sedan i oktober.

Det är alltså tre pass/månad och knappt ett pass/vecka.

Förvisso har det både varit jul och hela den biten, + att jag både har varit sjuk inte mindre än två gånger och att jag hade väldigt strul med ledsagare där i slutet av hösten och därför inte körde någon styrka alls på drygt en månad innan Nalin kom in i bilden, men volymen har absolut inte varit vad den borde.

Hösten var riktigt dålig ur styrkesynvinkeln och det har dessutom inte varit det lättaste att få ihop livspusslet sedan jag började jobba.

Innan dess var ju träningen min fasta punkt i vardagen, det var då jag kom ut och det var den som var vad jag utgick ifrån när jag planerade mina dagar, det var liksom den jag hängde upp min tillvaro kring. När jag började jobba blev jobbet istället den punkten och träningen kom mer i andra hand och det har varit svårare än vad jag trodde att inkludera både jobb och all träning i livspusslet.

Det är svårt att förklara, men jag känner inte riktigt att energin har funnits där till att träna så mycket som tidigare, även om jag bara jobbar halvtid. Allt tar mer energi när man inte ser, så är det bara, och ibland har jag därför istället valt att vila och ta hand om mig själv istället för att träna.

Mängden är inte alltid det viktigaste, kvaliteten på de pass man genomför är viktigare och därför har jag i stort snarare legat på 4-5 pass i veckan under de senaste månaderna istället för 6-8 pass, som det var tidigare.

Sedan Nalin kom in i bilden har jag börjat komma igång lite mer med styrkan igen, men det har snarare handlat om ett pass/veckan än två pass och jag känner inte att jag har gått framåt särskilt mycket.

Det är inte heller så konstigt. Volymen har varit alldeles för liten för det, ett pass/veckan är mycket bättre än inget, men när man har tränat under ett antal år, kroppen är van att träna och allt det där, då ger inte ett pass/veckan särskilt stor effekt mer än att i princip behålla den styrka jag redan har och det är också ungefär så det känns. Jag har inte gått framåt särskilt mycket, men jag har behållt den nivå jag hade innan.

Ska man se det svart på vitt så har jag väl höjt mig litegrann ändå, för när Nalin och jag började träna och jag inte hade styrketeränat alls på drygt en månad och när styrketräningen dessförinnan hade varit väldigt bristfällig månaderna innan det också, då fick jag sänka vikterna på ganska många övningar. De vikterna har jag mestadels kunnat höja nu igen. Det är bara chinsen som jag fortfarande inte är i närheten av vad jag klarade när jag och Julian tränade regelbundet. Troligtvis kan det bero på att jag har blivit tyngre, men jag har faktiskt inte vägt mig, så jag vet inte riktigt hur många kilon det kan handla om.

Nu kommer jag i vilket fall att gå in i en period av maxstyrka som kommer att vara i ungefär två månader. Därefter går jag in för att toppa mer inför VM, först med explosivitet och slutligen med snabbhet, så nu hoppas jag att kontinuiteten i träningen kan bli ännu bättre än vad den har varit tidigare. Jag ska även testa att lägga om min veckoplanering litegrann, för att lättare få in alla pass.

Tidigare har det sett ut såhär:

Måndag: Intervaller och goalvall
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka och goalball
Torsdag: Intervaller/löpning och goalball
Fredag: styrka
Lördag: Vila
Söndag: Intervaller/löpning

Nalin har dock svårt att komma ifrån på helgerna och om jag ska vara ärlig så har jag ofta varit trött och behövt vila både fredag och söndag efter jobb och träning måndag-torsdag, så nu ska jag testa att lägga om schemat lite så att det ser ut såhär:

Måndag: Intervaller och goalball
Tisdag: Styrka
Onsdag: Intevaller/löpning och goalball
Torsdag: Styrka och goalball
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Det är ett pass mindre än tidigare, men det är medvetet, eftersom att jag numera så gott som aldrig ändå kommer upp i åtta pass/vecka. Det har, som jag skrev tidigare, snarare fyra-fem pass/veckan, och därför tänker jag att det snarare är större chans att öka volymen med det här upplägget jämfört med det tidigare, även om det i faktiska tal är färre pass.

Nackdelen är att alla pass hamnar i samma block utan vila emellan, vilket gör att främst torsdagspassen kan bli väldigt jobbiga och motiga, men fördelen är att jag får in alla pass innan och efter jobbet, samtidigt som jag får vara ledig när jag också är ledig från jobbet, alltså fredag-söndag.

Jag vet inte hur det kommer fungera, men jag ska iaf testa och se om jag kan behålla kvaliteten i alla pass, för det är det som är det absolut viktigaste. Sedan får jag givetvis justera veckorna om det är tävling eller läger på helgerna, men det tar vi där och då.

Förresten, har ni inte redan gjort det, klicka på "gilla" i likeboxen för Facebook här nedan, då får ni följa mig och min väg mot världseliten i goalball.

Kommentarer
Postat av: Linda

Men nej vad synd! Tror dock att din tid kommer, keep on going!
Svar: Ja så roligt med listor ett enkelt sätt att lära känna bloggaren bakom skärmen lite mer. Ja kaffe är livets elixir,haha.

2018-03-03 @ 17:28:01
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: Carolina Thoor

Riktigt jäkla typiskt att bli sjuk då man har tillfälle för något stort och något man längtar till.. Krya på dig!

Sv; japp, det var jag som tipsade om till himlen och tillbaka. Och tipsar gärna om den här boken också :D riktigt bra!

Härligt att höra! Det enda jag vet om hockey är att det alltid går den 4 maj, på min brorsdotters mammas födelsedag. Minns att hon alltid var så ledsen att hennes pappa inte ägnade henne lika mycket tid som hockeyn :P

Hehe okej :)

Ja, jag är iallafall hemma den här helgen också, men annars mår jag bättre än jag gjort på länge. Men fortfarande inte bra...

2018-03-03 @ 17:40:28
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Miss Jennifer

Vad kul med träningsläger :D

2018-03-04 @ 00:18:48
URL: http://missjennifer.se
Postat av: Dan Thor

Så bara för du är förkyld får du inte åka? Med en förkylning så kan man bli frisk från en dag till en annan? :) så då hade du kunnat kurera dig typ första dagarna? :)
Var du hemma och sjuk från jobbet med? :(

Låter gott med tårta och kakor:D
Ätit några semlor i år? :)

Följde du Andra Chansen? ;) Mendez till final ju:D

Ja jag tror att Hästen vinner mot AIK, dem har ju spelat knackigt på slutet, alltså AIK..

Vad händer framöver då? :)

2018-03-04 @ 01:13:04
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Men fy så tråkigt!! Självklart är det "bara" att bryta ihop och komma igen men... TRÅKIGT!!

2018-03-04 @ 09:50:17
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Det är verkligen så fruktansvärt galet typiskt alltså!! Som du kämpat för att komma med... åå :(( Frustrationen.. SV jo min helg har varit jättebra :) ja nä det gick så himla bra ett tag för LHC men nu har de tappat mycket. Vi får se hur det blir =)
nä menade nog "vaa gjorde du" alltså att jag blev glad för att du blev uttagen. Och det var ju kul att du blev det :) sen var det ju tråkigt att sjukdomarna prickade in just då..

2018-03-04 @ 12:07:21
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: Sussi

Men nej, vilken otur. Verkligen taskig tajming att bli sjuk precis när du skulle få vara med precis där du vill vara. Det är bara att kämpa vidare för en ny chans Håller tummarna för att den chansen kommer komma snart..

2018-03-04 @ 14:41:08
URL: http://nouw.com/enkelthemma
Postat av: Linda

Svar: Ja superbra verkligen! Ah var det vad roligt, grattis! Nä förstår hur du tänker, men snart så..

2018-03-04 @ 17:56:16
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: emelie andersson

Lycka till med nya schemat :)

sv: ja jag är så himla nöjd :)

2018-03-05 @ 09:05:17
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Tina

Sv: Han fyllde 50 år i fredags, så vi firade honom på hans dag på en fin restaurang, har lagt ut del 1 om resan nu, kommer en del två med :) Ja visst är de härligt att åka iväg med släkten på en resa när någon fyller jämt! Skulle vilja åka till ett varmt land men många i släkten som inte riktigt tycker om att sola och bada haha :) Ja vi får hoppas hv kommer på en 6:e plats iallafall!
Ja kalmar hc vann mot bäcken, såååå jävlar viktigt!! Skrek som fasen i dublin, såg matcherna live på barometern! Så nu blir de kval mot 6 lag till hockeyettan, första matchen är Söndagen den 11/3! Hejja hejja!
Så typiskt att du blev sjuk :( Ledsen hörru!
Hoppas de nya schemat blir bättre, de lät bra!
Ha de bäst Johan!

2018-03-05 @ 15:14:53
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Louise

Sv: Jag tänkte lägga ut imorgon vad jag fick av min syster! ;)

Men åh va underbart med en resa det förtjänar du verkligen! :D

2018-03-07 @ 12:29:02
URL: http://louiseelinore.com
Postat av: NICOLE

SV: skönt att du också är påskledig :D såå härligt! Ja jag förstår , i perioder är det bara så. men kul att du skrivit nu igen =) . Hoppas solen hittar till er med snart då :D
haha ju du jäklar vilken liv i luckan det blev hemma när de gjorde sista målet med bara några sekunder kvar.. de kunde ju ha hängt i men så blev det inte =) men skönt med lite lugn nu kan jag tycka hehe. Å tack detsamma och ha en fin påskhelg!!

2018-03-29 @ 22:10:38
URL: http://nouw.com/nwistrand

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: