Lista - Såhär är jag

Tid: 10:33:00
Datum: 2018-03-08
Kategori: Allmänt

Äntligen är jag frisk från min förkylning igen och på lördag åker vi till Idre för en veckas skidåkning.

Innan dess har Motalas lokalförening sitt årsmöte idag, det tredje årsmötet den här veckan, och så ska vi träffa en kvinna från Vänsterpartiet imorgon för att prata kring handikappersättningen och regeringens förslag till att ersätta denna med en merkostnadsersättning. Hon var sjuk när vi hade vår egentliga träff kring ämnet, men ville gärna träffa oss ändå och självklart försöker vi ordna det då, för ju mer intresse politiker själva visar, desto bättre.

Det händer väldigt mycket just nu känner jag och återigen har bloggen blivit lite lidande. Nu fick jag ett oväntat hål idag, eftersom att min och Nalins träning blev insställd, så då passar jag på att slänga upp ett inlägg och vad passar då bättre än en hederlig klassisk lista!

Den här saxade jag från Nicole för snart ett år sedan, men den kan ändå vara kul att läsa, för listor är alltid uppskattat. Det tycker iaf jag och jag hoppas att ni håller med mig!

Har du något smeknamn?

I landslaget är jag "Jonny" för typ alla.
Det var Fatmir som myntade det, när vi satt och väntade på tåget hem från ett landslagsläger i Stockholm för flera år sedan, då började han sjunga på Kal P. dals gamla låt "Jonny vad gör du?". Efter det spred det sig och nu är jag "Jonny" för nästan alla i landslaget, framförallt för göteborgarna och Malmöfolket, flera andra goalballrelaterade människor och även ett fåtal utanför goalballen.

Annars har jag inga särskilda smeknamn, men när jag var mindre kallades jag allt från "Knot-Johan" till "Tofflan" och "Blinn-Anders", plus att jag och en kompis kallade varandra allt möjligt konstigt när vi var jättesmå, typ lågstadiet.

Har du något konstigt du alltid måste göra?

Allt är väl relativt, så det beror på vad som definieras som "konstigt", men jag räknar ofta saker och ting, exempelvis kör jag mixerhandtaget 120 gånger upp och ner när jag gör smoothie, håller knappen intryckt på lökdelaren i 20 sekunder innan jag kollar så allt har delats och vill gärna röra lika många varv medsols som motsols när jag rör eller vispar något. Dessutom räknar jag alltid antalet varv jag snurrar armar, handleder, fotleder och annat när det handlar om att värma upp inför match eller träning, men det är kanske inte lika "konstigt", för så gör ju många idrottare, som en psykologisk grej för att man tror att det ska ge tur eller gå bättre då.

Några lyxvanor?

Beror också på vad som definieras som "lyxvanor", men jag är i högsta grad en livsnjutare, så att dricka kaffe ute på balkongen en solig dag, det är definitivt lyx i vardagslyxtermer för min del, eller att unna sig en kaka till det där kaffet, smörja in fötter och händer med fot/handkräm, eller att ta ett extra långt bad med tända doftljus och det obligatoriska kaffet, alltid kaffe, en kall vinterdag, ja, listan kan göras lång när det gäller vardagslyx...

När ingen ser, vad gör du då?

haha, då sjunger eller låter jag väldigt mycket. Ofta när jag är ensam hemma sjunger jag med i låtarna jag lyssnar på,eller så kan jag göra improviserade sketcher/pjäser utifrån vad som helst i princip. Häromdagen snubblade jag exempelvis in på Titanic när jag höll på att diska. det var i havet, efter att fartyget har sjunkit och rose är på den där dörren och räddningsbåten kommer tillbaka och söker efter överlevande. Rose märker då att Jack är död. Det var han här med, men sedan blev Rose galen och det slutade med att hon dränkte sig själv, att Jack blev något slags mutant där nere i djupet och skulle ta med Rose till djävulen, men så framkom det att Rose var svensk. Jack hatade svenskar och vägrade då att ta med Rose ner till djävulen. Allt det var helt improviserat. Sådant kan jag roa mig med medan jag exempelvis diskar eller lagar mat.

Vad stör du dig på hos andra?

Folk som bara tänker på sig själva och som vägrar att se möjligheterna istället för hindren, som är trångsynta och liksom bara vill se den bild av en företeelse/problem som de själva har, men självklart också folk som ser ner på andra, sänker deras prestationer och tycker att de själva skulle kunnat göra det minst lika bra eller som menar att det de själva har gjort/gör, det slår allt.
Jag kan också irritera mig på folk som säger att de ska höra av sig eller lovar något, men sedan inte hör av sig eller där det "kommer något i vägen" så att det där utlovade inte blir av. Visst, självklart kan det hända någon gång, vi är inte mer än människor, men när det alltid "kommer något i vägen", då handlar det i min värld om en prioriteringsfråga. Så ja, det finns nog en del jag irriterar mig på hos andra :P haha

Vad är din sämsta sida?

Hm, den är svår, men jag skulle nog säga att det är att jag ibland har väldigt svårt att tänka utanför ramarna, att jag ofta tänker och gör saker enlit mina mönster och rutiner. Ett exempel var för ett tag sedan, när jag skulle göra något jättesimpelt, men lyckades inte. Då blev jag som handfallen, men när jag konsulterade Jennifer fixade hon det på två sekunder. det var superlätt, men jag såg inte hur jag skulle göra, så det är nog en av mina svagaste sidor iaf.

Vilken sida av sängen sover du på?

Nuförtiden har jag ju bara en 120-säng för mig själv, så jag sover nog lite här och var över hela sängen, men nattduksbordet står till vänster, så oftast börjar jag iaf med att ligga på den sidan.

Vad gillar du för filmer?

Jag tittar väldigt sällan på filmer, men måste jag välja så är det svenska filmer som gäller. Det är lättare att hänga med i dem och det får gärna vara deckare/thrillers/komedier, men som sagt, det blir väldigt lite film här.

Gråter du ofta?

Nej det skulle jag nog inte säga att jag gör, men jag tycker det är jätteviktigt att våga visa känslor och inte vara något stoneface som knyter näven och klarar av allting utan att visa några känslor alls. Nej, det är viktigt att visa hur man mår,, att våga gråta, våga visa sig svag, för det är oftast då vi stärks som allra mest. Kort sagt är den som gråter och visar känslor starkare än den som biter ihop och aldrig visar någonting i min värld.
Jag vet att det kan vara svårt för många att faktiskt våga visa hur man känner, det kan bero på uppväxt, uppfostran, tidigare erfarenheter, samhällets förväntningar etc. men det är isf viktigt att jobba med tycker jag, för det är en viktig del. Sedan har vissa närmre till känsloyttringar än vad andra har och som sagt, jag gråter inte särskilt ofta, men skulle jag känna att jag behöver det skulle jag inte bita ihop och hålla det inne, så kan vi sammanfatta det.

Vilken maträtt är din favorit?

Förr hade jag sagt pizza alla dagar i veckan, men numera är jag en sucker för någon form av kött, typ fläskfilé eller liknande, pressad/klyftpotatis och ädelostsås, åh, det är såå gott!

Finns det något du säger åt andra att göra, men inte gör själv?

Det finns det garanterat. Kommer inte på något konkret just nu, men jag tror det är väldigt få som lever exakt så som de lär.

Vad sjunger du när du står i duschen?

Haha, allt möjligt! Det beror lite på vilken låt jag har på hjärnan för tillfället, men olika typer av Leksandlåtar eller supporterramsor brukar ofta funka bra. Ibland har jag med min trådlösa högtalare in i badrummet och då sjunger jag med i det som spelas från min playlist.

Vad önskar du mest just nu?

Att snön smälter bort snart, att våren börjar visa sig, att det blir en varm och härlig sommar, att jag hade fler vänner att göra spontana saker med här i närheten och att Leksand går hela vägen upp i SHL nu när det drar ihop sig och allt ska avgöras. Först ska man slå Timrå i den Allsvenska finalen i bäst av fem och därefter väntar direktkval mot Karlskrona, som av allt att dömma blir sist i SHL.


Kommentarer
Postat av: Frida

Rolig lista! För mig så är inte det där med att räkna något konstigt i alla fall eftersom att jag ligger inne med samma grej själv. Jag räknar gärna det jag gör, när jag skär löken exempelvis så räknar jag så att båda halvorna blir delade i lika många delar. Samma när jag skivar färska champinjoner. ;)

Pittsburgh leder just nu metropolitan devision. Så det går ganska bra för dom. Tror dom har 13-14 matcher kvar innan det är dags för slutspel. Så dom kommer med största sannolikhet att gå vidare även i år. :) Vann senast i förrgår mot Philadelphia. :)

2018-03-09 @ 17:16:14
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: sara

Skönt att förkylningen är över och kul med skidresa :)

2018-03-10 @ 08:37:37
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Tessie -Fotograf

Sv; Tack fina du! Men den helgen var verkligen inte någon höjdare alls. Veckan har varit tuff med, men det är en dag i taget som gäller!
Sköt om dig! / Tessie

2018-03-15 @ 17:57:54
URL: http://photobytessie.blogg.se
Postat av: Jessica

Jahaa, haha! Ja, det hade ju kunnat vara det då, men inte de :)

2018-03-23 @ 17:58:50
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Linda

Tack detsamma!

2018-03-27 @ 20:12:34
URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros
Postat av: Carolina

Men åh så galet mysigt med skidåkning ju!! Nästan precis kommit tillbaka själv ifrån en veckas semester i Sälen och det har varit grymt mysigt :D

Sv; ja, det är det verkligen! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå an :)
Ja, härligt att du gillade listan! Jaså, okej. Trist att du inte känner något speciellt för påsken, men det gör väl inte jag heller direkt. Därför så tar jag mig även an ett arbetspass på påskaftonen :)

Skönt att du nu är frisk :)

Jo tack, allt är bara bra med mig. Oerhört trött bara. Hoppas att allt är bara bra med dig :)

2018-03-29 @ 17:00:15
URL: http://knaset.com
Postat av: Louise

Usch då va tråkigt att du var sjuk när ni skulle till Ukraina men det kanske kommer nått annat tillfälle! :) Jag hoppas du mår bättre nu!

Angående vad jag fick av min syster så var det två sminkväskor och en jätte söt tvål grej hehe!

Det blir inte jätte mycket firande i påsk heller mer än middag och sånt där men annars ser inte jag påsk som en så stor grej faktiskt :) Men va trevligt att du ska till din mor och far iallafall :) Kram

2018-03-29 @ 17:08:26
URL: http://louiseelinore.com/
Postat av: Dan Thor

Då måste du varit lika sjuk som jag i somras? :(
Men du mår bra nu?

Många semlor. Men ingen på fettisdagen i tisdags, konstigt nog :P
Det är ju två fettisdagar per år, du vet ;P

Hur känns det inför hockeyn då? :)

Jag har jobbat nätter och förlorat min farbror, hastigt och lustigt, så varit på en begravning.. mycket tankar och känslor i det senaste..

Jag älskar Benjamins låt.. den funkar på scenen i tävlingen, men sen lyssnar jag inte lika mycket i efterhand, då är Renaida och Margaret mer poppis :P

2018-03-29 @ 18:08:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Linda

Sjukdomar kommer alltid när man minst antar det och alltid olägligt :(
Svar: Ja, vi behöver verkligen vår nu! Allt är bara fint! Fortsätt kämpa på!

2018-03-30 @ 10:02:43
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: Miss Jennifer

Kul med skidresa :)

2018-03-30 @ 23:09:36
URL: http://missjennifer.se
Postat av: Sussi

Kul att läsa dina svar på listan. Håller med i din sista. Önskar också att snön skulle försvinna någon gång så vi får njuta av en härlig vår och sommar..

2018-04-01 @ 11:43:59
URL: http://nouw.com/enkelthemma
Postat av: Jessica Högberg

haha, tror alla har nåt "konstigt" dom gör men kan just i detta nu inte komma på något...
Pizza har jag varit sugen på i flera dagar...
Våren är nära även om kylan tar lite för stor plats ännu... Kram!

2018-04-02 @ 13:28:18
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sandra

Skönt att du är frisk från förkylningen och kul att åka iväg och åka skidor 😊

Sv: ja men precis! Jag försöker göra saker som får mig att må bra och just nu är det att träna och umgås med vänner & familj 😊 Mår ju fortfarande inte helt okej men jag jobbar på att komma tillbaka starkare än någonsin! Har accepterat situationen och det är väl första steget antar jag 😊
Ja det hade nog varit kul men nu är bandy säsongen slut för denna gång så får eventuellt bli nästa säsong då 😊

2018-04-04 @ 15:35:37
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se
Postat av: Alice

Kul att läsa!

Förlåt att det tagit sådan tid att svara! Har liksom inte haft blogg eller kommentarer i tankarna på sistone! Och på din fråga om hur jag mår skulle jag ljuga om jag sa att jag mådde bra, så är det :) och jag trodde vid 3-0 till Skellefteå att det var finito, såklart. Även vid 3-1 suckade jag bara och tänkte att det inte är ovanligt att de andra laget lyckas knipa en match. Vid 3-2 började dock hela stan skina lite igen, hoppet tändes en aning. Vågade tro lite. Jag sa hela tiden ”kvitterar de till 3-3 så kommer de fanimej slå ut Skellefteå och vinna hela skiten” det kändes så då. Men något hände i match 6, det som såg så bra ut sket sig inom loppet av 1 minut när Skellefteå kvitterade och vände matchen. MEN! Konstigt nog sörjer jag inte, brukar annars känna mig lite tom och deppig ett tag efter förluster sådär.

Tråkigt att leksand inte tog klivet upp i SHL. Hur känner du?

2018-04-05 @ 23:39:28
URL: http://bompbomp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: