Träningen börjar ta fart igen

Tid: 13:11:48
Datum: 2011-06-04
Kategori: Goalball

Ja, min fot/ben börjar sakteliga bättra sig. Numera känns det nästan ingenting, till skillnad mot för några veckor sedan, då jag inte ens kunde luta ena benet mot det andra utan att det gjorde svinont.

Träningen efter SM har varierat en del.

Löpningen har jag inte kommit igång med ännu och ska nog vänta ytterligare några veckor. Det är nog annars ett vanligt misstag, tror jag, att man tror att det är bra för att det inte känns något i den skadade kroppsdelen längre, men egentligen är det inte helt bra och så drar man upp skadan igen, när man börjar träna för tidigt. Bättre då att vänta ett tag till.

Under tiden har det istället blivit cykelintervaller. Eller ja, i varje fall nu denna veckan och förra. Veckan efter SM blev det nästan ingen träning alls. Det blev mest återhämtning här hemma, efter helgens spel med salvor och tabletter som hjälp. Jag tror inte på det där med att spela trots skada. Det är bara en temporär lösning och gör det knappast bättre i längden. Självklart beror det på vad det är för typ av skada, vissa skador hjälper inte vila för heller. De måste ha behandling och då kan man, i vissa fall, välja att spela klart säsongen, med salvor och tabletter som hjälp, för att sedan påbörja behandlingen, så man inte missar några matcher. Detta gäller nog dock främst lagidrotter/säsongsidrotter, t.ex. handboll, fotboll, hockey, basket, friidrott etc. Goalball, som inte riktigt har något säsongssystem på det sättet omfattas inte lika kraftigt av detta. Här är det mestadels träning på hemmaplan som gäller, såväl individuellt som i lag. Det man tränar för är främst de årliga turneringarna i Sverige, Malmö open, SM och Stockholm games. Utöver dessa finns så klart internationella tävlingar, men poängen är hursomhelst att det inte finns någon riktig tävlingssäsong.

I mitt fall tror jag i vilket fall på vila och det har, som sagt, hjälpt. Det är mycket bättre nu, även om träningen inte har kommit igång helt och fullt ännu. Cykelintervaller är fruktansvärt tråkigt och ger inte alls lika mycket som löpning, tycker jag. Jag tycker mest det känns i benen och man får inte upp lika hög puls som vid löpning. Dessutom får jag försöka mäta pulsen manuelt, eftersom Albin kör löpintervaller och jag inte ser displayen på cykeln. Dock är jag ganska säker på att jag inte kommer upp i 180, även om jag, speciellt denna veckan, har kört relativt hårt. Benen känns som spagetti efteråt, men det är bra, det är som det ska vara.

Styrketräningen har inte alls gått bra på senaste. I torsdags körde jag och Albin ett styrkepass, styrka 2,. Det var det första för min del på 4 veckor. Inte alls bra. Trots det höjde jag mig på nästan alla övningar.
Enbens frivändningar gick jag upp från 25 till 30kg. Kände att jag möjligen kunde ha höjt lite till, men den är 4 varv och de 2 sista varven kändes rejält.
Sidlyft bellybacks höjde jag mig från 15 till 25kg. Jag trodde det var 15, för Albin sa inget, inte förrän efteråt, när jag sa att det var satans tungt. Höger sida var inga problem, vänster var betydligt jobbigare, men man har ofta en sida som är starkare än den andra.
Statisk mage med en hantel höjde jag mig från 17,5 till 22,5kg. Man ligger alltså på en bänk med en hantel över huvudet. Sedan för man ner den bakom huvudet, på raka armar, och spänner magen och sedan upp igen.
Framsida drag, den gamla klassikern när man drar ner en stång framför bröstet, låg jag kvar på 64kg.
Jag låg även kvar på Enarms hantelryck med rotation. Tror jag ligger på 11, kanske 12,5kg, där.
Slutligen Enbens stående sidvrid med drag höjde jag mig från 32 till 37kg.

Ett styrkepass jag var riktigt nöjd med, speciellt med tanke på att det var så länge sedan jag körde innan. Dock har jag satt upp min chinsstång här hemma igen och ska ha som mål att göra minst 100st/veckan nu i sommar. Förra veckan blev det 150 och denna veckan är jag hittills uppe i 75, så jag har lite kvar där. Dock känns det som att det ger, det märkte jag inte minst på frivändningarna i torsdags. Dock tycker jag inte att jag blir mer uthållig, klarar fortfarande bara 15st åt gången.

Goalballträningen har också den störts av foten/benet. Jag har fått anpassa uppvärmningarna och försökt värma upp utan att springa och tekniken har framförallt störts av foten. Förra lördagen sköt jag fler "High ball" än jag gjort på väldigt, väldigt länge. Fick inte alls till skotten, men de få jag trots allt fick till blev riktigt bra. Så även nu i lördags, då vi hade den sista lagträningen innan sommaren. Det var jag, Albin, Louise och jennifer och som vanligt blev det mycket fokus på skott, precision och straffar. Jag släppte en riktigt billig straff, Jennifer sköt i princip rakt mot mig och jag slängde mig åt sidan, men annars gick det bra och räddningsprocenten skrevs till 66 resp. 84%. 63 resp. 75% helgen innan.

I tisdags var vi, hela familjen, annars hos Emma i skolan på trerättersmiddag, riktigt gott! Till förrätt var det rullad rökt lax, som jag har så svårt för, senapspannacotta och en cremefraichesås som var supergod. Laxen var faktiskt också god och senapspannacottan smakade ingenting. Tror jag lyckades blanda ihop den med såsen. Shep trodde innan att man skulle få ett glas med senapsfärgad pannacotta, som det brukar vara till efterrätt, men så var det inte riktigt.

Till huvudrätt var det oxfilé, potatiskaka, som egentligen hette något annat, rödvinssky, svarta bönor och något annat. Riktigt gott!

Efterrätten bestod av jordgubbssorbé, något som liknade vaniljpannacotta men inte var det, grädde och vit choklad var det sa Emma, chokladmoss, jordgubbar och passionsfruktsgelé. Även det riktigt gott!

Det hela avslutades med kaffe och kaka, varefter Emma och de andra skulle plocka undan, diska och göra i ordning allting. Det var nämligen deras sista dag i köket och just i detta nu är studentfirandet i full gång. Dessa ljuva tider av lycka och glädje. Jag minns vår student som om det vore igår. Faktum är att det faktiskt är exakt 1 år sedan idag.

Under tiden som Emma och de fixade i ordning allting var mamma och pappa på ett infomöte om studenten och så. Shep och jag satte oss i bilen och lyssnade på musik. Vi trodde inte det skulle ta så lång tid, kanske 20 minuter. Drygt en timme senare var de tillbaka. Vad vi inte hade tänkt på var att bilbatteriet laddade ur mer och mer medan vi satt där och lyssnade på musik. Så när pappa satte sig bakom ratten stod det "varning! Låg batterinivå!" Han stängde av bilen och försökte starta, men inte ett ljud. Så där stod vi, utan att kunna starta bilen.

Pappa lät irriterad, men jag tyckte mest det var kul.
Vi stod där tills folket på parkeringen hade försvunnit, innan vi gick ut och började putta bilen. Pappa försökte starta, men fortfarande inte ett ljud.
Till slut fick vi hjälp av några andra, som lyckligtvis hade startkablar med sig, vilket jag inte fattar varför inte vi hade. Så det hela slutade lyckligt, men det var lite kul, ett äventyr sådär på kvällskvisten.

Mer äventyr blev det igår när Albin och jag skulle åka till Motala för att grilla hos Jonas. Vi var först på gymmet och körde ett intervallpass. Sedan fick vi stressa som dårar till station, där Albin först skulle köpa en dygnsbiljett hos Östgötatrafiken. När han hade lämnat fram kortet, Louise, som tyvärr inte kunde följa med p.g.a. en tenta på onsdag, men som ändå var där med Albins grejer, hade betalat, sa tjejen i kassan att det ju var ett färdtjänstkort. Det gick inte att tanka på med en dygnsbiljett. Det var man tvungen att ha ett speciellt kort för, men Jakob, som också skulle till Jonas, sa senare på kvällen att han hade laddat på med en dygnsbiljett på kortet. Konstigt. I vilket fall fixade det sig, men tiden gick och vi missade bussen, den buss Jakob åkte med.

Så Albin och jag skulle få åka själva.
Nästa buss skulle inte gå förrän om 20 minuter, så vi traskade tillbaka till Östgötatrafiken och laddade på mitt månadskort. Det var på tiden kan jag säga...

Väl ombord på bussen förflöt resan som den skulle, men när vi var framme lyckades vi missa hållplatsen vi skulle av på. Vi tänkte gå av vid mittendörrarna, men de öppnades inte och när vi var på väg fram åkte han iväg. Han såg dock att vi skulle av och stannade lite längre fram. Han verkade dock tro att Albin såg mer än han gör, för han frågade om vi skulle till busscentralen. Ja, svarade vi och så började han förklara var vi skulle gå. Det var dock inte lätt för oss, men vi gick en bit, efter att ha ringt Jennifer, som skulle komma och möta oss, snäll som hon är. Då hade vi inte hunnit gå så långt, så det ordnade sig, men ett litet äventyr sådär på fredagseftermiddagen blev det allt. Dessutom hade det skett en trafikolycka på vägen, så vi blev stående i ca 20 minuter till, vilket gjorde att vi missade anslutningsbussen till Jonas och fick ta nästa istället. Lite intressant sådär. :)

Kvällen blev annars trevlig och bra, även fast man var skapligt hungrig efter att bara ha ätit frukost och druckit lite kaffe. 6 korvar drog jag i mig, vilket är nytt rekord tror jag. Dessutom hade jag med mig 2 cider jag fick av Emma, eftersom hon fick cider av mig när jag hade och inte hon, 0,5l vodkajuice och 0,5l Bacardi rasp-Sprite. Det sistnämnda är ruskigt gott.

Nu ska vi strax iväg till morbror och hans sambo, som , kanske, ska gifta sig. Det vet vi inte. Det är lite hemligt sådär, så vi vet inte riktigt vad det är vi ska på, men släkten har spekulerat i detta. Imorgon blir det dop, så det är fullt upp denna helgen.

Just nu spelas DI.FM's Classic eurokanal i mina öron, men det är inte det vi ska avsluta med, utan faktiskt något så uppseendeväckande som schlager! Det är verkligen värt att notera i mitt fall, för det händer inte varje dag, men det här är faktiskt bra. Det är Jessy Matador med Frankrikes bidrag från förra året, Allez ola olé, och dessutom en betydligt äldre eurovisionhit, nämligen Katerina and the waves, från 1997, med låten Love shine a light!



Kommentarer
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

Skönt att träningen börjar ta fart igen!



SVAR: Jag får dubbelt betalt på helger :) Hihi ska testa de magövningarna någon dag, tack för tipset :)



Ja, men jag menar att vi gick ut tidigt för att vara oss . Vår skola har alltid gått ut sist annars :P

2011-06-04 @ 21:11:39
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: J

Det är ju lite skillnad på en sån resa och en resa som du gör enbart för att sola, bada och parta.



Jadu... Vi i Sverige har ju rätt enkel skola i jämförelse, slipper stämpelur och så. Får skollunch. Har toaletter lite överallt MED toalettpapper. Vi slipper ha lååånga förhör... Ja, lite så.



Ja, Italiensk glass är gudomlig! :D. Fast inte lika god som jag hade förväntat mig. :P För höga förväntningar antar jag.



Vi träffades först på stan i Skellefteå, sen i Luleå på hockey, började sen chatta på en sida och träffades sen i Stockholm då vi hånglade på stan.. Åh!

2011-06-04 @ 22:01:56
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: sandra

kul med grillfest.



SV: Ja du, Ågesta är en riktigt dramatisk skola. Vore det inte för mina härliga klasskamrater hade jag hoppat av redan i början. Kan nog bero på att jag var den självständigaste och behövde inga Adl-lektioner över huvudtaget. Jag som trodde att det var ett år för att bli av med det man hängde efter i högstadet. Men icke. Sen så är jag inte den människan som kan hållas innomhus så länge, och med tanke på bussarna som åkte 2:e timmen på kvällen var jag ju superglad. No no. Vad ska man mer säga? Jo, till exempel Linus, hmmm, ja, eleverna borde deffinitivt inte ha honom i matlagningskvällarna nästa år. Vill du veta något mer?

2011-06-04 @ 22:20:15
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: danten89

Härligt att träningen är igång igen?=)



Ja men nån jordliknande planet borde det finnas i Universum..

Undrar hur länge våran jord finns kvar egentligen?

Tromber i Sverige hör inte till vanligheterna och det har vi haft i helgen, dessutom två vulkanutbrott på kort tid? Ett på Island för bara någon vecka sen och ett i Chile i helgen? :(



Vi kasserade alla filmer, för att vi ändå inte kommer att ha användning för dem?

Vi kommer inte köpa en ny VHS eller så, och det är inget värde i dem heller.

Bara skräpar ju? :P



2011-06-05 @ 22:16:08
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

vad bra att det börjar bli bättre!



sv: ja den funkade att se. inte en av mina favoriter dock :)

2011-06-05 @ 23:30:06
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad skönt att det går framåt med träningen och tillfrisknandet.



Svar: Hur jag ser ut? :)



Nej de brukar vara riktigt dåliga men här är det faktiskt riktigt bra ljud måste jag säga. Annars har jag alltid kopplat dem till mina högtalare men nu är det chill. Hörlurar gillar inte jag men det är väl för att jag gillar att ha musik på vid datorn även när jag inte sitter där.



Nej prisen ska man väl inte stirra sig blind på men som sagt jag drar med min kompis som pluggar med datorer varje dag och bygger om den helt själv, han brukar veta vad han snackar om i alla fall och det känns tryggt så slipper jag bli blåst av nån försäljare haha.



Jo de kommer någonstans ifrån, för jag tror inte bara att en dag bestämde sig någon att dem är si och dem är så. Utan det är ju något som flera människor upplevt, sen ska man därför inte döma alla för vi är alla individer.



Det är inga problem, eftersom det är den muskeln som håller uppe hela benet i princip så kan du ju aldrig vila den egentligen. Och dessutom behöver den ju tränas upp, för anledningen till att trycket blir så högt som det är beror ju på att muskeln är för klen i jämförelse med baksidan av vaden, den hänger inte med. Träning är det enda som hjälper om man skadat en muskel.. om den inte gått av vill säga då behöver den ju vila såklart. Nu minskar belastningen på muskeln pga inläggen men träning är det enda sättet att gå tillväga, muskeln behöver ju byggas upp och bli starkare.

2011-06-06 @ 00:33:17
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Evelina

Härligt att träningen kan komma igång igen :D Min löpning har inte kommit igång på riktigt ännu heller.. Hm, undrar när det blir :p

2011-06-06 @ 09:17:06
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: vispen

Vad roligt att träningen går bättre igen nu och skönt att det verkar hjälpa att vila:) Som du skriver hjälper det ju inte alltid att enbart vila.

Oj, de där schlagerlåtarna hade jag alrig hört:)

2011-06-06 @ 14:35:45
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja jätteskönt var det! ;)



Ja absolut! :D Har du haft en bra helg ?

2011-06-06 @ 16:31:31
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag sparade 5 VHS filmer.. resten fick kasserar, inspelade filmer är inget av värde och inte dem andra heller som vi hade.

Idag kan du köpa VHS filmer för 1 krona.. dem är nog av värde först när jag kolar vippen? ;)



Barndomsminnen för mig är presenter jag fick när jag döptes, spargrisar, en leksakstraktor och gossedjur osv =)



Jo klart du får följa schemat?



Men lite läskigt är det att klimatet förändras, nu får vi tillbaka för det människan har gjort emot jorden..? :/



2011-06-07 @ 00:19:37
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: anna

kul att komma igång med träningen på allvar igen! :)



och den middagen lät riktigt god faktiskt!



svar: studentfirandet är det rätt lugnt med hittills :) det enda vi har är fester på klubbarna i stan och själva studentveckan inleddes officiellt igår, men jag jobbade till nio och sen hade vi typ 10 pers som inte kommer på min studentmottagning shär hemma så jag åkte hem istället :) så får se om det blir utgång ikväll eller imorgon kanske, imorgon har jag avslutningsmiddagen med klassen också och det är ju det enda vi har förutom utgångarna så :) ni hade mycket mer aktiviteter på dagarna va? :)



Jag ligger typ efter med mitt liv, haha! Hinner aldrig med någonting känns det som eftersom jag hela tiden är iväg på massa olika saker :)



Ja, jag förstår inte hur man ska kunna ändra på det. Att man ständigt måste prestera kommer ju bara mer och mer hela tiden..



Men det låter ju bra :)



Nej, eller jag jobbar fortfarande på övertalningen ;)



Jag har en emachines e525, dock håller den på att dö...

Jag har ju även en skoldator från HP som jag mest använder, men ska ju lämna in den sen idag. Men jag ska också köpa en mini-pc efter studenten tror jag :)



Okej, men det lät ju som en bra dator! :)



Det måste jag nog också börja köra med!



det var ett tag sedan, du skrev typ långt om en eller två bloggar som du gillade och sen nämnde du också min och ett par andra också tror jag på ett hörn? ;)



precis! :)



2011-06-07 @ 08:06:26
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: danten89

Tja, när jag lyssnar på musik, så kan jag inte tänka på om jag hört bättre eller sämre, varje låt man hör är unik i sitt slag :)

Det går inte att komma ifrån.. :)



Det var fem Disney filmer, bla skönheten och odjuret, som jag redan har på dvd, Djungelboken, Pinnochio, Mästerdetektiven Basil Mus och Lejonkungen =)



Sen har man väl mycket minnen i huvudet och hjärnan med? ;)

fast jag kommer att vara lite som ett barn hela livet, så det spelar ingen roll i vissa fall :P



Ska du följa fotbollen något ikväll? :)

2011-06-07 @ 17:49:42
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Alltid fullt upp, det är så jag lever. För rastlös för att vara ledig.



Nej det är klart, lite trist när sådant kommer ivägen och sätter käppar i hjulen.



Bilden är väl mest lite komisk eftersom jag står med två gafflar i handen och solglasögonen på, redo för fight typ!



Ja men jag tycker bäst om att pumpa ut musik i hela huset, vilket är lagom omtyckt när vi jobbar haha.



Toshiba hade jag innan och var nöjd med den.



Men om man sänker belastningen eller minskar träningen så ser man inte om anledningen till att smärtan minskar är pga det eller pga inläggen gör sitt jobb, så därför är det viktigt att bibehålla samma träningsschema nästan exakt. Inte öka, inte minska.

Postat av: Linnea :>

skönt att träningen är på g igen då :)



sv: jo, det har börjat bli riktigt varmt här med. nu tors fre har dom lovat kanonväder så då blir det att vara utomhus hela dagen. på fredagen i alla fall, för jag jobbar till fem på torsdagen - men ska väl ändå ut sen i det fina kvällsvädret :)

2011-06-07 @ 21:09:32
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja, haha okej. Lite kallt var de allt. :)



Ja.

Okej vad kul. :)

Jo det var den absolut ! ;D

2011-06-08 @ 00:58:47
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Evelina

Haha, åh, så jobbigt det där med bilbatteriet :p Men man kan ju inte sitta och vänta i en timme utan att lyssna på musik/radio :D

2011-06-08 @ 07:40:43
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

SVAR: Låter som en trevlig nationaldag!



Kan förstå att det inte är så roligt att gå till gymmet när det är så fint väder ute! Tycker nog ingen :) Men varför inte träna på kvällarna istället då? Eller har ni tider ni måste träna på?

2011-06-08 @ 11:24:09
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: danten89

Jah är med mycket för statisk och sådär, men inte överdrivet =)



Matchen var magisk igår kväll.. Zlatan var kung som vanligt... :D



Ja hoppas värmen håller i sig.. den ska ju göra det enligt väderprognoserna.. men man ska ju inte lita alltför mycket på dem heller? :(

Men vi i Norrköping har inte fått det åsk- och regnväder som nästan övriga Sverige drabbats något av.. här har solen bara lyst och vart tropiskhetta hela tiden.

Har ni haft nåt regn eller så? :)



Jag tänkte mest på tex minnen som har hänt.. som man vart med om, som inte dokumenterats.. :)

Plus att det som fanns på VHS kommer ju ut på dvd.. så bara att köpa om det är något man verkligen behöver.

Såg häromveckan att Smurfarna, ett barnprogram som vi hade på VHS, nu släppts på DVD :D

Så kul.

Det finns hopp? ^^

2011-06-08 @ 17:42:10
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: matilda

Styrka.. helt klart något jag skulle behöva! Känner mig så spe när det gäller muskler...

Känns skönt att vara på g med träningen? :)



Den där trerätts-middagen lät förresten riktigt god, trevligt också :D



sv. Ah okej, ja jag skulle också vilja ha en egen bil. Men det är ju bara pengarna då, vars jag ska få allt det från är ju frågan haha. Nä men än så länge så får jag nöja mig med familjens ;)



Jodå, det var kul som pluggisar! Fick mig också en del blickar när jag cyklade till skolan i uppdragna sockar, konstiga toffsar i håret, ryggsäck, byxor dragna upp över magen, hängslen och stora runda glasögon ;) Dock så orkade långtifrån alla, flera helt sluta efter gårkvällen då det var balen och alltihopa :)



Ja jag känner igen det, en vit och blå Suzuki alltså :)

2011-06-08 @ 18:19:04
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar; Ja vädret är det ju inte fel på minsann.



Det är så det ska vara, det är roligare att jobba då minsann.



Nej det går inte, vill man nå någonstans ska man minsann satsa och vara beredd på att träna dagligen kanske tom två gånger per dag som vi kör-0



Stoooora brillor haha.



Ingen aning om vad den hette faktiskgt men den höll väldigt länge.



Jo men en muskel är en annan sak och jag tror nog att min sjukgymnast som varit nere och jobbat med bland annat Real Madrid har koll på läget. Han är en av de bästa i Sverige. Men det var väl ingen muskel du hade skadat eller? Men allt är ju olika, vore det en bristning eller den vore av så hade det varit en annan sak.

2011-06-08 @ 18:22:06
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Ja, precis som med allt annat så har varje sak sin tid. Det kan inte vara lätt att ha kvar känslorna när den andre inte har det eller när det inte funkar.. Hoppas ändå för din skull att det löser sig på bästa sätt!



Sidan har för tillfället fått ett utbrott och ska ha en att gå med på någon dejtingsida men om man är snabb så lyckas man få igång sändningen ;D



http://www.sportstash.com/watch-san-jose-sharks-vs-detroit-red-wings-live-stream-hockey-usa-nhl-stanley-cup-play-offs-online-free-bruins/



Jag är bara sexton, fyller snart sjutton! De som dricker i min ålder, det dricker inte för att det är gott som du säger, utan för att bli fulla. Jag själv förstår inte vad jag ska få ut av att dricka och supa skallen av mig på de sättet de gör. Får väl se i framtiden om jag börjar dricka men för tillfället har jag ingen dragningskraft till det :)



Tack för de fina orden!

2011-06-12 @ 11:54:23
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: