Förhållanden

Tid: 19:56:37
Datum: 2012-05-01
Kategori: Allmänt

Då var det ny vecka, ny månad, nya möjligheter! En väldigt positiv inledning där av detta första inlägg i maj 2012, men det är inte alls konstigt, för det ser ut att bli en fin dag. Det blev det också. En riktigt fin och varm dag, där jag både har solat och ätit på altanen. Skrev nämligen det här imorse. April, som annars kändes mer som oktober än just april, fick också en finfin avslutning med riktigt skönt väder i helgen som var och faktiskt även under Valborg igår. Det var länge sedan det var så varmt på Valborg. Shorts och T-shirt kunde man ha ute, men tyvärr sov jag bort halva dagen hemma hos älsklingen, sov till 13:30. Vet inte när jag sov så länge senast, men det var bra länge sedan. Ändå hade vi gått och lagt oss 21:00 i söndags, så brist på sömn var det ju knappast. Kanske är det också därför jag nu sitter uppe vid den här tidpunkten, medan hjärtat mitt ligger och sover så fint i min säng. Kärleken är bra fin. Låg och tänkte på det förut innan jag gick upp. Detta är mitt tredje förhållande och förhoppningsvis det sista. Den tjejen vill jag nämligen alltid, alltid, vara nära, för det finns ingen i hela världen som är så fantastiskt underbar som hon. Mitt eviga vackra hjärta.

Mina två andra förhållanden har varit distansförhållanden, båda två i Göteborg. Det finns en kommunikativ aspekt av det hela, som säger att man ofta tyr sig till och dras till människor som på ett eller annat sätt liknar människor man tidigare mött och tyckt väldigt mycket om. Kanske spelade den aspekten in litegrann på när jag först lärde känna A, min andra flickvän. En av de finaste personer jag någonsin har träffat och en person jag länge trodde jag skulle komma att dela hela livet tillsammans med, trots att själva förhållandet inte blev så långt. Den historien har jag skrivit om flera gånger tidigare och när man läser vad jag skrev såhär i efterhand så är det faktiskt riktigt, riktigt bra skrivet. Läs bara det här och se själva.

Historien kommer hursomhelst föralltid vara lika glasklart tydlig för mig, för det är några av de absolut finaste månaderna av mitt liv, på samma sätt som månaderna, alla helger och stunder jag och hjärtat hade tillsammans i höstas, när allt var nytt och lite extra fint, alltid kommer finnas längst in i mitt hjärta.

Jag träffade A genom en kommentar jag lämnade på en annan blogg. Minns inte ens vad det var för blogg, men hon tyckte det var en klok och fin kommentar, så hon gick in och sa det till mig här på min blogg. Det var startskottet för några veckors bloggkonverserande, innan vi övergick till msn och därefter bytte mobilnummer, varefter messen fullständigt regnade in under hela våren. Mina känslor för henne växte ganska snabbt, men jag ville absolut inte gå för snabbt fram, men drygt två månader efter att jag erkänt min kärlek för henne sa hon för allra första gången att hon älskade mig. Också det är en milstolpe i historien, kvällen den 20 maj 2010.

Där och då blev vi inoffisiellt ett par, men det skulle dröja enda till 11 augusti innan vi kunde träffas och offisiellt bli ett par. Ett av de klart finaste och mest känslosamma dygnen i mitt liv. Man möter många personer som sätter mer eller mindre djupa avtryck i ens liv genom detsamma, men jag vågar nog säga att A är en av de som har satt djupast avtryck i min själ så här långt. Detta tillsammans med J, om än kanske inte riktigt på samma sätt.

Två gånger därefter hann vi träffas innan det ofattbara inträffade. Det ofattbara, som jag än idag inte förstår hur det kunde hända, vi som var så lyckliga tillsammans. 26 oktober 2010 var det.

Vintern som följde var den värsta i mitt liv, allt var bara ett totalt mörkt kaos och jag visste ingenting. Inga julkänslor fanns och allt kändes meningslöst. Jag ville dock inte sluta hoppas. För jag älskade den tjejen precis lika gränslöst mycket då som ett halvår tidigare och visste att det var henne mitt hjärta tillhörde.

Efter nyår började det sakta men säkert kännas lite, lite bättre, även om jag fortfarande befann mig långt, långt  ner i det mörka hålet. Troligen var det ganska psykiskt och hade till stor del att göra med att ljuset hade vänt och sakta men säkert gick mot ljusare tider igen, men allt kändes plötsligt inte fullt lika hemskt och mörkt som på andra sidan nyåret.

Där och då kom också världens finaste J in i bilden. Vi hade känt varandra i ca fyra år, sedan vi startade upp laget i SRF:s regi, som en social grej, 2007, men egentligen aldrig pratat med varandra, förutom på träningar och tävlingar. Idag känns detta smått ofattbart. Nu började vi hursomhelst, av någon oförklarlig anledning, messa en hel del med varandra. Ingen av oss är någon som bara börjar prata med folk sådär, men en idé skulle kunna vara att jag behövde någon att messa med, nu när A inte längre fanns där. Jag minns ett av våra första samtalsämnen, idén om att göra choklad med lökfyllning, en pralin med mer fasta bitar i och en med mer smetaktig fyllning. Fråga mig inte var vi fick den idén ifrån, men så var det.

Vi fortsatte att messa under hela våren och sommaren, exakt ett år efter att jag och A messat som galningar. Minst 30 sms om dagen. Vid den här tidpunkten hörde jag av henne någon gång då och då, några sms i månaden på sin höjd.

Sommaren kom och gick mot sitt slut och i samband med det drogs jag in i ett känslomässigt kaos, igen. Nu var det dock mer av det positiva slaget. Mitt hjärta velade mellan det gamla, A, som fortfarande klammrade sig kvar vid mitt hjärta, ca tio månader efter att det tog slut, och det nya, J. För varje dag som gick blev utgången mer och mer glasklar, det nya tog över mer och mer, men jag ville inte visa något förrän jag var helt säker. För av erfarenhet vet jag att känslor kan såra något obeskrivligt och därför ska man inte leka med dem, inte säga något förrän man är helt 100% säker på sin sak. I annat fall kan det göra oerhört ont, om relationen tar en annan vändning.

Det gamla envisades med att inte släppa taget om mitt hjärta, men till slut fick det se sig besegrat av det nya, av framtiden, efter ca ett år. Det är ett kvitto på att det får ta den tid det tar och att det inte finns någon särskild tid för att komma över någon man älskat. Alla är vi individer och det tar olika lång tid för olika personer, svårare än så är det inte. Glasklart i min bok.

Så kom den då, den allra första kramen. Ett steg jag aldrig trodde jag skulle våga, men som jag vågade. Hade jag inte vågat vet jag inte hur det hade slutat, men troligen hade det bara skjutits upp en aning, för jag kunde inte låta bli. Mina känslor för mitt hjärta var nu i det närmaste helt klara, gungbrädan hade vägt över helt åt det nya och till min obeskrivliga lycka besvarades kramen. En snabb kram, men ändå en kram.

Det var dock just bara en kram, men snart skulle det bli mer än så. Drygt en vecka senare var vi på ett miniläger och där lade jag försiktigt armen om henne och mitt hjärta dansade av lycka när hon lutade huvudet mot min axel. En så liten gest, men samtidigt så stor. Det var så fint och jag vågade knappt röra mig, för jag ville aldrig att den stunden skulle ta slut. Jag kände mig så glad och lycklig, efter nästan ett år av mer eller mindre kaosartade känslor, mörker och tankar. Äntligen hade jag lyckats släppa taget och mitt hjärta hade hittat hem.

Fortfarande var det dock inget uttalat, allt låg ännu bara i startgroparna för något enormt fint och vackert. Det kändes så ömtåligt och jag vågade inte säga eller göra något, för jag var så rädd att detta "något" skulle göra att det ömtåliga brast och gick sönder.

Hösten sänkte sig sakta men säkert över vårt avlånga land, men det var en höst i rakt motsatt pol mot den året innan. Då var allt ett enda stort kaos, ett enda stort mörker. Nu flög dagarna och veckorna förbi. Oktober och november, som annars brukar vara så tunga och jobbiga månader, bara försvann och efter båda dessa månader var det också offisiellt. Jag och J var ett par. Det gick sakta men säkert åt det hållet, för varje helg som gick, för varje helg jag tillbringade hos henne. Små steg framåt och till slut, äntligen, blev vi ett par och som en stämpel av dagens nätverkande via Facebook ändrades relationsstatusen där till "i ett förhållande". Jag var återigen hel, J hade samlat ihop alla tusentals bitar av mitt hjärta och omtänksamt och ömt satt ihop dem till ett helt hjärta igen, samtidigt som hon själv hade tagit sig in till det allra djupaste av mitt hjärta, dit ingen annan i hela världen har tillträde, inte ens familj och släkt. Den speciella plats i ens hjärta som är vigd åt den stora kärleken i livet. För det är just vad hon är. Mitt livs stora kärlek. Trots att vi redan nu, efter knappt ett halvår som offisiellt par, har träffats flera tusen procent så mycket som både jag och N och jag och A hann träffas finns inte en tillstymmelse till att tröttna på varandra. Trots att vi träffas så mycket som möjligt, flera gånger i veckan, vilket bara det är nytt för mig, då det tidigare har gått flera veckor emellan mötena, både med N och A, är allt fortfarande precis lika fint och underbart som i höstas. Kort sagt, hon gör mig till världens lyckligaste människa.

Vi avslutar med en låt jag aldrig har gillat, men nu är den föralltid förknippad med J och jag har upptäckt det fina och lite smågulliga i den. Jag pratar så klart om Kramis med Kramsången :)


Kommentarer
Postat av: I AM BAAM - Göteborg EditionI

Förhållanden... Jag kan känna igen varenda känsla som du skriver om. Du skriver väldigt fint föresten.

Aldrig funderat på att bli krönikör? Eller i alla fall extraknäcka som det.



Svar: Nej det är verkligen inte lätt alla gånger hahah i alla fall inte för Ricky. :P

Det var ju hans frukost jag tappade i golvet och honom jag lyckades träffa med vattnet från munstycket. Eller ja, det sista var ju inte mitt fel egentligen. Munstycket rymde ju från den där grejen som den sitter fast i. :P

2012-05-02 @ 09:19:39
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg EditionI

svar: haha ja, det kan jag tänka mig att du känner igen. :P Det kan hända även den bästa. Speciellt när man inte ses så mycket som man vill.



Eftersom jag sitter hemma för det mesta och Ricky är i skolan/har fullt upp, så tar man ju gärna varje chans man får.

2012-05-02 @ 09:25:29
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: danten89

Fin den låten är ^^

Mycket schlager över den faktiskt :P



Ja vädret är helt underbart.. var ju bara nyss det var så himla kallt och ruggigt ute? :P



Jaha vad mysigt.

Hur gammal är du?=)



Nej vet inte riktigt vad jag tänkte på :P



Vad gjorde du på första maj och valborg då?



Tack detsamma!

2012-05-02 @ 11:41:50
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jessica

Sv: Jo jag förstår vad du menar, om man inte fortsätter umgås med dom man kanske umgicks med på högstadiet så släpper man ju liksom taget om dom, men tittar gärna tillbaka i tiden och skrattar åt det man gjort.



Förhoppningsvis så vågar jag väl åka den då! :D



Åh va skönt det lät, vi har ganska så kallt här ännu, eller ja det är ju över 5+ oftast men för kallt för att sola och sitta ute på kvällen och Luleå är ju känd för att blåsa som gud vet vad!



Jag mår bara bra tack, själv då? Vad gjorde du under valborg? :)

2012-05-02 @ 18:09:58
URL: http://jessicajkm.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Helgonet är ju den fjärde i hennes Hammrbyserie :) De andra tre är också jättebra! Jag gillar hennes sätt att skriva. Haha, klagar du på min intervallträning?! :p Det blir väl bättre snart. Men just nu är jag mer sugen på att springa utomhus än på löpband.



Fint inlägg! Visst kan det ta olika lång tid att komma över någon, och det är viktigt att man låter det ta tid! :) Kul att du träffat J!

2012-05-02 @ 18:21:56
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Hannah

Vilket bra inlägg =) Fint skrivet =)



Jag saknar en så det gör ont nu.



sv: nej precis, gick dit idag för att ta ut presentkortet så visade det sig att det inte gäller på tatueringar, endast på klippning & färgning. Suck..



Provet handlade om träningslära =)



Jag har endast varit i Finland ett par gånger & Turkiet två ggr =)

2012-05-02 @ 19:01:24
URL: http://rosaacykel.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Japp, du var definitivt inspirationen till den idén. :D



Det tyckte jag också. Speciellt i Allsvenskan, då känns det som om allt går i slowmotion. Det är roligare att titta på fotboll när det är lägre divisioner som spelar. Då pågår verkligen blodiga krig på planen. :P Men matchen mellan IFK och ÅFF var förvånansvärt actionfylld :P... ibland.

2012-05-03 @ 21:38:48
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: danten89

Jaha?=)

Haha.

Let's dance är ett grymt underhållningsprogram :D



Jaa? Vad menade du?^^



Jaha när fyller du? Jag blir 23 den 23 maj jag :D



Mysigt ni hade det, jag var på majeld och grillade korv valborg. Första maj såg jag motorcykelkortege och var på tivoli )=)

2012-05-03 @ 22:48:15
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Hannah

sv: Tack så mycket :)

Ja men precis, man ska hålla fast vi de personerna man vill ha i sitt liv :)



Okej, jag ska läsa det inlägget du länkade till senare, så fort jag hinner :)



Nu känns det bättre med saknaden, jag vet att det inte dröjer länge tills vi ses igen så det är en lättnad :)



Presentkortet gällde endast hårfärg & klippning, så det blir det nångång framöver. Har redan en tid för färgning inbokad inför studenten, så det får bli den första tiden då jag inte litar på nya frisörer, har två stycken jag brukar gå till så vill inte gå till någon okänd. Dessutom är det första gången jag ska färga håret hos en frisör och min frisör har redan en plan på hur vi ska färga mitt hår så jag vill inte riskera att frisören där jag vann presentkort ska misslyckas. :P



Turkiet är underbart, snart är det 1 år sedan jag var där, ska göra ett tillbakablicks inlägg då :)



Hoppas du får en fin helg =)

2012-05-04 @ 08:33:03
URL: http://rosaacykel.blogg.se/
Postat av: NATALIE

åh jag önskar er all lycka :)

svar: Ja vad hände egentligen? Jag som var så stensäker på att jag skulle plugga. Saken är väl den att jag inte ens från början visste om det verkligen var socionom jag ville gå och bli. Men det känns nu som jag har gjort rätt beslut. Jag vill jobba, resa och uppleva! Jag hinner ju faktiskt plugga sen :)

Men så roligt att du har sökt socionom! Och i Umeå till och med! spännande! Det är ett bra program, ingen frågan om det :)

2012-05-04 @ 08:36:32
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: anna

åh så fint inlägg! kärlek är verkligen det finaste som finns!



svar: ja, jag är så glad för min lilla balkong numera! :)



Ja, det går väl i perioder för mig, ibland tycker jag det är så mycket roligare att bara vara hemma, men ibland tycker jag om att gå ut! :)



det låter riktigt härligt!



men oj, det är ju grymt bra! jag är ingen löpningsmänniska överhuvudtaget och har inte sprungit alls sen idrotten i skolan, haha! men tänkte försöka mig på lite löpning varvat med gymmet nu när det är varmare! får se hur det går :)



ja, hoppas ni hittar en lägenhet snart så ni kan flytta ihop :)

2012-05-04 @ 09:49:03
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Ta det lugnt är inget ord jag lärt mig ;)

Det gäller att jobba sig uppåt, och då kan man inte vila och ta det lugnt :).



Fint och bra inlägg,förresten!=)

2012-05-04 @ 13:53:22
URL: http://jennifermarklund.wordpress.com
Postat av: matilda

Oj vad jag känner igen mig i det du skriver. Känslorna och tankarna. Flera kloka ord! :) Dock så har jag själv bara testat ha ett förhållande en gång.



Ja jag är egentligen blond och har i princip alltid haft den färgen också (testat på färgning några gånger). Men så konstigt det kan bli ibland, man har ju alltid en bild framför sig i huvudet ;D



Ja det var bra gjort, jag själv skulle inte veta vad jag skulle säga under intervjun! Haha



Ojaa, och det ska vi också minnas att vi nu sa. 2012/2013, en himla bra säsong! ;)

2012-05-04 @ 21:22:28
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Tack tack :) Ja, tiden går sjukt fort! Kan inte förstå att jag tog examen i juni 2010. Det känns (nästan) som igår!



Du skriver så fint och detaljerat :) Haha, skön låt ;p

2012-05-05 @ 09:22:11
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

sv; Haha ja sant! Det bli ju bra efteråt också ;)

2012-05-05 @ 14:41:22
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Jessica

Sv: Hade faktiskt en helt okej kväll, ja jag är inte så mycket för party osv men när det väl händer så blir det ganska rejält :)



Härligt att höra att allt är bra!

2012-05-06 @ 13:15:50
URL: http://jessicajkm.blogg.se/
Postat av: danten89

Precis :P

Det är ju som att bli 12 den tolfte? 1 år den första? :P

Haha.



Vad håller du inte med mig om?:)



Japp jag är äldre.. ;)



Japp Motorcykelkortegen börjar alltid i stan och åker runt den 1 maj och startar klockan 13 och är där jag brukar stå vid 13.30 :P



2012-05-06 @ 22:11:06
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Det hoppas jag också :D Men jag är så taggad så inget kan stoppa mitt humör. Inte ens saknade till min familj.



Precis! :)

2012-05-07 @ 06:28:39
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: Hannah

2012-05-07 @ 12:44:47
Postat av: Hannah

Sorry för den tomma kommentaren! :P



sv: Nej jag vet, man måste släppa taget för att kunna gå vidare.

Och sen ska man ju inte ha folk i sitt liv som man inte mår bra av att ha heller.



Hehe ja precis, längtar ihjäl mig :)



Jag ska ljusa upp håret ett par nyanser är det tänkt, nu är det i hundra olika färger så sla avfärga, färga en ljus & lägga i slingor =)



Min helg i övrigt var lugn. Låg hela lördagen förutom städningen av lokalen, pratade med min fina i telefon, igår var jag och jobbade sen träffade jag en kompis en sväng. Blev mest lugnt men skönt :)

Hur var din helg? =)

2012-05-07 @ 12:50:08
URL: http://rosaacykel.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Jodu! Lite panik fick jag ju kan man säga och om det nu var så att det var någon som ringde för att se ifall man var hemma, så de visste ifall de kunde göra inbrott eller inte... isch. Ja, som sagt. Låser ordentligt om oss numera.

2012-05-10 @ 17:56:54
URL: http://iambaam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: