Allt plugg över!

Tid: 21:28:55
Datum: 2009-12-17
Kategori: Allmänt

Satan vad skönt det känns! Det har varit otroligt mycket att göra nu de senaste dagarna, men det har faktiskt gått bra.

I helgen var det full fokus på den muntliga delen av nationella i svenska B. Jag hade knappt kollat på det förrän i lördags, men i söndags tränade jag några gånger. Jag måste ha otroligt lätt för att lära mig, för jag läste bara igenom det några gånger och tränade så kunde jag det.
Själva framträdandet gick också bra. Jag var nära på att tappa tråden precis i början, men jag redde ut det. VG eller kanske möjligen MVG blir det nog på det.

En grej som dock inte gick lika bra var den muntliga redovisningen av våra företag på geografin, även det i måndags. Det var ingen stor grej och jag hade inte ens kollat på det. Det handlar om prioriteringar och jag prioriterade andra saker. Hyfsat gick det i alla fall, men efter halva glömde jag bort vad jag skulle säga, så det fick räcka med det. Det hela handlade om att locka fiktiva företag till fiktiva städer i ett fiktivt land. Jag hade ett nystartat telekomföretag, men jag, eller våran stad, fick inte det företaget.

I tisdags var det lugnt, men igår var det 2 prov. Dels var det muntligt prov i geografi som handlade om handel. Vi delades in i grupper, 1-6, och så fick man gå in gruppvis och få frågor. De andra grupperna fick se på en film så länge. Jag var med i grupp 5. Det var jag, Stina, Wiktoria, Cilla och Kevin. Alla fick 4 frågor var. Först fick alla varsin lätt fråga och sedan blev det bara svårare och svårare. Jag kommer inte ihåg vad jag fick för frågor, men jag hade 3/4 rätt. Den 4:e frågan kunde jag inte. Totalt fick våran grupp 15,5 poäng av 20. Med det blev vi bästa grupp och vann den s.k. tävlingen.

Sedan var det Buddhismprov. Det var inte sådär jättesvårt, förutom de 3 sista frågorna där man skulle fundera över varför Buddhismen har lockat så många västerlänningar, förklara och beskriva skillnaderna mellan Buddhismens Nirvana och Hinduismens Moksha och argumentera för och emot huruvida Buddhismen är en religion eller en livsåskådning.
Totalt sätt tror jag nog ändå det gick bra. VG kanske jag får där.

Utöver de 2 proven var vi på en föreläsning där en kvinna som hade opererat sig från man till kvinna berättade om sitt liv och så. Det var riktigt intressant faktiskt, men jag hade trott hon var en kille, för rösten hade hon inte ändrat. Man kan tydligen göra ett stygn i stämbanden så att rösten går upp en bit, men det är osäkert och man vet inte exakt hur hög röst man får och det ville hon inte riskera. Så hon har bara gått hos en talpedagog ett tag och fått lite ljusare röst, för det går tydligen att öva upp rösten en bit, men hon lät fortfarande som en kille.
Att tjejer alltid har en jämn näst sista siffra i personnummret lärde jag mig också. Det visste jag faktiskt inte.
Sedan berättade hon lite om hela prosessen och operationen. Hon var inte sövd under den, bara bedövad. Usch, det hade jag aldrig velat vara. Operationen är dock inte så jätteavancerad och tar bara ca 3 timmar. Längre tid tar då allt innan. Man måste göra massa test och grejer för att de ska vara helt 100% att man verkligen vill byta kön, för ändrar man sig sedan går det inte att göra något åt. Den utredningen tar ca 10 år.

Idag hade vi det sista provet, filosofiprovet om Metafysik. Det var väl det jag satsade mest på och det var inte så jättesvårt tyckte jag. Dock fick vi ju provet samtidigt som alla andra, så det tog ca 1 timme innan vi hade scannat och skrivit in det så att jag kunde börja. Sedan fick jag skippa religionen för att hinna med att skriva klart det, men det gick bra. Det var en krysstolva, en krysstjugotvåa och 11 frågor. Det tog lite tid, men bra gick det nog. Det var bara en fråga jag inte kom på och det var hur Platon såg på förändring och rörelse. Annars svarade jag på allt. VG/MVG här också kanske?

VG fick jag på tyskaprovet vi gjorde i fredags. Det fick vi reda på i tisdags och gissa om jag blev förvånad? Jag tyckte ju provet var skitsvårt och jag satt i närmare 3 timmar med det, men VG fick jag i alla fall och det är ju bra det. Tyvärr är ju tyska ett sådant ämne där jag inte kan något alls om man bara får en fråga sådär rakt på. Jag måste sitta och tänka för mig själv. Då blir det ganska bra.

Det var väl dagens flippar.
Dagens flopp var vårt avlopp. Det har runnit dåligt i några dagar nu, så idag kom det hit någon avloppsgubbe och åtgärdade problemet. Jag kom hem precis när han var här. Då trodde han och pappa att de hade fixat det. Då hade han varit här ca 1 timme. Precis när han skulle åka iväg, han hade sagt hejdå och gått ut till bilen och allt, märkte pappa att det inte alls funkade. Vattnet rinner för långsamt. Det försvinner, men alldeles för långsamt. Så pappa sprang ner för trappen och hann precis få tag i honom innan han åkte iväg. Då skulle han spruta med en slang i avloppet för att få bort ännu mer sådant där svart äckligt gojs. Det var helt fullt med sådant. Han trodde att det var stekfett. Det är mycket möjligt, för vi har ju bott här i ca 20 år och aldrig sugit avloppen sådär. Hursomhelst så hade slangen frusit, så han kunde inte spruta något vatten. De fick hälla några hinkar varmvatten över slangen för att få den att tina upp. Sedan sprutade han vatten. Efter det blev det lite bättre, men det är fortfarande inte bra, så vi får ringa dem imorgon igen. Dyrt lär det bli...

Jaja, nu ska vi inte gräva ner oss i det dåliga. Inget plugg är kvar och det firade jag idag genom att ta en cider och se på några gamla avsnitt av Ullared som jag inte hade sett =)

Nu är det bara imorgon kvar. Måndag skiter jag i, men på tisdag kommer jag, för då ska vi fika och ha julklappsspel =) Så är det ju dessutom min sista julavslutning någonsin...

Kallt är det också. Snöat har det gjort och idag var det ca -8 grader! Så nu är det äntligen lite julkänsla här också! Jag satt och lyssnade på julmusik hela dagen igår och i förrgår när jag pluggade, men nu är det DI.FM's Hardcore-kanal som gäller. Hardcore blir det delvis i dagens jullåtar också. Det blir *trumvirvel* Tommy Körberg & Sissel Kyrkjebø - Julen är här och Speedcore Master - Last Christmas (Hardcore Version)!




Kommentarer
Postat av: jessie james

åhh stackare! jag hatar prov :P

hehe!

japps som sagt, rekomenderas varmt ^^



Ja det ÄR faktiskt häftigt :)

2009-12-18 @ 10:20:56
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

ÅÅÅÅÅ ett helt inlägg utan SPORT!!! Jag behövde inte skumma igenom något..



INTRESSANT de om om könsbytet... den föreläsningen eller vad jag ska kalla de hade jag velat delta på. Inte visste jag att man inte ens var sövd.. men huga jag hade nog velat sova vid en sdan operation där man egentligen stympar det egna könet och bygger upp ett nutt. Men va de kan... de e otroligt. Nej det är ingen lätt process de genomgår... så det kanske ändå är bra att utredningen tar tid. Att näst sista siffran står för pojk flick det visste jag och att den sista har något med vilken ordning på dygnet man kom... men det är vad jag tror jag kan inte säga med hundra att det är så.



Va kul att det går så bra för dig i skolan. Inga tankar nu om vad du ska fortsätta med??? Vad har du för drömmar om jobb? Vad tror du dig vilja jobba med? Hur mycket hjälp får du till ett jobb med din synskada???



Ja visst är det skoj att man lär känna människor via bloggen. Men jag har ju bara träffat Malou som nu hjälper oss med August. för övrigt så är det ju bara flera som jag pratar såhär med. Men Angelica och jag pratar ju dagligen... även på telen. Men för övrigt är jag så glad i er andra som jag pratar med som dig... å man får väl ordna så man ses vid något tillfälle det vore jätteskoj även om du är så mycket yngre än jag så är det ändå skoj... för vi har ju pratat om så mycket och jag tycker inte jag känner av den åldersskillnaden på det viset även om vi är på så olika plan i livet.



Idag skulle jag och min kompis Mattias ha åkt till Örebro och handlat men tyvärr blev han kvar i Frankrike pga av vädret så jag får snällt sitta hemma och ta igen mig. Inga fel de heller. Tog en tidig morgonpromenad innan i vinterkylan och jaaa... jag har det gott helt enkelt. Maken jobbar men sedan får vi väl mysa i soffan och se film.. bonde söker och Lets dance premiären...



Ha en fin fredag nu Johan... och nu hoppas jag alla VG och MVG rullar in... och att du får en fin sista julavslutning. Mina barn har det idag.... Min man hade oxå klarat sina tentor nu.. är så stolt,, ni är begåvade både du å min man.



//Tess

2009-12-18 @ 10:23:21
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jessie james

finns säkert några sollar där ute som tycker prov är kul ^^



Ja sabbats år kan behövas :)

2009-12-18 @ 10:46:25
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja det är grymt intressant. Å det är ju som sagt ett stort steg. Sedan är det ävl så att just könet blir just ett kön. Hur det fungerar sexuellt har jag inte en aning om så. Där kanske man faktiskt tar bort mycket som för en tjej då som blir man.. att det inte blir ett så mycket sexuellt fungerande organ utan just en penis bara... penis... ler ja hej å hå SNOPP...



Ang de så frågade August mig väldigt häromdagen VARFÖR tjejer har just en snippa... ja herregud för att vi är flickor och de har snippa men det köpte han inte han ville ändå veta VARFÖR... mamman hade inga svar. LER



Nej ett sabbatsår är väl inte fel så man hiunner tänka. Att flytta är ju en utmaning men jag förstår att det är svårare när man inte ser och ska lära sig hitta. Men du har tiden på dig.



Att prata i radion skulle jag med vilja fan va skoj men tyvärr har vi inte sånna radiostationer här på glesbygden... ler.



Men du drömma ska man och om man vågar tro på sin drlm kan man nå dit det lovar jag.



Du får helt enkelt gå på a<rbetsförmdelingen och söka lite jobb nu då efter helgerna... ler. Å man har väl rätt till aktivitetsstöd om man inte får stämpla ännu... men det vet dom ju där på AF så det löser sig ska du se.



Kram

2009-12-18 @ 10:56:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

Kul att allt gick bra! Speciellt när man får bättre betyg än vad man trodde man skulle få :)



Svar: Ja helt klar, så sjukt skönt! Dock sket jag i min sv. redovisning, men fick lov att göra det efter lovet :)



Vad sent ni slutar :o Nästan alla slutar väl idag ;p



Det är tråkigt när bloggtrafiken minskar, men det brukar gå uppåt ändå rätt snabbt :)



Ja precis nu har jag har två icke plugg ämnen så det är soft :)

2009-12-18 @ 10:56:42
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jessie james

just nu sitter lillebror på tåget upp hit. så det blir att umgås med honom i massor :)

sen blir det leka flytt hjälp å kanske gå på julfest :) själv då?

2009-12-18 @ 11:20:03
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Drömmar kan bli verklighet... och nu tycker jag att du ser hindren före målet... gör inte det. KLart att du kan få jobb. ALLA jobb ger en kunspak och man ska helt enkelt inte tänka så somdu gör nu. Du vet en erfarenhet i protokollet ser liksom bättre ut än att man inte ens sökt. Att man vågar. Du ser ner på dig nu och jag ska säga dig att du kanske har fel. Någon gång ska du ju ut och jobba och det var det jag menade att du kanske kan få hjälp så du kommer ut i arbetslivet... det finns många sätt. Därför ska du ju gå till AF å kolla vilka alternativ som finns.



Sedan har du ju rätt som alla andra att få tex aktivitesstöd. Och jag ger mig inte jag tror absolut att det finns något jobb och säg inte att det inte är intressant innan du testat för det kan var hur kul som helst bara det anpassas för just dig. Många arbetgivare kan få bidrag för att hjälpa funktionshindrade... glöm inte de.



Jag tror på dig ja vet du.



Min tanke med att vara i radio har faktiskt dels varit de att man skulle ha ett program där man faktiskt spelar lite annan musik. Som de knappt spelar.... hårdrock... dansband... ja lite annat i den vanliga kanalen så att säga... men jag kommer inte heller dit... idag krävs ju mer oxå för radion.. typ journalist ska man väl vara... fan kanske skulle ja läsa de???



Ska få healing till veckan å är det något ska jag gå två kurser och lära mig de själv... nu jäklar ska jag i alla fall ta tag i lite drömmar.



//Tess

2009-12-18 @ 12:37:20
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jessie james

Men duu! det lät juh inte alls fy skam :)

riktigt mysigt med julemys ^^

2009-12-18 @ 12:59:11
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jobbigt när det ska vara så mycket plugg =S

Lät som att det gick riktigt bra svenskan, vg/mvg är inte illa !



Kul att kylan och snön nu kommit även söderut :D Eller ja, precis alla som bor söderut tar det väll inte positivt haha.



sv. Ojdå! Ja jag har varit riktigt oaktiv jag med, har varit så mycket nu senast.

2009-12-18 @ 13:28:49
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: kavehlhcbloggarn

tja! ja fy fan vad skönt det blir med låv nu.. har också haft emassa provn som gjorts denhär veckan.. vill inte skryta men bra har det faktiskt gått..

ja det där med könsbytet låter lite läskigt tycker jag , men endå intresant.



ha det bra och GOD JUL!!

2009-12-18 @ 16:13:56
Postat av: Emeliié

Nej blev ingen tröja, men pappa skulle fixa dom orginala matchtröjorna, då skulle jag förhoppningsvis få två =)

2009-12-18 @ 16:21:16
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

LHC och Hästen kör ikväll , dom spelar om 125 000 kronor tror jag :D

2009-12-18 @ 16:21:56
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: tess

Jo jag förstår allt de där och jag veeet att det inte är lätt men jag tror ändå att det måste gå.... om man vill.... det är ju en hemskt hög siffra och jag anser att man från statens sida måste se till att även synskadade kommer ut i arbetslivet. Idag kommer ju alla hamna utanför i samhället om de inte får jobb med vår konstiga modell för a kassa osv. Så vad lever dessa 50% av då??? de måste ju ändå komma ut i nån form av sysselsättning annars kan de itne få pengar till slut... då blir de ju socialen.



Ja jag kan inte detta men jaaa de låter konstigt.



Ja vi satsar på en bra radiokanal... vi startar en egen radio... vi ger oss in i den kommersiella radions överlevnad. LER



//Tess

2009-12-18 @ 16:24:05
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

neej Pajen äger, men svårt att få en tröja av han nu ;)

2009-12-18 @ 16:24:33
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: jessie james

Hahaa tror dock inte jag själv skulle kunna hålla mig för skratt isånnafall ^^

TREVLIG HELG!

2009-12-18 @ 17:01:43
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Jennii

Ja, vi får hoppas på MVG då =0))



Sv. Jag ska åka en vecka i maj med 2st vänner till Paris. Det ska bli jätteroligt, speciellt att få prata franska längtar

En väns farbror fyller 50 år, så vi följer med..har aldrig varit i Schweiz, men min man har pratat om hur vackert det är där borta. Vi bilar ner i augusti & blir borta lite över 2 veckor.



Vad ska du göra under julen? Fira med vänner, familj eller både och?



Massor av julkramar!



PS. Jag skulle kunna baka åt dig oxå, men det ska hålla på posten oxå hehe

2009-12-18 @ 21:08:10
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Vispen

Haha, det är fler än jag som också märker när du skriver inlägg utan sport haha:)

Här har vi haft ungefär femton minusgrader idag, inte alls skönt att vara ute.

Jobbigt med så många prov, jag vet alltså vad jag har att vänta... Bra att allt gick bra för dig i alla fall:)

Sen var det något mer jag skulle skriva också, undrar vad det var.

Kommer inte på det men god jul, det är ju ett tag kvar men ändå.

Just det, vad är julklappsspelet för något?

2009-12-18 @ 22:20:46
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: tess

Ja GUUUUD VA KUL de skulle va. Undrar hur man gör de??? Sonen har ju kompis som kör lite på lokalradion här. Så förrut fickhan ta med kompis och då va Oskar varit med på fredagnätter. Jag har fått ringa in och önska låtar osv. Inte så många lyssnar väl... men sedan hade de blivit massa skit så de fick inte ha med kompisar i studion mer. men om man ville sända radio där tror ja ungarna fick sina timmar per vecka för ca 300kr tror ja.... Hade jag varit ung hade jag nog kört på en gång.



//Tess

2009-12-19 @ 09:52:24
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ja eller hur, det är ju en snäll gest om inte annat att säga till 'de som stökar' först :) Vet du, jag tror inte det där tandsetet är så värst bra heller, har aldrig testat nåt sånt tidigare så tänkte jag; när det är halva reapriset borde jag ju testa. Två gånger har jag testat och nu vet jag inte om jag vågra mer haha.. Åh Idre så roligt, vad åker du? Skidor eller snowboard ?:)

2009-12-19 @ 10:23:25
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv Lät härligt, haha xD Haha jag har aldrig sett Ullared, är de bra?



Okej, hehe ja jag håller tummarna för snö för "söder-folket"! ;)



Haha precis, vi får ta å rycka upp oss! Men nu dom här dagarna har jag haft mycket planerat. Har haft det från torsdag och kommer ha tills imorgon =) Tex idag kommer jag försvinna vid 2, och sen vara borta tills imorn haha.

2009-12-19 @ 10:57:16
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

hihih, gick ju bra för LHC men vi kämpa skit dåligt :O



tycker verkligen att hästen va grymt mycket bättre än jag trott!



Pappa är de som betalar allt inom hockeyn =)

haha soft är det ;)

2009-12-19 @ 14:57:03
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Jenny

Åhh härligt :) Det vart så länge sedan jag åkte bara så jag hoppas jag fortfarande har koll på tekniken, haha :)

2009-12-20 @ 16:34:23
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: madde

joooh jag tycker ju samma, om man vore liten. Men nu var det så att jag hade pengar och hade planerat. Så jävla typiskt att någon ska hända på själva julafton eller precis innan haha xD



Synd. för jag är så lat av mig så jag kommer få värsta utbrottet snart för att jag får anstränga mig extra mycket haha;)



Vart bor du förresten? kan ju vara bra och veta vem man snackar med :P



Kram

2009-12-23 @ 21:07:07
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: