Det blev en annorlunda träning...

Tid: 17:24:57
Datum: 2009-05-09
Kategori: Goalball

Ja, det kan man minst sagt säga att det blev... men vi börjar med förra veckans träning som jag faktiskt inte har skrivit något om.

Den gick inget vidare måste jag säga. Det kan ha att göra med att jag inte hade varit med på 4 veckor, men bra gick det inte.

Uppvärmningen gick ju bra, så klart, men sedan körde vi skottträning och det gick riktigt dåligt! Jag sköt jättesnett. Jag testade att stå still och bara träna in svinget i armen och då fick jag till hyfsat bra skott, men de var ju sneda. Likaså testade jag att skjuta med vänster, och den svingen blev faktiskt bättre än högersvingen. Inte lika hårda skott, men ändå.
När man sedan tar stegen också blir svingarna dock inte alls lika bra.
Det har med kordination att göra och min kordination är ju inte den bästa.

Efter det fick 3 av oss försvara och de andra 3 sköt. Då sköt jag också utanför även fast det inte var meningen.
När jag försvarade var jag center, eftersom att jag inte gillar att spela center. Man måste ju ändå träna på alla positioner så att man kan spela varsomhelst.

Match körde vi i slutet och vi förlorade med 7-3 eller vad det var med periodsiffrorna 4-3 och 3-0. Jag gjorde inte ett ända mål...

Efter träningen begav vi oss, ett gäng, hem till Albin, men innan dess åt vi på Andreas grill =) riktigt gott =)
Hamburgertallrik åt jag, en 150g hamburgare med pommes och allt för bara 55 spänn! Han som jobbade där var också jättetrevlig!
Klara lyckades dock slå mig på läppen med en stol. Vi satt ute och så skulle hon lyfta en stol och slog till mig rakt på läppen. Lite blödde det, men det var inte så farligt.

Efter maten åkte vi till gamla stan och mötte upp Cissi, som var en liten överraskningsgäst sa Albin. Jag hade aldrig träffat henne tidigare, men hon var trevlig =)

Hemma hos Albin såg vi på Tintin =P
Jag hade en T-shirt med Tintin på och när Klara sa det blev jag sugen på att se på Tintin, så vi såg på både Faraos cigarrer och Månen tur och retur. Under tiden åt vi vindruvor och plommon, en jättegod glasstårta, kexchoklad och drack iste =)
Klara lyckades putta in mig i ett element också =P
Albin försökte putta ner mig i hennes knä när hon satt i soffan. Hon puttade undan mig, men tänkte inte på att jag är så lätt, så det gick lättare än hon trodde. Så jag ramlade bredvid henne, utanför soffan, och slog nästan huvudet i elementet, men det var ingen större fara det heller =)

Efter Tintin begav sig några hemåt och vi andra pratade lite innan vi också åkte hem och lämnade Albin ensam runt 8-tiden =P

Idag var det bara jag, Jennifer, Oskar och Ther som var där. Albin var ju på något US-möte.
Klara höll, liksom förra veckan, i träningen eftersom att Pelle inte mår sådär jättebra. Nu börjar det väl bli bättre, men han har ju varit inne på sjukhus och donat de senaste veckorna. Inte nog med hans rygg, nu är det blodtrycket också.

Uppvärmningen gick bra, men Klara sa att det snurrade och att hennes blodtryck var lågt.
Plötsligt, när vi hade värmt upp klart och tog lite vatten, ramlade hon bara ihop. Jag fattade inte först. Det lät som om hon satte sig, för hon brukar göra så ibland. Jennifer, som var den ända av oss som såg, frågade vad hon höll på med, men hon svarade inte. Vi fick inget liv i henne, men hon andades i alla fall. Lite obehagligt faktiskt.
Så här i efterhand skäms man nästan. Sådant där ska ju gå automatiskt! Man ska bara göra det som ska göras och inte tveka, men ingen av oss kom på hur man skulle göra. Vi kände efter puls och så, men ingen kom på hur man skulle lägga henne. Dåligt! Det ska ju som sagt bara gå utan att man behöver tänka och jag som tränade det senast i vintras borde ju vetat hur man skulle göra. Det visste jag nog också, men det är en helt annan sak att göra det när det verkligen gäller än när man tränar på det. Helt annorlunda.

Efter ett tag kom jag dock på hur man skulle göra, men då vågade vi inte röra henne mer och så var ambulansen på väg. De hittade så klart inte direkt, men till slut hittade de. De mätte blodtryck och så och fick henne att vakna innan de körde iväg med henne till akuten.

Mycket träning blev det inte efter det. Vi körde lite skottteknik, vilket gick mycket bättre än förra veckan, och sedan drog vi bort tejp och linjer och plockade isär målen och ställde in dem innan vi satte oss och pratade lite.

Man blir ju helt klart lite skakis när sådant här händer, man vet inte riktigt vad man ska göra, men så får det ju inte vara! Man måste ju agera! Det största pluset måste jag nog ändå ge till Ther. Nog för att han aldrig lyssnar och käftar emot och alltid ska ha rätt, men här försökte han faktiskt. Det var han som kollade så att hon andades hela tiden och allt. Jag och Jennifer gick ut och väntade på ambulansen och höll upp dörrar och så för dem så att de inte slog igen.

Vi gjorde det i alla fall bra, ingen fick panik i alla fall, men ett extra plus till Ther faktiskt =) Det händer inte ofta!

En träning kvar innan sommaruppehållet är det nu och den är om 2 veckor. Nästa helg är det nämligen miniläger i Missmyra =)

Nu är det fika med kaffe och glass med Shep =)

Kommentarer
Postat av: Sandra Gee

Hehe jag tänkte väl det.. :P



Haha jag lovar att jag ska läsa.. när jag får tid.. jag jobbar nu.. så hinner inte.. det är ju ganska långt ockdå ;) sedan e det stress iväg..

Ha en bra kväll johan!



Mvh

Sandra

2009-05-09 @ 18:48:34
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Ida

2009-05-09 @ 18:51:03
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: Ida

hmhm.. hon hade bortdomningar i halva sidan av kroppen :/



HAHA :D Jag hade ig i tyska och i engelska a, eller ja läste det ett år extra och då klarade jag det :D stolt som jag är



jadu. fritiden är det mycket data och musik här också :D Sen försöker jag att träffa lite vänner då och då :P Och soooova :D

2009-05-09 @ 18:53:44
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: tess

Mycket skum vet du men jag blir ju glad som får så stor uppmärksamhet av en docent ha ha ha. Jag skrattar bara åt det eftersom jag KAN skriva rätt men väljer att skriva som jag vill. Jag hade femma det är ingen lögn. Men nu går inte jag i skolan och gör vad jag vill i min blogg.



Nej den författaren har ja faktiskt inte läst. Många bcker? Ska ja läsa från början? Kanske skulle ta mig an den. //Tess

2009-05-09 @ 22:01:52
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: linda

Läskigt med tjejen hoppas hon är okej.

2009-05-09 @ 22:02:28
URL: http://misspainter.blogg.se/
Postat av: michelle

vad har du för kamera då? :)

2009-05-09 @ 22:39:34
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: Elina

Ja! Haha, men han var typ mer sugen på att gå ut med hennes mamma tror jag :P



Otäckt att hon svimmade. Skäms inte, tror ingen är förberedd på någonting sånt även om man borde. I en paniksituation är det svårt att tänka klart :/ Hon mår bra nu va?

2009-05-09 @ 22:48:37
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: matilda

Hej!

Doping är ett stort problem inom idrotten, främst inom de mest fysiskt krävande som längdskidåkning, vissa friidrottsgrenar och cykling. Vad ska vi göra för att få bort dopingen från tävlingsarenorna?

//Elitcyklist

2009-05-09 @ 22:54:17
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Hm.. jag växte upp med engelska, pappa pratade engelska med mig och min storebror, så jag kan lixom engelska flytande :) som mitt 2:a modersmål. Så provet var lätt :)

2009-05-10 @ 00:17:01
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Eka!

Sv: Tackar! bor tyvärr i norrköping och har inte ekonomin att fara fram och tillbaka! Men är ett fan i både med och motgång, var tungt i början av 2000-talet när vi förlorade final på final ;p

2009-05-10 @ 01:22:26
URL: http://ekaaa.blogg.se/
Postat av: Nikolina

haha lite kul faktist ;)

2009-05-10 @ 03:07:18
URL: http://mjaubaby.blogg.se/
Postat av: tess

Jo ja såg hockeyn... å ska se ikväll... brukar titta. Förr tittade ja alltid men har gjort flera år av uppehåll men Daniel är intresserad så jo ja ser.



Får kolla den där författaren å låna på biblioteket när ja ändå ska fråga efter kvalitets böcker ha ha ha... Ska gå ner här på stan å låna tänkte jag. Bott här ett år men åker fortfarande hem å lånar.



Tess

2009-05-10 @ 10:39:37
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de e dåligt. Daniel tycker de e skit att de har motorsporten på en viss kanal med... allt ska man behöva köpa till extra. De e fan itne klokt hur de blivit.



Fasen ja har de trist. //tess

2009-05-10 @ 13:08:03
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja vet ju inte VAd ja ska hitta på. Jag tar mig ju ingenstanns. Jag får inte ens cykla ju.



Jag har inget speciellt här hemma som ja e sugen att göra.... vill alltid åka ut ja.



Ja han gillar STCC å sånt. Rally

Men visst e de så de förlorar på de för folk har inte råd att köpa allt liksom.



Men du måste väl ha kompisar å så där du bor??? eller? Ja känner ingen här för ja har bara bott här ett år. Sedan så jobbar ja kvar i den kommun ja kommer från. Han ja var i hop med från Skänninge gjorde oxå att jag förlorade hemskt med kompisar så ja e ganska ensam.... men men ja överlever.



Å ute vill ja inte va de blåser hemskt å de regnar. //tess

2009-05-10 @ 14:02:55
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Eka!

Sv: jag har ju rätt nära till Linköping, men blir ju tokdyrt när ett lag som Färjestad kommer på besök :/

2009-05-10 @ 14:46:23
URL: http://ekaaa.blogg.se/
Postat av: tess

Du låter lite som jag. Jag har bara min barndomskompis kvar. En från gymnasiet. Sedan visst ja pratar med folk känner folk men umgås inte. Ändå känner jag mig ensam å skulle vilja ugås mera. Men oftast är det bara jag som håller kontakten å då tröttnar jag ärligt talat. Sedan har jag oxå kompisar utspridda lite överallt. Å det går inte att ses så ofta om nästan aldrig.



Såg du machen? Brons e väl inga fel...



//Tess

2009-05-10 @ 18:33:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de va skoj.... å visst är de så... förlora guldet är lite surare.



Vår hund är de snällaste som finns å har varit van katt från början. Det har aldrig varit några som helst problem.



Trist att man förlorar sina vänner... sedan kanske många tror att det är svårare att umgås med en som inte ser??? Jag kan tänka mig att folk tror man blir mer begränsas men de e ju bara våra fördommar som begränsar.

2009-05-10 @ 19:18:11
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Pappa är från Sverige, hihi. Men har pluggat på college i USA :)

2009-05-10 @ 20:26:40
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

Ja tyvärr e de ju så..... trist men sant. Jag har aldrig umgåtts med någon synskadad så jag vet inte heller hur de fungerar. Joooo på jobbet har vi ju sånna som inte ser men det blir inte riktigt på samma vis som med en människa som är ung. De vi har är ju i så stort behov av hjälp på annat vis och har inte varit synskadade hela livet.



Men jag skulle inte va rädd att lära känna någon. å Inte umgås heller. det skulle va kul... lära sig nya saker skulle de ju bli.



Tess

2009-05-11 @ 09:07:25
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jojje

usch jag hoppas att ja aldrig hamnar i en sån situation som du skriver om

2009-05-11 @ 09:45:22
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Sandra

Bra blogg! :)Jag kommer nog tillbax fler gånger och kikar.

2009-05-11 @ 12:42:23
URL: http://www.slck.bloggagratis.se
Postat av: zarah

hej!



var med i min veckans blogg tävling!

2009-05-11 @ 14:34:33
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: zarah

okej, tack!

:)

2009-05-11 @ 15:47:49
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: tess

Period ja de vet ja väl va skrev ja då?? Halvlek??? Ja e virrig i skallen av alla piller... va blev de nu då??? Vem vann guldet?



Main coon e dyra ja men vi hittade en som vi fick för 4000 å de e halva priset å de e inte ett fel på henne. Trevligaste katten ja har haft.



Idag har ja varit på terapi, rastat hunden, handlat och tvättat å bloggat och vilat och inte så mycket mera..



Själv???



Tess

2009-05-11 @ 15:53:17
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: C A T T I S . G U S T A F S S O N

söt blogg :D

ska vi börja på varandras bloglovin?

i såna fall, lägg till mej sen så säger du de tilll mej, då lägger jag till dej!

http://www.bloglovin.com/blogg/239214/c-a-t-t-i-s-----g-u-s-t-a-f-s-s-o-n-fo

2009-05-11 @ 16:13:25
URL: http://hejcattis.blogg.se/
Postat av: tess

mmmm ja e så virrig.



Okej,,, va läser du? Gymnasiet???



Ja katter kan va jättegoa oavsett om de kostat nått..



Lycka till med engelskan...



Tess

2009-05-11 @ 17:46:27
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Ida

Jo man tror så mycket. Man vill ju så väl att det ska funka när man väl träffar någon. Jag trodde att jag funnit mitt livs stora kärlek, men insåg att, hon kan inte ge mig det i ett förhållande jag söker. Hon är min vän, men det gör ont, jag är nog kär i henne än :S



Men det är bara att bita ihop som sagt var!

2009-05-11 @ 19:49:16
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: tess

Aha... okej ja men de e bara å kämpa på åren går ju så fort trots allt...



Å hoppas du tar dig igenom boken. Vad är de för bok då? Lyssnar du eller har du med blindskrift? Går du på vanliga gymnasiet eller är de för blinda? Nu kommer alla dumma frågor....

2009-05-11 @ 19:59:01
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: