Flytta!

Tid: 16:26:00
Datum: 2009-05-20
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Jag fick jättelust att flytta förut!
Det har jag ju haft lust med ett bra tag nu, men det blir aldrig av. Det är ju bäst att gå klart skolan först och se vad som händer därefter. Jag menar, tänk om man flyttar nu och så börjar man högskolan sedan efter gymnasiet. Då får man antingen pendla härifrån eller så får man flytta en gång till så att man bor närmre universitetet. Blir det högskola blir det antagligen Linköping, men jag är så skoltrött, så det lutar nästan åt ett sabbattsår efter gymnasiet. I alla fall ett halvt. Då kommer jag dessutom inte ha råd att flytta. Flyttar jag nu har jag råd. Nu får jag ut nästan 9000 efter skatt utan att ens jobba =), men när skolan är slut får jag inget studiebidrag mer och ingen aktivitetsersättning. Så då återstår bara handikappsbidraget på 2461kr/månad. Då kommer jag visserligen få ut 4922kr/månad, för då får jag ju 64% av basbeloppet, istället för 32% som jag får nu,   eftersom att jag då inte får något annat bidrag. Hänger ni med?
I vilket fall så skulle inte 4922kr räcka för en månad och alltså skulle jag inte ha råd att flytta ändå. Inte då, men nu. Nu vill man dock inte flytta för man vet inte vad som händer om 1 år.

Jag vet inte heller var jag vill flytta. Jag har funderat på både Skänninge, Mjölby och Linköping. Linköping vore ju bäst, för då har man närmre till allt. Dock blir det ju massa nytt då. Man måste lära sig hitta i en ny stad, först och främst i sitt eget bostadsområde, men även i övriga staden. Sedan blir det ny kommun vilket innebär att man säkert får söka om färdtjänst och allting.
Bor jag i Skänninge eller Mjölby blir det ju i alla fall samma kommun, så då slipper man ju i alla fall allt sådant tjafs, men å andra sidan är Mjölby kommun mycket tråkigare än Linköping. Det finns inte speciellt mycket att göra, men å andra sidan blir det närmre hem.
Är man synskadad och flyttar kan det vara en trygghet att ha några släktingar i närheten om det skulle vara något man behöver hjälp med.

Billigast blir det nog ändå här i Skänninge, men priserna här går nog snart upp när pendeln blir klar.
Man kan dock bara inte kolla på priserna. Man måste se till tillgängligheten också. Att lägenheten ligger i ett bra område, att det är lätt att hitta dit och att själva lägenheten är tillgänglig. Det är nog i och för sig ett större problem om man är rörelsehindrad, är man synskadad kan man lära sig hitta oavsett, men det kan ju vara en fördel om det är lätt att hitta. Dessutom är ju jag lite kräsen, så diskmaskin och tvättmaskin är ett stort plus. Speciellt tvättmaskin är bra att ha i lägenheten. En gemensam tvättstuga måste man ju boka in sig på och numera är det många hus som har touchscreens till det vilket är helt värdelöst. Alla sådana problem försvinner om man har tvättmaskinen i lägenheten.
Så måste det ju vara en bra tvättmaskin också som inte bara har touchknappar och så. Det gäller ju allting i princip.

Jag hade ju tänkt mig en 1:a eller 2:a, helst med balkong. Tänk på sommaren, man sitter på balkongen i söderläge och solar med en kall Cola eller Jin&tonic och hör musiken innifrån vardagsrummet =) Hur härligt är inte det?

Det är väl det ända pluset med att bo kvar här hemma. Man kan lyssna på musik hur högt man vill. Det går inte i alla lägenheter. Det beror på vilka grannar man får, men nu är det bara att dra upp volymen till önskad nivå och känna hur golvet och väggarna vibrerar =)
Det är ju lite svårt i en lägenhet, men man får väl anpassa sig lite där.

Ett annat plus med att bo här hemma är ju att man slipper laga mat själv. Det är ju så fruktansvärt tråkigt och det är nog det jag kommer ha mest problem med när jag flyttar. Det blir nog mycket pasta och köttbullar =P
Annars klarar jag nog det mesta. Tvätta och städa är ju inga problem. Det ända är väl att handla, men det löser sig nog. Antingen får man väl handla online eller så får man väl se till att det finns en liten och serviceinriktad affär i närheten =)

Hursomhelst så skulle det vara kul att flytta. Det blir väl antagligen att flytta själv först, men kanske flyttar man ihop med någon så småning om =)

Jag tänkte ju att det här skulle bli ett kort inlägg, men det blev det inte. Det är svårt att skriva kort =P

Jag blev sjuk sen och var hemma både igår och idag. Jag som aldrig brukar vara sjuk, men någon gång ska det väl drabba mig med. Tjock i halsen, ont i den samma och schnorig var jag, om någon är intresserad =P
Idag är det bättre och ikväll ska vi och äta på Dacke. Emma och de ska servera oss =)
Jag har inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort, men lite har det blivit i alla fall.

Dagens låt blir 4 elements - I want you to hold me