Stockholm games!

Tid: 23:39:14
Datum: 2009-11-01
Kategori: Goalball

Då var man hemma igen. Det var 8 dagar sedan jag var hemma, nästan 9.

Hur det var resten av resan i Tallin kommer i något annat inlägg, för nu är det Stockholm games som gäller!

Pelle hämtade mig hos Jocke när han hade släppt av resten vid hotellet i fredags. Han hittade faktiskt direkt, vilket inte mamma och de gjorde första gången de skulle hämta mig där efter att vi hade varit på Finlandskryssningen 2007. Det skulle ta ca 5 minuter därifrån de var då sa Jocke, men det tog 30 =P

Väl framme på hotellet märkte vi att man var tvugna att betala för det trådlösa nätverket. Sådan tur var hade Pelle med sig sitt mobila från Comviq och det funkade faktiskt bra, även för mig som använder Jaws. Albin har ju 3, men det funkar inte alls säger han, för då måste man fylla i visuella koder och grejer när man installerar det. Det behövde man inte här.
Ett minus var dock att det stank rök inne på vårat rum. Pelle och jag bodde i samma rum, Jennifer och Clara i ett och Albin, Ther och Oskar i ett, men de fick av någon anledning bo en våning över oss andra.

Man hann inte göra så mycket i fredags kväll, mer än att kolla hockeyn och prata lite. Vi lade oss ganska tidigt, men somnade gjorde jag inte. Jag var inte ett dugg trött, så jag somnade inte förrän vid 3 någon gång. För Albin och dem var det tydligen ännu värre. Han somnade tidigt sa han, men så vaknade han och kunde inte somna. Så alla 3 började prata där uppe och somnade inte förrän vid 4:30.

7 var det upp igen och äta frukost som bestod i en grov macka, en tallrik yoghurt, ett glas juice och en kopp kaffe.

Klockan 8 var det iväg till hallen som gällde, där alla coacher skulle ha ledarmöte klockan 9. Vi andra såg på FIFH Mighty ducks, från Malmö, mot Iran. Alla höll på Mighty ducks och trodde att de skulle vinna, men Iran var bättre än vi trodde och vann faktiskt med 9-5.

Sedan var det dags för våran första match. Den var mot FIFH Crocodiles, också från Malmö så klart. Clara skulle filma lite tyckte jag, men då var batteriet i videokameran slut. Jag hade inte med mig laddaren, trodde jag, för nu när jag kom hem märkte jag att den låg i väskan. Lite hann jag filma av Mighty ducks - Iran i alla fall =)

Vi gjorde det i alla fall riktigt bra. Det var jag, Albin och Jennifer som spelade. Jag gjorde 3 mål och Albin gjorde 1. Dock förlorade vi till slut med 11-4, men vi blev inte gamade i alla fall, som vi blev av dem nere i Malmö i våras.

Efter matchen åkte vi iväg och åt på ett ställe. Det var god mat, men tyvärr kunde vi inte äta så mycket så man inte blev proppmätt till nästa match, som var strax efter att vi hade ätit. Den var mot ett spanskt lag som hette Navada eller något i den stilen. Det visade sig att de var riktigt bra, eller rättare sagt, nummer 5 i deras lag var riktigt bra. De andra sköt inte så jättehårt, men han hade ruskigt bra skott.
Vi klarade oss ifrån att bli gamade även i denna match och gjorde faktiskt 2 mål varav jag gjorde 1 och Albin gjorde 1. Vi förlorade med 11-2.

Därefter såg vi på Mighty ducks mot Hammarby, tror jag det var, där Mighty ducks drog det längsta strået och vann.
Sedan var det dags för dagens sista match för våran del. Den spelades mot Brukarhuset. Jag är inte säker, men jag tror de har gamla avdankade landslagsspelare i sitt lag. Bl.a. har de en som snart fyller 50. Det är ganska imponerande att man orkar hålla på när man är så gammal.
Vi trodde att vi skulle kunna trötta ut dem om vi spelade snabba returer osv. men det funkade inte. Några sådana lägen kom inte och istället var det de som tog ledningen.
Jag minns inte om vi kvitterade eller om de först gjorde 2-0, men 2-1 stod det i paus, vilket var klart godkänt.
I andra halvlek funkade det dock inte lika bra och vi förlorade den med 5-0 och förlorade matchen med 7-1. Vårat mål kom på straff och det var Albin som satte den. Annars var de grymma i försvaret och läckte ingen stans.
När vi ändå är inne på försvar tycker jag faktiskt att vårt försvar funkar hyfsat bra. Det är vissa skott som studsar över och så, men för egen del tycker jag det funkar riktigt bra. Jag tror knappt jag släppte in ett ända mål på hela turneringen där jag spelade på min vänsterback.

I vilket fall så var det en lite tung förlust i och med att vi hade 2-1 i paus, men det var inget att göra något åt.

Senare på kvällen funkade inte Pelles mobila bredband längre. Till slut fick han gå ner och köpa ett abonnemang. Tyvärr funkade det bara till en dator, så jag fick klara mig utan hela kvällen. Det var ingen större fara.
Efter att vi hade ätit nere i hotellets restaurang och blivit serverade av en jättetrevlig servitris hängde jag med Albin och de upp till deras rum där vi stannade till runt 10. Då var det bara att bege sig ner till vårt rum och lägga sig. Precis när jag höll på att somna ringde Micha, som hade kommit hem från Tyskland, där han köpte cider åt mig. Så vi pratade ett tag innan jag somnade.

Idag var det upp lika tidigt igen för att äta frukost som den här gången bestod av en macka, en tallrik yoghurt, ett glas juice, en kopp kaffe och en clementin.

Vi åkte till hallen, där vi skulle spela våran första match vid 9:45. Det var semifinal mot Navara. Jag fick sitta på bänken i början, tillsammans med Jennifer. Albin, Oskar och Ther kämpade där ute, men Ther skadade sig efter ett tag, så Jennifer fick hoppa in. I 2:a halvlek fick även jag hoppa in, men då ledde de redan med 10-3 eller vad det var. Alla 3 målen hade Albin gjort. 1 på straff och 2 hyfsade skruvar mellan deras högerback och center. Tyvärr sprack vårt mål i samband med den matchen, att inte bli gamade. Vi blev gamade med 13-3 och fick spela om 3:e pris i gruppen mot Brukarhuset. De spelade 5-5 mot FIFH Crocodiles i deras semifinal. Matchen gick till sudden där dock Crocodiles vann.

Våran match började inte bra. De tog även här ledningen efter inte alls lång tid och drog sedan ifrån.
En bit från paus byttes jag ut mot Oskar, som faktiskt gjorde mål. Ett riktigt snyggt mål på en etta. För er som inte vet så är ju planen uppdelad i zoner, 1-5. 1 är längst till vänster från motståndarna sett, 3 i mitten och 5 längst till höger.

I 2:a halvlek byttes jag in igen, men något mål lyckades jag inte göra. Istället drog Brukarhuset ifrån ytterligare och gamade oss med 11-1.

Den matchen var vi inte nöjda med. Med tanke på att det blev 7-1 igår och att vi kanske kunde ha haft en chans mot dem, men det var helt enkelt inte våran dag idag.
Annars gjorde vi bra matcher. Vi mötte bättre motstånd, men det är som sagt grymt bra träning och man lär sig massor. Pelle hade t.o.m. hört att vi hade en potentiell landslagsspelare i vårt lag. Jag tror det var Jennifer. Hon är ju den ända tjejen. Hon är riktigt bra och skulle mycket väl kunna ta en plats i landslaget. Tyvärr ser hon ju lite för bra. Både Albin och jag är minst lika bra som henne, det är vi 3 som är stommen i laget än så länge, men det är tuffare konkurrens på herrsidan. Det är mycket svårare att slå sig in där. Redan nu håller de på att bilda en grupp med potentiella unga spelare som kan ha chansen att komma med till Paralympics i Brasilien 2016. Det skulle ju vara grymt kul att komma med dit, det är ju mitt mål, men tar de ut den gruppen redan nu, då blir det svårt. I så fall blir det 2020, men då är jag 31.
Man vet dock aldrig. Man ska aldrig säga aldrig. Det gäller att träna och nöta och nöta. Man blir ju bättre, även om det tar tid. Det har dock blivit bättre sedan i Malmö i våras.
Efter en match då låg vi på -10, 0 gjorda och 10 insläppta mål och en game. Nu låg vi på -7 med 11 insläppta och 4 gjorda.
Efter 2 matcher i Malmö låg vi på -20 med 23 insläppta och 3 gjorda + 2 games. Här låg vi på -16 med 22 insläppta och 6 gjorda.
Efter 3 matcher i Malmö låg vi på -23, efter matchen mot IFAS, som vi förlorade med 8-5 efter att ha ledat med 3-1. Här låg vi på -22 med 29 insläppta och 7 gjorda.
Efter 4 matcher, som vi totalt spelade i Malmö, hamnade vi på -33 med 43 insläppta mål och 10 gjorda. Här låg vi på -32 med 42 insläppta och 10 gjorda.

Ganska jämnt med Malmö alltså. Efter en match nu låg vi +3 jämfört med i Malmö med 4 fler gjorda mål, men med 1 mer insläppt.
Efter 2 matcher låg vi även här bättre till, +4 jämnt mot Malmö. Då hade vi släppt in 24 mot 22 här, och vi hade gjort 6 mål här mot 3 mål där.
Efter 3 matcher blev det mer jämnt i och med våran 5-8-förlust mot IFAS i Malmö. Då låg vi på -23 mot -22 här. Då hade vi släppt in 31 och gjort 8. Här hade vi släppt in 2 mål mindre, 29, men även gjort  1 mindre, 7.
Efter 4 matcher slutade vi på 43 insläppta mot 42 här, alltså 1 mål mindre. Då hade vi gjort 10, samma som här.

Så slutsatsen blir alltså att vi gör ungefär lika mycket mål, men försvarar något bättre.
Dock känner i alla fall jag att det jag behöver träna mest på är skottteknik och skottpresition. Den är ungefär =0. Det resulterade i att jag nästan bara sköt tvåhandsskott under den här turneringen. Dels för att de är bättre än enhandsskotten och dels för att presitionen är bättre.
Så skott och presition behöver jag träna mest på, men även lite försvar. Det tycker jag dock funkar bra, men självklart måste man öva på det med, bli snabbare ner och upp igen.

Totalt sett så tycker jag ändå det var en bra turnering från vår sida. Vi mötte som sagt bättre motstånd, men vi är i alla fall med och vi blev inte gamade i alla matcher.
Nästa turnering är Canon cup, som vi vann förra året. Nu ska vi försvara vår titel, men det blir svårt. Fia sa att det var 8 lag med mot 3 som det var förra året. Dessutom kommer både Kosovo och Polen med ett lag. Polen har tydligen med vissa av de spelare som i den här turneringen spelade i herrklassen. De skjuter riktigt bra och är med i polska landslaget. Så försvara vår titel blir svårt, men vi ska göra vad vi kan!

Till sist bjuder jag på en låt man har fått på hjärnan såhär i efterhand. Den spelades i varje timeout och paus. Egentligen skulle det ha varit 2 låtar, men den andra hittade jag inte...


Kommentarer
Postat av: jessie james

Min helg bestod av party party å en hel del onyttigt :P hehe :)



Det är rosa bandet som säljer ett "rosa band" i tyg med punkskrift. Min brukare som jag jobbar hos läser punkt. Men hon tyckte som sagt inte att man kan känna punkt på tyg. Tråkigt nog! För annars var de en jätte smart idee tycker jag.



ahh det var aik-löven! Kalas bra match var det :)

Mkt spännande!

2009-11-02 @ 09:34:37
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja pannacotta e grymt gott. Med espresso har jag ju aldrig smakat men kan tro att det är gott de oxå... mmmm.



På ögon skulle de egentligen ha droppat ögonen med nu blev det inte alls så... så det var gjort alltihopa på mindre än en kvart typ....



Jo det är skapligt. Har ju vilat under helgen. varit hemma fyra dagar så lite lite mer energi har jag väl lyckats få ihopa. Nu börjar vardagen igen och det går u ett men så är ju livet. Jag jobbar ju på att må bättre.



Kram

2009-11-02 @ 15:54:31
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Min älskade var med i Stockholm Games, hihi :)

2009-11-02 @ 18:10:26
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

Ja det var sånna pupilvidgande de skulle gett men nu blev det inte av idag.



Jag har läst och hrm... jag begriper ju inte alls vad det är ni gör mer än att en boll är med... hur ni ser och göra mål och VAR ni gör mål fattar jag ingt av MEN jag begriper att ni KAN detta och att ni verkar vara duktiga även om du skriver att det var tuffa lag ni mötte. MEN det är nyttigt... man lär sig om man får lite motstånd.



Så det är bara att hoppas att du kommer bli riktigt bra på detta om ditt mål är att satsa lite högre på detta.



//Tess

2009-11-02 @ 18:59:10
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Han är "bara" en god vän till familjen. Men jag blev väldigt glad när han sa så, för mig är det stort att få höra att jag är vis. En av mina mål är att bli vis och verkligen dra lärdom av allt som händer i livet.



Tusen tack! Jag ska verkligen kämpa för att nå OS!

2009-11-02 @ 19:21:08
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Han spelade hockey :)



Jadu, jag har träningsvärk sedan igår och dum nog körde jag mage igen, haha.

2009-11-02 @ 19:34:28
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jadu, jag ska verkligen kämpa!

Klart vi ska ses i Brasilien!! :D

2009-11-02 @ 19:37:40
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Ja, min kille spelade hockey i Stockholm Games :)



Hahahaha! Jo, jag är riktigt arg på mig själv ;)

2009-11-02 @ 19:38:52
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: marie

verkar som ni hade en bra helg och bra att du känner dig nöjd med spelresultatet.



idag har det faktiskt varit en rätt bra dag :)

2009-11-02 @ 19:44:30
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag håller tummarna!!!! :D



Det var fredag - söndag. Egentligen heter det kälkhockey tror jag. Och ja... det var i Stockholm Games.. eller?

2009-11-02 @ 20:02:02
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag skrek av besvikelse när jag kom två... hm.



Haha, men han säger alltid hockey! Han spelar i Nacka HI tror jag det heter...

2009-11-02 @ 20:29:56
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: paulina

sv: nej blev stoppad av polisen och jag hade inte så lämpliga saker i väskan :S

2009-11-02 @ 21:04:39
URL: http://paulinabladh.blogg.se/
Postat av: Matilda

Har du någon msn? Vore jättekul att prata mer med dig :)

2009-11-02 @ 21:25:27
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Haha, nejdå! Din blogg slutar jag inte läsa ;) logga in nu!

2009-11-02 @ 21:41:17
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej, har gjort en blogg om självförtroende/självkänsla.

Följ gärna bloggen om du känner att du behöver bättre självkänsla/självförtroende :)

2009-11-02 @ 22:03:55
URL: http://youneed.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej, har gjort en blogg om självförtroende/självkänsla.

Följ gärna bloggen om du känner att du behöver bättre självkänsla/självförtroende :)

2009-11-02 @ 22:03:57
URL: http://youneed.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: jag var där med unga synskadade väst. jo vi slappade bara och det var verkligen nice;D tycker att du borde fara till Cypern:) det va blågrönt vatten och ljus sand. inga hajar eller maneter;D

2009-11-02 @ 22:31:48
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Anonym

aa, ja tränar handboll :)

Jag läser din om du läser min :D

2009-11-02 @ 22:39:02
URL: http://youneed.blogg.se/
Postat av: Elina

Jag trodde du bodde i sthlm :) Men det gör du alltså inte.. Vart?

Synd att ni inte fler matcher men det lät som att ni spelade rätt bra ändå :) Hann ni göra något annat när ni ändå var i stan?



På fysen kör vi cirkelträning i en liten idrottshall. vi kör jägarställning, utfall, stepups, situps, plankan, höga knän på tjockmatta m.m mycket ben blir det för oss fotbollstjejer :)

2009-11-02 @ 23:01:30
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Emmeli

finns bilder ute nu:)



hehe okej:)

2009-11-02 @ 23:06:28
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: paulina

sv: hehe... alkohol. men de där är så himla skämmigt det pratar vi nt om ;) höhö

2009-11-02 @ 23:07:26
URL: http://paulinabladh.blogg.se/
Postat av: tess

Ja å så blir man ju väldigt ljuskänslig efter... när pupillen är så stor...



Ja men gud va spännande jag ska genast titta på dina klipp... //Tess

2009-11-03 @ 09:14:52
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

TACK! Nu har jag äntligen en bild av vad du spelar... det verkar ju jättesvårt!!!!! Det gäller att lyssna ordentligt....



TACK!!!



//Tess

2009-11-03 @ 09:21:40
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: den kostade 4300 och ja jag åkte själv härifrån till stockholm och där mötte jag upp två personer och åkte med dom till göteborg. nu i stockholm ska jag gå en utbildning eller vad det nu är med us typ att lära sig värva nya medlemmar och så:)

2009-11-03 @ 11:48:52
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: jennii

Jag hoppas att ni hade kul fast d inte gick så bra alla ggr =) Kramar!!

2009-11-03 @ 16:17:02
URL: http://mrsjennii.troop.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: