Malmö open 2010!

Tid: 17:39:05
Datum: 2010-02-15
Kategori: Goalball

I några dagar har det varit ganska dött här på bloggen nu, men nu är jag hemma igen. Dock bara för att vända, för imorgon åker vi ju till Wien med tyskagruppen och kommer hem på lördag. Just nu känner jag mig inte sådär jättepepp på det, men det blir säkert kul.

Nu till helgen i alla fall.
Jag fastnade vid datorn i torsdags kväll igen, så det fick bli att packa grejorna och duscha vid 01:00 mitt i natten. Det är inte varje dag det händer :)

Sådan tur var kunde jag ju sova ända till 11:15 i fredags och det gjorde jag.
Resten var lite försenade till Donken, där de skulle hämta mig, men det gjorde inget, för min taxi var också sen och när den väl kom hade de problem med bilen. Den slutade driva ibland, så det var nära att vi blev stående där på vägen.

Precis när jag kom fram till Donken kom de andra också, så det var bra timing där.
Resan ner till Malmö gick förvånansvärt snabbt och på kvällen pratade vi bara lite och åt innan vi lade oss för att sova runt 23:00. Albin och jag lyckades även gå vilse på hotellet. Vi skulle åka upp till vårt rum själva, men vi visste inte riktigt vilken knapp det var i hissen, så vi testade en, men det var fel märkte vi när vi hade gått där uppe ett tag. Så vi åkte ner en våning och det var rrätt.

Vi skulle inte spela vår 1:a match förrän 10:25 nästa dag, så vi behövde inte gå upp så jättetidigt, men lite extra sömn skadar ju aldrig.

Frukosten på lördagen bestod i en tallrik yoghurt med cornflakes, en halvgrov macka med ost, skinka och paprika, ett glas juice och en kopp kaffe.
Planerna hade ändrats en aning från kvällen innan. Från början hade vi sagt att vi skulle vara iväg från hotellet 8:30, men Pelle hade varit på ledarmöte innan frukost, så han blev lite sen. Därför var det lika bra att byta om på hotellet och ta på sig skydd och grejer.

Väl på plats i hallen, som inte var samma hall som tidigare år, kollade vi på en match innan vi gick för att värma upp.

1:a matchen var ju mot IFAS Power. Förra året ledde vi i halvtid med 3-1, men tappade det och förlorade med 5-8. Vi visste att vi skulle ha en chans mot dem, så alla var grymt taggade.
Jag, Albin och Jonas började spela. Det var riktigt jämnt, men IFAS fick in 1:a målet och även 2:a. Sedan fick de 2 straffar emot sig, som Albin och Jonas satte. Jag gjorde även 2 spelmål innan halvleken var slut. Ställningen efter densamma var 5-4 till IFAS. Vi hade spelat riktigt bra.
I halvtid bytte vi ut lite folk, men tyvärr lyckades vi inte hålla hela matchen och det rann iväg lite i 2:a halvlek som slutade 9-0 till IFAS, som alltså vann med 14-4 och game. Det var då knappa minuten kvar, så det var lite surt och vårt mål sprack direkt. Dock speglade inte siffrorna matchen, som man hade sagt på hockeyspråk. Det var mycket jämnare spelmässigt sätt, men vi hade lite otur och de fick in några billiga mål.

Lunch väntade därefter varpå vi kollade på ytterligare matcher innan det var dags för vår 2:a match, mot FIFH Crocodiles.
Där fick Albin och jag börja på bänken tillsammans med Andreas. Oskar, Jennifer och Jonas började alltså spela.
Det började inte bra och FIFH kunde gå ifrån till 5-0 ganska snabbt. Jonas sa att mycket berodde på honom. Han hade ont i höften och kunde inte slänga sig ordentligt. Trots det var han envis och skulle spela. Inget bra beslut. Det måste han jobba mer på. Känner man sig inte helt 100 är det lika bra att stå över.
Han gjorde i alla fall så gott han kunde, men efter en stund byttes han ut och Andreas hoppade in. Det hjälpte dock inte. FIFH spelade alldeles utmärkt och vi åkte på några straffar, bl.a. för "short ball", som innebär att skottet inte ens går fram till motståndarna, och "ilegal defence". Det var Jennifer som tydligen låg lite för långt fram när hon försvarade. Lite klantigt båda 2, men FIFH utnytjade strafflägena bra, men Jakob lyckades göra några tursamma straffräddningar trots det. En boll tog i stolpen och hamnade några centimeter från mållinjen. En annan straff lyckades han blockera över mål.
Trots våra försök att rädda situationen blev det ändå game, igen, 15 sekunder från paus. Inget vidare alls med andra ord och det var nog vår sämsta match under turneringen.

Vi hade spelat klart för dagen och åkte tillbaka till hotellet för att fixa oss. Det var nämligen en slags fest på kvällen för många av deltagarna. En fest som var en total flopp enligt mig. Maten bestod av pastasallad och festis. Det fanns inte ens några bord att sitta vid, så vi fick stå. Underhållning skulle det också vara, men det var inte speciellt underhållande. Det var ett coverband som inte var bra, några som dansade breakdans, någon som skulle imitera Mr Bean och så var Kalajsa där också. Det ända som var bra var en tjej, Hedvig tror jag hon heter, som vann någon talangtävling i somras. Hon sjöng bra, men annars var det inget att se.

Vi tänkte att vi skulle lägga oss tidigt, men så tidigt blev det inte ändå. Jag såg på skidskytte och damhockey innan jag somnade. OS invigdes ju i lördags och damkronornas 1:a match var mot Schweiz. Det var ingen övertygande match, men vinst blev det i alla fall med 3-0. Helena Jonsson och Anna-Karin Olofsson hade ingen lyckad dag i spåret heller. Trots 0 bom från Jonssons sida slutade hon ändå bara 9:a. Olofsson slutade på 19:e plats, men Anna-Maria Nilsson, en annan svenska, var det stora utropstecknet. Hon slutade på 16:e plats. Bra gjort.

Till slut somnade jag i alla fall och igår var det upp 5:45 som gällde. Vi skulle spela vår 1:a match för dagen klockan 8, så det var bara att äta frukost, byta om och åka till hallen. Konstigt nog var jag inte trött alls. Jag kände mig heltaggad inför matchen och det gick bra också.
Matchen spelades mot Greek women, Greklands damlandslag. Vi höll ihop det bra och de ledde bara med 2-0 i paus. Det var ett mål som studsade över Albin, som var center, och som jag inte hann vända mig om och ta och ett annat mål.
I 2:a halvlek fortsatte det fenomenala spelet och jag fick in en redusering. Senare byttes Oskar in istället för mig och även han lyckades göra ett snyggt diagonalmål. Slutresultatet blev 5-2 till Grekland.
En riktigt bra match från vår sida och vi var riktigt nöjda med den.

Några ytterligare matcher hann vi kolla på innan vi skulle spela vår nästa match, bl.a. en match i Elitklassen mellan Storbritannien och Ryssland. Britterna krossade ryssarna totalt och vann med 9-0. Ryssarna var skapligt förbannade på varandra och skrek och hade sig.

Vår sista match i turneringen var mot BSU, ett danskt lag. De var bra, det visste vi på förhand. De hade spelat jämnt mot både FIFH och Greek women, men även här gjorde vi en ruskigt bra match. I alla fall 1:a halvan av matchen. Det stod nämligen 0-0 i halvtid, men i 2:a halvlek höll vi inte riktigt och det var nära att det blev game, men de som spelade, Jennifer, Oskar och Jakob, höll ihop det sista minuterna och slutresultatet blev 9-0 till BSU. Likt matchen mot IFAS speglar resultatet inte matchbilden. Det var mycket jämnare spel än vad resultatet säger.

Totalt sätt tycker jag vi gjorde en riktigt bra match rakt igenom under turneringen, mot Grekland, och 2 halvbra matcher, mot IFAS och BSU. Den ända matchen som inte var bra var mot FIFH Crocodiles. Man märker ändå att vi har närmat oss de bättre lagen sedan förra året och bara nu, sedan senaste tävlingen, i Göteborg i november, märker man att vi har blivit bättre. Jonas sa på vägen hem att han tycker jag har det bästa skottet. Det kanske är sant. Jag har ju fått till mina skott riktigt bra på senaste, men Albin har bra skott han med. Även Jonas har riktigt bra skott för att bara ha spelat sedan i november.
I försvaret är Albin och Jennifer kung/drottning, men alla försvarar bra. Jag gjorde bara en riktig miss under hela helgen. Det var mot Grekland har jag för mig. Deras vänsterback sköt en diagonalare som jag inte var helt säker på var den skulle träffa. När jag hade bestämt mig hann jag inte riktigt ner och bollen gick under min arm och in i mål.

Ser man till statistiken var det liite bättre än förra året. Då släppte vi in 43 mål och gjorde 10. I år släpte vi bara in 37 mål, men gjorde bara 6. 50% av målen gjorde förövrigt jag :)

Delar man upp det och tittar på 2 matcher i taget så släppte vi in 23 mål på de 2 första matcherna förra året och gjorde 3. Nu släppte vi in 24, men gjorde 4. Så där var det jämnt. -20 både då och nu.
De sista 2 matcherna däremot var bättre offensivt förra året, men defensivt i år. Då gjorde vi 7 mål och släppte in 20. I år gjorde vi bara 2, men släppte in 14. Så -13 förra året och -12 i år.

Det var en bra turnering och vi visade att vi kommer bli att räkna med om några år. Vi närmar oss sakta men säkert topplagen. Än så länge är det långt dit, men man får ta en bit i taget. Om några år kanske vi är med och slåss om segern i öppna klassen.
Nästa stopp är nu SM i april. Där lär vi få dyngstryk, men det kan vara lärosamt ändå. Man lär sig väldigt mycket av att spela mot bättre spelare och lag.
Några förslag på träningar fick vi också. Både saker vi kan träna på på träningarna, men även träningsförslag som har med andra lag att göra. Vad tänker jag inte säga, men det låter helt klart intressant!

Idag hade jag sovmorgon och tur var väl det, för inatt blev det lite sent. Runt 1 gick jag och lade mig. Sådan tur var kunde jag ju sova till 9:15 idag.
Skolan idag var väl sådär. Visserligen sista dagen innan lovet för min del, men ändå lite segt. Jag skulle ju ha redovisning på religionen om Jean calvin. Jag kollade på det 3 gånger igårkväll, så utifrån det gick det väl hyfsat, men det var väl inget av mina bättre framträdanden direkt.

Annars har det inte hänt så mycket.
Packat inför Wien och slagit in syrrans present har jag hunnit med sedan jag kom hem. Hon fyller ju 18 idag. Alla gäster var här igår, innan jag kom hem, men lite tårta och grejer fanns det kvar, så förut blev det kaffe och syrrans goda chokladmosstårta :)

För att hon fyller idag tänkte jag avsluta med en grattislåt till henne, en riktig klassiker, Happy birthday!



Hoppas ni alla har haft en bra helg och har en bra vecka nu! :)


Kommentarer
Postat av: Emeliié

Snart är Leksand uppe i Elitserien :)

2010-02-15 @ 18:07:15
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe joda det blev bra:D

haha japp, okej:D



Jaa precis, är ganska så jävla less på det här vädret nu:S



Tack detsamma:D!

2010-02-15 @ 18:26:26
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: alex :D

Tycker det verkar som ni varit riktigt duktiga =)



Jag är nog bara steget förre som sagt, haha.

Du är också älskad, fina du!



Kram <3

2010-02-15 @ 18:57:40
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jessie James

Jag gillar dom flesta glassar. utom bara vanlig tråkig vanilj :P

yeas pulka är grymt skoj!

2010-02-15 @ 20:11:45
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jo, jag förstår att det blir roligare eftersom du själv håller på med sporten..men det är så det ska vara =0))



Min helg har varit helt ok, men jag längtar till de 2 nästkommande helgerna, för då är jag ledig!!!



Ja, tårta är vääldigt gott! Oh, jag blev just nu sugen på Pinochiotårta mmmmm



Har det gått bra i helgen då?

Kramar!!

2010-02-15 @ 20:59:50
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jojje

åå så du ska fara till österrike:) vad spännande. dit skulle jag också vilja fara. kul med malmö också, snart är du i paralympics hihi:) hoppas allt är bra med dig kram

2010-02-16 @ 11:56:41
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe låter som en bra tjej;)



jo tyvärr tror jag också att snön kommer ligga kvar ett bra tag till.. Men värmen börjar ju komma nu, så jag hoppas bara på ännu varmare nu, och mer sol! Så ska vi se att den tinar nog bort snart:D

2010-02-16 @ 13:46:12
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: tess

Även om ja läser att det inte har gått perfekt i era matcher så ser jag ändå hur positivt du faktiskt tänker. Allt är träning inför framtiden. Allt är en erfarenhet och det ger vinst längre fram. Rätt tänk. Ni kämpar å gör så gott ni kan det är det enda som räknas tycker jag.



Å så får ni chansen att se andra lag... spännande och komma iväg sådär måste va jätteksoj å spännande. Trist att festen inte var något att ha å festis??? De lät inte så festligt... en dricka på flaska hade ju varit mer fest helt ärligt och det är illa när man inte ens har sett till att alla har sittplats.



Men jag hoppas helgen ändå varit bra..



Jag har oxå haft en bra helg trots arbete... jag har ju eleven sista veckan nu och det har varit en lärorik period och mycket jobb.



Är ledig idag och nu ska jag gå ut och få klar maten tills maken kommer å så ska jag göra ett helt gäng med semlor...



Kram

2010-02-16 @ 16:08:37
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: V I K T O R I A E - Självkänsla, läsvärt, tips och tankar!

Hej Johan! Nu är jag tillbaka igen efter mycket krångel med vårt internet.. chokladtårta lät gott.. nu blev jag sugen på det haha hoppas allt är bra med dig kram

2010-02-17 @ 14:06:22
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Vispen

Det lät ändå som en helt okej tävling, jag var ju tyvärr inte där så såg ju inte någon match. Goalball, det vore ju kul men samtidigt är jag ju så rädd för bollen så jag skulle aldrig våga vara med på till exempel Malmö open, jag förstår inte hur det kan vara så att så få skadas varje år av den sporten, ärligt. Vissa skjuter ju så himla hårt. Sen verkar vi bara ha en träning för landslaget här i stockholm, förutom det finns det ingen träning för direkt nybörjare så det är också en anledning till varför jag inte tränar. Men det vore ju kul för goalball är ju större än showdown och det är ju med på till exempel paralympics och så verkar det vara tävlingar oftare, i alla fall internationella.

Hoppas du får det bra i Wien och att vi hörs sen, kanske på msn eller så:)

Kram

2010-02-17 @ 16:56:03
URL: http://Http://vispen91.blogg.se
Postat av: Emeliié

Se Hockeyn i natt då ? =)

2010-02-17 @ 17:12:09
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jag gillar vanilj med något annat. Helst då choklad som är en favvo. Ischoklad är verkligen as gott! Men annars äter jag nog mest sandwish,magnum strut eller någon solero kanske :)

2010-02-18 @ 03:58:58
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: NATALIE

det viktigaste är ju att man har roligt, inte att man vinner :)

2010-02-18 @ 07:05:46
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Erica

Låter nice med Wien ju! ;)

2010-02-18 @ 13:26:20
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: anna

kul att det gick bättre denna turneringen :)



svar: ja, det är verkligen superfint!



Okej men jag är hyffsat hälsosam och röker inte, så det förbättrar väl resultaten lite iaf ;)



Okej, Toscana har jag aldrig varit i, men inte italien heller för den delen :p

2010-02-18 @ 18:10:23
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Sara

Åhh spännade resa nere i Malmö! ;D



Jahaaa men det lät ju som en rolig sport!! ;D Du är verkligen aktiv må jag säga ^^,

2010-02-18 @ 23:32:10
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där... kikar in å önskar trevlig helg å vill be dig rösta på mig i veckans blogg.... länk finns i min blogg.



Hoppas allt e bra. KRAM //Tess

2010-02-19 @ 20:52:29
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, just det. Det är väl sportlov? Jag håller inte koll på det så mycket längre. Det var mer förut när man gick i skolan & fick ha denna vecka ledig =0))



Så, vad ska du hitta på?

2010-02-20 @ 10:00:26
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: anna

förresten hoppas du har det bra i wien :D

2010-02-21 @ 22:25:54
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Vi har formaterat om datorn å då försvann msn. Och den har inte gått att ladda ner från deras hemsida. Men nu har jag en engelsk version av den :)



Jo det e samma jobb. Men jag jobbar lite extra nu bara hehe :)

2010-02-22 @ 12:00:31
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: haha nej jag läser inte grekiska, jag gjorde bara det som en jämförelse med hur svår jag tycker att engelskan är ;)



Vi spelade ett spel som heter "tjejsnack", så det passade ju rätt bra även om det nog var till för lite yngre än oss :)



Och nostalgilåtarna var, oj vart ska jag börja? "Lilla melodifestivalen" är ett exempel haha :)



De inriktningarna som finns att välja bland är ungdom, något med turism (jag vet inte riktigt vad den heter), människor i behöv av särskillt stöd och särskilld behörighet (som jag vill gå :))

2010-02-22 @ 15:39:45
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: ja precis, det är det där med engelskan som ställer till det.. jag har fått ett förslag på hur man kan lösa det men det kommer att inneböra att jag måste läsa en kvällskurs en hel termin.. då kommer jag alltså att vara i skolan från halv nio till halv nio på kvällen, så jag får se hur det blir.

2010-02-22 @ 16:50:43
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Sara

Hehe joo hedeliga nintendo 8:bitars är ju grejer det ;)

Hehe hur vet man om man är tv-spelsnörd?!



Jaa men det låter ju toppen att det går bra i tävlingarna ;D kul och höra



Have a nice day

2010-02-22 @ 17:07:01
URL: http://saralindfors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: