Middag med klassen och några lugna dagar

Tid: 15:44:36
Datum: 2010-06-01
Kategori: Studenten 2010!

Studentfirandet fortsätter.
I lördags var det middag med klassen på Afrodite inne i Linköping och krogen efteråt om man ville.

Vi samlades i Mjölby strax innan 7 och tog 19:06-tåget. Det var faktiskt ganska skönt ute och jag hade klätt upp mig lite med skjorta och kavaj.

Inne i Linköping traskade vi mot Afrodite. Jag har ingen aning om var vi gick, men fram kom vi och där fick vi gå in bakvägen, till vårt specialbestälda bord.
Maten dröjde dock. Vi hade beställt mat i förväg, men troligen hade de inte börjat med maten innan vi kom, för det tog väldigt lång tid, men gott var det. Oxfilé, pommes och hemmagjord bearnaisesås åt jag. Riktigt gott! Till maten blev det Cola eftersom att jag har jättesvårt att dricka alkohol till mat.

Varken Spike eller jag hade någon vidare lust att gå ut på krogen efteråt, så jag, Spike och Kagg åkte med Torbjörn och Simon hem, så slapp vi vänta på tåget.
På väg hem blev vi omkörda av en Porsche som Torbjörn försökte köra ifatt. Det gick inte. Vid 180 fick vi ge upp :)

Efter den kvällen har det varit 2,5 lugna dagar.
I söndags var det mors dag, så då åkte vi till mormor och bjöds på kaffe, kakor och tårta. Gott värre, men t.o.m. jag, som är så smal, börjar tänka lite på vad jag äter numera. I sommar blir det ju dessutom lite si och så med träningen eftersom att vi har uppehåll och jag inte har fått någon ledsagare än. Jag har jättelust att gå och gymma, för det fastnade jag för rejält i Stockholm, men det går ju inte eftersom att jag inte har någon att gå dit med.

Igår var det varmt ute. Några var i skolan och härjade tror jag, men jag satt hemma jag. "Ryssvärmen" ska ju komma hit och jag satt säkert ute i 5-6h igår. Först med datorn i knät och sedan med hörlurar i öronen och lyssnade på musik. Brände mig gjorde jag också, men det hör till, det ska man göra :)

Idag blev jag dock lite sur när det var sämre väder ute, men det får väl gå. Vi ska troligen tälta ikväll, jag har inte hört något annat, men jag vet inte var, när eller hur vi kommer dit, så vi får väl se.
Nu är det hursomhelst bara 3 dagar kvar, 3 dagar kvar tills friheten och 3 dagar kvar till arbetslösheten! :)

När SP3, när SP3,
när SP3 studenten tar,
då blir det fest, då blir det fylla,
när SP3 studenten tar,
hurra hurra!

Vi kör vidare med studentlåtarna. Idag blir det DJ Auzern's låt från 08, "Nu så tar vi studenten", och Summercrew's låt "Vi har tagit studenten".




Kommentarer
Postat av: Alex

DÅ vet jag vad vi ska göra en dag i sommmar i alla fall! Om du vill gå till ett gym så kan jag följa med dig till ett! :D Om du lovar att njuta av livet och inte börja tänka så mycket på vad du äter, nejnej! :D



Snart är det över!!!!! FRI ÄR DU! :D



Svar: Efter att ha funderat en del på detta så tror jag att det att man "känner sig som en i gruppen" som drar mycket. "Samhörigheten är lika viktig som kicken. Man intalar sig själv att man gör något för sitt lag. Även om både du och jag vet att det är fel, så vet vi också att man vill vara någon, känna sig viktig. Detta är ett sätt, fel sätt men det går nog att jämföra med till exempel kriminella gäng. Man vill vara någon ,få respekt. Och pga. till exempel låg självkänsla, svår uppväxt, fel umgänge o sv gör man detta valet!



Jag vet jättesnälla killar som håller på med sånt dära, och börja redan för flera år sedan, och pratar om det som ingenting. Och jag vet jättefina människor som håller på med droger och skadar sig själva på olika sätt. Mycket handlar om val, vilken väg man väljer. Vissa har det betydligt lättare än andra att välja "rätt". (tycker det är fel att säga rätt eller fel väg, för allt är så individuellt, så mycket man borde veta innan man dömmer ut livet och sätt att leva.)



Den känslan kan man uppnå på olika sätt och det jag ville få fram är att man kan känna samma känsla när man är lycklig! Därför borde vi jobba på vår egen lycka istället för att trycka ner den. Ta tag i djupet på problemet istället för toppen.



Jag förstår att du är arg på dem som förstör. Det får du vara. Men din irritation gör det inte något bättre.

Livet är så otroligt det gäller att ta vara på det.



Kram! <3

2010-06-01 @ 15:55:06
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Evelina

Föööör vi har tagit studenteeeen.. FY FAN VAD VI ÄR BRA ;p Kan inte fatta att det är 4 år sedan som jag tog studenten (8/6 -06).

2010-06-01 @ 16:32:31
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj så roliga saker ni gör, är himla avundsjuk!



sv. Jag har aldrig gillat teater förr, mest tyckt det varit skämmigt, men nu tycker jag faktiskt det är skoj!



Ah okej. Får hoppas att vädret kommer tillbaka hos er då =) Men det pratas ju om att den ryska värmen ska komma tillbaka, får hålla tummarna!



2010-06-01 @ 19:04:55
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Ja att veta är bättre.... ja tycker detta att inte veta var min lilla kisse är är hemskt... hon är inte tillbaka å vet inte vad mer vi KAN göra.... jag mår hemskt av detta.



Ja vi har haft fint idag varmt... men nu är de grått och lite regn kommer.... vi hann precis ut i skärgården för en glass med Mattias... å August hann givetvis ramla i sjön å fick åka naken hem... ler.... men jag är så glad att jag å Mattias hann ses för han ska ju åka ivägpå jobb sedan på söndag å är nog inte hemma på tre veckor.



Ja nu är de mycket studentgrejs förstår ja.... å mat lät inte dumt... mums... å du posche skulle jag vilja åka någon gång.... fina bilar... ler.



Ja att tänka på vad man äter är inte fel... man ska ha bra matvanor för ja se på lilla mig... som jag ätit i alla tider... nu kommer jag inte i något snart... gått från sjukligt smal till normal i å för sig men jaaaa nu fick ja beställa massa shorts för ja kommer inte i något... magen... huga.



Nej läkaren va inte klok kan ja säga... de va som om han gjorde ett skämt av de.... suck säger jag.



De här med ryssvärme... vet du vad det ÄR.... Mattias hade pratat med sin frisör som oxå undrade för han hade bott i ryssland å menade att dör va de ju aldrig varmt..... är de bara ett uttryck???



Ser lite barnteve med August å så ska han i säng... Daniel jobbar ikväll och jag känner att de är helt okej för en gång skull... skönt.



Hoppas du har en bra kväll?



//tess

2010-06-01 @ 19:12:40
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

vad kul :)



härligt med sol! men varför har alla sol? det har regnat här nere både igår och idag, det måste bli bättre väder imorgon för då är jag ledig :d



Svar: Ja, vi jukom på elfte plats och de tio första går vidare, så det var nära ;) men jag tyckte att låten var bra, men det fanns ju andra som hade klarat sig bättre i europa :)..ballader funkar ju överlag inte så bra om man inte är kille och är snygg och får röster på det!



jag har skummat igenom det lite nu men jag tror ändå inte det. Men det sjuka var att min mamma verkligen försökte intala mig att vi hade spöken här hemma nyss :p haha!

2010-06-01 @ 22:34:14
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag hoppas vi ses 2016 i Brasilien.

Tack för att du tror på mig, du anar inte hur mycket det betyder!



Ingen aning om det är div. 1... fick nyss veta att han inte längre spelar där utan har planer på att åka till USA och pröva sina vingar.

2010-06-01 @ 23:39:56
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Evelina

Varför har du aldrig med bilder i din blogg? Jag kom att tänka på det nu när jag läste detta inlägg.. :p

2010-06-02 @ 09:57:21
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Matilda

Frågan om tillskott eller ej är olika för alla. För min del tror jag att det är det optimala för att kunna prestera på den nivån jag vill. Jag utsätter mig för enorma mängder träning, jag får ihop ca 25h/v, och för att orka det så räcker inte vanlig mat. Min kost skiljer sig en del från en vanlig svensson då jag tror att vegetarisk ekologisk mat är det bästa som finns för människan och att dricka renat vatten och att skippa gluten och laktos.

Alla E-ämnen som finns i maten idag kan inte vara bra för någon.

Som sagt, jag tror på kosttillskott som är naturliga och som är väl undersökta vetenskapligt för att jag ska kunna få den optimala kroppen jag strävar efter.



Vad det gäller min vän Emil och hans hockey.. jag vet inte. Sök på Emil Fält :)

2010-06-02 @ 15:20:35
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Erica

Svar: - Precis, man gjorde allt på nätet.

- Varför längtar du tills det är över då? Lät ju kul att äta middag med klassen t.ex. :)

- Mm, precis. Fast egentligen är det ganska naivt. För det är inte alltid det som känns bäst eller som man vill mest som är sanningen. Vi kan ta djur som exempel. Det står ingenting i Bibeln om vad som händer med djur då de dör, så även fast jag är kristen så har jag liksom ingenting som gör så att jag kan känna mig säker på vad som händer med djuren. Då kan jag välja att tro att de kommer till himlen eller att vara ärlig med mig själv och säga att jag inte vet. Visst är det en fin tanke att alla djur skulle få komma till himlen och jag vill att det ska vara så. Då skulle jag få träffa Sandra igen (en katt som dog för några år sen). Fast personligen lutar jag åt att jag tror att djuren kommer till himlen, fast jag kan inte säga att jag är säker. Vad tror du om det förresten? :)

2010-06-02 @ 15:48:21
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Ja nej jag anser inte heller detta viktigt men för många är de som om allt hänger på snoppen... folk är som tokiga. Det första en del killar tar upp e de ju att prata om snorren... varför???



Nåja...



Skönt idag... varmt å skönt.... vi svettas å njuter... å jag har än idag inte ätit något onyttigt... jag har tränat och jag mår gott.... iiiii. SKITBRA äre....



JAG SITTEr dock och funderar på rabarberpaj... ler men jag väntar nog till helgen,,, ska fira August som fyller på måndag på söndag och även Elin som har fyllt.



Så de blir väl till att baka lite till de.



Gör du??



//Tess

2010-06-02 @ 15:56:37
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Som jag sa, jag tror människor idag är omedvetna om hur lite näring det faktiskt finns i maten de stoppar i sig, även om det ser ut att vara jättebra och nyttig mat. Men valet är ens eget, vi bestämmer ju trots allt över oss själva :)

2010-06-02 @ 17:24:43
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Evelina

Svar: Jo, det är ju sant. Man måste tänka på vad man lägger upp för bilder :)

2010-06-02 @ 19:12:38
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nej vad kul med lyxkryssning, och spännande, och dessutom när det låter så lyxigt! Haha :D



Aha okej, oj, MVG var veeerkligen inte dåligt. Du måste alltså vara riktigt bra på det där!



Okej, ja får hålla tummarna för vädret ;)

2010-06-02 @ 20:36:39
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Nej men de är många ideal idag och många som tror att de måste ha en stor eller att tjejen ska se ut på ett speciellt sätt... ja fattar inte heller... inte fasen väljer jag bort en kille som jag tycker om bara för att snoppen råkar vara mindre... låter ju inte klokt...



Ja här njuter vi av ytterligare en fin dag... så härligt är va de är... NJUTA...



//Tess

2010-06-03 @ 08:25:33
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag får som astma attack, svårt att andas & blir väldigt torr i munnen. Jag fick det lite igår, men det gäller att andas rätt.

2010-06-03 @ 08:44:28
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Evelina

Imorgon smäller det för oss! :D

2010-06-03 @ 10:39:05
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag är ingen som sett särskilt fram emot studenten efter trean, vill inte gå ut gymnasiet, men när jag läser allt som ni gör så blir man verkligen avundsjuk ;)



Här märker man av att det snart är sommarlov och att treorna går ut genom allt galenskap på skolan! haha.



Jaa, jag håller tummarna nu, verkligen. Både för Tim, David och Adam. Snälla dom alla tre stannar ett år till kvar i stan, dom är så himla viktiga för oss!



Nej vad kul, klassens shakespeare. Jag skulle också vilja ha någon speciell talang! ;)

2010-06-03 @ 17:17:09
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Varför har du inga vänner i klassen då? :(

- Menar du Alex nu? ;)

- Jo, precis. Men det jag menar är väl att jag tycker att man ska söka efter sanningen istället för att bara tro på det bästa. :)

2010-06-03 @ 18:09:53
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Malin

men åh, jag är avundsjuk det är jag verkligen! det känns fortfarande väldigt konstigt att jag skulle ha tagit studenten iår, att jag SKULLE vara med om en massa partaj och middagar och.. ja (fast glädjen över att INTE ta studenten med klassen jag gick i innan är större så det känns rätt fint ändå)



svar; lakritste är supergott! du borde verkligen testa det :) dock gäller det ju att gilla lakrits också så det beror ju helt på.



du är inte alls särskilt konstigt som längtar tills det över. att umgås med sina vänner i klassen är ju trots allt en väldigt stor del av det hela. men det låter fint att du inte verkar vara allt för ledsen över det hela och att det väntar någonting bra efter studenten. är det kärlek på g kanske? :)



sen måste jag ju bara säga att du verkar vara väldigt stark, verkligen! och så kan jag inte låta bli att bli lite nyfiken; hur fungerar det här med datorn och blogg om du inte ser? jag vet att det finns blindskrift och så men det kan väl knappast vara så du läser andras bloggar/kommentarer och liknande?

(och som en parantes; du behöver inte svara om du inte känner för det, okej?)



var rädd om dig!

2010-06-03 @ 18:30:14
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: Sara

Jajamensan det är touch telefon.. faktiskt riktigt bra :)



Jaa det kan jag förstår. Man tar mycket förgivet vad gäller kroppsspråk!!



Joo precis stormens öga hette den!! Nee den var inge bra, gunvall var ju så bitter :O



Åhhh har ni börjat med studentfirande :D åååååh vill ocksååå!!

2010-06-03 @ 20:08:41
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Matilda

Yes, det har publicerats förut men jag älskar det minnet.

2010-06-03 @ 22:11:09
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: anna

Svar: Jag får vg i Ma B, info&layot och Geo A, sen får jag mvg i design och minst vg i tyska4 och företag B. Sen engelska och idrott ligger jag på G tror jag! Så jag är nöjd :) hur ser det ut själv ? :)



Ja, nu är det varmt här med! Har varit ute i solen i ett par timmar sen jag kom hem, underbart! :p



Okej, jag tycker det är fint om man har gitarr till iaf :)



haha, nej men en av hennes vänninor var här för första gången på flera år sedan och så såg hon en skugga som gick i vår hall typ. Och min mamma trodde på det och försökte övertala mig om att det var så, haha ;)

2010-06-04 @ 18:44:40
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, jag säger då det..inte lätt med jobb. Hur många assistenter har kommit & gått för dig? Kramar!!

2010-06-07 @ 22:09:37
URL: http://mrsjennii.troop.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: