Kvalserien 2010 är igång!

Tid: 21:58:31
Datum: 2010-03-21
Kategori: Leksand

Då var så äntligen årets höjdpunkt här, det vi alla har väntat på. Kvalserien 2010!

Sedan tidigare visste vi ju att Leksand skulle börja borta mot Playofflaget. Det laget visade sig, något överraskande, bli Almtuna. Ett historiskt ögonblick i Uppsalaklubbens historia.
Man slog först ut Mora med 2-0 i matcher efter en suddenseger uppe i Mora. Inget Daladerby i kvalserien i år alltså.
Malmö slog ut Bofors i 2 raka matcher och vann sedan 1:a matchen hemma i Malmö arena mot just Almtuna med 2-1. Det skulle dock bli deras sista seger för säsongen, för i returmöte 1 i Uppsala vann Almtuna med 4-1 och i den 3:e och avgörande matchen, också den i Uppsala, vann Almtuna med 5-2, vilket ledde fram till kvalserien för deras del.

En kvalserie som, som sagt, började på hemmais mot Dalarnas stolthet, Leksand. Gränby ishall var så klart fullsatt, men det började bra för Leksand som pressade på bra . Patrik Carlsson tog 1:a skottet, men Fredrik Pettersson Wentsel i Almtunakassen, som förövrigt fick Guldgallret innan matchen, var med bra.
Tempot var högt i inledningen och Kollar missade ett finfint läge. Istället kontrade Almtuna och Gellerstedt kunde ge Uppsalalaget ledningen efter drygt 3 minuter. Ett skott rakt upp i krysset bakom Jocke i målet.

Leksand slog sedan en icing och det blev farligt så fort Almtuna kom in i de blåvitas zon. Jocke var dock med i målet.
Almtuna hade ett litet grepp och tog sig oroväckande lätt in i Leksands defensiva zon. Övertaget försvann dock när man åkte på en utvisning. Då sköt Patrik Carlsson igen, returen tog OEL och Carlsson fick iväg ännu ett skott som PW räddade med skridskon. Johansson sköt ännu ett skott, men PW räddade återigen. Nästa skott från samme Johansson kunde han dock inte rädda och det var kviterat till 1-1!

Inget av lagen hade några större farligheter efter kviteringen, men Kollar missade återigen ett skottläge efter pass av Prestberg.
Ollas kom sedan fri, men missade skottet och även returen från PW. Han släppte många returer, men Leksand lyckades inte ta vara på dem.
Istället blev det boxplay när Rodin åkte ut. Almtuna fick till några hyfsade lägen, men fick inte riktigt träff på pucken och Leksand kunde klara av det boxplayet. OEL sköt därefter ett farligt skott som PW återigen lämnade retur på, men OEL missade returen också.

Den 2:a perioden började bra för Leksand, som pressade på bra. PW tappade t.o.m. sin klubba ett litet tag, men Leksand kunde inte utnytja det. Man fick sedan spela powerplay, men det var inte mycket att hänga i julgranen och istället åkte Lotvonen ut så att Almtuna fick PP istället.
Boxplayet var däremot bra och Johansson och Virta fick ett läge 2 mot 1, men Johansson missade passen till Virta helt. Annars hade han varit fri.
Almtuna hade även de några farliga lägen, men inget mål där. Mål blev det istället direkt efter att Lotvonen hade kommit in på banan igen. Ett riktigt skitmål där flera spelare var i målgården, men trots det och trots att man har infört målkameror så blev det mål och det var Almtunaledning igen.

Almtuna spelade sedan riktigt bra och Jocke fick bl.a. rädda med plocken, med nöd och neppe. Sedan blev det utökat i alla fall när Leksand lyckades slarva sig till ett billigt mål. Strumpan tog så klart timeout, men det verkade inte hjälpa. Almtuna fortsatte att pressa på bra. De kom in i Leksands zon hur lätt som helst och Leksands backar hängde inte alls med. Almtunas defensiv var däremot strålande, men man fick ändå en utvisning mot sig efter att PW räddat ett skott, men tappat pucken. Det var inget vidare farligt ändå, men utvisning blev det. PP-spelet var dock inte bra nu heller. Leksand kom knappt ur egen zon och Almtuna var närmast när Jocke räddade med klubbspetsen. PW hade dock lite tur när han räddade med axeln, men några mer mål föll inte i perioden.

Sista perioden började likadant som den 2:a slutade. Almtuna hade det mesta. En Almtunaspelare kom fri, men JLGP åkte ifatt och snodde pucken från honom. Eric Johansson sköt sedan tätt utanför krysset och Lotvonen tätt utanför stolpen. Hulkkonen tvingades sedan ta en utvisning efter att Leksand försökte styla i mittzonen och Almtuna var nära på att komma fria.

Leksand klarade dock boxplayet och strax därefter åkte Robert Kimby ut för Almtuna. Det var dock ett slarvigt PP från Leksand och Almtuna klarade av det utan några större problem.
Sedan, ur absolut ingenting, kom ett Leksandsmål, och vem gjorde det? Antti Hulkkonen av alla människor!

Leksand fortsatte att pressa på bra efter målet. Ollas tog sig in på högerkanten och passade Virta, som hakades, utan åtgärd.
Leksand fortsatte dock att trycka på. JLGP sköt ett skott som gick precis utanför och efter följande tekning fick man 2 jättelägen, varpå Prestberg sköt strax utanför och OEL sköt tätt utanför krysset.
Plötsligt fick Almtuna revansch för Leksands mål ur ingenstans när Gustafsson slog in 4-2. 2:a Almtunamålet som domaren ringde på och 2:a målet som blev mål...

Mycket mer hände inte i matchen och Almtuna vann med 4-2. Misstar jag mig inte så är det nog faktiskt så att Almtuna leder serien med 3 poäng och +2 i +/-. Det är samma som SSK, men Almtuna gjorde fler mål. AIK är 3:a, efter att man slog Växjö i en mycket tät match, med 5-6. Segermålet kom med dryga minuten kvar att spela.

Kvalet till Allsvenskan drog ju igång idag också och då var det de Allsvenska lagen Sundsvall och Oskarshamn som slog Enköping resp. Nybro med 3-2 och 0-3. Dessutom blev det storseger för Tingsryd borta mot Olofström med hela 2-6.

SM-slutspelet har ju dragit igång nu också. HV valde, kanske inte så överraskande, Timrå, Djurgården valde Brynäs, LHC Frölunda och Skellefteå fick ta Färjestad.

1:a omgången var väldigt jämn. Den ända matchen som inte var så jämn var Färjestad - Skellefteå, där Skellefteå vann med 1-3. I övrigt tog HV ledningen borta mot Timrå, men Timrå vände och HV kom tillbaks. Till slut kunde Jönköpingslaget avgå med segern i sudden.
En ännu större ledning tappade Frölunda som ledde med 3-1 hemma mot LHC när det var ca 4 minuter kvar. LHC hämtade in till 3-3, men sådan tur var kunde Frölunda i alla fall knyta ihop säcken i förlängningen.
Djurgården spelade även de en mycket jämn match borta mot Brynäs. En match som de till slut vann. Brynäs skulle dock få revansch. I omgång 2 var det Brynäs som vann i sudden på Hovet. Vann i sudden gjorde, återigen, HV, som, ännu en gång, hade det jobbigt med Timrå. Trots det leder man med 2-0 i matcher. Det är den ända matchserien som står 2-0. Alla de andra 3 står 1-1, för LHC vann med hela 6-2 hemma mot Frölunda och Färjestad lyckades besegra Skellefteå borta efter sudden.

Hur har de senaste dagarna varit då?
Jo, i torsdags blev det ganska slappt i skolan. Det var tyska följt av historia. Sedan har vi ju håltimme, men eftersom att jag inte behövde komma på svenskan för att de skulle se en film, som de skulle skriva resension om senare, frågade Spike och jag Niklas om jag kunde jobba hemma på geografin. Först kunde jag inte det, för lantmäteriet skulle komma och prata, men så kunde de inte komma, så då åkte jag hem i alla fall, ca 4h tidigare än annars.

I fredags var det som vanligt, bortsätt från att vi inte hade någon historia. Det fick vi reda på under torsdagen, så jag var hemma strax innan 11 istället för 13:45. Så även det var en bra dag :)

På eftermiddagen åkte pappa och jag till Motala för att införskaffa mobilt bredband som jag kunde ha med mig hit. Det såg mörkt ut, för både Elgiganten och ONOFF hade slut på Comviq, som jag ville ha. Sista utvägen var Maxi och tro det eller ej, men där fanns det!

Sedan kom det roliga. Jag var ju helt säker på att vi skulle åka till Idre idag, den 21:a. Det gjorde vi ju förra året, åkte på söndagen och kom hem på lördagen. Så jag tänkte att jag kunde packa, ta ut pengar, köpa godis och allt annat igår.
Klockan 8:20 ringde de igår morse och undrade var jag var . Jag låg och sov. De stod i Norrköping och väntade på mig, för det var tydligen igår vi skulle åka! Snyggt jobbat Johan!

Det var bara att skynda sig upp, äta frukost och packa fort som f*n för att sedan åka till Örebro. Vi stannar ju alltid på Eurostop där när vi åker dit och hem. Så pappa fick skjutsa mig dit istället för till Norrköping. Sådan tur var så är det bara ca 3-4 mil längre dit än till Norrköping.

Allt löste sig i alla fall och jag kom med bussen, men jag var säker på att jag hade glömt något, eftersom att jag packade så snabbt, och det hade jag. Jag glömde kortlek, hörlursadaptern och sockor. Det senare hade mamma i alla fall packat ner :)

Bussresan gick bra. Jag lyssnade på musik större delen av resan och vi var framme runt 18:30. Då var det bara att hitta sina stugor, vilket inte var det lättaste. Vi hittade stuga 1-3 av de vi skulle bo i, men vi skulle ha 6-8. Det var, eller är, riktigt små stugor med plats för 2. Jag delar med Ther. Inget vidare, men än så länge har han faktiskt skött sig bra, till skillnad från förra året när han käftade och inte lyssnade för 5 öre. Dessutom dammsög han halva stugan med munnstycket uppåt.

Idag skulle vi åka med bussen härifrån klockan 9. De flesta andra hade ju hyrt skidor och så innan, för att det skulle bli billigare enligt Monika. Dock inte jag. Mitt mail där jag skrev alla uppgifter och så hade tydligen inte kommit fram, så jag fick hyra här. Trots det blev det faktiskt billigare i år än förra året. 905kr kostade det nu, med försäkring. Ändå är vi här 1 dygn längre i år än förra året.

Några åk innan lunch hann vi med. I år fick jag Mattias, Anders och Gittans, som jag åkte med förra året, son. Anders är här nu med och Gittan kommer senare under veckan.

Man kände sig lite ringrostig i början, jag ramlade 1:a åket och blev påkörd av en unge 2:a åket, men det gick bättre och bättre. Tunnelbackarna, som vi åkte mest i i förmiddags, är bra att börja i. Hyfsat enkla backar som inte är allt för branta.
Efter lunch blev det dock mest Västbacken. Den är bred och bra. Synd bara att stolsliften upp nerifrån Tunnelbackarnas slut upp till toppen tar sådan tid. Västbacken, som är röd, övergår ju i Tunnelbackarna, som är blåa, om man fortsätter att åka.
I slutet åkte vi 2 åk i Nord, som Albin och jag tyckte var så bra förra året, men idag var de inte alls bra. Underlaget var inget vidare, men det kan ha varit för att det blåste därifrån och för att det var sent på eftermiddagen. Vi får se om det blir bättre imorgon.

Eftersom att det är kvalserie nu tycker jag vi värmer upp redan nu inför tisdagens drabbning med Växjö hemma i Ejendals arena och lyssnar på Bröder!


Kommentarer
Postat av: Hanna

tack för alla kommentarer.=)

Ja min blogg strula rejält men sen blev det bättre under dagen/kvällen=)



det med pappa stämmer ganska bra.Tror han gick med en krycka då och nu helt förlamad utom i ansiktet.Han styr hela rullstolen med munnen nu och kan knappt avsluta en mening.Det är jobbigt detta men man kan inte göra så mycket åt denna sjukdom för de finns inga botemedel.Man kan bara finnas där för honom,så som han skulle ha funnits där för mig om det varit jag.



Jag har altid sagt handikapp och jag förstår att funktionshinder låter bättre och menar absolut inte det som ett nervärderande sätt mot någon som har ett hinder här i livet.Jag har ju sj "handikapp".

Jag är inte så bra då de gäller språket men menar bara väl.Ibland hittar man inte de rätta orden just då jag skriver och kan formulera mig lite fel då och då ,men de är ju så jag är och är en del av mig=)



min helg har varit bra och jag hoppas din va det samma.Har du gjort något speciellt?Min va ganska slö men hade ändån att göra hela tiden;)



alla har vi dagar då vi tvivlar på oss sj och det är bara mänskligt.Jag har gått kurser hit och dit och läst en massa givande böcker för själ och sinne men jag ramlar dit ganska ofta och det beror just nu på detta med min far.Detta är en sits jag aldrig varit med om förr och har något att lära.

Jag har ju bloggen för att jag ska kunna ventilera mig med och få ut tankar och känslor.Innan ringde man alltid pappa och prata men nu går inte det så då får man hitta andra lösningar.;)

2010-03-22 @ 17:33:21
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Elina

Oj vilken miss haha! Tur att du hann med ändå :)

Verkar som att ni haft det bra hittills iaf. Hoppas du har fått tag i nåt godis också.



Jag längtar tills jag får åka nästa gång men det blir ju i april, i Stöten..

Ha det fint, hoppas Ther (?) sköter sig!

2010-03-22 @ 18:29:37
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Sara

Hehe joo det finns Östermalm här uppe i norr också! ;D Fast jag har sagt upp mig från tidningstjänst för jag orkade inte jobba natt!!



Nu var det länge sen vi hördes... Hur är läget med dig idag då?! :D

2010-03-22 @ 22:50:06
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. Oj, men vad kul att lite gräs sticker fram! ;)



Åh jag önskar jag kunde tro likadant, men vette sjutton hur det kommer att sluta :( Färjestad har än så länge inte gjort en enda match där dom egentligen har varit det bättre laget på isen, dom har bara haft dom små marginalerna (och domarna) på sin sida än så länge..



Jaa haha ;)

2010-03-23 @ 08:32:49
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emmeli

Jotack, idag känner jag mig mycket friskare :)

Jo vi har en hel del snö kvar här uppe..

2010-03-23 @ 17:47:33
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de e sjukt att skylla på detta... Hon gjorde bort sig rejält tyckte jag.... man kan inte skylla på en utbildning i detta fall... uselt. Jag skäms å jobba i vården när man hör sådant. //tess

2010-03-23 @ 18:00:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Erica

Varför delar du rum med någon du inte gillar(?)..?

2010-03-23 @ 18:01:56
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Ja givetvis ska man prata om sig själv med en ödmjukhet... Jag hade skrivit att jag vara nöjd med min header och att många skrev att de tyckte om den... å då skröt jag... Jag är nöjd och många har skrivit att de gillar den. Men men...



Allt bra me dig förresten??? Saknat dig vet du... //tess

2010-03-23 @ 18:03:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Men gud jag ahr inte fått något svar... va udda... de sket i att svara mig. Men jag får inte verifiera så ofta som du de verkar förfärligt skumt... Någon gång ibland men de går i perioder på nå vis.



Jag skulle vara din ledsagare... jag gillar att vara andras ögon... jag skulle berätta... de borde han med för de e hans uppgift.



//tess

2010-03-23 @ 18:06:14
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: NATALIE

skönt att du kom dig tid i alla fall! haha ;)



och hoppas att det går bra nu också, och att backarna blir bättre! :) och att det går bra med han du delar stuga med :) och framförallt, att ni har det roligt! :)

2010-03-23 @ 18:37:04
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där denna onsdag som verkar bjuda på SOOOL...



//tess

2010-03-24 @ 07:28:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jovars, veckan har varit bra. Ledig från jobbet igår & idag. Skönt att vara hemma, men tiden går så otroligt fort!

Ska på intervju nästa vecka, så du får hålla tummarna för mig =)

Kramar!!

2010-03-24 @ 09:11:52
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Jessie James

Nej allt är inte kul här i livet, men så länge det är minst 55procent kul då är det okay ;)

Prickigt gillar jag! :D

Fast nu blir det väldigt svart/vitt/rött i köket å det gillas massor!

2010-03-24 @ 09:34:20
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Hanna

hej hej

min honung är slut och whisky har jag ingenler



ja visst va de en del som ska säljas och lika bra att sätta ett billigt pris så man blir av med det.Tråkigt bara att vänta på svar från eventuellt köpare när de fått reda på frakten osv.mwn folk har ju jobb och plugg så vi får ju hoppas de hör av sig sen då;)



du får ha en fin onsdag=)

kram

2010-03-24 @ 11:56:57
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Anonym

stackarns malmö xD

2010-03-24 @ 13:49:05
URL: http://sarah.ratata.fi
Postat av: Anonym

Stackarns Malmö ;D

2010-03-24 @ 13:49:32
URL: http://sarah.ratata.fi
Postat av: anna

åh vad kul att åka skidor :) eller jag tror det är det iaf, har aldrig åkt, men det verkar kul!!



Svar: Ja, det borde man alltid tänka på, men det glömmer man allt för ofta..



Ja det var hemskt att vara utan dator, jag är typ helt beroende av den ju, haha!



Jodå veckan var bra, massa plugg, men det flytter på rätt bra, snart lov ju :)

2010-03-24 @ 20:35:09
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Sarah

Förvånar inte att en Leksands supporter tycker att de ska va katiga & osportsliga supportrar.. :P

tycker man kan hålla det på en normal nivå. Och nej, jag ser inga Röglematcher om de inte är mot LHC. Så lågt sjunker jag inte.

2010-03-24 @ 21:56:49
URL: http://sarah.ratata.fi
Postat av: Elina

Låter bra det!



Vi ska vara där tors-söndag :)

2010-03-24 @ 21:59:06
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe jo precis :D

Vad har du gjort idag då?:)



Har vi lagt till varandra på bloglovin?:)

2010-03-24 @ 22:24:56
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: vad har hänt med din arm då du inte kan åka?



skönt i alla fall att backarna har blivit bättre och att ni har roligt! :)

2010-03-25 @ 07:44:23
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Elina

Det är för många ord att fäkna upp, tex söt, snäll, fin, äcklig, tjock osv...



Skidor ska det vara! Men snowboard ser coolare ut..

Du åker skidor va? Har du provat snowboard?

2010-03-25 @ 08:43:07
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe jo det kan man också ha :) Men jag hade ingen yogurt hemma, så det blev mjölk :D



Hehe kaffe är inte min starka sida innan jag ska gå och lägga mig, då får jag oftast en energi kick, sen somnar jag inte..



men tack så mycket för tipset iallafall :)

Kram

2010-03-25 @ 10:55:11
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jag har vitt runt bord med kromad silver fot. till den är det 4stycken röda skinn-stolar med kromad silver fot. sen är det svart vit tapet, alltså vit bas å svarta blommor. gardiner mm har jag inte bestämt riktigt ännu. får se vad som blir :D

2010-03-25 @ 14:14:36
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja sängen e GOOOOO... ler.



Ja 2 mm... tio år gammal. Den du... från lite längre med permanent åkte de av å jag såg ut som en pojk igen...Ja de där med frisyrer är väl ofta så man har det man brukar... jag är lite ombytlig av mig ja... de är skoj.



En nerv i kläm kan va riktigt jobbigt hoppas armen blir bättre...



Ja förstår inte den där följeslagaren du har... han verkar inte ta sitt uppdrag på fullaste allvar egentligen. Va gammal är han?



Kramen.

2010-03-25 @ 15:59:55
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

SVarSVARSVAR: Asgarv.

2010-03-25 @ 16:17:31
URL: http://sarah.ratata.fi
Postat av: tess

Som ung åkte jag som sagt mycket skidor men inte sedan... de va skoj. Jag får väl ta upp det när barnen blitt stora.



Skönta tt armen verkar lite bättre... de ger sig väl får vi tro.



Idag jobbar jag. Hoppas du får en bra lördag. //tess

2010-03-27 @ 09:47:22
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: