Vad tror ni det var? Del 2

Tid: 20:13:26
Datum: 2010-05-18
Kategori: Allmänt

Som jag skrev för några inlägg sedan, här i "Vad tror ni det var?" så har jag en till historia om något övernaturligt som har hänt.

Den här historien är berättad av Peter. Det var precis när han och Jenny-Ann hade träffats. Peter skulle sova över hemma hos Jenny-Anns föräldrar tror jag det är, Britta och något mer. I huset de bor i är det ganska kännt att det spökar. De som bodde där innan hade sett ett spöke och Britta och de hade också sett det. När de berättade det för de förra ägarna sa de bara "Jaha, så ni har också sett det?"

I vilket fall som helst så var Brittas och deras son, Jocke, borta i Stockholm och skulle inte komma hem förrän nästa dag, så Britta och de tyckte att Peter kunde låna hans rum och sova i. Det hade han inget emot, så han och hans dotter, lilla Johanna, som bara var något år, gick och lade sig där på kvällen.

På natten vaknade Peter av att en bil kom utanför huset. Huset är ganska stort, så de har larm och grejer på undervåningen ifall det skulle hända något. Bildörren slog igen och någon kom in i huset. Denne "någon" gick upp för trappen och så såg Peter plötsligt hur Jocke tittade in i sitt rum. Peter kände sig lite dum för att han hade snott Jockes rum över natten och bad om ursäkt för det. Jocke sa att det inte gjorde något, han kunde åka till sin flickvän, Cissy, och sova. Så gick han ut från rummet och pratade en snabbis med Britta innan han traskade ner för trappen igen, gick ut och åkte iväg.

Dagen efter, när de vaknade, kände sig Peter fortfarande lite taskig för att han hade tagit Jockes rum.
Senare på dagen skulle Jocke komma, vilket han också gjorde. De tyckte det var lite märkligt att han och Cissy inte kom tillsammans eftersom att Jocke hade sovit där, men Peter bad hursomhelst om ursäkt en gång till.
- För vadå? undrade Jocke.
-- För att jag hade tagit ditt rum inatt när du kom hem, svarade Peter.
- Va, jag har inte varit hemma inatt, jag kommer direkt från Stockholm, svarade Jocke då.

Senare när Cissy kom frågade de henne också om Jocke hade sovit hos henne. Det hade han inte. Hon trodde att han hade varit i Stockholm, vilket han också var, enligt honom själv. Trots det var det någon som kom hem till dem, någon som, om det var en mänsklig varelse, måste ha kunnat deras kod till larmet, för larmet gick inte när han gick in i huset på natten. Peter såg även helt klart att det var Jocke som stod i dörren till sitt rum. Han hörde t.o.m. att det var han.
Det kan inte ha varit en dröm, för Britta kommer ihåg exakt samma sak. Hon pratade ju med honom innan han gick ner för trappen igen och åkte iväg.

Peter och Britta är ganska säkra på att det var spöket i huset som antog Jockes gestalt. Argumenten för detta är ganska tunga tycker jag själv.
För det 1:a såg både Peter och Britta samma sak. De såg, hörde och t.o.m. pratade med honom.
För det 2:a säger ju Jocke själv att han inte var hemma. Han hävdar att han var i Stockholm. Inte heller Cissy säger att han hade varit hemma hos henne och sovit. Hon trodde han var i Stockholm.
Trots det här så har alltså någon varit inne i deras hus, någon som såg ut och lät precis som Jocke fastän att det uppenbarligen inte var det.

Så, vad tror ni det var?

Kommentarer
Postat av: Evelina

Meen ;( Creepy. Vad läskigt ju! Man får ju gåshud!

2010-05-19 @ 11:05:47
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

Jag har aldrig hört att spöken antar andra... alltså visar sig som någon annan. Ibland kan det ju vara att personen faktiskt på något sätt kommer som ett varsel. Men jag undrar i vilket fall vad han kom för... ibland gör de ju de genom att varna för något som kommer hända alltså ett varsel... märkligt är det och det är svårt när man inte förstår vad de tär vad man varit med om. Man har ju ändå varit med om det.



Intressant tack för att du delar med dig av de historier du fått berättat för dig.



//tess

2010-05-19 @ 11:17:37
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad läskig händelse!! :O



sv. Jaha, men vad tråkigt :/

Ja här är det verkligen hur hett som helst. 23, 22, 23 har varit temperaturen i skuggan senaste dagarna , och nu är det 25! Helt sinnesjukt haha, och man har fortfarande lite snö kvar i skogarna x)



Nejnej, inte skippa min kära cykel! Haha skulle inte klara mig utan, använder flera gånger/dag ;)

2010-05-19 @ 17:53:24
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Boardmaker är ett bildprogram där jag kan fixa bilder som vi har till scheman osv. Tex skola.. cykel. lego data teve osv osv. Man kan även lägga in egna bilder man fotat.

2010-05-20 @ 14:27:03
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja hållningen är viktig men ibland måste man som sagt träna för att orka hålla kroppen rätt.

2010-05-20 @ 14:27:35
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja du får komma till oss så får du känna på en retro blomma... svårt att förklara helt enkelt.



Ja va varslade han över? Jag har inte länk nu men jag har en tjej som skriver om spöken... å du kanske kan fråga henne... be henne läsa å tycka till... har två förresten. Men sitter på jobbet nu...



Tack för alla dina tankar å svar på de jag skriver. TACK TACK... hinner inte svara mer nu jobbar.



//tess

2010-05-20 @ 14:35:30
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: häftigt att man kan använda hörseln mycket för att skapa en bild av hur en sak ser ut :)



vilken tur att ni hade det roligt i Tyskland! synd bara att vädret blev dåligt, men då kanske det uppskattas ännu mer att komma hem :)

2010-05-20 @ 17:58:02
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Emeliié

En CVK är en slang som man opererar in den i människan och sen får man medicin i den :)



Varför man inte lämnar blod, ja du, rädd ? kanske inte får ? eller bara egotrippad ;) :P

2010-05-20 @ 19:59:56
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Alex

Oj, vad coolt!



kram <3

2010-05-20 @ 22:18:33
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Erica

Svar: Mm, idag har det varit över 20 grader i skuggan.. lovely. :)



Jag tror att det är onda andar som är mer de där spökena som vissa ser. Jag tror alltså att det kommer från den onda sidan, och inte från Gud...

2010-05-20 @ 22:29:20
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Evelina

Har ingen aning om vad det kan ha varit.. Men det är iaf läskigt ;/

2010-05-21 @ 11:45:38
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Evelina

.. som jag tidigare nämnde..

2010-05-21 @ 11:45:58
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

http://lillarydh.wordpress.com/

http://detspokar.blogg.se/



Där har du adresserna... fråga om de vill läsa å säga sin åsikt.



//tess

2010-05-21 @ 17:26:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jo precis, huvva! Men jag är däremot ingen som har någon tanke om att det kan finnas sånt som spöken och andar. Humm.. Kan dock inte komma på någon förklaring till just den där händelsen ;o



Ja verkligen ;) Men här har den där sommarvärmen varit i 1 och en halv vecka nu, så ja längtar faktiskt efter en regnig/mulen dag då man bara kan sitta inne och mysa, tro det eller ej! :O



Hmm.. Ny cykel, då måste man spara ihop en slant (ca två tusenlappar), Och jag som inte ens har något jobb för sommaren.. AH! Jag vet inte hur ja ska klara mig i sommar, med alla planer :O Får riktigt snåla!



Jaha, vad trist.. Får hålla tummarna för att dom andra nyckelspelarna stannar då!

2010-05-21 @ 20:02:40
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Haha, jag vet inte. Eller kanske för att jag skrev "en kille" och inte gick in mer på vem det var. Sen "orkar" jag inte länka jämt heller. Men får göra det nån annan gång, hehe. ;)

- Men då tror du iallafall på ett liv efter döden då. Fast det kanske du hade sagt förut, kommer inte riktigt ihåg. Men nu blev jag nyfiken på en sak; om du tror att livet fortsätter efter den fysiska döden - vad tror du händer då? För du verkar inte tro på himlen/helvetet som jag har förstått det.

2010-05-21 @ 20:27:07
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: anna

Jag vet inte vad det kan ha varit! Men nej, jag tror nog inte på andar och sånt övernaturligt :)



Svar: Okej, här har det varit superfint väder hela veckan :)



Okej, vad gjorde ni i tyskland? :)



Ja, man kan inte satsa på allt, tyvärr. Detta året har det varit så mycket så jag har tyvärr fått prioritera bort vissa ämnen, så det blir nog typ 3:gn :(



Jadå, kroatien är riktigt fint :)



Ja, men man vet ju aldrig, vissa kanske inte vill prata om det, men jag tycker också det är bra att fråga. När det gäller allt i princip. Men okej, kan den typ läsa av allt? eller när man ska typ klicka på någon länk eller så, hur gör man då?

2010-05-21 @ 21:26:45
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: wow det är ju otroligt det du berättade om han från USA! Fantastiskt :)



lycka till med träningen och hoppas att ni får det roligt! :)

2010-05-22 @ 09:23:06
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Evelina

Haha, inget nytt här inte.. :p

2010-05-22 @ 18:55:53
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: jennii

Nu i helgen har jag varit ledig för en gångs skull. Igår var det jättefint väder, läste en bok ute i solen & senare åkte vi hem till svärmor för att grilla. Usch, jag har inte ätit så här mycket godis på länge. Köpte godis i fredags då vi gick för att se "Robin Hood" på bio & åt upp resterande som fanns kvar igår efter frukosten. Jag hade ont i magen mest hela dagen blä & idag har jag tagit några chokladbitar från svärmors paradisask. No more candy for me!!

Idag regnar det för fullt, men enligt vädret ska det spricka upp under dagen..men jag undrar jag!

2010-05-23 @ 12:29:31
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: tess

Det är ju den där vibrationsplattan man står på... du står i olika positioner och liksom spänner emot å så vibbar plattan. ska vara väldigt effektivt fråga mig inte hur.



//tess

2010-05-25 @ 17:25:13
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja vänner finns kvar de riktiga men de är tyvärr få...



//Tess

2010-05-25 @ 17:38:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Jag har fått något med magen igen plus att jag glömde mina mediciner som gjorde att jag fick abstinens.... jag är jättedålig och orkar bara vara uppe korta stunder. värken i kroppen är enorm.



Nej allt ska man inte berätta....givetvis är de så man ska berätta det man känner att man vill.



Ledsamt om kissen... förstår att det är tomt.



Ha en fin dag. hOppas även ni har fint väder. Själv försöker jag sitta uppe så gott jag kan.



//tess

2010-05-28 @ 08:26:10
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de e tufft men jag kämpar...



Å dagen ahr varit helt okej... bättre än gårdagen även om jag inte orkar hundra.



//tess

2010-05-28 @ 20:40:15
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: