I'm alive!

Tid: 11:18:28
Datum: 2011-07-09
Kategori: Allmänt

Ja, faktiskt så är det så, jag lever!

Jag befinner mig fortfarande på resande fot på västkusten, nämligen i Kungsbacka, tillsammans med Albin och Louise. Det där med att det inte skulle vara helt dött här på bloggen sprack litegrann, men jag skyller ifrån mig lite smått och säger att det faktiskt inte är mitt fel. Jag har haft enormt strul med nätverket här, har fixat och trixat med brandväggsinställningar och antivirusprogram, jämfört inställningar med Albins dator, där nätet fungerar och försökt klura ut vad problemet kan ha varit. Det var ett liknande problem som jag hade hemma, när datorn inte ville ansluta till nätverket p.g.a. för hög säkerhet på brandväggen eller liknande. Det funkade dock inte här, även fast jag stängde av brandväggen och därefter fick väldiga problem med antivirusprogrammet, Avast, som ville köra ett program i "sandlådan", alltså ett program som kunde vara skadligt. Jag fick inte ordning på det, så det blev en systemåterställning där och sedan försvann det problemet. Nätverksproblemet fortsatte dock, men så plötsligt igår fungerade det. Vet inte varför, men plötsligt så gjorde det bara det, så nu fungerar det och jag är back on track again.

För tillfället sitter jag i min säng, med datorn i knät, här i det Fernströmska huset. Det är ett riktigt fint hus, Louise mamma är läkare, med stilrent kök med köksö och grejer, balkong med en dörr ut från badrummet, världens uteplats med öppen eld och ett stort bord, ett badrum utöver det vanliga och så klart också mysiga katten Leo och hunden Ruff. Vill ha katt igen, nuu!

Dagarna har varit riktigt varma, nästan tropiskt fuktiga och kvava, utom igår, då det ösregnade större delen av dagen. Den tillbringade vi i Kungsbacka med att kolla på skor inne på Stadium och fika på ett kafé som Albin och Louise gillar. De tyckte jag var tvungen att smaka en Visuvio där. Nej, inte en pizza, utan en kaka, som jag dock tyckte var sådär.

Det var inte bara igår vi fikade på kafé, även i söndags blev det kafé, då med kaffe och två rejäla ost och skinkmackor som vida översteg mina förväntningar, innan det bar av till Ingrid, Louises farmor, som då fyllde 70 år. Hon bor i Frölunda, vilket fick mig att tänka på Nicolina. Louise sa då att Adrian, hennes farbror, tränar på samma judoklubb som Nico. Jag har för mig att hon har nämnt en Adrian någon gång, men visste inte att det var han. Kul med sammanträffanden sådär!

Det blev hursomhelst jättegod smörgåstårta, dricka och kaffe i den stekheta sommardagen. En stund ute på balkongen gjorde således susen, även om det även där var oerhört varmt, men skönt. Det är så sommaren ska vara!

Kvällen innan, i lördags, hade vi dock firat Ingrid ordentligt genom att äta ute på restaurang. Taras, en turkisk restaurang nära Liseberg, blev vår anhalt, där Adrian hade bokat bord åt oss. Turkisk mat är inte direkt min specialitet, men det ska jag säga er, det var sannerligen riktigt gott! Först blev det förrätt som bestod av tolv olika sorters förrätter, hopplockade på en tallrik. Man delade ca fyra personer på en sådan, så två sådana tallrikar blev det till alla, utom Albin, som absolut skulle bryta mönstret och beställa en egen förrätt, en osttallrik med div. olika ostar. Den osten var det sannerligen inget fel på vill jag lova! Den liksom smälte i munnen. Fetaosten gick inte att ha för hackor och getosten, som snarare påminde om Halomi, var supergod. Jag som inte ens brukar gilla getost i vanliga fall.

Till huvudrätt blev det kolstekta nötfärsbiffar med ris, någon yoghurtsås och lite grönsaker till. Ruskigt gott och efter maten begav vi oss ut på Göteborgs gator för att leta efter ett ställe där vi kunde äta efterrätt/fika.

De tre första ställena vi kom till hade stängt, men till slut parkerade vi oss på Evas, vid Avenyn, där det blev en kopp kaffe för min del. Maten hade gjort mig riktigt mätt, så det blev inget mer än så. Dock ett riktigt trevligt ställe, där vi satt utomhus kring två bord strax efter niotiden på kvällen, pratade och hade det trevligt. Det var inte ett dugg kallt, vilket det inte har varit de andra kvällarna heller, förutom igår. Vi har gått ut med Ruff strax efter ett några nätter och det har varit alldeles lugnt och stilla, inte i närheten av kallt med bara shorts och T-shirt. Dessutom har det faktiskt inte blåst, något det annars känns som det gör jämt nuförtiden.

Det har även blivit några grillkvällar med både kyckling och lax ute på uteplatsen, även det riktigt skönt. Vin till båda grillningarna, även till Albins Thaigryta han svängde ihop igår, och t.o.m. champagne till laxen vi grillade i onsdags, när Magnus, Louise pappa, var här. Även fast han inte bor här så är han här relativt ofta, hjälper till med saker och ting och umgås med både Jakob och Louise en hel del. Jag har visserligen träffat honom tidigare, men aldrig riktigt pratat med honom. Det har jag gjort nu och han är supertrevlig, en riktigt "go gubbe" med härlig göteborgska. En person lätt att umgås med helt enkelt. Dessutom bjöd han alla på Taras och fikat i lördags och gav oss massa godis en kväll när han var här, kanske mest för att han själv inte skulle trycka i sig allting.

 Liseberg har vi så klart också hunnit med, två dagar t.o.m.
Jag kan säga att det räcker gott och väl, särskilt när man slipper stå i kö och får åka x2 på allting hela tiden. Det är nämligen så att går man in med en ledsagare går denne in gratis. Dessutom får man gå före alla köer och istället gå in genom grindarna där man vanligtvis går ut. Man undrar dock ibland hur folk fungerar, för vissa står och formligen stormglor när man går in där. Nog för att det vanligen är fel ingång, men man står inte och glor på folk sådär.

Personalen frågar hursomhelst i 99% av fallen om man vill åka en eller två gånger. Självklart svarar man då två gånger, så det blev mer än tillräckligt med åkatraktioner, + att jag hittade en gelik, en leksing, som höll i trådarna vid Spinnrock. Jag hade jubileums-T-shirten på mig, vilket hon noterade och sa att det var "ett bra lag det där".

Tyvärr mådde jag lite illa under måndagen, då vi först var där. Det kändes redan i Jukebox, som vi värmde upp lite smått med, och tilltog ännu mer när vi åkte Spinnrock därefter. Det var inget större illamående, men det höll i sig större delen av dagen, tyvärr. Värmen och den kvava luften gjorde nog inte saken bättre, men just därför var det ruskigt skönt att åka Colorado och Flumride, så man blev lite blöt och kunde svalka av sig. Trots illamåendet blev det otaliga åk i Uppsvinget, Spinnrock, nyss nämda Colorado och Flumride, Lisebergsbanan och Balder. Balder, som jag inte alls tyckte gick så snabbt som jag mindes den från senast jag var där, för tre år sedan, tillsammans med Alles och deras familj. Riktigt kul var den dock, men en som faktiskt var roligare var nyheten för i år, Atmosphere. Den är som Höjdskräcken, men bra mycket roligare och högre. Den är baserad på det gamla Lisebergstornet, ni vet, tornet man åkte upp i och sakta snurrade runt i för att få en fantastisk vy ut över stora delar av Göteborg. Nu går man in samma väg, sedan ner för några trappor och genom köfollan, något vi dock slapp, förutom första gången vi åkte, då vi inte visste var utgången var. Sedan åker man hursomhelst upp, lika högt som det forna Lisebergstornet och släpps sedan rakt ner. Grejen med Atmosphere jämfört med Höjdskräcken är att på den senare är man redan nere när den där lilla chocken, eller vad man ska säga, precis när man släpps, är över. På Atmosphere fortsätter man att falla i några sekunder till.

En riktigt bra nyhet måste jag säga, som faktiskt konkurerar om roligaste atraktion tillsammans med Balder och Kanonen. Kanonen är lite ryckig, men riktigt kul. Balder ger en skön känsla i maggropen, men den kunde faktiskt ha gått liite snabbare.

Två riktigt härliga dagar, och utöver detta har det blivit kortspelande och Yatzyspelande i stort sätt varje kväll/natt. Vi har alternerat mellan Plump och Chicago. Riktigt kul och trevligt sådär på kvälls/nattkvisten, innan man har gått ut med Ruff och sedan inte gått upp förrän efter tolv dagen efter. X antal promenader till Kungsmässan, ännu ett besök på Taras, där det denna gången blev oxfilérulader med ostfyllning, promenad i Göteborg införskaffande av ett par nya hörlurar och filmtittande har det också blivit.

Det har dock inte varit en lätt resa alla stunder. Det har varit enormt mycket känslor och minnen som har väckts till liv och saknaden och längtan har varit starkare än på bra länge. Att så små saker kan väcka så starka minnen. Det började redan när vi åkte hit och passerade Alingsås station. Jag har inte varit där sedan jag och världens finaste var där i september. Nu åkte vi bara förbi, men det fick minnena att blåssa upp och jag ville bara ha henne hos mig, krama och hålla om. Även pendeltågen är precis likadana. Nu åker vi förvisso inte mellan Göteborg och Alingsås, utan mellan Kungsbacka och Göteborg, men tågen är likadana, sätena är likadana, och bara det får minnena att komma upp till ytan. Jag minns hur vi satt där, första gången vi träffades, allra första gången, på fällstolar på tåget mot Alingsås, lyckligt leende över att äntligen få vara tillsammans. Det var så underbart fint och vackert. Det bästa och finaste dygnet i mitt liv. Även resan tillbaka mot Göteborg den gången och andra gången vi träffades och åkte ut till Alingsås. Jag minns när vi åkte tillbaka mot Göteborg den gången, den där lite smårolige konduktören, som närapå skrämmde en dam från vättet genom att skämta med henne om att vi redan hade åkt förbi hennes station, och hur jag lutade huvudet mot hennes axel. Ja, inte damens axel då, utan mitt hjärtas. Det var så fint. Så obeskrivligt fint och bara något så simpelt som riktigt mysig och go göteborgska får minnena att vakna ytterligare och saknaden blir enorm. Mitt finaste hjärta, jag önskar inget hellre än att allt var bra igen...

Nåväl, nog med hjärtesorg, nu är det två dagar kvar här i Kungsbacka. På måndag hämtar familjen upp mig i Göteborg och sedan åker vi upp till Smögen och hälsar på Emma i några dagar. Det ska bli trevligt och vi hoppas på att vädret blir lika fint som det har varit nu hela veckan som har varit!

Hoppas ni alla har haft en fin vecka, för det har jag!

Lite musik får avsluta det här semesterinlägget, Drillheadz ft. Dani B - I want you (Malu project remix), som nog kan klassas som lite Jumpinspirerad Hands up, och Craig Powell - She said (Hard Langer remix), som jag skulle säga är Hard dance. Den senare alltså något tyngre än den första. Listen and enjoy!




Kommentarer
Postat av: EKO Lisa

Asså FY vad jag hatar datastrul. Eller tekniskaprylar strul! Usch! Men skönt att du lyckades lösa det till slut:D Skönt med kafé häng också, bästa med sommaren^^

2011-07-10 @ 14:43:53
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Niles

USch för datorer ibland alltså...

2011-07-10 @ 14:54:02
URL: http://dirtyhome.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Nej, jag kunde inte höra om det regnade eftersom det var en massa byggnadsställningar, plast och presenningar i vägen ;)



Åh, Liseberg! :D Vad kul. Sist jag var där var 2008. Jag och Johan funderar på att åka dit snart. Båda gillar att åka karuseller :)

2011-07-10 @ 15:52:48
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Oops, glömde svara på din fråga om faktan som jag lägger upp ibland. De kommer oftast från olika tidningar :) Och just de där kommer ifrån SOLO :)

2011-07-10 @ 15:54:00
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

Du får dra dit och kolla själv ;)



I min Chansen var det iallafall hasselnötsglass, choklad som hade stelnat, grädde, mjukglass, chokladsås, kexrulle, tiachokladgodis, en tialott och ett myntablad =D



Vad gjorde vi förr när inte Facebook fanns då? ;)

Då var det inga problem att leva? =)

Folk har blivit för bekväma?!



Jag älskar den svenska sommaren! =)



Som jag skrev i mitt senaste inlägg, så har jag inte haft den andra intervjun än. ;)

2011-07-10 @ 17:20:20
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Jo, den där dagen lär man minnas ett bra tag! Dagar med vänner betyder mycket :)



Har du inte badar? :O Okej, detta var faktiskt första gången som jag verkligen badade, var i vattnet mer än några minuter.. Första doppet togs ju i slutet av april ;D



Jo, det är ganska krångligt och det tar tid men tillslut brukar det komma upp någon bra sida!



Haha, du borde hålla koll på vad tjejer har på fötterna ;)



Absolut! Jag blir alltid sjuk när det är bra väder. Som nu då! Förkyld med gräslig hosta.. :)

2011-07-10 @ 17:20:26
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Du behöver inte be om ursäkt, bara NJUUUUTA av ledighet :D

2011-07-10 @ 18:10:29
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: NATALIE

västkusten verkar fint!



svar: nu har jag varit väldigt seg på att svara på din kommentar och att blogga över huvud taget, det ber jag om ursäkt för!



haha men att du kan laga stuvade makaroner tycker jag faktiskt låter duktigt ;) faktiskt är det och korv min favoritmat haha! :)



Jag håller med dig, det är helt klart insidan hos en person som är det viktiga :) Men jag är säker på att alla oavsätt vad dom säger någon gång dömt någon efter utseendet.



du skrev att du har spelat in på kassettband, vad har du spelat in? jag hittade nemligen igen några gamla kassettband jag och en kompis har spelat på då vi sjunger! haha :)



hehe det där med sju sorters blommor var bara en kul grej, jag tror inte på det egentligen :) men ja jag kommer väldigt ofta ihåg vad jag drömmer, det kan vara ganska jobbigt ibland för då känns det inte som att man sovit något.



kram på dig!

2011-07-10 @ 19:03:08
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: ja det är nog ett riktigt tjejproblem måste jag säga, det är alltid lika jobbigt..

okej, där ser man. Jag går bara ut då och då, tycker det är roligare att sitta hemma med kompisar och dricka och faktiskt kunna prata med varandra utan att behöva skrika

2011-07-10 @ 19:22:36
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Louise - foto

sv: ja, jag vill gärna läsa mer om goalball :)

det är väl inte så mycket som har hänt nu på sistone, bara gammalt groll som kommer tillbaka med lika hård kraft som vanligt. jag är deprimerad, tyvärr.

2011-07-10 @ 21:43:20
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

kul att vara på resande fot! själv är jag på resande fot från och med imorgon :)



sv: ja, självklart var det paprika med nudlarna och kycklingen!



Jo, hon ska gå skola där eftersom den utbildningen/linje hon vill gå inte finns här i luleå. så ja, vi får se hur jag klarar mig! kommer kännas väääldigt ensam då jag är van med att vara med henne varje dag. :o

2011-07-10 @ 23:58:44
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Sandra

Låter som om du har en trevlig semester du :)



SVAR: Jobbet är riktigt soft, väldigt bra! Och så kul.

Ja resultaten och så har jag ansvar för barnen som sommarjobbar.

Jaha okej vad kul! Det är en kanonfestival verkligen, hur kul som helst.



Ja men det är tydligen enorm skillnad på whiskey med -ey och whisky med y. Hihi.



Kärlek är helt hopplöst, en djungel. Men när man princar rätt är det ju underbart också. Man får nog alltid ta det dåliga med det bra :)

Tack :) Ja vi får väl se hur detta blir, den jag träffat nu.. ja, det är bara att ta det lugnt. Han jobbar typ HELA tiden och vi bor 40 min ifrån varandra så vi får väl se om vi hinner ses. Nej man ska inte jämföra sina känslor med någon annan.

2011-07-11 @ 10:50:25
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Längtar redan tills dess! Kommer bli guldår i år alltså ;)

2011-07-11 @ 16:35:12
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: vispen

Ni verkar ju ha haft hur trevligt som helst! Huset där ni bodde de här dagarna lät riktigt fint och det är ju alltid trevligt att umgås med sina vänner, gå på stan och fika eller bara sitta hemma och spela kort, lyssna på musik och prata. Jag har inte varit i Göteborg på väldigt länge och ajg får verkligen se till att åka dit snart och besöka Liseberg. Jag tycker jättemycket om balder och jukeboxen:)

Turkisk mat åt jag i Berlin och det var mycket godare än vad jag trodde att det skulle vara, får ta och äta det igen någon dag.

Ha en fortsatt trevlig resa i Göteborg. Vad synd att du inte har kunnat träffa A för hon bor ju ändå så nära. Kram

2011-07-11 @ 18:25:06
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: matilda

Usch att det ska krångla. Hoppas det inte gör det igen!

Kolstekta nötfärsbiffar lät riktigt lockande :D

Och förresten, så trevligt det låter vid västkusten. Liseberg - vill snart dit igen jag också!



SV: Kul att någon håller med mig! Det är väll personligare att prata i telefonen, men jag tycker det oftast känns bekvämast på sms (om man inte räknar med IRL, vilket är allra bäst) =)



Haha, ja jag är mer kvällsmänniska än morgonmänniska, men samtidigt så har jag inget emot att få sluta extra tidigt en dag, skulle ändå kunna ta det :D T.ex. imorgon när jag vikarierar på fritids så är det jag som öppnar (kl 05.30). Känns tungt att stiga upp, men det ska funka!



Okej, ja jag förstår vad du menar! Och ja det är sant. Säger man samma ord om och om igen så förlorar det troligen som sagt mycket av sin betydelse tillslut. Det kan lätt bli att man glömmer bort vad som faktiskt menas med det om det "missbrukas" ;P



Haha ja verkligen!

Jomen det får du gärna, om du hittar mig på facebook? :D



Haha åh, önskar jag också hade pengarna. Men jag lever riktigt snålt just nu och jobbar så mycket som jag kan (dvs tar alla vikariat jag blir erbjuden)! :)



Okej, ja det är grymt gott! Jag tog oxfilerullen som vanlig snabbmat bara hehe:) Det var då med mest oxfilé, men sen också sallad, bearnaisesås (+kanske något mer), i ett tunnbröd som stekts lite på muuurikkan =)

2011-07-11 @ 20:17:23
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Tävling!

Var med och tävla om en länkning i dagens låt :)

Tipsa om en låt så är du med :D

2011-07-12 @ 13:38:07
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: jessica

sv' härligt :D jag hade superkul iallafall! :)



förlåt för sent svar, men det är sommarlov så gör annat än att sitta inna framför datorn liksom... :)

2011-07-12 @ 22:05:53
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se/
Postat av: Tess

Låter som ni har de kanonbra. Härligt att höra att du e ute på lite jippo denna faktiskt härliga sommar. Njuter som sjutton av min sista semestervecka nu.



Ja de ja gjorde i betong har man som lite typ fågelbad i någon rabatt eller så. en trädgårdsprydnad.



Ja har träskor både med träsula å gummi. Alla är kanonsköna... de är skönt att gå i träskor... tro mig. Ler.



Svartsjuka är väl egentligen är osäkrhet ho en själv anser jag. Är man säker på sin partners känslor finns ju inget att oroa sig för. Jag släpper aldrig mina killkompisar men är livrädd hur de blir när och om Mattias tex träffar någon. Har flera killkompisar som inte berättat att jag finns... inte bra..



Ja ibland är man inte redo att våga de man vill eller känner... de kan ta tid.



Jag har inte tränat alls under semstern mer än ja de som blir i trädgården. Varit lat å bara ätit.... jag har inte haft minsta lust...



Men ja måste ta mig iväg snart... börjar jobba igen till veckan å då blir de träning igen...måste.



2011-07-13 @ 08:47:16
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Japp det är samma skådespelare, det är det som gör att filmerna är så fantastiska, om de hade bytt en eller flera gånger, hade det nog inte blivit lika bra :)



Hur är det med dig annars då?



Jo det är ju så, men folk sitter alldeles för mycket vid sina datorer och skärmar nuförtiden;)

Och ja, jag är en av dem.

Liksom när jag liten så sprang man ute och lekte hela sommarloven, spelade spel med sina vänner osv..

Men nu sitter nästan alla inne? :(



Sommaren är bäst!

2011-07-15 @ 12:10:47
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: EKO Lisa

Läste texten en gång till nu...hade inte vågat åka så mycket karuseller...ändå tycker jag att det är roligt att besöka typ liseberg? Vet inte riktigt varför, men det är skön stämning...eller nåt...

2011-07-15 @ 12:23:13
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Jennifer

Men det är väl klart! :) Kul bara med fler läsare =)



Leksand... Blää! ;)



Nej, precis. Oftast är det karlar 40+ som stötter på en om man är ute som 18-19årig tjej.. Otrevligt sånt där!

2011-07-21 @ 17:48:47
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: